icon

Rodinkárstvo v materskej škole: Aké máte názory?

22. jún 2026

Aký máte na to názor keď ozaj vidíte ako to funguje.
Riaditeľka baba , jej vnuk dieťa v MŠ , vnukova krstna hospodarka je celý chod škôlky na prd a nemôžete sa ozvať

Strana
z2
anonym_3556b3
22. jún 2026

u nás to bolo veľmi podobne, akurát, že jediný problém, že vnúčik bol vyslovene uprednostňovaný. Juj, tak som sa tešila, keď nabehne na ZŠ, a zistí, že ho nikto nepríde hneď hladkať do hlavičke, keď začne smrkať, že mu niekto niečo urobil (pochop, vzal hračku). A tak sa aj bolo, mladý pán zistil školácku realitu 😀 a dosť dlho sa nevedel spamätať. Nič proti chlapcovi samotnému, on zato nemôže, ale rozumieme.. 🙂

lenka7477
22. jún 2026

a k čomu s chceš ozývať ? Dieťa má právo chodiť do MŠ , a ak je táto škôlka vyhovujúca , babka ho vezme do škôlky a aj vyzdvihne ...ty by si to rovnako nevyužila ? A hospodárku tiež musí niekto robiť ,a keď pôjde to dieťa do školy, už ťa to trápiť hádam nebude ....ostane len riaditeľka a hospodárka...

anjelicek26
22. jún 2026

Ved napis, co ti konkretne vadi a nie to, ze maju v skolke vnuka... kam ma to dieta chodit, do vedlajsej dediny?

sissy27
22. jún 2026

@anonym_autor co presne v skolke nefunguje? Lebo aj ta riaditelka ma nadriadeneho a ozvat sa mozes vzdy…

anonym_1605a2
22. jún 2026

Ale ozvat sa kludne mozes ak mas nejake namietky. Aj mam podozrenie ze mame deti v tej istej skolke. Ale tu to funguje vsetko ako ma 😉

lucik194
22. jún 2026

ozvat sa mozes kludne, urobit to pisomne a nijako inak, musia Ti do 30 dni odpovedat.
Ak neposlu odpoved, tak treba napisat zdriadovatelovi a poukazat na problemy a on to musi zacat riesit (musi odpovedat).
a ked nie, napisat kontrolorke na obci, nech presetri dany stav.

to, ze dieta chodi do tej skolky to nevadi, je to uplne normalny stav, nato sa stazovat nemozes.
ale ak nefunguje financovanie, prevadzka, chces navrhnut zmeny, to vsetko mozes, ale urcite pisomne

simona20201309
22. jún 2026

@anonym_autor ty keby si mala vnuka a učila by si v MŠ urcite by si si ho neprijala k sebe do skolky ze? Ani by si neprišla za svojím vnukom keby si ho videla plakať.
Ja to vnímam cele roky, ze ak ma učiteľka nejake obľúbené dieta, nikdy to nie je problem KYM to nie je jej syn, vnuk, synovec a pod....
A co? Nech si ho mojka a uziva kolko sa da. Na take ako si ty by som zvysoka kaslala. Kolko krat a kto ma za život ma človek príležitosť mat v skolke svoje dieta, vnuka, neter?
A zamestnanci? Toto im vôbec nezávidím. Mat za kolegov niekoho z rodiny je väčšínou čistý pruser, ale tiez sa nemôžeš čudovať ze uprednostnia niekoho koho poznajú pred uplne cudzím človekom z ulice

autor
22. jún 2026
@anonym_1605a2

Ale ozvat sa kludne mozes ak mas nejake namietky. Aj mam podozrenie ze mame deti v tej istej skolke. Ale tu to funguje vsetko ako ma 😉

