icon

Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa

janickacrazy
31. mar 2014

Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.

annalena
1. apr 2014

pridam aj moj zazitok zo vcera rana....... ked som dceru priviedla do skolky, sedela som v satni na lavicke a pomahala malej sa prezut. zrazu z triedy vybehnu 3 chlapci, postavia sa predo mna a zacnu vrieskat ako zmyslov zbaveni a zrazu jeden z nich, z nicoho nic, ma zacne pastami boxovat 😠 😠 normalne som zostala v soku, vzapati vysla ucitelka a ta s kludom americana: XX toto sa ale nerobi, podme naspat do triedy....a ospravedlnila sa mi ONA, tak sa pytam , co vyrastie z takychto deti, ked si toto dovolia k uplne cudziemu dospelemu cloveku a este ucitelka sa mi zanho ospravedlni ???
rodicov dotycneho chlapca poznam, vzdelani ludia, ale zastancovia "volnej vychovy" - neviem to inak nazvat, kde detom niesu stanovene ziadne mantinely a vsetko sa len donekonecna vysvetluje 😠
a najviac milujem, ked dieta robi zle a rodic ho napomina pokojnym hlasom a slovami: zlatinko, ale toto sa nerobka. pretoze neviem, z coho ma potom dieta usudit, ze robi zlo - ci z toho mierumilovneho hlasu rodica alebo z pomenovania zlatinko 😠

elanor
1. apr 2014

@lulka12 wow, tak som nevedela, ze ked este len kocikujem tak som tym padom menejcenna a nemam pravo na vlastny nazor. Super, dokonala maminka @lulka12, len tak dalej... Ty vidis iba seba, iba svoje nazory, ktore pokladas za neomylne a 100% pravdive, a inych neakcepujes, nech si hovoria co chcu, pokial to nieje to iste ako to co si myslis ty, nie je to spravne. Pretoze ty si ta najuzasnejsia, najdokonalejsia mamina na svete.
Ako sorry...

Koncm, svoj nazor som povedala, a dotahovat sa tu o hovadinach s ... nemienim, mam inu dolezitejsu robotu... Porucam sa dievcata...

velkacica
1. apr 2014

@annalena každý zmení názor, až jeho samého "postihnú" dôsledky... 😀

lulka12
1. apr 2014

@elanor Ctím skúsenosť a nie fabulovanie a predstavivosť ako by som reagovala.... Kým neprežiješ nepochopíš....
Tak ako by som neprispievala do témy o "Tankoch" keďže som žiadny nešóferovala 😀 😀 ja pre mňa názor mamičky ktorá ani dieťa nemá v škôlke na pousmiatie.... 🙂

elanor
1. apr 2014

@lulka12 o tom ale diskusia, ze sa vyjadria vsetci.

nie sme tu v odbornom clanku...

lulka12
1. apr 2014

@elanor Veď píš ... Ale je tvoj názor neberiem za objektívnu skúsenosť ale len za ilúziu ako by si reagovala .... Tak to ja asi všetko... Ja som prežila a viem o čom píšem 🙂 🙂 🙂

elanor
1. apr 2014

hmm, zase niekto, kto vsade bol, vsetko videl, o vsetkom pocul... milujem takych ludi...

lulka12
1. apr 2014

@elanor Aj ja ťa mám rada 😀

elanor
1. apr 2014

@lulka12 ja by som si tym taka ista nebola 😀 😝 😎

molka
1. apr 2014

asi sa všetci zhodnú na tom, že dieťa musí mať hranice. Ide len o to, akým spôsobom mu tie hranice určujeme - niekto capnutím, niekto zase iným spôsobom. Myslím si, že najdôležitejšie je poznať si svoje dieťa, poznať jeho psychiku. Ak dieťa zle znáša fyzické tresty (myslím aj jemné capnutie), je vhodnejšie použiť iný spôsob, napr. nedostane sladkosti alebo nebude pozerať obľúbenú rozprávku. Podľa mňa sa výchova dá zvládnuť aj bez fyzických trestov, ale zároveň si myslím, že ak to rodič nevie inak, radšej dať dieťaťu občas "výchovnú na zadok", než by mal z neho vychovať rozmaznaného malého tyrana (toho tyrana nemyslím doslova, iba obrazne). Ani jeden extrém nie je správny.

lulka12
1. apr 2014

@elanor No ,že máme iný názor s nás nerobí nepriateľov....Rada ti poradím ak niečo nebudeš vedieť 😀 😀 😀 😀 Ja viem všetko 🙂

jasminet
1. apr 2014

mne min. leto mala oznamila ze ju p. ucitelka zbila - potom z nej vypadlo, ze dostala 1x po zadku lebo s kamaratkou budili ostatne deti ked mali spat (dostali obe). prisla mi to povedat aj samotna ucitelka, poznam ju roky rokuce, ucila este mna a ked uz mojej malej co v skolke je ako myska capla po riti, tak to muselo byt naozaj opravnene... mala ju miluje, je to jej najoblubenejsia ucitelka.

je "zbit" a "zbit" - overila by som si najskor situaciu u ucitelky a potom nieco riesila.

