Učiteľka v škôlke sa ma pýtala, či si nechcem brávať syna domov cez obed
Ahojte ja uz som na nervy dnes mi ucitelka povedala o synovi kedze som doma lebo som tehotna ze ci si ho nechcem bravat na obed domou lebo on len lezi v postielke a nespi ale aspon lezi a oddychuje vravim.. Ako toto kde sme
.... Zato ze som doma ze ci si ho nechcem bravat na obed domou vsak si za tu skolku platim a ma 5 rokov a len lezi tam a oddychuje ale aspon nebudi deticky druhe aky mate na to nazor
@elizabet173 nie, to malo byť len ako pokračovanie, nie že utočim , len som rozvinula debatu.
A najprv si ich uspim a potom beham, tiež aj obrazne, ale niekedy hore dole do triedy a do spálne.
Nečítam celú diskusiu, nemám na to teraz čas. Len napíšem môj pohľad. Mam deti rôzneho veku a to jedno dieťa v škôlke predškolak. Tiež poobede nespí, občas zaspí, ale málokedy. Ja som kedysi pre našich najstarších do škôlky chodila, boli prijaté len na doobeda, ale bolo treba prísť na presný čas v limite 10-15 minút. Tj. Musíš dieťa vyzdvihnúť medzi 12,00 - 12,10 napr. A toto bola pre mňa neskutočná drina. Mať dovtedy uvarený obed, mladšie deti nachovane, umyté, pre oblečené, oblečené (teraz do zimy) a stihnúť skolku na presný čas. Vždy 2-3 malé deti som musela brať so sebou vrátane novorodenca... Mňa to neskutočne vysililo, kedze som bola na všetko sama.
Keď teraz moja pred školáčka zvládne poobedny spánok v škôlke bez vyrusovania, mne to len pomôže. Nemusím ísť ore ňu na presný cas, ale poobede je tam limit od 15,00 do 17,00... Čiže ja na to pozerám uz z tohto hľadiska, nie ci je dieťaťu doma lepšie alebo nie...
@zuzana76 prepac ale je ina doba. Zena chodi do prace takze nema na vyber a dieta musi byt v skolke do konca. Preto je zly rodic?
Tak ty si asi nepracovala, nemusela si, mala si home office ( nie kazda praca to dovoluje) alebo muz vsetko tahal.
Inak si to neviem predstavit ako si to mala.
@riyadh a dotyčná autorka maká a ťahá 12tky,ci co chceš tým príspevkom povedať? Ja som pochopila z príspevku
@anjelicek26 presne to ako to cítim ja.. Dieťa je v škôlke doobeda, potom môže byť s mamou, že ten čas im nikto už nevráti, tak načo nechávať dieťa v škôlke, aby cumeli do stropu, ja mam 45 a doteraz si pamätám tu príšerne nudu, to, ako som nemohla nič, len ležať, dosť zle.... Ako mama dvoch dospelých deti a jedného malého, rovnako potvrdzujem, že ten čas, keď dieťa mamu potrebuje je úžasné krátky, ubehne a bum. Ja by som ho napríklad ani nedávala do školky, najmä, keď tam nechcel, všetky moje deti boli doma so mnou, NAJKRAJŠIE obdobie môjho materstva. A bacha, prvé dve som mala na sk. Bola som na rodičovskom s druhou a prvá bola celý čas s nami. Neviem načo naráža, ale naopak na sk sa sedí na riti do šesť a viac rokov, keďže sa ťahá reťazová, naťahujú sa rodičky atď, atď, čo v de a ani v at možné nie je. Takže na sk sedia matky viac doma a viac páchajú deti do škôlok na čele dní a zjavne si to môžu dovoliť. Kdezto na divokom západe sa padá do prace od malých doslova bábätiek veľa x, štát neplatí ani tie škôlky, nič. Vieš čo vychádza štátna družina mňa? 270 eur mesačne, škôlka napodobne. Ale ja mam syna po skole doma. Trávime spolu čas. Ten čas mi nikto nevráti a ja si ho užívam. Konci 11.20 3x do týždňa a 2x je 12.20.potom mame krúžky, sme doma, ideme kadetade a? Mne sa neoplatí ani ten polovičný 😉
@miska7754 Odpoveď sa ti páčiť nebude - učiteľka ti možno len chcela otvoriť oči, aby tvoje dieťa bolo s matkou, keď je tá možnosť. Ja dávam dieťa do MŠ len vtedy, keď som v práci. Hneď ako je to možné, beriem ho domov. Ale tak sú matky a matky.
@ciernysokol áno,to by bolo riešenie,lenže my sme škôlka na dedine a na poobedný spánok je tam len jedna učiteľka,takže by musela byť pri deťich,ktoré by boli v kútiku a v spálni nikto….
@ciernysokol ja teda neučím,len ma zaujíma ako dosiahnuť,aby nespiace deti v kresliacom kutiku nerozprávali a nerušili deti spiace,nikde na to nie je osobitná miestnosť a myslím,že ani dalšia učiteľka,ktorá by ich tam strážila...
možno by stačilo,ak by si autorka lahla povinne na postel cez obed a dve hodiny tam musela vydržať bez ničnerobenia...áno,za mňa je to týranie detí
@ajsha123 ona je doma a tehotná, oblieka len seba
@yvanielka jojoooj...áno máme prehlad. Deti povedia všetko a vieme aj to, čo vedieť nechceme 😆
@yvanielka Učiteľky matky neriešia, majú iné povinnosti. Dieťa povie všetko, fakt všetko a aj to, čo vedieť nechceš a samozrejme samo od seba, netreba sa ani pýtať.