@anonym_1605a2 možno áno 😎

autor
22. jún 2026

Tu nejde o závisť ale o to že je okate až aké výnimky môže mať či by sa vám nedaj bože páčilo aby papal obedik za odmeny? Ostatné deti sú čo od macochy? Ja by som tiež bola Happy mať svoje dieťa pri sebe ale nikdy by som ostatným detom nedávala za príklad ako to je keď je niekde človek viac len kvôli ,, vzťahu " alebo všade každá druhá foto len to dieťa . Akože kde ten svet speje ak vám je to uplne normálne? Nejde tu lebo to ale aj o správanie riaditeľky ako učiteľky , total neprofesionálny človek nieje to vec len tohto roku ale aj roky dozadu , mám dojem že aj tam hore má konexie

simca06022011
22. jún 2026

mne sa nadmieru paci ako kazdemu prekaza tzv "rodinkarstvo" :DD je to priam trapne uz v tejto krajine, vacsinou vycitaju toto ludia, ktori nemaju moznosti... pritom kopa z nich, ma zase vyhody inde.
neziarli, je to babka, ako sa sprava k svojmu vnukovi to moze byt fuk. Ak mas namietky, kludne ich vyjadri. Ale toto je proste svet, takto to funguje.

sara07
22. jún 2026
@simca06022011

mne sa nadmieru paci ako kazdemu prekaza tzv "rodinkarstvo" :DD je to priam trapne uz v tejto krajine, vacsinou vycitaju toto ludia, ktori nemaju moznosti... pritom kopa z nich, ma zase vyhody inde.
neziarli, je to babka, ako sa sprava k svojmu vnukovi to moze byt fuk. Ak mas namietky, kludne ich vyjadri. Ale toto je proste svet, takto to funguje.

@simca06022011 ano je babka ale doma je babka
v práci je snad profesionalna učitelka/ riaditelka a až potom babka
osobne by mi to nevadilo ale fér voči ostatnym detom je mat rovnaké podmienky

autor
22. jún 2026
@simca06022011

@simca06022011 potom to vyzerá všetko tak ako píšeš celé Slovensko , nie len školstvo

autor
22. jún 2026
@sara07

@sara07 babka je aj v škôlke

anonym_e34c75
22. jún 2026
@simca06022011

@simca06022011 osobne mi to vadí
vadí mi to pri detoch určite . My prídeme do nemocnice na operáciu na pol šiestu ako je predpis, dieťa 5 ročné , ale v rámci rodiny príde 10 ročný na ôsmu ,lebo im to stačí , nemusí sa dodržiavať predpis. Na operáciu ide on o pol deviatej, moje dieťa o pol jedenáctej , že je hladné, smädné vynervované od rána je jedno. Keď sa ideš spýtať kedy budeme na rade, máme čakať , nevedia .Keď príde vnúčik na izbu tak je babke sestričke blbo, tak nám dá oblbovák aby aspoň dieťa spalo.
Keď sa ozveš , tak ti je vysvetlené , že nič nemôžu povedať ani len hlas zvýšiť lebo sestier je málo a sú radi, že majú niekoho s praxou ... že ich to mrzí ...
Profesionalita sa na Slovensku nenosí , zato rodinkárstvo ano, ja som za, pomôžme si v rámci rodiny, ale v rámci nejakých pravidiel, slušnosti .

anonym_8d852e
22. jún 2026

Papal obedík za odmeny?

Za aké odmeny?

simca06022011
22. jún 2026
@sara07

@sara07 tak to tazko oddelis. A zase si nemyslim, ze sa inym detom nevenuju tam a ze je tam iba riaditelka co je s detmi.

