Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa
Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.
@jadodka našťastie naša malá ešte od učiteľky nedostala. Ale už jej povedala koza 😠
No prosím... jeden slepičinec. Ži a nechaj žiť. Keď tu chce niekto napísať o kvantovej fyzike, nech píše, keď je to pre neho dôležité.
@janickacrazy tak som si to poctivo prečítala a chápem ťa... je to šok, ak dieťa zrazu nechce chodiť do škôlky, keď tam predtým chodil s radosťou a ako dôvod udáva , že ho učiteľka capla po ruke ... nebudem tu opisovať ako u nás vychovávame deti, ako sa kedysi vychovávali deti a ako teraz rodičia vychovávajú deti (o tom tu už bolo popísané až-až🙂...) ... len sa vyjadrím k téme ...
áno, treba ísť za pani učiteľkou, aby ti vysvetlila, čo bolo vo veci ... a áno - bez kriku... LEN ...ja by som k tomu zavolala aj synčeka... nech to pani učiteľka vysvetlí aj jemu ...
PS: ak to bolo niečo vážne, tak ti to určite príde povedať aj sama...a ak si to ani neuvedomila a vníma to tak, ako veľa mamičiek tu – t.j. že sa nič hrozné nestalo...tak o tom musí presvedčiť nielen teba, ale aj drobca 😉 ...
@janickacrazy nooooo, vyvediem Ta z omylu ako deti tohto veku nevedia vymyslat. Vedia a este ako! Nehovorim tym, ze je to vas pripad a dieta nebolo zbite ucitelkou. Ale, dala by som si riadne zalezat na overeni si situacie nez by som vletela do skolky ako tajfun. 😉 Mam zazite pri dvoch detoch, ze ich fantazia obcas mohla narobit riadny pruser. Aj v nizsom veku.
@lulka12 ja dávam za odmenu deckam nálepky do knižky.. Na niektoré funguje, ale na tie najväčšie tornáda nefunguje odmena vôbec... To su také ružové predstavy o tom, ako deti za nejaké bodíky, či nálepky začnu struhať dobrotu... KToré mAJú ZAUJEM a snahu, tie ani tie nalepky nepotrebuju, a tie detičky, ktoré jednoducho počuvať nechcu, počuvať nebudu... a ničim ich nepodlatiš.
@juliana77 je to moje dieta a nik nema pravo ho buchnut ani po ruke to tu vsetkym sibe???? ak nieco 3rocne diet aurobi tak to povie mamine a ta sa s nim o tom porozprava a napomenie ho urcte ucitelky tam nie su na to aby tvoje dieta vychovavali ale vzdelavali ci je to skola ci skolka..
@marcah ma tri roky!!! nech to prekeca s ucitelkou co sa stalo
asi hovorim z skusenosti ale moje dieta a dalsie 4, ucitelky v skolke nechai same v celej budove ako trest za to ze neposluchali a isla s ostatnymi na prechadzku o tom ze tam boli nik kto bol na dvore s ostat detmi nevedel behali tam boli tam schody, noze v kupelni a noznice v kancelariach bola to hruza , dokonca sa riaditelka postavila na ich stranu a vysvetlenim niakym.... takze o nom vedeli ale nevedeli hladala na poschodi v kadzej treide bol to hrozny stres keby odisli prec cez otvorene dvere nik by nevedel...........ako viete co tam s nimi robia??? za to ze vam to povedia boze !
@mamakaja Tak to je už trocha silná káva nechat deti za trest v školke samé, čo tie učitelky boli úplne šialené alebo čo? No keby sa im tak niečo stalo, mali by pekný prúser.
neexistuje.. co i len na zadok a leti ... takto sa to neriesi v ziadnom pripade .. v nemecku by uz letela !!! ja si to tu nebudem radsej ani citat sak sa zbytocne rozculim . 100 rokov za opicami aby sa deti psychicky fyzicky v skolke tyrali v jemnom slova zmysle
Zistila by som co sa dialo ak bol protivny sama by som nalozila na zadok mu.
