icon

Tolerujú u vás v škôlke plienku na spanie?

buffinko
21. sep 2014

Zaujímalo by ma, či sú vo vašej škôlke pani učiteľky ochotné dávať plienku na spanie, ak to dieťa potrebuje alebo je povolená gumová podložka? ďakujem.

mamulienka30
21. sep 2014

@fidka79 - ona pisala na margo predlzenej RD ze treba mat papier od neurologa na pomocovanie na to a dalsie kombinovane diagnozy, nic ineho.

zuzanockamt
21. sep 2014

@mamulienka30 zvycajne ano ... podla toho, ako pije pred spanim

miska01nr
21. sep 2014

@fidka79 učiť by si sa mala ty! 🙂 a tiez si z tvoj názor strč , vieš kam. Neviem načo tu vyvolávať hádky.!!! Komu to len pomôže. Sme rôzni ľudia , rôzne povahy. 🙂

maznacik007
21. sep 2014

@fidka79 tak este raz a POMALY naco si mi potom pisala tento tvoj prispevok kopirujem

fidka79 @maznacik007 jeezis davno som sa tak nenasmiala,mam zdraveho total syna nevsimam neuro poruchu napriek tomu sme mali nocne plienky do 4 a pol roka,a nesli sme k neurologovi na predpis..amen...naucil sa sam..

tak naco si chcela ist na predpis k neurologovi je tvoj syn zdravotne tazko postihnuty ... a na com sa potom smejes .. ja som na teba nereagovala tak naco prva reagujes a smejes sa z mojich prispevkov.. co je smiesne na tom ze ZTP deti maju v istych pripadoch plienky na predpis... 🙄

mamjka
21. sep 2014

u nas je to na ochote tej ktorej učiteľky......ako si jej sympaticka 🙄 🙄 🙄 svagrinin maly 4.5roka ma na spanok aj v skolke aj doma....a nemaju s tym problem....lahsie dat plienku nez vsetko prezliekat.... ale on ma tie gatkove cize si ju oblieka sam 😉 😀

sesternica musela pre malu chodit domov vzdy na obed kym sa nenaucila chodit na WC sama.....ona mala ale problem ze sa nevycikala ani nevykakala inam nez do plienky.....cize cely cas od rana nebola na WC kym po nu na obed neprisla a nedala jej plienku 😒 nucila sa ako 4,5rocna uz je z nej krasna prvacka 😀 😎

fidka79
Odpoveď bola odstránená
meluela
21. sep 2014

@maznacik007
no je to nejake divne
1. aj zdrave dieta sa moze pocikavat po 3r zivota (pocas spanku) a nie je to choroba
2. nie je to ani nieco comu by sa dalo zabranit vychovou, naucenim
3. matka zdraveho dieta nema narok na predlznenu platenu dovolenku
4. dieta ktore sa pocikava v spanku po 3r zivota nemoze byt v skolke, lebo je na nu nezrele.

Tak bud ma mat takato matka narok na predlzenu rodicovsku alebo taketo dieta ma byt v skolke a ma mu byt poskytnuta primerana pomoc (oblecenie plienky na spanok).

miska01nr
21. sep 2014

@zuzanockamt ved to robis najlepsie a spravne, ze reaguješ na ten signál. Treba poznať svoje dieta a dat ho vtedy ked sa pýta na ten záchod, aj ked ho nesies na rukách v bdelom stave. Súhlasím s tebou.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
miska01nr
21. sep 2014

@fidka79 tak študuj dalej! Nezaškodí ti to! 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
bubelko
21. sep 2014

dieta, ktore je v noci davane ci budene rodicmi v nejakom case, aby slo na zachod, lebo inak by sa pocikalo a samo sa nezobudi, nie je odplienkovane... to by si bolo vhodne uvedomit. odplienkovane dieta sa samo zobudi na potrebu 😉

@buffinko skusila by som sa s ucitelkami dohodnut bud na tom, ze ho nebudu davat spavat alebo ak spanok potrebuje a nie su ochotne ani len to skusit s nim, tak by som hladala na popoludnie nejaku opatrovatelku, ktora by ho zo skolky vyzdvihla. tiez si myslim, ze nahodit jednu plienku, pokial sa nejedna o celu triedu, nemoze byt taky problem. ale na svk je vsetko, co je zalozene na ochote, tolerancii ci snahe pomoct druhemu, velikansky problem...

miska01nr
21. sep 2014

@fidka79 tak ten signál asi to dieta nedalo, ze chce iiiisť.

zuzanockamt
21. sep 2014

@fidka79 u nas to funguje, ale davam na WC-ko len ked sa zacne velmi prehadzovat ... nebudim len tak, ked si zmyslim, ze asi by mohol ist na WC-ko ... aj sa ho predtym spytam a on zvycajne zamrmle, ze ano, treba mu cikat ... je len v takom polospanku, ale nevie sa uplne prebrat a ist sam

miska01nr
21. sep 2014

@zuzanockamt ved toto sa jej tu snažia vysvetlit viaceré, ale zrejme malo čítame a sme pre dotyčnu nevzdelane. 🙂 asi to chápeme vsetky okrem nej.