simca06022011
22. jún 2026
@anonym_e34c75

@simca06022011 osobne mi to vadí
vadí mi to pri detoch určite . My prídeme do nemocnice na operáciu na pol šiestu ako je predpis, dieťa 5 ročné , ale v rámci rodiny príde 10 ročný na ôsmu ,lebo im to stačí , nemusí sa dodržiavať predpis. Na operáciu ide on o pol deviatej, moje dieťa o pol jedenáctej , že je hladné, smädné vynervované od rána je jedno. Keď sa ideš spýtať kedy budeme na rade, máme čakať , nevedia .Keď príde vnúčik na izbu tak je babke sestričke blbo, tak nám dá oblbovák aby aspoň dieťa spalo.
Keď sa ozveš , tak ti je vysvetlené , že nič nemôžu povedať ani len hlas zvýšiť lebo sestier je málo a sú radi, že majú niekoho s praxou ... že ich to mrzí ...
Profesionalita sa na Slovensku nenosí , zato rodinkárstvo ano, ja som za, pomôžme si v rámci rodiny, ale v rámci nejakých pravidiel, slušnosti .

@anonym_e34c75 Rozumiem tomu, ale toto sa deje vsade celym svetom. NIe len u nas. A tu sa tvarime, ze to ze niekto ma niekde rodinu alebo s niekym sa pozna je koniec sveta. Je to prirodzene a normalne nakolko kazdy niekoho pozname, pomozeme, kazdy.. tak ako pises v zdravotnictve, v skolstve aj v beznych pracach, kde sa rozne benefity poskytuju,a lebo aj priamo praca sa po znamostiach dohodi. A nic katastrofalne na tom nevidim. Tu musim napisat, malokde to pisem, ze ak toto niekomu vadi niekde, tak sa ma ozvat, ak ide o sklku atd a rodic je citlivy, ze niektoremu dietatu sa venuje viac pozornosti ako inemu, tak moze zmenit skolku. Lebo ano toto sa deje, vsade. Kazda ucitelka, riaditelka ma/mala deti, vnucata, rodinu... a veeelakrat ak to bolo pobytom vyhovujuce chodili do tej skolky/jasiel/skoly. AJ ked ja osobne by som dieta k babke ani tete do skolky nedala :D

anonym_29a47d
22. jún 2026
@anonym_autor

@simca06022011 potom to vyzerá všetko tak ako píšeš celé Slovensko , nie len školstvo

@anonym_autor ake uz moze mat riaditelka hore konexie? U zriadovatela? Vsak nim je obec alebo mesto. Na ministerstve? Na skolskej inspekcii?
A pises tak akoby ostatne deti nechavali o hlade, len vnucik dostane "obedik za odmenu".
Poradim ti? Chod vychladnut, daj si cokoladu, mozno aj kavu a o dve hodiny napis par ucelenych viet, kde opises co ti vlastne vadi, lebo teraz vypisujes akoby si mala nahle pominutie zmyslov z rozculenia

anonym_e34c75
22. jún 2026
@simca06022011

@anonym_e34c75 Rozumiem tomu, ale toto sa deje vsade celym svetom. NIe len u nas. A tu sa tvarime, ze to ze niekto ma niekde rodinu alebo s niekym sa pozna je koniec sveta. Je to prirodzene a normalne nakolko kazdy niekoho pozname, pomozeme, kazdy.. tak ako pises v zdravotnictve, v skolstve aj v beznych pracach, kde sa rozne benefity poskytuju,a lebo aj priamo praca sa po znamostiach dohodi. A nic katastrofalne na tom nevidim. Tu musim napisat, malokde to pisem, ze ak toto niekomu vadi niekde, tak sa ma ozvat, ak ide o sklku atd a rodic je citlivy, ze niektoremu dietatu sa venuje viac pozornosti ako inemu, tak moze zmenit skolku. Lebo ano toto sa deje, vsade. Kazda ucitelka, riaditelka ma/mala deti, vnucata, rodinu... a veeelakrat ak to bolo pobytom vyhovujuce chodili do tej skolky/jasiel/skoly. AJ ked ja osobne by som dieta k babke ani tete do skolky nedala :D

@simca06022011 v našom prípade, je to už ale neprofesionalita. Samozrejme, že vo svete je tiež rodinkárstvo ale ostávajú profi , to čo sa začína u nás je extrém.
Chcem vidieť ten tvoj kľud a pochopenie pre rodinkárstvo keby sa to týkalo tvojho dietata.
Vo svete keby sa prevalilo, čo u nás, že synáčikovia bez výberového konania a príslušného vzdelania majú fleky , obdobne pri milenkách, tak odstupujú. Pre iné, menej závažné veci v zahraničí odstupujú .

