Uľaví sa mi, keď mladšia dcéra pôjde do škôlky?
Baby ja uz nevladzem. piaty rok som na materskej. Starsia ma 4,5 roka. mladsi 2,5 rocnu chvalabohu zobrali od septembra. Kazdy den je pre mna prezivanie vkuse od rana do vecera sa venujem detom pripadam si ako robot bez zivota totalne vyhoreta. Baby su strasne zive, lubim ich ale daju zabrat. S manzelom melieme z posledneho. Zmeni sa to ked pojde mladsia do skolky ako ste to mali vy? Starsia uz chodi do skolky. Budem od 8 do 15 mat iba svoj zivot, robit si co uznam ja, mozeme ist napr v klude do IKEA bez stresu, niekam sa ist napr najest. Aspon tak si to predstavujem :D Vam sa polavilo, ked ste boli niektora v takejto situacii?
Paneboze niektore to poriadne nasralo ze budes mat trosku casu pre seba🤣 ja ta chapem mam to rovnako teraz momentalne a ano uzivam si to kym nenastupim do prace..mam konecne cas aj doma porobit aj si oddychnut a je to super..takze za mna uzi si ten cas..a vobec sa zato nemusis citit zle ze budes doma kym su deti v skolke..noa co sak budu tak isto v skolke potom ked aj ty v robote..a ajtak tie prve tyzdne /mesiace bude dieta casto doma , aspon nemusis riesit PN/OCR atd..
@anonym_bdc5ac Ani ty si mna nepochopila
@anonym_autor este len ked nastupis do prace, pride skola, učenie, krúžky, uvidíš ten kolotoc. A s ľútosťou budeš spomínať na obdobie na materskej. Ver mi. Mam 3 deti (2 uz školáci) a pracujem na plný úväzok. Ale beriem to tak, ze všetok čas , enegiu a lasku co im venujem sa mi raz vráti a budú z nich úžasní ľudia. A ano, su dni, že sa ledva vecer doplatím do postele.
@anonym_autor ...ano, su aj take matky, ja take neuznavam a mam na to dost nervy...naco ti boli deti, ked ti vadia? potrebujes sa zitavit z vlastnych deti? povazujem take matky za sebecke, pohodlne a lenive...ja som mala deti, lebo som ich chcela a uzivala som si cas, ktory mi tato solocnost dala a nie ze sa ich chcem zbavit a odlozit ich k cudzim ludom - do skolky
@anonym_bdc5ac to myslíš vážne tento výlev ? Ja mám 4 deti lebo som ich chcela a tiež mám niekedy rada aj seba a a oddych a deti sú fakt rôznorodé o nejakom ani nevieš že ho máš a niektoré je za 10. Vôbec netušiš aké má ona deti a súdiš? Nie je to trochu pokritecke vyvyšovanie sa? Prečo by nemohla byť vyhoreta. Lebo ty nie si ? Veď to nedáva logiku.
@anonym_autor este len ked nastupis do prace, pride skola, učenie, krúžky, uvidíš ten kolotoc. A s ľútosťou budeš spomínať na obdobie na materskej. Ver mi. Mam 3 deti (2 uz školáci) a pracujem na plný úväzok. Ale beriem to tak, ze všetok čas , enegiu a lasku co im venujem sa mi raz vráti a budú z nich úžasní ľudia. A ano, su dni, že sa ledva vecer doplatím do postele.
@anonym_e062e4 Mozno ti ani telefon nezdvihnu..,
@anonym_4bf435 ikea, nakupovanie, relax a oddych je pre mna praveze pracovanie na sebe samej :D :D
@anonym_autor jezisi, tu na tomto fore akonahle nejaka zena povie ze nejde hned do prace tak ju idu ukamenovat, to je neskutocne ako tu vsetky zavidia.. ano od septembra si urcite oddychnes.. avsak ak v marci nastupujes do prace tak to bude cele este horsie lebo vsetky domace prace co si su porobila cez den s malou budes musiet robit po praci s 2 detmi
Fuj, ake jedovate jezibaby sa tu zlietli, co nedopraju inej, aby sa nedajboh mala lepsie ako ony... Autorka, uzi si volno. Kazdy by mal mat raz za 4-5 rokov narok na par mesiacov len oddychu. Aspon by tu potom lietalo menej frustrovanych a neprajnych... Matiek.
