Tolerujú u vás v škôlke plienku na spanie?
Zaujímalo by ma, či sú vo vašej škôlke pani učiteľky ochotné dávať plienku na spanie, ak to dieťa potrebuje alebo je povolená gumová podložka? ďakujem.
@buffinko vsetko zavisi od skolky ake v nej maju pravidla a tie su aj v skolskom poriadku, ktory si podpisovala pri nastupe... mne dcera chodila v meste do skolky totalne preplnene skolky dieta pri nastupe nesmelo mat plienku, muselo sa samostatne najest a obliect ... a tvrdo po tom sli ci to dieta zvlada ... pocas adaptacneho pobytu ... ale to bola skolka kde bolo v triede 28 deti /este to vtedy slo/ jedna ucitelka doobeda druha poobede ...
syn nastupil do skolky na dedine /syn je specialny/ mala som obavy ako to zvladne ... tu bolo menej deti v triede ani nie dvadsat ... a mohli sme mu dat pre istotu plienku do skrinky ... ale ani nie po tyzdni ju uz nepotreboval ... ALE intenzivne som pracovala cez leto na tom aby sa nepocikaval aspon pri poobednom spanku / v noci mal plienku do pat a pol roka/ odmenovala som za uspech, cikat pred spanim ... nedavala som mu pred spankom vela pitia ... a ked nastupil do skolky sla som este pred nastupom vysvetlit situaciu .. dala som ucitelkam darcek na trpezlivost a dalo sa ...
podla mna mas dve moznosti .. skusit ich presvedcit nech to skusia aspon docasne s plienkou ... s tym ze mu obmedzia prijem tekutin, vycikat pred spankom nenechaju moc dlho spat a poslu ho vycikat ... a toto budes dodrziavat aj ty doma /kedze si sa radila s urologom vies ze sa to neriesi do pat rokov ... pokial je dieta inak ok ../
alebo si najdes opatrovatelku /aj v seredi sa daju najst/
alebo ostanes doma ...
ale skolku nedonutis ... ani keby ti 3/4 SVK napisalo ze u nich dovolia plienky
a ano su deti co sa pocikavaju velmi dlho ... do desat rokov, do puberty a pod... ale co ja viem tak v noci pri dlhsom spanku .. 😉
sukromnu skolku mas aj v galante myslim
@miska01nr tvoj názor ma nepohoršuje, skús si naštudovať tu, rozšíriš si svoj obzor a možno zmeníš názor 🙂
@mamulienka30 mna by zaujimalo ci sa cisto na zaklade pomocovania pocas spanku da vybavit predlzena platene rodicovska. Lebo mam pocit, ze toto by revizny lekar neschvalil. Takze ma byt take dieta skolke alebo ma matka pravo kedze je nepripravene s nim byt doma a mat aspon ako-taku nahradu uslej mzdy? Vsetko medzitym je nespravodlive, preco by mala platit sukromnu skolku alebo opatrovatelku ked jej dieta oficialne nie je pripravene ist do statnej skolky.
my zijeme v rakusku musime balit vlastne jedlo lebo by nejedol a obedy jedia doma,lebo zo 150 sa nenajde 10 stravnikov pre koho by sa varilo a plienku ma ked chce kakat a ucitelka stym nema problem maly zahlasi kakat donesie plienku potom povie hotovo a ucitelka ma 25 deti ,pomiesanych v triede od 3 do 6 rokov,tu nerobia z takych veci problem,inak sa nepocikava ale kakanie je problem zato mame zabit ci?vsak nato pride sam ako aj na ine veci
@maznacik007 ja nechcem škôlku nútiť, mňa len zujímalo, či je to tak všade...nepomôžem si absolútne, lebo netolerujú a majú to vo svojom poriadku...takže bu´d si urýchlene nájdem opatrovateľku alebo mám po práci, svoje možnosti poznám. poznám aj možnosti a opatrenia pri pocikávaní...len ma mrzí, že niekde to ide v škôlke, niekde nie. proste smola.
P.S: nie som zo serede
MÝTUS: Nočné pomočovanie je problémom výchovy.
PRAVDA: Nočné pomočovanie rozhodne nie je problémom výchovy. Dieťa, ktoré sa v noci pomočuje,
to nerobí naschvál a už vôbec nie preto, aby nahnevalo rodičov a nechcelo ich počúvať.
MÝTUS: Za nočné pomočovanie môže vo väčšine prípadov zlá rodinná situácia.
PRAVDA: Je pravdou, že aj nesúlad v rodine, resp. iné stresujúce faktory v rodine môžu byť spúšťačom nočného pomočovania. Ak však tento stav nastane a dieťa sa začne pomočovať, je potrebné navštíviť detského lekára bez ohľadu na príčinu, ktorá tento stav vyvolala.
MÝTUS: Z nočného pomočovanie každé dieťa vyrastie.
PRAVDA: Nočné pomočovanie je veľmi rozšíreným problémom. S liečbou však netreba otáľať a čakať, kým dieťa vyrastie. Za ten čas sa môže poškodiť traumou jeho psychika a spôsobí mu to problém na celý život. Ročne sa nočné pomočovanie spontánne vylieči iba u 15 % detí, ktoré majú tento problém. Ba dokonca, v 2 % prípadov pretrváva problém nočného pomočovania aj v dospelosti.3
MÝTUS: Pri nočnom pomočovaní netreba navštíviť odborníka.
