Učiteľka v škôlke sa ma pýtala, či si nechcem brávať syna domov cez obed
Ahojte ja uz som na nervy dnes mi ucitelka povedala o synovi kedze som doma lebo som tehotna ze ci si ho nechcem bravat na obed domou lebo on len lezi v postielke a nespi ale aspon lezi a oddychuje vravim.. Ako toto kde sme
.... Zato ze som doma ze ci si ho nechcem bravat na obed domou vsak si za tu skolku platim a ma 5 rokov a len lezi tam a oddychuje ale aspon nebudi deticky druhe aky mate na to nazor
@elizabet173 nie, to malo byť len ako pokračovanie, nie že utočim , len som rozvinula debatu.
A najprv si ich uspim a potom beham, tiež aj obrazne, ale niekedy hore dole do triedy a do spálne.
Nečítam celú diskusiu, nemám na to teraz čas. Len napíšem môj pohľad. Mam deti rôzneho veku a to jedno dieťa v škôlke predškolak. Tiež poobede nespí, občas zaspí, ale málokedy. Ja som kedysi pre našich najstarších do škôlky chodila, boli prijaté len na doobeda, ale bolo treba prísť na presný čas v limite 10-15 minút. Tj. Musíš dieťa vyzdvihnúť medzi 12,00 - 12,10 napr. A toto bola pre mňa neskutočná drina. Mať dovtedy uvarený obed, mladšie deti nachovane, umyté, pre oblečené, oblečené (teraz do zimy) a stihnúť skolku na presný čas. Vždy 2-3 malé deti som musela brať so sebou vrátane novorodenca... Mňa to neskutočne vysililo, kedze som bola na všetko sama.
Keď teraz moja pred školáčka zvládne poobedny spánok v škôlke bez vyrusovania, mne to len pomôže. Nemusím ísť ore ňu na presný cas, ale poobede je tam limit od 15,00 do 17,00... Čiže ja na to pozerám uz z tohto hľadiska, nie ci je dieťaťu doma lepšie alebo nie...
@zuzana76 prepac ale je ina doba. Zena chodi do prace takze nema na vyber a dieta musi byt v skolke do konca. Preto je zly rodic?
Tak ty si asi nepracovala, nemusela si, mala si home office ( nie kazda praca to dovoluje) alebo muz vsetko tahal.
Inak si to neviem predstavit ako si to mala.
@miska7754 Odpoveď sa ti páčiť nebude - učiteľka ti možno len chcela otvoriť oči, aby tvoje dieťa bolo s matkou, keď je tá možnosť. Ja dávam dieťa do MŠ len vtedy, keď som v práci. Hneď ako je to možné, beriem ho domov. Ale tak sú matky a matky.
@ciernysokol áno,to by bolo riešenie,lenže my sme škôlka na dedine a na poobedný spánok je tam len jedna učiteľka,takže by musela byť pri deťich,ktoré by boli v kútiku a v spálni nikto….
@ciernysokol ja teda neučím,len ma zaujíma ako dosiahnuť,aby nespiace deti v kresliacom kutiku nerozprávali a nerušili deti spiace,nikde na to nie je osobitná miestnosť a myslím,že ani dalšia učiteľka,ktorá by ich tam strážila...
možno by stačilo,ak by si autorka lahla povinne na postel cez obed a dve hodiny tam musela vydržať bez ničnerobenia...áno,za mňa je to týranie detí
@ajsha123 ona je doma a tehotná, oblieka len seba
@yvanielka jojoooj...áno máme prehlad. Deti povedia všetko a vieme aj to, čo vedieť nechceme 😆
@yvanielka Učiteľky matky neriešia, majú iné povinnosti. Dieťa povie všetko, fakt všetko a aj to, čo vedieť nechceš a samozrejme samo od seba, netreba sa ani pýtať.
@simona20201309 Ako je mi jasné, že deti toho nahovoria, ale v našej škôlke (určite je to aj vo viacerých) bol taký plagátik a na tom výrok, že "Milí rodičia, prosíme vás, aby ste neverili všetkému, čo vaše deti doma hovoria o škôlke. Na oplátku vám sľubujeme, že ani my v škôlke nebudeme veriť všetkému, čo hovoria o vás". Pani učiteľky majú uuurcite prehľad aj bez detí, hlavne ak je škôlka v menšej dedine
@zuzanockamt vidím v tejto téme ako nerešia..aj v iných. Česť výnimkám
@zuzanockamt presne, ani ma to nezaujima, proste povie, urobim si obraz a idem Ďalej . Ja riešim deti ,nie ich rodičov.