januska12323
22. jún 2026

Aký obed za odmenu? Obed majú všetky deti. Či myslíš duplu?

zuzana76
22. jún 2026

Ta riaditelka po ostatnych detoch vrieska, len po nom nie? Ci ako nekorektne sa sprava? Ze je mila k vlastnemu vnukovi? Neopisala si ziadne nerovne podmienky voci ostatnym detom, to, ze on tam ma babku a niektore deti to mozu vnimat zle je fakt, lebo oni tam babku nemaju. Ale nikde ani nie je zakaz, ze rodinny prislusnik nemoze mat dieta u seba v triede. Toto nie je rodinkarstvo. Zamestnanie toho dalsieho prislusnika uz moze byt. Zavisi ako to je, mozno ta hospodarka tam pracovala predtym a riaditelka az potom vyhrala vyberove konanie. A to o tom obede nechapem, akoze zje obed a dostane cokoladu? ci aku odmenu?

sara07
22. jún 2026
@zuzana76

Ta riaditelka po ostatnych detoch vrieska, len po nom nie? Ci ako nekorektne sa sprava? Ze je mila k vlastnemu vnukovi? Neopisala si ziadne nerovne podmienky voci ostatnym detom, to, ze on tam ma babku a niektore deti to mozu vnimat zle je fakt, lebo oni tam babku nemaju. Ale nikde ani nie je zakaz, ze rodinny prislusnik nemoze mat dieta u seba v triede. Toto nie je rodinkarstvo. Zamestnanie toho dalsieho prislusnika uz moze byt. Zavisi ako to je, mozno ta hospodarka tam pracovala predtym a riaditelka az potom vyhrala vyberove konanie. A to o tom obede nechapem, akoze zje obed a dostane cokoladu? ci aku odmenu?

@zuzana76 pre tie deti úplne stačí ked je zlatičko, zdrobneniny .. potom nasleduje otázka ked má on babku prečo ja nemám a už to ide
nie je problém že to dieta je v škôlke problém je akékolvek zvyhodnovanie, my dospeláci sa prenesieme cez to alebo zatneme zuby ale také 3 ročne dieta ?

zuzana76
22. jún 2026
@sara07

@zuzana76 pre tie deti úplne stačí ked je zlatičko, zdrobneniny .. potom nasleduje otázka ked má on babku prečo ja nemám a už to ide
nie je problém že to dieta je v škôlke problém je akékolvek zvyhodnovanie, my dospeláci sa prenesieme cez to alebo zatneme zuby ale také 3 ročne dieta ?

@sara07 toto nevidim ako zvyhodnovanie, pokial sa sprava rovnaki ku vsetkym, ked jemu povie zlaticko a inemu Andrejko? To je zvyhodnovanie? Toto su uz take blbosti, len aby sa bolo na com vybijat, mnohe deti nechodia radi do skolky a vadi im uplne vsetko, su to male deti, zaluju, robia si zle atd. Pokial ta ucitelka nic neporusuje, tak je to ok. Aj ucitelky maju deti a vacsina si ich dava do skoly kde uci.

simca06022011
22. jún 2026
@sara07

@sara07 neprehanaj... kopa uciteliek povie zlaticko a zlatko a zdrobneliny aj inym detom a to maju medzi sebou ziarlit? a nepochopi? pochopi a nauci sa ;)

simca06022011
22. jún 2026
@anonym_e34c75

@simca06022011 v našom prípade, je to už ale neprofesionalita. Samozrejme, že vo svete je tiež rodinkárstvo ale ostávajú profi , to čo sa začína u nás je extrém.
Chcem vidieť ten tvoj kľud a pochopenie pre rodinkárstvo keby sa to týkalo tvojho dietata.
Vo svete keby sa prevalilo, čo u nás, že synáčikovia bez výberového konania a príslušného vzdelania majú fleky , obdobne pri milenkách, tak odstupujú. Pre iné, menej závažné veci v zahraničí odstupujú .

