icon

Syn vyčlenený z výletu v materskej škôlke

25. máj 2022

Maminky, budete mat viac skusenosti, urcite mi date nejaky spravny pohlad na vec. Pijem kavu, a premyslam. Syna, pred nedavnom 3r, som prave odviedla do skolky, cela trieda, resp cela skolka idu o 2t na vylet. Pani ucitelka triedna si ma vzala bokom, a oznamila mi, ze sa rozhodli a dohodli, ze nas syn na vylet nepojde. Dovod, ze je divoky a vela krat nepocuva prikazy, tak sa boja, aby sa mu nieco vonku nestalo. Nemam s nim najmensi problem, co sa vyletov, prechadzok tyka, pekne spolupracuje aj u lekarov, vsade. A ze tych lekarov nemame zrovna malo. Aj Ekg vzdy vpohode natocime 🙂 von chodim s nim a s mladsim dietatkom vela krat sama, berie odrazatko, pred prechodmi ma vzdy caka, poslucha. Ano, vzdy musime stat pri fontane, pri stavbe, hentam tam, ale vzdy je to pohoda a ideme dalej tam, kam potrebujeme. Pokracujem v komentari, nezobrazuje mi dalej text

lujza123
25. máj 2022

Skus dnes ísť za ucitelkou/riaditeľkou a ponúknuť sa ako dozor, že vám je to veľmi ľúto ze nemôže ísť, malý sa teší nevieš ako mu to máš povedať..

Áno učiteľky majú pravdu, je risk so sebou brat divokejsie dieťa a áno máš ju aj ty, ten spôsob komunikácie nebol najlepší. Vitaj v realite štátneho školstva. Niekde stretneš úžasných ľudí a niekde je to na zaplakanie. Nieje škôlka ako škôlka, u nás v meste je ich asi 7 a rozdiely neskutočne, hlavne co sa pedagógov týka.

stanulienkat
25. máj 2022

Nieco sa stane a uz vidim ten status mamicky. Hyeny ucitelky nedavali pozor na mojho syna a kvoli nim si zlomil ruku, nohu..atd. Urcite sa ucitelky rozpravali, fajcili, zabavali a moj syn na to doplatil.

Sorry, ale to uz museli mat sakramentsky dovod, aby to dieta vyclenili. To nebude bezny nezbednik.

autor
25. máj 2022

@stanulienkat neviem no, ak by to mal byt nejaky nadstandardny nezbednik, tak by som uz asi bola 300x na koberceku. Zvyknem sa sem tam otvorene spytat, aky mal den, ci bolo vsetko v poriadku. Ci zjedol obed, ci zaspal na obed bez problemov. Sem tam sa dozviem, ze sa viac blaznil ako ostatni. Ale ziaden pruser, utekanie na prechadzke, kusanie deti (to riesila kamaratka), agresivita alebo co.. Aj na to blaznenie mi povedala pani ucitelka, ze musi dozriet, ze niektore 3r deti take su.

K tomu statusu, v zivote som nic take nepisala, netvrdila, a ani by som nepisala. Zakopol v skolke, pretal si zubkami peru. Moja reakcia bola rozhovor s nim, ze si ma davat pozor pred seba a pod nozicky, ked uteka. V ziadnom pripade som nic nehadzala na ucitelku. V tomto som normalna, neboj 🤗

autor
25. máj 2022

@lujza123 ved toto ma mrzi, presne. Porozpravam sa, ako to vnimam, a ze by som ocenila nabuduce iny pristup, ak je to z ich strany mozne, ale na tento vylet konkretny sa mi uz nechce, nie pre urazene ego alebo co, ale celkovo, nepcham sa tam, kde nie som vitana, a ak sa rozhodli a mne to iba takto oznamili, necitila by som sa tam dobre. Pri tom vodim, ze ten moj napad s dozorom nebol uplne mimo, ked mi to tak velmi vela z cas radi.

