icon

Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa

janickacrazy
31. mar 2014

Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.

silvinuska6
1. apr 2014

@marse bože konečne niekto má rozum a napísal to tu 😀 ja sa tu len bavím ako čítam príspevky

jadodka
1. apr 2014

@augustovkaa no ten chlapcek v septembri nastupil, tak 3-4 neviem ako to tam je rozdelene

lyzzy
1. apr 2014

@silvinuska6 .....aj ja 😀 ....ale tu nemozes nic kriticke napisat lebo ta hned vyzenu 😀

silvinuska6
1. apr 2014

@lyzzy no veď preto ani nevyjadrujem svoj názor lebo veľa ľudom tu by sa to nepáčilo 😀

lyzzy
1. apr 2014

@silvinuska6 ..tak sme dve 😀

marse
1. apr 2014

@silvinuska6 snad sa to nebude brat za drze ale iba akom uprimne...

poslednu dobu len zasnem ake problemy se pridu zienky riesiť. a najlepsie je ze kazda caka ze budeme vsetci na jej strane. a ono vlastne si len staci problem racionalne a pokojne rozobrat.

silvinuska6
1. apr 2014

@marse tak tak a vo veľa prípadoch mamičky ani nevedia poradiť alebo radia same koniny ked to mam tak napísať ja už žasnem čo sa to tu preberá ....

marse
1. apr 2014

@silvinuska6 za tých sedem rokov co som tu sa to tu velmi zmenilo.. a mozno som len staromodna a nemam nazor a pohlad ako skor tie dnesne maminy 😒

koniarova
1. apr 2014

@janickacrazy Len si nenapísala, aké kroky si podnikla. Ak si vôbec podnikla. 😉

lyzzy
1. apr 2014

@silvinuska6
@marse .....mozem pridat svoju skusenost?

silvinuska6
1. apr 2014

@marse ja tu chodím pravidelne asi taký rok ale už tu mam toho teda plné zuby niekedy uvažujem že odídem

silvinuska6
1. apr 2014

@lyzzy no jasne

marse
1. apr 2014

@lyzzy musis 😀 😀
@silvinuska6 ale nie, to nerob, treba sa obcas zasmiat, a povedat si že este nie si na tom az tak zle 😎

lyzzy
1. apr 2014

@silvinuska6 ....no akurat vcera som to ,,riesila"
To ze tu niekto riesi voloviny je fakt....a no comennt.Ale co mna zabilo:

lyzzy ty tu nutis kazdeho citat tvoje nazory a potom sa hnevas ked s nimi nesuhlasia.Tak ja neviem,ci mam nejake telepaticke schopnosti ked viem ludi donucovat k niecomu bez toho aby som o tom vedela.
Toto ma dostalo teda....

