Uľaví sa mi, keď mladšia dcéra pôjde do škôlky?
Baby ja uz nevladzem. piaty rok som na materskej. Starsia ma 4,5 roka. mladsi 2,5 rocnu chvalabohu zobrali od septembra. Kazdy den je pre mna prezivanie vkuse od rana do vecera sa venujem detom pripadam si ako robot bez zivota totalne vyhoreta. Baby su strasne zive, lubim ich ale daju zabrat. S manzelom melieme z posledneho. Zmeni sa to ked pojde mladsia do skolky ako ste to mali vy? Starsia uz chodi do skolky. Budem od 8 do 15 mat iba svoj zivot, robit si co uznam ja, mozeme ist napr v klude do IKEA bez stresu, niekam sa ist napr najest. Aspon tak si to predstavujem :D Vam sa polavilo, ked ste boli niektora v takejto situacii?
Ten princíp zmýšľania, že nezvládate dve deti a možno iba možno potom budeš lepšou mamou, to mi nejako nesedí
Budeš mať toho viac na pleciach, keď budes chodiť do práce aj keď sa to nezdá a čo potom urobíš?
Deti za to nemôžu a mala by si ten cas využiť nie na ikeu ale na pracovani na samej sebe,vtedy sa ti naozaj uľaví
Ked deti nebudete brať ako zaťaz ale ako svojich mini partakov do života
Ten princíp zmýšľania, že nezvládate dve deti a možno iba možno potom budeš lepšou mamou, to mi nejako nesedí
Budeš mať toho viac na pleciach, keď budes chodiť do práce aj keď sa to nezdá a čo potom urobíš?
Deti za to nemôžu a mala by si ten cas využiť nie na ikeu ale na pracovani na samej sebe,vtedy sa ti naozaj uľaví
Ked deti nebudete brať ako zaťaz ale ako svojich mini partakov do života
@anonym_4bf435 ikea, nakupovanie, relax a oddych je pre mna praveze pracovanie na sebe samej :D :D
@anonym_4bf435 ikea, nakupovanie, relax a oddych je pre mna praveze pracovanie na sebe samej :D :D
@anonym_autor hej len vieš ubehne to ako voda
Tak snáď to pomôže ale či to pomôže na tie ďalšie roky🫣
@anonym_autor prosím vás nepočúvajte tu tie dokonalé matky, ktorých zmyslom života je meniť okadené plienky a byť šťastné len preto že musia byť lebo veď majú deti 🤦♀️ ste skrátka vyhoreta a potrebujete pauzu a ja vám ju aj závidím 😁 Tiež som bola pár mesiacov doma po nástupe do školky kým skončil rodičák a bolo to super. Mala som čas pre seba, nikto odo mňa nič nechcel a aj som sa na dieťa viac tešila. Po nástupe do prace to bude tiež fajn nebojte. Budete mať pocit že sa realizujete a nie ste len niekoho mama a otrok domácnosti. Zlepší sa to. A ostatné tu radšej nekomentujem 🤦♀️ asi s deťmi nemáte právo byť unavená, naštvaná, zničená atď. Len usmiata!!!! Lebo ste nevďačná 😄
Ja ťa chápem. Síce mám dieťa už veľké a milujem ju aj manžela, ale presne preto robím na zmeny, že ich ráno vyprevadim a mám čas pre seba,keď mám voľno cez deň 😅 potom dokážem lepšie fungovať. Uži si svoj čas 😊
Tu si dal niekto kvalitny matroš 😄
Nie autorka, nemyslim Teba. Uzi si obdobie ked budes mat cas vyhradeny pre seba 🩷...potom ked budes aj v praci tak to bude tazsie
@zoe_2 na jednom fore som citala," odkedy zacali obe deti chodit do skolky bola som lepsou mamou" Podla mna to bude aj moj pripad :D
@anonym_autor z tohto sála brutálny egoizmus, az mi je zle...
@anonym_bdc5ac v čom akoze?