@mooonika1975 Ale to rodič, hlavne teda matka nikdy nepochopí. Otcovia bývajú v pohode. Matky si myslia, že učiteľka len vyzvedá, ohovára a pije kávu 🤷
Ja si toto plošne o pani učiteľkách rozhodne nemyslím, v tej našej sú skvelé a ochotné, dcéra ich mala veľmi rada. Ja som reagovala len na základe toho ako sa tu niektoré učiteľky vyjadrujú o matkách.
@zuzanockamt
https://www.modrykonik.sk/forum/dieta-v-skolke/preco-ucitelky-v-skolke-davaju-pocitit-neskorsi-prichod-rodica-pre-dieta-2/
Toto bola tiež taká ohnivá téma 😀 V nej tiež niektoré z vás "neriešili rodičov"
Podľa mňa jednoduché riešenie - opýtaj sa syna 😉 ja som na RD s mladším a staršia chodí do škôlky vtedy, keď chce. Keď sa jej nechce, zostane s nami doma. Niektoré asi padnú na zadok, ale 99% času chce a chce zostávať aj poobede, hoci už dávno pred škôlkou nespávala 🤭 a bez ohľadu na to, kedy pre ňu prídem, víta ma s otázkou "prečo si prišla tak skoro" 😀 oni teda aj poobede robia rôzne aktivity, normálne organizovaná hra s učiteľkou, často mávajú rôzne súťaže, často bývajú poobliekaní v kostýmoch a hrajú rôzne roleplaye, nedávno stavali mega hrad z kociek cez celú triedu, to nikto nechcel ísť domov 🤣
Ja nechápem, zeny.co vas je potom, ze tato mamicka necha dieta v skolke aj poobede aj ked je doma. A co? Moj syn bol od 3r v skolke na cely den. Ale ja som chodila do práce.
Pokiaľ som nepracovala a dcéra začala chodiť do škôlky, vždy som ju brala po obede, nakoľko od 1 roka nespávala cez deň, doma som si s ňou na chvíľu ľahla, postupne ju pripravovala, že raz tam bude musieť ostať aj na oddych.
Teraz má 5, s oddychom sa samozrejme zmierila, veď čo iné už tým deťom ostáva ako rezignácia. Ale vždy keď môžem, beriem si ju so sebou do práce, vyzdvihnem skôr a keď mám homeoffice ani ju do škôlky nedám. Pre mňa je čas s ňou neskutočne vzácny, ale tak to je na každom rodičovi, jeho možnostiach a chcení 🤷🏼♀️ a rypnem si - ako už len 5 ročné dieťa “obťažuje” dospelého doma? Moja si v kľude kreslí, hrá sa. V práci detto, ani o nej nevedia, že tam je.
@yvanielka ved nám dopraj trochu priestoru😆
V reále si nemôžme povedať názor, len sa slušne usmievať a hrýzť do jazyka.
A je to tak lepšie. Keby sme mohli povedať rodičom (aj naopak) na rozum, to by tu boli oveľa zaujímavejšie témy
(Prosím ber to trosku s nadhľadom a humorom)
@simona20201309 Veď ja chápem a je mi jasné, že niektorí rodičia môžu byť ozaj na facku... 😀 len tie chúdence deti za to nemôžu
niektoré 5rocne deti su uz vpredskolskej a tam sa nespi, len na chvilku lezi a oddychuje, nechapem, preco by mal byt problem, ze tvoj syn nespi, ked ticho lezi a nevyrusuje....
Pozri sa, nikto nežije tvoj život.
Normálne sa rozhodni za seba a keď sa rozhodneš už to nechaj tak.
Za chvíľku sa ti narodí druhé a chceš si pár dní poobede vyložiť nohy bez dieťaťa?
Nemaj pocit viny ak je náročný.
Je to Tvoja vec.
Učiteľky aj mamičky na MK si môžu pomyslieť o chcú.
Nežijú tvoj život.
Pripadne ho dávaj len 3 - 4 dní v týždni a keď už tam je nech je teda celý čas, keď to tebe vyhovuje.
Riad sa sebou a nie názormi a skúsenosťami okolia.
Učiteľka ma aj iné starosti ako rozmýšľať ze prečo.
Zakcetuje to a ide ďalej.
Je to len kúsok tvojho života.
Ak je malý OK, rob ako si plánovala.
Ci budeš témou pre učiteľky 3 rozhovory alebo 5, časom to iné prehlusi.
Je to tvoja voľba a tvoja možnosť.
@slniecko66 bola som 6 rokov na rodičovskej dovolenke, takže prvý chodil domov, lebo s druhým dieťaťom som bola doma , potom vyberali druhého synčeka moji rodičia a áno, aj práca mi to umožňovala, že som nepracovala celý pracovný čas, ale na skrátený úväzok.