Kazdopadne, dakujem za vase pohlady, vazim si kazdy jeden

loginexistuje
25. máj 2022

a ty ako chces ist robit ten dozor s nimi ked mas dalsie babetko? nechala by som to tak a radsej by som popracovala na jeho fungovani s detmi napr na ihrisku alebo v nejakom mensom kolektive
ucitelky vedia preco ho nechcu zobrat zjavne si na md tak ani tam problem nie je

kittykat22
25. máj 2022

pozri, neber to tragicky. Syncek dozreje, trosku sa ohrabe a na dalsi vylet pojde. Tam ide nielen o bezpecnost inych deti ale aj o tvojho syna. Aby ho niekde nezabudli alebo aby niekde neodbehol. Nemyslim si, ze by ti chceli cielene zle. Mozes si syna 1 den nechat doma a spravit mu pekny vylet. Ja ti zo svojej skusenosti mozem povedat, ze sme mali take zive chlapca v skolke. Nie zle - proste zive. Ja som mu vzdy miesto Oliver v duchu hovorila "diviak" 😀😅 A boli sme na pieskovisku a neviem co ho to napadlo, ze pojde pozriet co je okolo - mimo oplotenia. Zrazu pozeram, Oliver si to hrabe priamou ciarou smerom k elektrickovej trati. Tak to si mala vidiet, ako som preskocila v sekunde ten nizky dreveny plot s sprintovala pre maleho. Alebo v parku podliezol plot kde bola sukr. Detska skolka pre deti zdravotnikov a lekarov, a vbehol do triedy s detickami 🙈 Vsetky nase deti sa pekne hrali na trave s loptami alebo kreslili kriedou a on nie. No to vies, ze prisla pani ucitelka s Olikom za ruku a netvarila sa prilis nadsene. Otocila sa na pate a zo skolky obratom zavolala vedeniu nasej skolky + na urad, ze baby nevedia davat pozor na deti, a ze niesu v bezpeci. Pricom to vobec nebola pravda. Jedno zive chlapca dokaze zazraky. Ale neskor sa skludnil a chodil normalne s nami. Preto chapem, ze ak je tvoj syncek zivsie dieta, tak moze mat z vyletu s nim vedenie obavy.

autor
25. máj 2022

@loginexistuje ano, ano, som na MD s mladsim, v skolke je starsi prave kvoli tomu kolektivu, vsetko ostatne som mu vzdy dokazala dat doma. Mozno je tam tych deti na neho vela, 1:1 sa hra pekne. Ak je ich viac, tesi sa tak, ze je hotovy. A blazni sa. Prave ze nemam problem s tym dat na 2h babatko do nosica a behat po detoch 🙂 je zvyknuty, bezne som vonku s obidvoma sama, babatko mam kludne. Ale uz to mam v sebe vyriesene, ako pisem, rozumiem nazoru pani ucitelky, porozpravam sa ale s nou este, a sposob komunikacie pri dalsej prilezitosti uz budeme mat doladeny 😍

stanulienkat
25. máj 2022

Nie, neporozumeli sme si. Nemyslela som, ze si niekoho obvinovala. Ja som pisala, ze hypoteticky, ak by sa nieco stalo.

oblecenie99
25. máj 2022

Chápem ťa, aj to, že ťa to mrzí. Ja mám dva a polročného, a keby mali teraz ísť niekam, sama poviem, že nie. Pritom, paradoxne, v jasličkách je totálny anjelik, všetko zje, poslúcha, upratuje po sebe hračky sám od seba, kaká do nočníka, spí, neplače, nevystrája... zatiaľ :P Keď mi to hovoria učiteľky, mám pocit, že si pomýlili decká.
Na tvojom mieste by som sa porozprávala s učiteľkou, nie útočne, ale tak normálne.. že v čom je presne problém, ako by sa to dalo riešiť do budúcna (napr. by si išla aj ty), lebo pochopiteľne nechceš, aby synček bol vynechaný z takýchto zážitkov.