Nam ucitelky lepili pusy aj nalozili na zadok a nikomu sa nic nestalo, sme celi. Potom to tak vyzera, ked mensina co sa stazuje prekrici vacsinu hoci ta nema vyhrady. V UK skacu uz decka ucitelom po hlavach, uplne bez authority skoncili ucitelia. Podla MNA prosto bez dovodu decko necapnu. Keby fnukalo tak mu poviem,ze si asi zasluzilo..
Odporucam pozriet film the Hunt, je dost o inom ale pekny priklad ako vedia ludia odsudit cloveka.
Môj syn minule prišiel tiež s tým, že ho učiteľka capla. No možno ma teraz odsúdite, možno som spravila chybu, ale sama som na začiatku učiteľke povedala, že ak niečo vyvedie, čo prekročí hranice, tak mu môže kľudne jednu po zadku dať. A to ja mu dám po zadku možno tak raz za mesiac. Nie je to problémové dieťa, ale má svoju hlavu a niekedy je to s ním ozaj ťažké. Musí sa naučiť, že som jeho matka, ktorá ho na veľmi ľúbi, neznamená to však, že mi môže skákať po hlave. A to má tendenciu robiť práve vtedy, keď sme v spoločnosti iných ľudí, tak je to za to vždy potrestaný primeraným trestom, zákazom rozprávky, bicykla, toho, čo má rád. Funguje to a nevšimla som si, že by ma za to nenávidel, práve naopak. Ale niekedy to presiahne medze, a vtedy dostane po zadku, vyreve sa, potom si to vysvetlíme a je dobre. Tak som sa od neho snažlla vytiahnuť, za čo dostal v školke, aby to nebolo niečo, za čo by dostať nemal, bolo to za odmietnutie prispôsobiť sa hre ostatným a za truc, a to on vie trucovať poriadne, tak som mu vysvetlila, že ho pani učiteľka capla oprávnene, že v škôlke sú isté pravidlá, ktoré sa musia dodržiavať, myslím, že to pochopil a škôlke sa nebráni, sám sa po víkende vždy už teší na kolektív, má 4 roky, tak už niečo dokáže pochopiť, ale pokiaľ prístup učiteľky spôsobí dieťatu traumu v zmysle, že odmieta chodiť do školky, bude to asi chcieť viac času a rozhovorov, kým sa tam bude opäť tešiť, ak vôbec. Dôležitý je aj vek, je iné 3 ročné deťa, a iné 5-6 ročné. Tak hádam to bude dobre, možno na to skoro zabudne a bude sa znova tešiť na deti, netreba hneď robiť paniku, je dobré a potrebné sa s deťmi veľa rozprávať a vysvetľovať.
@mamavera ake nasilie prepana? capnutie je nasilie?! Pozri, sama viem ake su decka dnes.. dostal capnutie ok, zrejme si zasluzi
Hlavne nebudem pred nim robit divadlo ako chuda nezasluzene dostalo a tym podkopavat autoritu ucitelke a nebudem z decka robit umrcaneho ufnukanca. Tot moj nazor.
@mamavera nevies ani co sa stalo, a uz z toho robis fyzicky utok... halooo, spamataj sa...
a co ked ma ten "zasran" 3 roky, tak akoze co??? moze kazdemu vyliest na hlavu???
mam 2,5 rocnu neter, a velmi dobre viem aka dokaze byt neposlusna. tiez si sem tam zasluzi pacnut po riti. Takze henten tiez nebude ziadne neviniatko...
Ale samozrejme v prvom rade treba zistit co sa vlastne stalo,a ako to bolo naozaj. Dovtedy nema cenu sa tu o nicom rozpisovat...
A prepac ale tvoje zcestne hystericke nazory ma nezaujimaju...
@eryykah prepáč, ale myslím, že viem lepšie ako ty, aké sú dnes deti, vyše dvadsať rokov s nimi v škôlke pracujem a mám aj svoje vlastné. Som šokovaná z toho, čo tu dnes čítam. Na jednej strane deti nemajú od rodičov stanovené žiadne hranice a na druhej im nevadí, že ich učiteľka používa na trojročné dieťa fyzický trest, dokonca ho schvaľujú?!?!?