marcah
1. apr 2014

@lulka12 hmm, moj teda zatial chodi iba do sukromnej skolky raz do tyzdna kedze v statnej zatial prenho miesto nie je, takze neviem ci mam pravo sa tu vobec vyjadrit..... 🙂
ale moja mama nas vychovala styroch a som presvedcena ze by s tebou nesuhlasila
postoj typu, "ja mam dieta ja viem vsetko lepsie a ja mam dve deti ja som este vacsi majster sveta" je veeelmi zvlastny
to ani gynekolog ktory nikdy sam nerodil by sa vobec nemal zapajat do debat o porode? 🙂 ... verim ze zakladateka temy si rada precita aj nazor mamiciek ktore deti este nemaju (mozno maju inu skusenost v zivote ktora sa vztahuje k tejto teme)....a vidim ze vek na kvalite nazorov vobec nehra rolu...

elanor
1. apr 2014

@lulka12 to som si vsimla 😀

koniarova
1. apr 2014

Krásne sa tu baby doťahujete. 😝 😝 😝 Len zakladateľka akosi zabudla, že tému založila. 😉 😉 😉

lulka12
1. apr 2014

@marcah Pozri ja som vyjadrila svoj názor na základe skúsenosti s vlastného života vyššie čo si asi nečítala a nemením ho na základe toho ,že tu je napísaných niekoľko názorov ktoré sa s mojím nezhodujú ....

Zakladateľka by chcela asi počuť názor mamičiek ,ktoré majú podobný problém, ale nech tu píše kto uzná za vhodné.....

Myslím ,že ani gynekológ ktorý neodrodil by nemohol radiť docentovi.... Debatovať môže ale pochybujem ,že skúsenosti docenta zatieni s teóriou..... 😀 😀 😀 😀

jadodka
1. apr 2014

@augustovkaa na Demitrovej

marcah
1. apr 2014

@lulka12 nie kazdy kto je starsi a skusenejsi je hned docent ... niekto ani vekom a ani rokmi skusenosti tento titul nedosiahne 😉

marcah
1. apr 2014

@koniarova tiez ma to uz napadlo, ale myslim ze ked maleho dnes vyzdvihne v skolke tak snad da vediet ako to dopadlo

lulka12
1. apr 2014

@marcah môžem ja za to že sa tak cítim 😀 😀 😀 😀 😀

juliana77
1. apr 2014

@lulka12 Píšem z vlastnej skúsenosti a dokonca ako viacnásobná mama.

terezka1947
1. apr 2014

...ja myslim,ze k tejto teme sa moze vyjadrit kazda,lebo kazda sme do skolky chodili
a dalej,su tu mamicky,kt.maju svoje deti a deti aj ucia-ci uz v skole,skolke,maju nejake kruzky.....vzdy je dolezite vypocut si obe strany a v tomto pripade obzvlast-lebo ak chceme nase deti nejako vychovat,mali by sme s ucitelmi spolupracovat,nepostavit sa automaticky do roviny obhajcu vlastneho dietata....a urobit z neho "bozstvo"....jasne,tak ako aj ludia sme rozni,tak isto aj ucitelia.....ale pausalizovat je nespravodlive a ja osobne som za stalu komunikaciu rodic-ucitel a aj vsimavost a pozorovanie vsetkeho,co sa okolo mojho dietata deje...lebo niekedy nasa "ochrana"nasim detom viac skodi ako pomaha 😒

janickacrazy
autor
1. apr 2014

@koniarova ja som nezabudla na tému, pekne si to tu všetko čítam a som rada, že sa to tu trochu rozprúdilo, jasné, že každá má svoj názor a tiež si nemyslím, že tie mamičky, čo majú viac detí musia mat zákonite lepší názor ako iné, čo majú len jedno dieta.....ja som robila aj opatrovatelku a mala som tri malé deti (1,2, a 4 ročné) na starosti a samozrejme, že som ich nemohla bit a zistila som, že dá sa v pohode vychovávat aj bez bitky na zadok

lulka12
1. apr 2014

@juliana77 😀

janickacrazy
autor
1. apr 2014

@marcah tá učitelka tam dnes nebola, už som to tu písala, ale asi ste to prehliadli, takže dnes som nič nevybavila, zajtra hádam tam bude

lenocka123
1. apr 2014

V prvom rade sa opytat ucitelky co sa stalo az tak sa stazovat 🙂 , mne sa stalo ze maly prisiel zo skolky ze uz tam nepojde lebo ucitelka ho zbila, a silno. Tak si vravim ze toto teda nie. Pridem do skolky, a nakoniec som zistila ze malemu tak zabehlo jablko - supka, ze ho trieskala po chrbte 😀 .

Urcite najprv sa opytat na dovod,a az tak sa popripade stazovat,lebo bez toho aby si vedela co sa stalo mi to pride divne rovno ist za riaditelkou. 🙂

augustovkaa
1. apr 2014

@jadodka tam chodí aj moja dcéra. A to bola učiteľka čo má 3-4 ročné deti alebo 5-6?

marcah
1. apr 2014

@janickacrazy aha ano, prehliadla som to, ale uz som si to dohladala... a ako maly? nemal problem zostat v skolke?

janickacrazy
autor
1. apr 2014

@marcah no kedže tam bola iná učitelka, ktorú má rád tak tam ostal, ale veru sa mu tam nechcelo íst, robil protesty ráno, čo u neho nie je zvykom

marse
1. apr 2014

Prepacte ze sa montujem, ale podla mojho nazoru, ak je mamicka rozumna, co si myslim ze je, nakolko jej to nie je jedno tato situacia, tak idem do školky, opýtam sa a vyriesim, cele zakladanie temy bolo zbytocne. Nakolko sme nevideli ako sa to stalo, preco sa to stalo a ci sa to vobec stalo...