@anonym_autor ...ano, su aj take matky, ja take neuznavam a mam na to dost nervy...naco ti boli deti, ked ti vadia? potrebujes sa zitavit z vlastnych deti? povazujem take matky za sebecke, pohodlne a lenive...ja som mala deti, lebo som ich chcela a uzivala som si cas, ktory mi tato solocnost dala a nie ze sa ich chcem zbavit a odlozit ich k cudzim ludom - do skolky
@anonym_bdc5ac ty si sama dokonalost. clovek chce deti, ale nemoze tusit ze z toho vyhori. Bezne u nas vyhoreli aj kolegovia v robote, napriek tomu ze robili pracu, ktora ich naplnala. To iste je aj s materstvom. Ale to dokonale bio matky nepochopia
@anonym_bdc5ac ty si sama dokonalost. clovek chce deti, ale nemoze tusit ze z toho vyhori. Bezne u nas vyhoreli aj kolegovia v robote, napriek tomu ze robili pracu, ktora ich naplnala. To iste je aj s materstvom. Ale to dokonale bio matky nepochopia
@anonym_37f6e8 to je prave ten problem...nasa ,,dokonala" civilizacia sa tak dodrbala, ze deti berieme len ako dalsiu polozku...ak pracu napr. ........cele zle😢
@anonym_bdc5ac chces kybel?
@anonym_bdc5ac chces kybel?
@anonym_autor ty potrebujes dospiet a intenzivne na sebe pracovat...to nespravi ikea...uz len z toho, ako tu vystupujes
@zoe_2 aj tak by si to nepochopila
@anonym_bdc5ac ja sa hlasim k sebeckym matkam ..po 4 rokoch doma s s dvomi malymi detmi ma skoro.eblo...nevravim ze ine , zeny si to.neuzivaju ...dala som mladsiu dceru do skolky a bola 2 mesiace doma...potom do prace ...jasne ze mam odvtedy toho viac ...ale byt s malymi detmi doma je pre mna utrpenie ...aj ked mali odmala milion kruzkov a ja milion robot navyse koli organizovaniu casu , je tak tomu doteraz a to su pubertaci ..stale som hlavny planovac a odvozca, kuchar , upratovac..ale uz sa s nimi da ...rehoceme sa a uz ma dokazu nechat aj v klude 😂 chodim raz rocne s kamoskami na tyzden na dofcu vyvetrat hlavu a som zasa plna sil na svoju pracu a byt detom opora...moj muz to.iste ...ale mat zase male dieta tak ma odvezu , ja toto neznasam ...takze ty si zi svoj dokonaly mamickovsky vibe a ostatnej zenskej populacii , ktora to ma inak daj pokoj a neprskaj ...pekny dnicek
@anonym_autor ty potrebujes dospiet a intenzivne na sebe pracovat...to nespravi ikea...uz len z toho, ako tu vystupujes
@anonym_bdc5ac precitaj si najpr komentare ktore si tu vypisala a potom sa zamysli kto ma dospiet.
Baby to nie je o tom ze je leniva alebo neviem aka... len je uz unavena. Kto vie vie. Kto nie tak ano-sudi. Ja ti prajem nech si oddychnes. Nacerpas sil kym pojdes do prace.
Viem o com pisem. 4 deti v priebehu 10rokov.
Idem od septembra do prace. Najmenšia do školky 💪🏻
teraz je uz neskoro ked ich mas si mala rozmyslat este ked bolo len jedno na svete a nie takto po sebe ich naklatit a potom vyplakavat to sa dalo cakat ze nebudes stihat a vladat.Nebudes to mat lahke plus ak pribudne praca.Niekedy sa to utrasie niekedy nie to by tu potom neboli stale tie temy o vyhoretych matkach aj ked uz decko chodi davno do skoly.Nechapem tomu.Potom zenska pada na hubu zbytocne.Bud vacsi casovy rozostup medzi detmi alebo len jedno a je pokoj.Ja by som taky zivot a kolotoc veru nechcela.A este si k tomu premudrela a drza na zeny ako plostica.Tak aj ty sa trosku uvedom unavena si ale papulovat vies za desiatich to ti ide tam unavu nemas evidentne
@anonym_autor jasné deťom bude v škôlke najlepšie. S kamošmi budú spoznávať nové veci ♥️
😂 vy ste si tu niektore celkom uleteli co dievcata? Ak toto ucite aj svoje deti, tak az take super mamky nie ste 🤷♀️ Uz len to, ze kazde dieta je inak narocne v inom obdobi a kazda z nas to inak preziva... Pochopenie by ste sa mali doucit. Ale aby som odpovedala, ano, ked bude aj mladsie v skolke bude to super. Zasluzis si oddych a venovat sa aj sebe. Ja to tak mam momentalne a je to bomba. Drzim palec 😊
@anonym_autor ano , bude lepšie , určite... oddychneš si , časom urobíš veci čo si 100 rokov odkladala,
oddychuj a nerieš niektore supermatkytopky .. ja tiež viem "teoreticky" pohladom zmeniť os zeme ❤
Ano milujem tie dni volna,ked su deti v skole a v skolke a ja mam 4dni volno,teda aj do prace chodim,aj volno cez tyzden mam,aj volno cez vikend mam,a ako ceresnu aj vyplatu slusnu donesiem domov.
