icon

Štvorročné dieťa sa ľaká

efka666
22. mar 2021

Ahojte ženušky,obraciam sa na vás s otazkou ci aj vase deti ked nieco robia a z nicoho nic na nich prehovorite sa ako keby zlaknu , moj 4rocny syn ked pozera videa alebo je troska sam v izbe kym nieco robim apod. a z nicoho nic nanho prehovorim stale sa zlakne ..mate s tym niekto skúsenosti? ...zatial sa pytam tu ...nechcem ist snim zbytočne k dr. , možno že to nič nieje .. len je velmi zaujaty danou činnosťou..hm neviem.. čo si o tom myslite ? Ďakujem za každú odpoveď ♥️

evaachesa
22. mar 2021

@efka666 ja sa veľmi často zľaknem keď som sama v izbe a na mňa zrazu prehovorí muž a bolo to tak aj v detstve 🙄 rodičia mi stále hovorili že nemám čisté svedomie 😂

ckatka
22. mar 2021

Tak.ho neplas ale ho oslov z diaľky. Aby vedel ze ideš.

ckatka
22. mar 2021

Btw-navyse je to,chlap. Nevie sa sústrediť na viac ako jednu vec 😂

evamea
22. mar 2021

Podľa mňa je to úplne normálne. Ja som sa minule zľakla syna, ktorý zrazu pri mne začal blabotať a nevedela som, že ma špehuje ako si listujem v časopise. 😁
Skús ako bolo spomenuté ho osloviť už z diaľky, možno to vyrieši váš problém, zdravotný v tom však žiaden nevidím. 🙂

lolita555
22. mar 2021

Trochu nechapem preco s nim chces ist k doktorovi??boze prepač ale normal som si predstavila ako ho stale sledujes a naročky kazdych 10 minut oslovujes,aj ja by som sa lakala

lula313
22. mar 2021

Ja som od jednej výchovnej poradkyni pocula, že deti bývajú casto zamyslene a funguje u nich ako keby nahrávanie na processor(keď sa niekde napr. Pozerajú a nevnímajú nás). My mame tendenciu im mávať pred tvárou, volat na nich, robit haloooo? Počuješ má? A vtedy im nedovoľujeme dokončiť tento proces, čo je vraj veľmi zle. Možno sa zľakne, lebo je v tomto procese a ty ho z neho vyrušis.

andreatytler
23. mar 2021

@efka666 Mal to takto od malicka alebo je to nieco nove? Pozorujes aj ine veci ako napriklad:
Citlivost na hluk
Citlivost na svetlo
Problem ignorovat hluk z pozadia
Vadia mu vysacky na obleceni
Vadi mu ked ceses jeho vlasy
Ma problem s konzistenciou/texturou jedla/oblecenia
Nema rad dotyk travy, piesku
Slaba koordinacia
Byva mu zle v aute, na kolotoci
Lahko sa nahneva
Je emocioalne citlivy
Zle znasa zmeny
Alergie
Slaba imunita
Nedostatok energie

Nas syn mal nevymiznuty morov reflex a to ze ho neustale trhlo, ked som ho oslovila, bal sa akehokolvek hluku a vadilo mu svetlo vonku boli tie najviditelnejsie priznaky.

efka666
autor
Autor odpoveď zmazal
efka666
autor
23. mar 2021

@andreatytler z týchto veci skoro nič , akurát len to že sa ľahko nahnevá, a je citlivý hm ...

efka666
autor
23. mar 2021

Ďakujem za odpovede a rady 🙂 skúsim ho teda osloviť z diaľky...

efka666
autor
23. mar 2021

@lolita555 nie to vôbec , len stále keď naňho z ničoho nič prehovorim tak sa strhne , a mam strach či to neni niečo psychické alebo zdravotné , neviem, strážila som ako mladsia mnoho deti , ale s týmto som sa ešte nestretla..

andreatytler
23. mar 2021

@efka666 Tak to asi nebude vas pripad ked je len citlivy a v jeho veku sa lahko nahneva skoro kazde dieta.
Skus sa s nim o tom porozpravat. Opytaj sa ho ci si vsimne ze sa strhne, ci ma pri tom aj neprijemne pocity alebo je inac uplne v pohode ked sa strhne. Ci sa v poslednej dobe niecoho nenalakal....

lolita555
23. mar 2021

@efka666 neboj sa podla mna je v uplnom poriadku.aj moj ked sa hra a ja niekedy akoze idem za nim aj si myslim ze ma pocuje a strhne sa niekedy je taky zaujaty.kazde deco je ine a stale sa menia mozno bude taky lakavy ale nemyslim ze sa mas obavat