@anonym_e34c75 ale samozrejem, vsade je to ok ale u nas katastrofa... :DDD a cakala som kedy synacikov niekto vytiahne, zavist je hrozna vec.
A vyjadrujem sa prave preto, ze v nasich skolkach toto bolo bezne, a teda neslo ma roztrhat od jedu... aj do dnes su v nasej oblasti, iste deti preferovane, je to proste fakt :D a nie nemam potrebu to riesit. Moje dieta tiez nie. Ci skolske akcie, ci noviny a kadeco, iste deti su vsade na nominovane aj keby co bolo. Nezaujima ma to.
A k tomu ci si niekto do "svojej firmy" da syna, tetku, susedu, je na nom. Aj to ci niekto je alebo nie je kvalifikovany, naozaj nie je na posudeni ludi, kt tam nepracuju. A kazdy jeden politik, manazer, sef cohokolvek, si ak vie a moze vezme svojich ludi, je to prirodzene a ok. A kto je koho milenka, naozaj nemame co riesit, ak si ta milenka robi svoju pracu ako ma, na pracovisku samozrejme.

sara07
22. jún 2026
@zuzana76

@sara07 toto nevidim ako zvyhodnovanie, pokial sa sprava rovnaki ku vsetkym, ked jemu povie zlaticko a inemu Andrejko? To je zvyhodnovanie? Toto su uz take blbosti, len aby sa bolo na com vybijat, mnohe deti nechodia radi do skolky a vadi im uplne vsetko, su to male deti, zaluju, robia si zle atd. Pokial ta ucitelka nic neporusuje, tak je to ok. Aj ucitelky maju deti a vacsina si ich dava do skoly kde uci.

@simca06022011 😂😂😂
ano , ale ak by sa spravala rovnako alebo nezvyhonovala a spravala by sa profesionalne uč alebo riaditelka tak by tato tema nevznikla
nemalo by ti čo vadit , zase nerobte zo všetkych hajzlov a špiny z deti
@zuzana76
prepdopkladam že u vás je skôr iny syndrom 😂😂😂😂😂

simca06022011
22. jún 2026
@sara07

@simca06022011 😂😂😂
ano , ale ak by sa spravala rovnako alebo nezvyhonovala a spravala by sa profesionalne uč alebo riaditelka tak by tato tema nevznikla
@zuzana76

@sara07 ako zvyhodnovanie je tu zdrobnelinka a nieco pri obede :DD strasne naozaj

anonym_336e1a
22. jún 2026

A vadi to tebe alebo tvojmu dietatu?

zuzana76
22. jún 2026
@sara07

@simca06022011 😂😂😂
@zuzana76

@sara07 pozri, tato vec spada do oblasti zavist. Sama pisala, ze by bola happy mat pri sebe dieta, cize ide primarne o tuto vec. Ze je dieta na fotkach? rata na kolkych je vnuk babky a na kolkych ostatne deti? Ze mu povie zlaticko? ze je jeho babka aj v skole? No je. To nie je ziadne rodinkarstvo, babka ani nic neporusuje, nech sa stazuje na chod skolky, sedia financie? Su tam nejake zanedbania? urazy tych deti? sikanuju ucitelky deti? biju ich? nie? tak je vsetko v poriadku. To ze sa nejake dieta citi dotknute, zato, ze ma druhe dieta babku ucitelku v MS, tak si musi zvykat, ze ine dieta ma babku lekarku, dalsie politicku, dalsie novinarku atd... a tie deti budu hrde na svojich rodicov

anonym_d2c0e0
22. jún 2026

@anonym_autor ozvať sa môžeš vždy. Otázne je, či a ako ti to pomôže.

Strana
z2