Rodičia obviňujú učiteľku, že lámala prsty dcérke
Dobrý večer, idem si k Vám po radu. Mám dve dcérky (3,4) chodia spolu do škôlky do jednej triedy. Keď som si dnes po ne prišla mladšia ku mne pribehla že jej Pani učiteľka lámala prsty. Spýtala som sa na to učiteľky, tá mi povedala, že nič také sa nestalo a ja som to nechala tak, lebo som najprv svojej malej neverila. No dcérka od kedy prišla domov zo škôlky mi vraví, že do škôlky už nepôjde , lebo pani učiteľku neľúbi ( predtým chodila do škôlky s radosťou). Povedala mi, že sa dnes v škôlke pobila s dievčatkom a preto jej pani učiteľka lámala prsty na ruke aj názorne ukazuje ako. Pýtala som sa na to staršej dcéry tá mi vraví, že ona niečo také nevidela, lebo sa hrala s inými deťmi, že len pribehla keď počula svoju sestru veľmi plakať, že pani učiteľka ju nechala ležať na zemi plakať, tak ju staršia sestra zdvihla a upokojila. Zajtra mám dohodnuté stretnutie s riaditeľkou škôlky. Ako by ste niečo také riešili Vy ?
@hugoboss1923 Nie, učiteľka nemá čo na deti siahať. Nech si očká vyskriabu, vlasy vysklbu, zuby vyrazia. Ona sa má len pozerať a potichu ich prosiť. Kričať tiež nesmie.
@abcdefgahc dievčatá sa pobili, predpokladám, že učiteľka mohla tvojej dcére stlačiť ruku, aby prestala, resp.co robila tvoja dcéra druhému dievčaťu?
Určite jej nelamala prsty paneboze🤦♀️
A inak, deti si fakt vedia vymyslieť také veci ze az.
U nás si jedno dievčatko vymysleli, ze učiteľka zbila chlapca po holom...
Realita? Na záchode mu utierala okakanu rit.
@derdia ty si musela mat hnusne ucitelky, zda sa mi, ze v kazdej teme ich lyncujes. Ja ich lutujem, co musia s dnesnymi zhyckanymi a drzymi deckami a ich nevychovanymi rodicmi riesit.
@aurelia2000 Siahať v zmysle fyzicky trestať. To len pre menej chápavých.
To tvoje lámanie prstov bolo s najväčšou pravdepodobnosťou snaha o rozdelenie detí od seba. Zajtra ráno sa porozprávaj s pani učiteľkou a nerob z toho hneď drámu.
Nikto tu zatial nespomenul, ze vlastne riesili ste tu bitku? Lebo to je prvy problem podla mna, ze sa tvoje dieta bije..
@pralinka86 nie, to je niečo iné, keď sa deti pobijú… 😉
@abcdefgahc náš prišiel domov s odtlačkom ruky na stehne. Učiteľka mi do telefónu povedala, že jej ušla ruka, ale po podaní sťažnosti všetko zaprela. Syna sme dali do inej škôlky, kde ani raz nezaplakal. Verte svojim deťom.... Čokoľvek sa stalo je druhoradé, učiteľka si nemá čo vybijat svoju frustráciu alebo co to bolo, na deťoch.
panebože, buď dnes učiteľkou... áno, jasnééé, určite by učiteľka LÁMALA prsty decku 🤦♀️🤦♀️ odporúčam matkám hysterkám dogmaticky neveriť každému slovu, čo ich dráha ratolesť vyblije.
Deti milujú prikrášľovať. Reálne ich chcela od seba oddeliť a maximálne jej rúčky odtiahla. Malá asi počula ocinka tak hovoriť mamičke, že jej ruky doláme nie takto náhodou? 😉
@lonely66 Jej sestra si to ani nemohla všimnúť, keď sa hrala s inými deťmi.
Prečo by si to malá vymýšľala? Ty tiež neveríš vlastným deťom? Ako autorka popisuje, malú našla jej sestra uplakanú ležať na zemi. Ak jej učiteľka vedome ublížila, mala by niesť následky.
Ja si stále neviem predstaviť, čo vlastne robila, čo znamená 'lámala jej prsty'. Snažím sa to pochopiť ako učiteľka MŠ, no nedarí sa mi to, prepáč.
Ako by som to riešila ja ako matka? opýtala by som sa dcéry ešte raz s kým sa bila a prečo. Ako sa bili, čo presne robili a kto im prišiel pomôcť - čo urobila/ povedala pani učiteľka. Ak tvoje 3-ročné dieťa vie povedať, že učiteľku neľúbi, lebo jej láme prsty, isto bude vedieť odpovedať na tieto otázky. Ešte raz by som sa porozprávala so staršou dcérou, či náhodou nevidela, čo sa stalo, s kým sa sestrička pobila a prečo vlastne a čo urobila pani učiteľka. Ďalej by som to ešte raz prebrala s učiteľkou, že sme sa doma rozprávali a dievčatá povedali to a to. Rada by som to doriešila bez toho, aby sa musela zapojiť aj pani riaditeľka. A až potom by som to riešila s riaditeľkou.
To bezne ucitelky nechavaju lezat dieta na zemi po bitke, ze ho musi upokojit sestra? Ano deti si chodia sadnut na rozne miesta ked nepocuvaju alebo revu, ale este som nikdy nepocula aby dieta ostalo len tak lezat na zemi. Uprimne? Pride mi, ze ucitelka si na nej trochu vybila zlozt a nechala ju tam lezat nech reve.
No môj syn bežne za mnou pribehne, aj niekoľkokrát denne, s tým, že mu sestra láme napr.ruky, nohy a pod...reálne ho od seba odstrci keď sa jej začne priečit, alebo jej niečo brať
@pralinka86 Deti sa nemajú byť. Tú vetu treba vysvetliť v prvom rade deťom a musia pochopiť, že dieťa nemá biť iné dieťa, ani matku, ani učiteľku atď.
Ja by som dietatu verila
@lonely66 Že sa to nestalo tvojmu dieťaťu automaticky neznamená, že sa to nemôže stať inému. V školstve pracuje množstvo pedagógov. Dala by si ruku do ohňa za každého z nich?
A čo takto sa rovno opýtať danej učiteľky?
Ja by som dolamala prsty matkam, ktore svoje nevychovavce neriesia ... nad bitkou medzi detmi mavnu rukov (aj ked prave to ich agresivne decko zacalo a zacina) ALE uveria 3 rocnemu ( co este ani rozpravat nevie, hygiena, spravanie a obliekanie 0,00bodov - lebo TAKE to ich decko je).......!!!!!!!
Tiež si myslím, že toto si 3 ročné dieťa nevymyslí. Na celej veci mi nesedí reakcia učiteľky, prečo povedala matke, že nič také sa nestalo. Prečo nepovedala , že sa dcéra pobila.
@141117mmn Názor hodný dezoláta. To je vôbec aj škoda komentovať.

@hugoboss1923 deti si zvyknu vymyslat, alebo prekrutit, prifarbit. Mozno dostala po prstoch, ze bila ine dievcatko, mozno skriabala, alebo neviem. Mozno ju ucitelka naozaj udrela. Avsak normalny rodic sa ide najprv porozpravat s ucitelkou.