Tetovanie učiteľky v materskej škole
Ahojte. Chcem sa opytat, vadilo by vám, ak by ucitelka v ms mala tetovanie? Mozu vobec ucitelky v ms mat tetovanie?
@0silvia0 doma mam 13r dceru ktora ak by som jej to dovolila chodi cela v ciernom, ozicherkovana a prepichla by si hadam aj nos kostou.
Mne sa to nepaci, odpudzuje ma to ( tetovania, tunely, dredy brrr 😀...) ale tak v ramci dusevnej pohody a zapadnutia do kolektivu jej nieco dovolim, cierne moze byt ale slusne a musim to vidiet, nafarbene vlasy OK ale farba co ma neirituje ( najlepsie bolo ked jej muz povedal ci chce vyzerat ako My little pony 😅)
Tunel v ziadnom pripade sa dokalicit v mladosti usi sa jej vytahaju az bude stara baba. Dredy by som nedovolila lebo je to podla mna nehygienicke ale zasa ked si chce oholit hlavu nechsapaci.
Nausnice OK, pirsing max pupok, ziadne obocie ani nos a tetovanie po 18r nech si robi co chce dovtedy ani nahodou
@0silvia0 Obávam sa, že si aj tak urobí po svojom. Môžeš s ním len diskutovať, ale, či urobí to, čo chceš Ty, je otázne. Môj syn ide mať 19. Keď mal 16, bolo to jeho najhoršie obdobie. Nemá tetovanie, ani piercing, ani nepije, nefajčí, to mám šťastie, ale nedalo sa s ním diskutovať. To, čo som povedala, bola v jeho očiach najväčšia blbosť a strašne sme sa hádali kvôli prospechu v škole. Nič mi to nebolo platné, len som kazila svoje zdravie. Nakoniec som rezignovala a počkala som, kým sa to ukľudní. Teraz je to omnoho lepšie. Mne by tetovanie nevadilo, ja som v tomto tolerantná. Len tunely sa mi nepáčia.
@0silvia0 .No ja mam sloniu pamat,ale to je skor moje preklatie ako vyhoda. Ja ked som prvy krat videla svojho muza tak mal dredy a nausnice ale vtedy tunely neboli len klasicke take male kruzky strieborne,Potom si uplne oholil hlavu,potom nosil dlhe vlasy po plecia a bradu ked este o hipsteroch nebolo ani chyru ,no a posledných 15 rokov klasicky muz osrihany,oholeny bez nausnic.Ale nieco minule mi vravel ze si da na lytko jastericu vytetovat.Mu vravim pre mna za mna hlavne nech to nie je na ksichte ,na tele mi to nevadi.Ale vseobecne u muzov mi viac veci nevadi ako u zien,sakra ked tym muzom pristanu aj jazvy aj vrasky aj sediny,,,
@eeffka Môj syn je metalista, chodí celý v čiernom, ale už som si zvykla. Má dlhé vlasy. Chvíľu som protestovala, keď si ich začal pestovať. Nie preto, že by mi to vadilo, ale myslela som, že sa mu nebudú hodiť. Ale teraz ich má veľmi pekné. Tetovať sa nechce dať, on je hrozne citlivý na svoje telo. Keď bol malý, nesmeli sme mu vytrhnúť ani zub. Dcéra bude mať 10 a tiež začala preferovať čiernu. Len k tomu ešte nosí aj farby, aj trblietky, tak sa to ešte dá. Som zvedavá, čo ma ešte čaká. Synovec má potetované celé predlaktia, tiež je metalista.
Zaujimava diskusia, ja tetovanie nemam, lebo som uz nan stara 🙂 - vyrastli sme v generacii, ked sa na to nazeralo skor negativne. Dnes je moda tetovani a vsade viditelni aj velmi potetovani ludia - futbalisti, vizazisti... Mna to nepohorsuje, no urcite date za pravdu vsetci, ze malicke dieta by ste potetovat nedali. A ked to ono vidi ako vzor, tak tiez tuzi mat obrazky na kozi. Dcera sa s kamoskou od skolky hravaju, ze maju tetovania - uz su skolacky a su dni ked si pokreslia cele ruky v fixkami. Co s tym? Vdakabohu nema alergiu a vecer poumyvame. Alebo Synovec miloval futbal a strasne tuzil mat tetovania ako futbalisti a pokreslil sa perom skoro kazdy den. Cize ci tetovanie ma alebo nema ucka v skolke vobec nezalezi, ked ich deti vidia vsade navokol.
@matabb73 v 19 ke to prejde? aj ja na to čakám, teraz má syn 18..a trochu od temy..ešte mi to pripomenulo staršiu dceru, ked zmaturovala mala necelých 18..išla som kúpiť kytičku, stála som tam bezradná v kvetinárstve, prezerala kvety, vyberala...predavačka sa pýta, že akú farbu má rada a ja, že čiernu😀 /nosila tiež od hlavy až po päty/..tak sa len zasmiala, že to ju prejde.. a prešlo ju to ..teraz má dcera 20 a ujíždí na "retro"..ale teda sa preorientovala na zdravý životný štýl a tetovanie do neho nespadá..