PRAVDA: Detský lekár je ten, ktorý by mal o tomto probléme vášho dieťaťa určite vedieť. On následne určí, či je potrebné navštíviť s dieťaťom detského nefrológa alebo psychológa. Je potrebné mu totiž odborne pomôcť, pretože ročne len 1 až 2 deti z 10 z toho postupne vyrastú bez návštevy lekára.6 Ostatné sú bez liečby zbytočne týmto problémom traumatizované.
MÝTUS: Svoje dieťa rázne upozornite, že sa to už viackrát nemá zopakovať.
PRAVDA: Karhaním nič nedocielite. Dieťa sa bude iba zbytočne báť a spôsobí mu to ešte väčšie
stresy. Veľmi láskavo mu povedzte, nech sa pokúsi, aby sa to už nezopakovalo, prezlečte s ním posteľnú bielizeň a na ďalší deň ho pochváľte, ak sa situácia nezopakovala.
@meluela nie to nie je dovod na predlzenie RD, samozrejme aj zdravotne tazko postihnute deti maju problemy s udrzanim mocu resp. s inkontenciou ale to je ine ... tam su normalne po troch rokoch na predpis plienky od neurologa... a tam sa predlzena RD schvaluje na zaklade inych diagnoz
nie, nie je to dôvod na predĺženie RD, lebo je zdravý...len sa pomočuje...
@meluela - velmi dobra otazka, ale odpoved nepoznam. Asi by to stalo za par telefonatov, ci papier od urologa a vyjadrenie skolky na predlzenie rodicovskej staci.
@buffinko vies tak to je tak .. niekde vezmu do skolky 2.5 rocne dieta v pohode a aj mamine co je s mladsim na RD a niekde ti nevezmu pre nedostatok miesta ani 4.5 rocne aj ked obaja rodicia pracuju .. lebo neni miesto ... niekde plienku daju aj nepremokavu plachtu a niekde nie ...
v tomto sa tazko hlada spravodlivost a asi ani nie je ... je to dane roznymi okolnostami ... niekde o deti bojuju skolky a niekde deti a rodicia bojuju o skolku ... 😉
@buffinko - ale ty tu pises non-stop o nocnom pomocovani - ale tvoj syn sa pocika aj behom kratkeho 1-2h trvajuceho spanku a to bol pred tym cikat! To je obrovsky rozdiel. Nikto nespochybnuje, ze je nocna plienka do 6 rokov v poriadku. Ale nie ta obedna. Preto je ta tvoja definicia, co tu davas dost zbytocna.
@fidka79 - ved nocna je do 6 rokov uplne v poriadku a o ziadnej poruche to nehovori.. ale tu ide o kratky spanok v skolke, 1-2h... a pred tym bolo dieta cikat, ktore dieta sa uz potom o hodinu docika? Tolko necika ani moj 1,5 rocny v bdelom stave, na nocniku je raz za dve hodiny a je suchy cely cas, v noci tak pol na pol.
@fidka79 neviem na com sa smejes ja som nepisala o mojom ... ale su deti ktore su ZTP z dovodu svojej diagnozy napr. DMO, autizmus a rozne ine diagnozy a ked maju inkontinenciu isteho stupna /to znamena ze maju plienky nonstop nielen v noci/ tak maju narok dostat plienky na predpis od neurologa na zaklade svojej diagnozy ... co je na tom dopekla smiesne 🙄 🙄 🙄 🙄
naco by si chodila k neurologovi so svojim zdravym synom .. bud rada ze tam chodit nemusis 😔
moj plienky na predpis nemal ... pre pani nechapavu ano mal nocnu plienku do pat a pol roka ... ale len v noci ... a aby mohla zavidiet tak ano mal schvalenu predlzenu RD zo zdravotnych dovodov a hned do sest rokov ... /nechapem take osoby ako
@fidka79 co este aj choroby zavidia/ 🙄 🙄 🙄
@mamulienka30 moj syn sa zbavil nocnej plienky az tesne pred 4-tymi narodeninami 🙂 ... v skolke pocas obedneho spanku nemal plienku od 3-och rokov ... ale sam od seba sa v noci na cikanie nezobudi, zacne sa mrvit, pehadzovat a to je pre mna signal, ze ho mam odniest na WC-ko, kde sa vycika ... ak by som tak nespravila, tak sa pocika do postele ... ovladanie zvieraca v noci prichadza u deti velmi neskoro - zvlast chlapci ... udva sa vek 5-6 rokov, kedy by to malo uz fungovat
@miska01nr ako naucis dieta, aby sa v noci zobudilo, vsatalo z postele a islo na zachod? ... toto ma zaujima ... moj syn to proste este nedokaze 🙂 ... musi na to dozriet ... mne staci, ze mi da signal, ze ma plny mechur a presun na WC-ko uz zariadim 🙂
@fidka79 ja citam velmi dobre NAUC SA CITAT TY prikladam moj prispevok na ktory si reagovala .. citaj znovu a pomaly
maznacik007 @meluela nie to nie je dovod na predlzenie RD, samozrejme aj zdravotne tazko postihnute deti maju problemy s udrzanim mocu resp. s inkontenciou ale to je ine ... tam su normalne po troch rokoch na predpis plienky od neurologa... a tam sa predlzena RD schvaluje na zaklade inych diagnoz
@zuzanockamt - ved jasne, chlapci vseobecne neskor. Ale prve cikanie nocne, teda to prehadzovanie prichadza po 4-6h suvisleho spanku a nie uz po 1-2 ;)

@mamulienka30 to si šťastná žena, bohužiaľ ja nepracujem v oblasti, kde by som mohla pracovať z domu...prajem ti zdravé deti a čo najmenej zdravotných problémov.