Vôbec nezáleží na tom, či je to len capnutie po ruke, alebo po zadku, alebo či ho učiteľka bila päť minút v kuse....Možno si to chlapček vymyslel a možno aj nie, ale som šokovaná z toho, ako sa k tomu postavili matky detí, je mi z toho zle. Ak to tá učiteľka urobila, ublížila nie len tomu chlapovi, ale vnímali to aj ostatné deti. Potom im ako chce vysvetľovať, že si nemajú ubližovať? Rovno si môže triede zapáliť a vysvetľovať im, aké je fajčenie škodlivé.....Ja som tiež dieťa, ktoré takúto "učiteľku" zažilo, preto som kategoricky proti akýmkoľvek telesným trestom. A NIKTO a nepresvedčí o tom, že to nejde. Ja mám tiež v triede všelijaké deti, prichádzajúce zo všelijakého prostredia a tiež len jedny nervy, ale by som sa hanbila na druhý deň vliezť do tej triedy a riešiť prípadné spory medzi deťmi. U mňa majú deti jasne stanovené pravidlá, na ktorých sa spolupodielajú a rozhodne tam nepatrí, že násilie riešime ďalším násilím. To by som potom rozmýšľaním klesla na úroveň tých detí, či nie? A moja známa má v triede deviatakov tiež dobrých čertov, ona má meter 55 aj s vysokými podpätkami a dokáže si disciplínu udržať aj bez telesných trestov - aj z logického dôvodu - nedočiahla by na nich.....
@mamavera 1000 000 laikov Konečne pohľad človeka čo má čo k téme povedať.... Ďakujem, lebo tie názory čo tu dnes čítam ja veru vytáčajú ..... Som rada ,že aj moja dcére ma v škôlke učiteľky ktoré dokážu robiť svoju prácu s lásku..... 🙂
Mne to príde ,že bitku tolerujú práve mamičky čo to s tými svojimi deťmi inak ani nevedie ☹ ☹
Mojmu spoluziakovi v skolke ucitelky ked nevedeli co uz s nim, zaviazali mu zospodu pancuchy aby nemohol lietat po triede a musel lezat na lehatku....aaa....prezil to....nema z toho ziadnu traumu...a dnes hovori ze sa cuduje tym ucitelkam,preco ho aj nevytrieskali za to co vyvadzal...🙂
@radkatt možno by som tu vedela opísať traumy detí, ktoré mali to "šťastie" takéto učiteľky stretnúť. Nemusí to na všetkých zanechať stopy, ale mal som v triede dieťa, ktorému zväzovala učiteľka v inej škôlke ruky, mala som dieťa, ktoré malo záchvaty pri vstupe do spálne, až potom maminy prezradila prečo a nepíšem tu žiadne teórie, ale reálne prípady. A vlastne ja nemám potrebu tu obhajovať svoje názory, viem, prečo s deťmi pracujem tak, ako pracujem.
Všetkým, ktoré so mnou súhlasia ďakujem.
@janickacrazy ked tak citam tu diskusiu,tak ma napadlo, nepoznas niektoru mamicku zo skolky osobne aby si sa skusila spytat ci nema podobnu skusenost, pripadne ci jej dieta nieco take nespominalo, ze pani ucitelka niekoho zbila, pripadne ci sa pani ucitelky neboja....
@marcah pise ze nebola... Ale v niecom mas pravdu. Dieta co zaziva nasilie to dokaze do urcitej miery odmietnut, ale ak je toho moc tak rezignuje. A aku bude mat v dospelosti hranicu tolerancie nasilia je otazne. Tu je vidno ze ta co bola bita, bije dalej. Ale mozno sa ozvu aj zeny co sa prave naopak, ako deti bite, stali rodicmi bez trestov

Dobre ženy, tak sa tu ukľudňujte, ja sa idem radšej venovať deťom 😉