janage
25. máj 2022

Pozri píšeš, že učiteľky chápeš, ale asi nie celkom. Ty keď s ním ideš zastane na konci chodníka, správa sa rozumne. Len ty nevieš ci by zastal aj keby bolo s vami ďalších 10, 15 deti a on by ta nevnímal. Na výlete zrejme je potrebné na takéto pokyny reagovať aj v skupine deti a on toho podľa uváženia učiteliek nie je schopný.
Za ďalšie ak aj pôjdeš ako dozor, zodpovedať za všetky ostatné deti nebudeš Ak tvoj syn v návale šantenia napr. točenie s palicou švihne jednu poriadnu inému dieťaťu? (Zažila som 2x na vlastné oči)
Píšeš, že najviac Ti vadí spôsob komunikácie. Aký bol problém, hneď po oznámení sa vyjadriť a navrhnúť svoje riešenia?
A malému by som to vysvetlila pravdivo. Nejde lebo má problém vnímať čo p.učiteľka hovorí a bojime sa, aby na vylete nedošlo k úrazu. Keď ju bude lepšie vnímať na ďalší výlet pôjde.

mandarinka555
25. máj 2022

Daj vedieť, ako to nakoniec dopadlo....

elviku11
25. máj 2022

Odpoveď na tvoju otázku - áno, v štátnej škôlke je úplne bežné, že ti veci len oznámia, bez diskusie s rodičom 🙂

deti95060810
25. máj 2022

@melanta nepreháňaj že so zriaďovateľom.... zriaďovateľ chytí stranu MŠ... bežne sa to robí že menej zvládnuteľné deti na výlety nechodia... mne tak nezobrali dcéru do kina - vraj by to nezvládla. nešla, učiteľke som uverila.

deti95060810
25. máj 2022

na ZŠ trieda mojej dcéry kvôli trom nezvl. spolužiakom neboli na šk. výlete....ba dokonca ani v kine, na výstave...nikde. ostatné triedy v ročníku boli... to sa mi už moc nepáčilo - ale ako povedal manžel, ty to radšej nerieš. a tak som neriešila. ..... tuším to bolo v piatej triede ZŠ

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
didi2102
25. máj 2022

Tak ja som učiteľka síce zs ale.dva roky po sebe som vylúčila žiaka s výletu, toho istého,problémové správanie,na výlet sme šli vlakom 15 a ja sama, netrúfla som si , trieda bola kludnejsia , či sa ide alebo nejde na výlet je na učiteľovi, teda bolo na mne či ja si to vezmem na zodpovednosť , nebolo v Tom nič osobné ale netrúfla som si ho vziať, bola druhá možnosť a neist na výlet , rodičovi som to len oznámila v dobrom že možno o rok , nech to neberie v zlom
Ja mám syna ako ty 4r, prvý krát bude ale nastupovať od septembra do škôlky, s deťmi a ihrisku prestáva vnímať občas,je veľmi rád s nimi ale dosť divoký, ja rátam že.ho tiež nebudú brať na výlety,hneď ma.to napadlo, ja plne chápem učiteľku , ajked ma to mrzí ale chápem, budem to brať tak,keď sa to stane,že je to pre jeho dobro , ešte je malý o rok to bude iné,môžeš navrhnúť učiteľke že nabudúce keby niečo ,vedela by si si vybaviť voľno a sama.dohliadnes na neho ,proste viem ťažké ale neber to tak osobné nieje to myslené v zlom

mooonika1975
25. máj 2022

sama vieš, že je pobláznený, keď behá s deťmi. Je v škôlke, predpokladam celý deň, dokážem tvrdiť, že 8-9 hodin dňa, ty si s nim cez týždeň 5 hodin denne, takže učiteľka je s nim vaic, teda vie, ako sa správa a môže ho vylúčiť. Ide o bezpečnosť dieťaťa samotného a samozrejme aj ostatných deti, učiteľka do basy nepôjde. Vy môžete tiež isť spolu na výlet, keďže si doma s menšim

mamula20
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
25. máj 2022

Ja sa divim ze vôbec beru na vylet 3r deti... My sme museli ist s predskolakmi...

