Učiteľka v škôlke sa ma pýtala, či si nechcem brávať syna domov cez obed
Ahojte ja uz som na nervy dnes mi ucitelka povedala o synovi kedze som doma lebo som tehotna ze ci si ho nechcem bravat na obed domou lebo on len lezi v postielke a nespi ale aspon lezi a oddychuje vravim.. Ako toto kde sme
.... Zato ze som doma ze ci si ho nechcem bravat na obed domou vsak si za tu skolku platim a ma 5 rokov a len lezi tam a oddychuje ale aspon nebudi deticky druhe aky mate na to nazor
@marca12 nie, učiteľ rodiča nesudi, len si vytvorí mienku.
@queen_mary 🤣🤣🤣
@queen_mary ja som iba zrkadlo ktoré si nastavila, ako si sa do neho pozrela takú odpoveď si dostala. a mimochodom to ty si prvá reagovala na môj komentár, takže sa nehraj na chrumkavú, jediná otravná si tu ty!
@miska7754 tiež nechápem tvoje rozčúlene.. tiež učím v ms a určite nevyhaname deti domov, aby nepočuli o čom sa rozprávame 🤦♀️ ani sa nemám s kým rozpravat, keďže tam som sama…
Zrejme sa tá to opýtala z toho dôvodu, či to pre teba nie je pohodlnejšie.. niektoré mamky tak robili.. že už bud poobede sa im nechcelo, alebo nevládali a pod.. nič zle by som za tým nevidela.. ak sa tá to slušne opýtala a ty nesúhlasíš, tiež jej to stačí slušne oznámiť…
Klobúk dolu pred učiteľkami,lebo dnešní rodicia katastrofa.Učiteľka sa normálne opýtala,aby dieťa netrpelo cumenim do steny a matka urazena a ofucana, lebo by sa musela doma venovať vlastnému dieťaťu o hodinu dlhšie ako musí....co tak sa 5.rocneho opýtať ci chce ležať v škôlke alebo ísť domov k mame..ale odpoveď je jasná,tak sa radšej pýtať nebudeme...
@miska7754 ja tiež veľmi nerozumiem prečo sa toto pýtajú učiteľky v MS, každej jednej čo vedia že je doma. Som doma s mladšou a teda za to že som doma si mám bravať staršieho skôr alebo iba na pol dňa? Mňa sa tiež pýtali či nemôžem chodiť skôr. Normálne som vysvetlila, že kvôli spánku mladšej nemôžem. V kočíku spala veľmi málo a potom bolo zle. Vlastne si môžem počas jej poobedňajšieho spánku, upratať, oddýchnuť alebo robiť veci do školy. Je to však úplne jedno aký mám na to dôvod, robíme to tak aby to vyhovovalo mne aj mužovi.
Ostatné komentáre čo sú tu ani nejdem komentovať. Prirovnávať to k týraniu dieťaťa mi príde fakt mimo 🤦♀️ ja sama si zo škôlky pamätám, že staršie deti čo nespavali vždy ležali chvilku kým ostatný nezaspali a potom ich zobrali mimo a mohli si kresliť atď...
@elizabet173 ja v tom stale problem nevidim. Ved aj tým,ze lezi a oddychuje sa uci discipline. Vela deti uz v tomto veku nespava a tak iba oddychuju.
@balihara asi treba v skolke prehodnotit,ze nie vsetky 5 a 6 rocne deti potrebuju spat.vytvorte im kutik kde si budu moct kreslit.co je to za riesenie,dieta,co nespi,ma ist domov.
Tu su dva odlisne problemy.to,ci niekto berie poobede dieta,ked moze,je kazdeho osobna vec.ako matka si za to aj nesiem zodpovednost,ake to ma alebo nema dosledky.druhy problem je,preco su predskolaci,ktori nechcu spat,nuteni 2 hodiny lezat.s tyranim to hranici.a len preto,ze im v skolke nechcu vytvorit kresliaci kutik.a ano,pani ucitelky (nie vsetky) naozaj chcu mat vtedy pokoj.nase do jednej.
@anjelicek26 Ja som takto leziavala a nebolo to pre mna ziadne tyranie, mala som to celkom rada, bol to klud na moje myslienky. Pamatam si, ze som si napriklad vymyslala rozpravky 🙂 Zavisi to od dietata, ja som taky typ, co kludne dokaze hodinu-dve len prerozmyslat. Aj moj maly, v poslednom case som si vsimla, ze ked sa zobudi z poobedneho spanku, tak sa vobec neohlasi, ale sa zataji a este si tam nejaky cas v tme rozmysla a vylihuje. Aj 20-30 minut niekedy. Obcas pocujem, ze si nieco tichym hlaskom komentuje.
@anjelicek26 strasné tie matere, porodiť, inštitucia sa postara.
Mne osobne ako učke také dieťa nevadi, a že ich mám viacej čo len ležia. Len ten postoj tej matky je ohromný. Máme v škôlke matku , dve deti, jedno miniaturne , 2 roky a kúsok a ona DOMA sedi a pride pre nich posledná. Novodobé kukučky. ....