@simona20201309 Ako je mi jasné, že deti toho nahovoria, ale v našej škôlke (určite je to aj vo viacerých) bol taký plagátik a na tom výrok, že "Milí rodičia, prosíme vás, aby ste neverili všetkému, čo vaše deti doma hovoria o škôlke. Na oplátku vám sľubujeme, že ani my v škôlke nebudeme veriť všetkému, čo hovoria o vás". Pani učiteľky majú uuurcite prehľad aj bez detí, hlavne ak je škôlka v menšej dedine
@zuzanockamt vidím v tejto téme ako nerešia..aj v iných. Česť výnimkám
@zuzanockamt presne, ani ma to nezaujima, proste povie, urobim si obraz a idem Ďalej . Ja riešim deti ,nie ich rodičov.
@mooonika1975 Ale to rodič, hlavne teda matka nikdy nepochopí. Otcovia bývajú v pohode. Matky si myslia, že učiteľka len vyzvedá, ohovára a pije kávu 🤷
Ja si toto plošne o pani učiteľkách rozhodne nemyslím, v tej našej sú skvelé a ochotné, dcéra ich mala veľmi rada. Ja som reagovala len na základe toho ako sa tu niektoré učiteľky vyjadrujú o matkách.
@zuzanockamt
https://www.modrykonik.sk/forum/dieta-v-skolke/preco-ucitelky-v-skolke-davaju-pocitit-neskorsi-prichod-rodica-pre-dieta-2/
Toto bola tiež taká ohnivá téma 😀 V nej tiež niektoré z vás "neriešili rodičov"
Podľa mňa jednoduché riešenie - opýtaj sa syna 😉 ja som na RD s mladším a staršia chodí do škôlky vtedy, keď chce. Keď sa jej nechce, zostane s nami doma. Niektoré asi padnú na zadok, ale 99% času chce a chce zostávať aj poobede, hoci už dávno pred škôlkou nespávala 🤭 a bez ohľadu na to, kedy pre ňu prídem, víta ma s otázkou "prečo si prišla tak skoro" 😀 oni teda aj poobede robia rôzne aktivity, normálne organizovaná hra s učiteľkou, často mávajú rôzne súťaže, často bývajú poobliekaní v kostýmoch a hrajú rôzne roleplaye, nedávno stavali mega hrad z kociek cez celú triedu, to nikto nechcel ísť domov 🤣
Ja nechápem, zeny.co vas je potom, ze tato mamicka necha dieta v skolke aj poobede aj ked je doma. A co? Moj syn bol od 3r v skolke na cely den. Ale ja som chodila do práce.
Pokiaľ som nepracovala a dcéra začala chodiť do škôlky, vždy som ju brala po obede, nakoľko od 1 roka nespávala cez deň, doma som si s ňou na chvíľu ľahla, postupne ju pripravovala, že raz tam bude musieť ostať aj na oddych.
Teraz má 5, s oddychom sa samozrejme zmierila, veď čo iné už tým deťom ostáva ako rezignácia. Ale vždy keď môžem, beriem si ju so sebou do práce, vyzdvihnem skôr a keď mám homeoffice ani ju do škôlky nedám. Pre mňa je čas s ňou neskutočne vzácny, ale tak to je na každom rodičovi, jeho možnostiach a chcení 🤷🏼♀️ a rypnem si - ako už len 5 ročné dieťa “obťažuje” dospelého doma? Moja si v kľude kreslí, hrá sa. V práci detto, ani o nej nevedia, že tam je.
@yvanielka ved nám dopraj trochu priestoru😆
V reále si nemôžme povedať názor, len sa slušne usmievať a hrýzť do jazyka.
A je to tak lepšie. Keby sme mohli povedať rodičom (aj naopak) na rozum, to by tu boli oveľa zaujímavejšie témy
(Prosím ber to trosku s nadhľadom a humorom)
@simona20201309 Veď ja chápem a je mi jasné, že niektorí rodičia môžu byť ozaj na facku... 😀 len tie chúdence deti za to nemôžu
niektoré 5rocne deti su uz vpredskolskej a tam sa nespi, len na chvilku lezi a oddychuje, nechapem, preco by mal byt problem, ze tvoj syn nespi, ked ticho lezi a nevyrusuje....
Pozri sa, nikto nežije tvoj život.
Normálne sa rozhodni za seba a keď sa rozhodneš už to nechaj tak.
Za chvíľku sa ti narodí druhé a chceš si pár dní poobede vyložiť nohy bez dieťaťa?
Nemaj pocit viny ak je náročný.
Je to Tvoja vec.
Učiteľky aj mamičky na MK si môžu pomyslieť o chcú.
Nežijú tvoj život.
Pripadne ho dávaj len 3 - 4 dní v týždni a keď už tam je nech je teda celý čas, keď to tebe vyhovuje.
Riad sa sebou a nie názormi a skúsenosťami okolia.
Učiteľka ma aj iné starosti ako rozmýšľať ze prečo.
Zakcetuje to a ide ďalej.
Je to len kúsok tvojho života.
Ak je malý OK, rob ako si plánovala.
Ci budeš témou pre učiteľky 3 rozhovory alebo 5, časom to iné prehlusi.
Je to tvoja voľba a tvoja možnosť.
@slniecko66 bola som 6 rokov na rodičovskej dovolenke, takže prvý chodil domov, lebo s druhým dieťaťom som bola doma , potom vyberali druhého synčeka moji rodičia a áno, aj práca mi to umožňovala, že som nepracovala celý pracovný čas, ale na skrátený úväzok.