aliza
1. apr 2014

@lulka12 pekne pises, uplne s tebou suhlasim 😉. Kto nevie vychovavat inak, ako bitkou, tak nikdy nepochopi a neuzna, ze sa da aj bez toho. Volna vychova je nezvladnuta vychova, s bitim/nebitim to nema absolutne nic spolocne. Bavime sa predsa o hraniciach a hranice sa daju stanovit aj inak, ako bitkou. Zaujimave inak je, ze vacsina zastankyn bitky ma deti, ktore si tu bitku zasluzia a ktore uz aj v skolke 'zasluzene' dostali, cize musia byt bite, aby posluchali...a nielen doma, ale aj mimo... Preco moje nebite deti nikdy takyto problem nemali? dcera bude mat 9, takze presla si uz 6 rokov skolok a skoly, syn ma pomaly rok za sebou a nikdy ziadna staznost, prave naopak, chvalenie do nebies, ake dobre vychovane, citlive, empaticke deti....moja dcera nadavky ani nepozna, kedze sa s nimi nemala kde stretnut. Za tych 6 rokov som ani raz nezazila, nevidela, ze by dieta bilo rodica, ucitela, ze by nadavalo, plulo.... bitie deti ucitelmi je tu zakazane, to by si ucitel nikdy nedovolil. Pomahala som pri 4 rocnych detoch v skole niekolko mesiacov a ziadne taketo spravanie, ako sa tu opisuje, som nezazila. Deti posluchali, ucitelov respektovali, ak predsa len nahodou nejake dieta sa nevedelo vmestit do koze, dali mu 'time out', ziadne kriky a bitky, ale zvyseny hlas, prerusenie neziaducej aktivity a cas a priestor na ukludnenie a premyslanie, popripade ospravedlnenie. Velmi jednoduche a ucinne. Fakt som v soku z toho, co tu citam, ako sa spravaju slovenski skolkari 😕. Ale opakujem, s bitkou/nebitkou to nema nic spolocne. Bitkou sa ubija kreativita a asertivita, preto sme taky stadovity narod, bojime sa ozvat, zabojovat, chyba nam sebavedomie....alebo opacny pripad, kedy bitka prestane byt ucinna a z dietata sa stane agresor, ktory sa takto vybija na slabsich, preto tolko zakernych, krutych deti a tolko sikany.
Ja chapem, ze niekto nema nervy na vychovu a tak ruka leti, ze je to rychlejsie a pohodlnejsie, ako vysvetlovanie a dosledne dodrziavanie toho, co sme povedali, ale nech sa z toho nerobi jedina vhodna metoda dobrej vychovy, to je naozaj velmi obmedzeny nazor. Pretoze ide to aj inak.

lulka12
1. apr 2014

@aliza Už som si myslela ,že som z inej planéty.... Vďaka za podporu 🙂 🙂 🙂

marse
1. apr 2014

@lyzzy ja sa musim fakt smiat 😀

mzuzana
1. apr 2014

uplne s tebou suhlasim.
su narody kde muzi tiez bitkou "vychovavaju" svoje zeny ale ziadnej z nas by sa taka vychova nepacila.
je uplne jedno preco to ucitelka urobila nemala to urobit

janickacrazy
autor
1. apr 2014

@koniarova Písala som, že tá učitelka dnes v školke nebola, takže nebežala som hned za riaditelkou, takže vlastne som zatial nič nepodnikla, lebo chcem sa najskor porozprávat s tou konkrétnou učitelkou, čo sa vlastne stalo.
@marse Ja som tú tému založila preto, že som chcela proste len poznat ako by to riešili iné mamičky, nie preto, že neviem, čo mám robit, len preto, lebo ako sa vraví viac hláv viac rozumu. Ved ked vás to tu nebaví čítat, tak nečítajte. 😀

lyzzy
1. apr 2014

@silvinuska6
@marse ....a najlepsie na koniec!!!!....za to,ze som sa odmietla ospravedlnit za svoj nazor,ktory som sa opovazila vyjadrit ( a nebol totozny s tym jej) som bola oznacena za bezcitneho ,,slona v porcelane" 😀 😀
A mala som sa ospravedlnit KAZDEJ JEDNEJ UZIVATELKE ktorej sa moj nazor dotkol.
Sialene?.....vitajte na MK 😉

marse
1. apr 2014

@janickacrazy ,,lebo chcem sa najskor porozprávat s tou konkrétnou učitelkou, čo sa vlastne stalo.´´ tak vlastne vies co chceš urobit.
dolezite je ako to budeš riesiť ty a nie ine mamicky.. ide o tvoje dieta.
Prepac ak som daco zle napisala, a nesuhlasim s kazdou druhou ktora tu osocuje len ucitelku, a ma to tahat na riaditelku a na ministerstvo a neviem kam. takým spravanim to clovek nikdy nikam nedotiahol. tot moj nazor a tuto temu opustam. pekný den.