buffinko
autor
21. sep 2014

@bubelko on spánok potrebuje a aj pekne zaspinká v škôlke. ostáva mi jedine opatrovateľka alebo zostanem doma. ešte som zabudla povedať, že boli s ním problémy v správaní, kým nezačal spinkať v škôlke, akoby pociťoval, že keĎ ide domov inak ako ostatné deti, je to za trest. akonáhle začal spať - čiže tie 2 razy, je ukážkový, ani ráno neplače, je ako vymenený. bojím sa, že keď na obed bude chodiť domov, znova sa problémy objavia. plus príde do iného prostredia a je rozjarený, mám problém ho uspať ja nieto iná osoba...ke´d nespí poobede je nervózny...a sme v jednom hnusnom začarovanom kruhu.
veď to akosi sme sa naučili merať ochotu peniazmi - veď ja zarábam málo, tak čo...ja viem, že to nie je ich povinnosť ale podľa nich je jediné dieťa, ktoré sa im pocikáva, takže by to bola len jedna plienka...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
miska01nr
21. sep 2014

@fidka79 mnoo , ty ma nepoznáš a zrejme mas divnu predstavu o studovaní. Prajem vsetko dobre v živote tebe aj rodinke. 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
buffinko
autor
21. sep 2014

@maznacik007 súkromné jasle sú v ga - 0-3roky, mám známu, jej syn chodil.

bejbinka
21. sep 2014

@buffinko Ja len...nemas trebars nejaky papier od pediatra alebo urologa, ze ma maly tento zdravotny problem? Neviem teda ci nieco take existuje, ale mozno by si potom mohla zajst za riaditelkou skolky a argumentovat, ze tento problem moze mat este xy rokov (kiezby nie, samozrejme) a ze teda zo zdravotnych dovodov ci by nespravili vynimku? Necitala som to tu cele, ale tak reku zapojim sa. U nas daju aj plienku, teda pokial ja viem od kamaratky, hoci ona ich troska previezla, ako sa vravi...tvrdila, ze dietko je odplienkovane a nebolo celkom...ale nerobili z toho vedu, ked zistili, ze nie uplne.

euka210
21. sep 2014

@buffinko ja si myslim, ze ked nemaju ochotu dat plienku, tak opatrovatelku. A nemusi to byt neviem kto, ved to nie je male babo. Ja som sa pol roka starala o 1,5r chlapceka kym nesiel do jasli a bola to super skusenost.

libertine
21. sep 2014

@buffinko a take plienkove nohavicky, co sa daju stiahnut a natiahnut a v podstate by si ich dieta vedelo dat same pred spanim a potom zase prezliect, by nemohol mat? S tym by ucitelky ani nemuseli nic riesit, ak by bol samoobsluzny a vedel si to sam natiahnut. Myslim tie treningove plienky alebo slipove plienky.

ikke
21. sep 2014

hmm, u nas v dedine mam asi 20 kamaratiek a znamych s malymi detmi a moj syn je zatial jedine dieta v tomto okruhu, ktore bolo odplienkovane pred 3. narodeninami 😅 no ako 4-rocni isli vsetci do skoly bez plienok (v skole sa nespava).
ale na slovensku mame asi taku inteligentnu vodu, ze su vsetky deti bez plienky, ked sfukuju dve sviecky na torte... 😕

euka210
21. sep 2014

a k tym natahovackam tolko, ze vecsina deti sa odplienkuje do 3r, ale ako vieme, vynimka potvrzuje pravidlo, ako su aj deti ktore neskor lozia, chodia az po 1,5r, 2r este nehovoria atd. To je nieco ine ako ked ma cumel ci flasu, co je len zvyk.

mamulienka30
21. sep 2014

@ikke - alebo su holandski rodicia velmi pohodlnni? Nemame inteligentnu vodu, ale viac casu sa detom intenzivne venovat. Ked vidis, ze to zvladnu aj mladsie, ta je to asi biologicky mozne. Skoda toto vobec komentovat. Mne je 3-4 rocne dieta v plienkach smiesne, prepac, rozprava to ako vodopad a nie je schopne povedat, musim cikat/kakat? Opakujem v noci je to vec hormonov a nie vedomia.

bubelko
21. sep 2014

@mamulienka30 no ja ti neviem, ja okrem slovenska nepoznam ziadnu krajinu, kde by sa tolko stresovalo kvoli plienkam... uz od roka clovek pocuva, a uz davas na nocnik? a ked nedava, tak je lenivy, nevenuje sa poriadne detom... mne to osobne pride zbytocne, stresovat dieta a sebe pridavat robotu, ked potom za nim musim behat s handrou, X krat ho za den prezliekat - lacnejsie ako ta pamperska mi to v konecnom dosledku nepride, lebo aj ta voda na pranie aj elektrina cosi stoja... len to uz clovek nevidi...