@eeffka no tak moja 14-ročná dcéra je maximálne umiernená a ona nemá žiadne zášlahy, všeličo sa jej páči, ale jednoducho má v tomto jasno a vie že je ešte na základnej škole a tam sa to jednoducho netoleruje.
Syn bol vždy exot a pre neho argument že mne (ako matke) sa to nepáči nie je argument. Argument že až po 18-ke nie je argument, lebo on už teraz vie, čo chce a vie, že sa mu to bude páčiť navždy. 😨 Pre neho je to umenie a spomienky... toto je ťažká debata s ním.
@matabb73 čo by som za to dala keby mal môj syn dlhé vlasy a nie dredy! Sama by som mu ich česala 😝 Na metalistov mám zas ja slabosť 😃 😃 😃
Inak môj syn mal ako dieťa hystériu z bolesti, u zubára škriekal, keď mu brali krv tak rozkopal lekárke stôl čo sme ho museli traja držať a teraz mu bolesť nevadí. Nechápem.
Inak s mojim synom sa diskutovať dá v pohode, on je veľmi komunikatívny a v tomto v pohode, dobre sa s ním diskutuje, aj prijíma argumenty, ale jeho predstavy o kráse sú svojské a v tomto sa jednoducho nezhodneme.
@0silvia0 jasne 🙂 navzdy jaaaj umelci, moja sa tiez zacina pohybovat v takej komunite a plus je uz na gymnaziu kde by im to aj tolerovali ale len za branou skoly 🙂 uzasna je ta cirkevna skola 😅😅😅 mozes si dat prepichnut co chces a do ucha aj list z bananu ale pocas skoly a skolskych akcii budu vsetky sperky mimo dievcenskych naucnic vybrate z tela, odev moze byt farby akej chce ale cisty a neroztrhany ( co je teda dost problem s nohavicami)
vlasy mozu byt ake chcu ale upravene do zraku nezavadzajuceho ucesu 😅
Nohavice strihu aby pri predklone netrcala cast tela a tricka tiez ze ked dvihnes ruky netrci pupok, normalne mi smiesno bolo z pokynov v prime k odevom ale uz a smiechy prechadzaju 😉
@luba41 No je to teraz omnoho lepšie. Ja som prestala tlačiť na pílu. Povedala som mu, že už je dospelý, tak mu musí záležať na jeho živote. Keď sa nebude chcieť učiť, ja s tým už nič neurobím, po škole pôjde robiť. On ale chce ísť študovať ďalej, tak sa snaží viac. Debatuje sa sním fajn, má aj celkom triezve názory. Ja som to ale nevzdala, čo sa týka debát ani v tom ťažkom období. Vždy som mu hovorila svoj názor a dúfala, že to v ňom niekde ostane. Asi sa podarilo.
Nikto tu predsa podla mna nezastava nazor, ze treba tetovat malicke deti 🙂 tetovanie sa tiez vobec nevylucuje so zdravy zivotnym stylom (Zdravo sa stravujem, pravidelne behavam, nemam nadvahu, nepijem, nefajcim, zdravo varim pre rodinu - aspon v ramci moznosti...)ci povolanim... Ja som si dala jedno spravit po tom, co som potratila nase prve dieta. Lebo som to tak citila, lebo sa mi viaze s urcitym zivotnym obdobim a viem, ze nikdy to nebudem lutovat. Tiez mam malu dceru a v buducnosti -"rozumej po dovrseni 18 rokov jej nebudem branit, ak si bude nejake chciet zadovazit. Urcite ju vsak budem - a myslim si, ze toto je najdolezitejsie - viest k tolerancii, aby nepozerala cez prsty na niekoho len preto ze je iny ako ona, alebo iny ako vacsina. aby napr. nedemonizovala potetovanu tetu ci uja s dlhymi vlasmi, a tak.. 😉
Uplne som unesena z niektorych nazorov. Ucitel nesmie mat tetovanie, ucitelka nesmie mat minisuknu........ Boze moj, to v ktorom storoci zijem???? Ja sice tetovanie nemam, som citliva na svoje telo, ale minisukne nosim jedna radost, aj cervene puncosky ci bordove cizmicky si dam k minisukni...... A co by ste akoze urobili? Zakazali mi to? Milujem ciernu farbu, 75%mojho oblecenia je cierneho, nosim vyrazne sperky a malujem si ciernu linku. Napriek tomu ma maju deti radi a rodicia neriesia ako vyzeram, ale ako ucim. Oblecenie je elegantneho strihu. Kostymy, bluzky, sukne. Elegantne, ale v ciernom. Na VS som dokoncala mala cerveno cierne vlasy, kucerave a v uchu 10 nausnic aj s priveskami. Nikdy to nikto neriesil. Len raz jedna pani na vlakovej stanici sa ma opytala, ze ci studujem na umeleckej.....