marse
1. apr 2014

@lyzzy
@silvinuska6 ja radsej odchadzam, lebo bude zle nedobre 😀

wewe22
1. apr 2014

@janickacrazy necitala som celu diskusiu ALE
ziadna ucitelka si nomoze dovolit zbit dieta nech je ake chce zle
jedna vec je tolerovanie detom ze su zle a ina je bit ich
ja tiez dam svojim detom obcas na zadok ale keby to sprvi ucitelka v skolke dost by ma to nehnevalo
ona chodila do skoly na to aby vedela zvladnut krizove situacie bez bitky
s ucitelkou by som to neriesila narozprava ti hoc co chod za riaditelkou a pytaj sa ci na nu neboli dalsie staznosti nech tvoj syn spravil cokolvek mala to konzultovat s tebou a nie ho bit

nie som matka ktorej deti su za kazdu cenu tie najlepsie ale keby sa mojho decka v skolke niekto co i len zle chyti spravila by som kovbojku

janickacrazy
autor
1. apr 2014

@marse No ved k tomu som dospela aj za pomoci názorov v tejto diskusii, vedela som, že chcem to íst nejako riešit, len som si nebola istá, či mám hned bežat za riaditelkou alebo je lepšie si to vydiskutovat najprv s učitelkou. Mna skor prekvapilo, že aj v iných školkach učitelky capli dieta. Ja som tiež chodila do školky, ale nás teda učitelky nebili, ani v škole, len jedna raz dal facku nejakému chalanovi, lebo sa nenaučil a potom ju vyhodili zo školy. No ale tak aspon sme si pokecali, nie? 😝

adka12
1. apr 2014

A načo bola táto téma??? Čo tu chcela mamička rozoberať a diskutovať? V prvom rade idem za učiteľkou, opýtam sa jej, ako to bolo a ak len nezvládla situáciu a praskli jej nervy, asi by som išla rovno za riaditeľkou. Dnešné deti sú síce riadne vychcané, ale učiteľka nemá čo na deťom a ešte takých malých používať silu a fyzicky im ubližovať.
Takže rozoberať to tu s mamičkami asi nemá význam. Ja ako matka sa o svoje dieťa "pobijem ako tigrica", nebudem sedieť na nete a riešiť to tu virtuálne.....

marse
1. apr 2014

@janickacrazy pokecali, s tym nemam problem 😉 ale riaditelka by tiez riesila len najprv vyjadrenie aj od ucitelky.. treba ist postupne, ak by to neslo s nou tak az potom riaditelka, samozrejme ak to bude adekvatny dovod

zuzlicek44
1. apr 2014

@janickacrazy mna len tak napadlo pri tvojom poslednom príspevku že mne v školke tak dala na rit učitelka že si to pamatam dodnes a v školke robila ďalšich 15rokov a tiež družinárka v škole na prvom stupni bola som prváčka mi taku "struhla" cez obed v jedalni...a tiež tam bola ešte minimálne 20rokov 🙂)

zuzlicek44
1. apr 2014

@adka12 tvoj prístupom, by sa musel asi zrušiť celý MK lebo NAČO maju ludia zakladat temy...

adka12
1. apr 2014

@zuzlicek44 to nie je pravda 😀
vieš ale je rozdiel, ak chce mamička poradiť pri kojení, zavádzaní príkrmov a podobné veci, v ktorých potrebuje počuť skúsenosti mamičiek. Toto je vec, ktorú musí matka vyriešiť s útočníkom priamym rozhovorom a nie tu diskutovať o ničom... Asi väčšina z nás, našťastie takúto situáciu v škôlke nezažila, keďže nežijeme v rozvojových krajinách ani v 19 storočí, kde sa problémy riešia alebo riešili bitkou....

janickacrazy
autor
1. apr 2014

@adka12 Ved vravím, ked ta táto téma nudí a nezaujíma, tak načo ju čítaš? Mne táto diskusia pomohla, celkom som sa ukludnila, takže zajtra ráno v školke na danú učitelku nenavrieskam, ale budem to riešit v klude a o to tu ide, alebo nie?