1gramofon
25. máj 2022

Inak mi príde divne, ze ti hneď nenavrhli aby si šla aj ty. Materská skola a rodicia by mali spolupracovať keďže je zo ich druhý domov. Keď som bola na vš s predškolskou tak nám to prízvukovali a videla som od synovcovej materskej, že to brali vážne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
laskonka80
27. máj 2022

ak nemá diagnózu/pri ktorej by bol na mieste asistent žiaka/, tak to je zo strany škôlky nevhodné a nepedagogické

lunademonica
27. máj 2022

Ja tie ucitelky chapem. Pri tebe moze byt syncek poslusny ale v skolke moze byt proste iny, tazko zvladatelny divoch 🙂 ak by sa mu na vylete nieco stalo, tie ucitelky budes do konca zivota tahat po sudoch a skoncia v base...to sa nikomu nechce, ze nie? Mohla si ale ty navrhnut, ze ved pojdes s nimi a ustrazis si ho, verim ze by suhlasili, len ich to nenapadlo, tak prisli so svojim riesenim no.

kataleya
27. máj 2022

Ahoj. Máš pravdu, mohli to riešiť ináč. Pracovala som s bežnými deťmi aj s postihnutými. Väčšinou sa to riešilo takto, že buď šiel s dieťaťom asistent alebo rodič. Ak sa to nedalo uskutočniť, až vtedy sa navrhlo, aby dieťa ostalo doma.

jankaa26
27. máj 2022

@kvetinka75 presne

zemiakovysalat
27. máj 2022

No neviem ako inde ale v nasich skolkach male deticky na ziadne akcie nechodia. (Do skolky chodi kuzelnik, aj maju nejake divadla ale v triede )😏 a ja som za. Sama by som nevzala na ulicu celu triedu 3 rocnych deticky.

any_soj
27. máj 2022

My máme tiež 3ročáka, veľmi akčného, hocikedy sa otočí odíde niekde niečo bez slova... V škôlke ho zvládajú na vychadzkach v pohode, nikdy nič nevraveli. Na výlet sa ale ide rodinne. Oni to tak robia - pýtali sa len každého že koľkí s dieťaťom pôjdu. Mnohí idú celá rodina, my tiež aj manžel aj mladšia... Možno ako ti radia ponúknu sa ísť s nimi

ailiba
27. máj 2022

Podla mna to oznamili vhodne, bokom od ostatnych a zdovodnili. Asi by sa ma to tiez trochu dotklo, na druhu stranu, ked si netrufaju, nech radsej nejde, akoby sa malo nieco stat. Vylet s kopou 3 rocnych deti nie je sranda.
Uprimne, ja som roky robila v MS, ale este som nikdy neodmietla vziat dieta. Hoci niektoré som drzala za ruku, lebo povedzme si, su aj take deturence, kde to bezpecnost naozaj vyzaduje. Mozno je syn v kolektive divsi, ako doma a oni proste maju obavy. Povedzme si na rovinu, uz ho poznaju. Trosku dozrie a o rok zas bude iny.

marfikchov
27. máj 2022

@melanta a keď by sa dieťaťu niečo stalo, tak na vine je jedine učiteľka. Keď dieťa tak skvele zvláda prechádzky s matkou, tak nech ide s ňou. Ja by som si ho tiež nezobrala. A nehovorte, kto má akú prácu a pre aké dôvody robiť. Nie ste v ich koži, neviete. Odjakživa bol výlet za odmenu.

ailiba
27. máj 2022

Nemusi byt "zly", ked ho nechceli vziat. Mozno len je fakt divokejsi, nepocuva tak, pripadne si nedava pozor, bezi niekam, ked ho nieco zaujme... Tie male deticky su casto este aj motaci.