@elizabet173 ja žiaľ cez spánok deti nesedim ani minutu, vždy je nejaká robota, čo sa odkladá na dobu, keď deti netreba neustále mať na pozore a venovať sa im. Mne tá hodina a pol vyhovuje. A nie je to pite kávy. 😝
@janinah no presne, ešte aby decko bolo s matkou, kks, to čo ma byť ...😀😂
nasi su predskolaci a vzdy boli v skolke len do 12:30 cez obed nespavaju a radsej si s nimi spravim program ja doma ako ked tam budu lezat a kukat do blba..hlavne sa clovek aj vyhne chorobam
@marca12 to je taká blbosť , že lepšie v kolektive , tebe je lepšei dúfam v práci ako doma s rodinou. Si to pretoč na seba . Deti sú vystavené neustále hluku dalšich 20 deti, stále sa vyzliekajú obliekajú, organizované aktivity, učiteľka nemá čas na individuálny záujem, ak si šuchne kolienko, žiadne ťuťkanie, musi dávať vonku pozor na dalšich 19 deti, takže pohladkať, imaginárne pofúkať a bež . Áno, áno, kolektiv je skvelý, keby sa dalo, tak treba aj cez vikedny ich tam nosiť. Zase na druhej strane, také matky ako ty, dieťaťu je fakt zrejme lepšie v škôlke. 😵
@miska7754 teraz ma tu ostatne mamicky ukrizuju, ale mam doma malu, ktora bude mat 3. Nevzali ju do skolky k nam, ale predsa ju davam teraz od polroka do skolky, lebo sa doma nudi strasne chce byt s detmi. Nie nedokazem jej spravit plnohodnotne aktivity, lebo ma mladsieho brata a ten jej vsetko kazi a ona je z toho nestastna. A bude chodit rovno na cely den, aj keby nemala spat v skolke(co bude pre nu asi problem), lebo logisticky na obed pre nu nemozem ist. Oddychne si pocas casu spanku, ak nebude realne spat. Ja som nikdy v skolke nespavala a nemam z toho traumu. Niekde to riesia tak, ze ked ostatne deti zaspia, tak ti co su hore si mozu kreslit/potichu sa hrat/pustili im pani ucitelky rozpravku z CD alebo im ony citali rozpravku.
A dokonca existuju deti, ktore miluju skolku fakt velmi a nechce ist na obed domov, pre niektorych sci-fi, ale je to tak. Ja som chodila pre synovcov a netere a minimalne 30minut som cakala kym sa este pohraju.
Ak tvoj maly nema vyalovene problem s tym, ze poobede lezi a oddychuje, tak normalne pani ucitelke povedz, ze po neho budea chodit ako doteraz
Zaujímavo sa zvrtla diskusia, to naozaj sa niektoré učiteľky takto vyjadrujú o mamách a deťoch.. Ja nemám aktuálne v škôlke žiadne dieťa, takže nemusím toto riešiť, no ale niektoré z vás by boli zjavne najradšej keby je prázdna škôlka bez detí. A mať prehľad o každej matke či doma robí..čo keď pracuje na part time, alebo má home office, alebo má nejaké menšie podnikanie, alebo sa stará o rodičov, či svokrovcov? Či to máte taký prehľad o tom čo každá jedna doma robí, alebo odkiaľ to viete? No len tak to môžte vedieť, že tie matky medzi sebou riešite, zaujímavé.
@radkaradix
@aurorastone2 váš názor, ok neberiem vam ho...ja som ho vyzdvihla, mohla som, bola som doma...(nepracovala som) doma sme si oddychli, najedli, hrali...
@ciernysokol a kto tam v tej dobe bude s tými deťmi? lebo poobede v škôlke ostáva 1učiteľka a tá si musí porobiť aj iné veci kým deti spia.....jedine že sa ponúkne nejaká mamička že tie nespiace deti bude strážiť....
@mogaa to by si videla, koľko by sa hlásilo 😂 určite by všetky opatrovali rodičov popri tom podnikali
@mooonika1975 šak práve....niektoré mamičky sa chovajú ako keby boli zbavené svojprávnosti.....jednu rozčúli že učiteľka si dovolí sa jej niečo opýtať, ďaľšie tu hneď idú zavádzať inováce že nespiace deti nech im niekto zabáva a robí im zvlášť program.....ani slovo nepoviem ak niekto platí za súkromnú škôlku 500 eur a má teda nejaké extra očakávania, ale za mesiac platí cca 20eur a rozčuluje sa že veď za škôlku platí a nech sa jej učiteľka na nič nepýta, či nech jej pobaví decko čo nechce spať....
@mogaa presne 👍

@simona20201309 precvicuju slovensky jazyk - drbnu, rit, chore na hlavu,.. zmeraju si potom tlak a idu spat. 😀