@anonym_autor uži si to na maximum, myslim to volno medzi rodičakom a nastupom do práce. Pripadne využi z časti tento čas na rozvoj /učenie jazyka -neviem ako pracu si vykonavala a či bude ťažké sa po pracovnej stranke dostať späť. Pre mňa to bolo tiež náročné obdobie len kojit, plienky, prikrmy, starsia non stop chora po nastupe do škôlky, takže som si ten čas s mladšou neužila ako pro prvej lebo sme často zostali chora cela rodina. Chvalabohu mladšia po nastupe do škôlky je omnoho imunejšia a také problémy sme nemali. Ja som musela nastupiť do prace cez leto, čo nebolo uplne fajn keďže školka zavretá....cela rodina na ten 1 mesiac pomohla, v juli som si čerpala dovolenku a to som bola s deťmi sama doma a muž v prácí. Ale stihli sme ist na prvý tyzdenny trip na jachtu bez detí a deň pred nastupom lebo ma poprosili nech nastupim o par dni skôr som sa vrátila nevyspatá z koncertu Eda Sheerena.Nastup do práce bol boj, spavala som 4 hodky, po nociach sa učila novinky, skušala som si našu demoverziu programu, uplakané deti kt.chýbala maminka. Dievčatá som nosila takmer kazdy deň niekomu inemu cca 30 km od domu, poobede z prace utekala pre ne. Ale zvladli sme to, najhorší bol prvý rok. Ja sa ale tešim každé ráno do práce, cítim sa užitočná, kedže ma povýšili tak i výplata je viac než slušná, mam tam čisto a žiaden krik 😃Ale deti rano chystám ja raňajky, desiata, oblečenie, vlasy ale skrz ro, ze o siedmej uz začínam pracovať a cestujem za pracou tak deti vozí rano manžel. Už maju 7,5 a 5 rokov a je to už o inom, staršiu si občas i do práce zoberiem uz v pohodke vydrží. Keď mam dovolenku ja tak chodievam s babami na kratke vylety po okol do cca 50 km autom prípadne na vylet vlačikom . Tento rok sme si naplánovali ho užiť čo najviac to ide. Ja mam len stale problem so spankovym deficitom ale to sa snáď časom upraví. Držim palce s niektorých žien na MK si nič nerob, zavisť a porovnávanie im neprospieva.
@anonym_autor Nie, podla mna sa vobec neulavi v zmysle, ze deti este len zacnu budovat imunitu naplno v kolektivoch takze ta caka koooopec beznych chorob, viroz a pod.
Autorka uži si voľno čo budeš mať deti v škôlke a ty sama doma, lebo potom ako nastúpis do práce bude to časovo oveľa náročnejšia.
Ja som si užívala RD doma s deťmi lebo som mala na všetko kopa času, robili sme všetko čo sme chceli a hlavne kedy sme chceli, nemuseli sme sa ničomu prispôsobiť sa.
Ako išli do škôlky a ja do práce bolo to časovo náročné všetko zmenezovat.
A čo sa týka detí, niekto má kľudné deti, niekto má malých " čertíkov", sú ženy čo užívajú RD s deťmi, takisto sú ženy čo sú vyhorete a nezvládajú to. Nikto nevie dopredu do čoho ide, každá žena pristupuje k deťom a k materstvu inak.
Poznám ženu čo je vyhoreta už 15 rokov z deti a to má deti už na druhom stupni ZŠ a nezvlada to, nie každá je stvorená na materstvo.

Nuz tak ja sa tiež hlásim k matkám ktoré si chodia do práce hlavne psychicky oddýchnuť a nehanbím sa za to. Tiež som po 4rokoch s dvomi malymi detmi myslela že sa zblbnem, ten istý kolotoc 4roky, plienky, prikrmy, ako robí koniiiiik 🤦🏽♀️😂 do toho raz zuby, raz spánková regresia, potom separacna uzkost a ja už som dostávala parádnu uzkost… Ja som mala volno len mesiac, počas ktorého sa menšia adaptovala v škôlke takze nič moc, ale pre mna ist do prace a sedieť tam v tichu je čisté vykúpenie. Keď pípne výplata tak to je už len čerešnička na torte.