Minulý týždeň som bola v banke/chodím minimálne na pobočku, pretože všetko robím cez internet, pracovníčka mala bielu blúzku, dlhý rukáv bol mierne priesvitný, ale stačilo to na to, že som si všimla, že má veľké tetovanie od lakťa až po rameno, hneď to vzbudilo vo mne nedôveru, ešte šťastie, že to bola nevinná finančná operácia a zároveň som si hneď spomenula závery z jedného školenia, kde odborníčka na firemné obliekanie povedala, že ženy s piersingom, tetovaním nemajú robiť v inštitúciach ako sú napr. banky, pokiaľ to tetovanie nemá niekde na zadku. Som Bohu vďačná za moje deti
Ježišku...ja proste milujem toto fórum...toľko čo tu sa človek dozvie..už len popcorn chýba..
To je tak keď ma niekto pocit že je lepší ako ti ostatní či iní..ako vravela moja nebohá starka: môžeš dať hovno na podnos,ale tortňa z toho aj tak nebude..😂😂😂
@maminka2710 všimla som si. Čo už...
@0silvia0 dovolila by som mu to pod podmienkou, že to nebude nič, za čo by sa o 5 rokov hanbil. Veľa s tým aj tak neurobíš o rok a pol si bude môcť dať vytetovať úplne čokoľvek. Aby to potom nerobil v rámci just podniku úplne bez rozumu.
@mijo53 a ovplyvnilo to tetovanie nejako jej profesionalitu?rovnako tak ako o jej charaktere a doveryhodnosti nevies nic teraz,by si nevedela ani keby si to tetovanie nevidela a myslela by si si,ze ziadne nema.preto mi pride zvlastne,ze len ten fakt,ze jej presvitalo cez oblecenie,v Tebe vzbudil obavy.naozaj mi pripada smiesne sudit podla tohto meritka ludi.ja napriklad som taka,ze este aj ked mi zabudne pokladnicka nieco zaratat a vsimnem si to,vratim sa to zaplatit ked aj z parkoviska.kolki "netetovani" si to vsimnu uz pri pokladni a zdrhnu celi stastni,ze usetrili..?skatulkovanie a predsudky nie su na mieste.
nikomu z Vas neprajem nic zle,no nikdy neviete-mozno Vam ci Vasim detom prave taky tetovany "delikvent" raz v zivote velmi pomoze..
@bonovka neviem či je profesionálne zdatná, pretože je nová a v dnešných bankách za každým čo prídeš robia noví ľudia, proste práca v banke mnohých mladých nebaví, banky sú konzervatívnejšie inštitúcie a tam sa hodí aj konzervatívnejší dress kóde a celkové správanie aj keď inteligentný humor je dovolený
Bože ženy fakt hrôza a desí ma co vyrastie z vašich detí, keď ich maminy sú také obmedzené v nazoroch
@luliu vidis, a ich desi, co vyrastie z nasich deti, ked nam nevadi tetovanie🙂 Asi treba len pockat, kym tie deti vyrastu😉 Niektorych ludi aj tak ziadne argumenty nepresvedcia, oni vedia, ze ked ma niekto tetovanie, tak to bude nejaky divny clovek.
@jajka257 vies, vsetci vedia, aky ma byt ucitel, donedavna som si myslela, ze vsetci vedia uplne presne, ako ma ucitel ucit, teraz uz viem, ze mnohi vedia, aj ako ma vyzerat. No, budem na to mysliet, uz hned zajtra😉
@dskjhfdlkdjhl ja uz teraz rozmyslam, co si zajtra dam na seba....... Asi nieco cierne alebo sive.... Ale mam aj jednu staroruzovu minisuknu s korzetovym pasom a ciernou maslou...... 😂😂😂😂😂Dufam, ze riaditela neklepne od soku, ze mam ruzovu farbu😀😀🙄
@jajka257 ja akurat premyslam, co s mojimi blond vlasmi, ci by nejaka modra nemohla byt dobra😀
@dskjhfdlkdjhl ja mam cierne, huste, taku hrivu, takze ja uz nic.......
@mijo53 no...a to ešte tá banková úradníčka možno doma praktizuje sado-maso a pije vodu z radiátora 😂 Ach jo...Najprv som myslela, že je to irónia, ale ty si to myslela vážne! Skutočne nedôveruješ tej osobe len kvôli kerke, ktorú si videla pod blúzkou? A pri zložitejšej (nie jednoduchej) finančnej operácii by si si volala riaditeľa pobočky s odôvodnením, že dotyčná má tetovanie? Prepáč, ale toto mi už fakt hlava neberie. Je to zamestnanec banky. Ak ju oni uznali za schopnú zodpovedne robiť svoju prácu, tak asi to bude v poriadku. Či čoho si sa bála? Že ti ujde s tvojimi úsporami na druhý koniec sveta? 🙄

@ostorha ty máš akú dobrú hlavu, áno je strelec. Presne ako píšeš, tu sa nedá veľmi tlačiť 😔 Aj kerky, aj piersingy, aj tunel a dredy. Už som s tým stotožnená, netlačím, ale keď mne sa to tak nepáči 😢 ale musím sa na to kukať... rafinovanosť na neho neplatí, on nepotrebuje byť pre mňa pekný, hlavne že sa páči sám sebe 😖