Uzi si tie dni posledne,deti rychlo rastu a bude ti za tymto obdobim este velmi,velmi smutno.Lebo potom budes chciet pracu len na rannu smenu a tych teda moc neni a ked je po tak dlhej prestavke pracovnej budes este frustrovana z prace,ze mas problem si ju najst.
Uzivaj si to,potom budes mysliet tak ako som pisala,ako tu denne citame vylevy s pracou.
teraz je uz neskoro ked ich mas si mala rozmyslat este ked bolo len jedno na svete a nie takto po sebe ich naklatit a potom vyplakavat to sa dalo cakat ze nebudes stihat a vladat.Nebudes to mat lahke plus ak pribudne praca.Niekedy sa to utrasie niekedy nie to by tu potom neboli stale tie temy o vyhoretych matkach aj ked uz decko chodi davno do skoly.Nechapem tomu.Potom zenska pada na hubu zbytocne.Bud vacsi casovy rozostup medzi detmi alebo len jedno a je pokoj.Ja by som taky zivot a kolotoc veru nechcela.A este si k tomu premudrela a drza na zeny ako plostica.Tak aj ty sa trosku uvedom unavena si ale papulovat vies za desiatich to ti ide tam unavu nemas evidentne
@anonym_bbf4d0 cize ked je niekto drzi na mna a uraza mna je to ok.a ked sa obranim som premudrela drza plostica.
@anonym_autor pamätam si prvy den skolky 😊 prvy krat som sa v lidli pozrela co tam vsetko maju, som sa dost cudovala, vzdy iba rychlo nutne a rychlo prec. Ano skolka bola moja spasa 😁
@anonym_autor pamätam si prvy den skolky 😊 prvy krat som sa v lidli pozrela co tam vsetko maju, som sa dost cudovala, vzdy iba rychlo nutne a rychlo prec. Ano skolka bola moja spasa 😁
@anonym_698970 jooooj alebo ist do DMky a vklude si popozerat co maju, bez placu a hadzania sa dcery o zem 😀
@anonym_autor Ano, ulavi. Ja som bola minuty tyzden v IKEI....sama! 😆S laskou k mojim detom to nema nic, ale uzit si sama ikeu je proste supeeeer 😆
A neboj sa ani o pracu a rezim. Ja kazdy den po praci beriem deti na ihrisko....si oddychnut po praci.
@anonym_698970 jooooj alebo ist do DMky a vklude si popozerat co maju, bez placu a hadzania sa dcery o zem 😀
@anonym_autor presne tak 😆
@anonym_autor naco si ich mala? kto sa im ma akoze venovat, ked vlastnej matke lezu na nervy?? neuvedomujes si, ze tvoj zivot teraz su deti? nebude to tak vecne....cakala si, ze ta tu vsetky zacneme lutovat?...a tu hla panicka si dopraje 7 mesiacov oddychu, lebo teraz len preziva...totalne egoisticke zmyslanie ....
@anonym_bdc5ac OMG...chce si oddychnut...co je na tom...ci len zavidis, ze moze byt doma "len tak"?

@zoe_2 na jednom fore som citala," odkedy zacali obe deti chodit do skolky bola som lepsou mamou" Podla mna to bude aj moj pripad :D
@anonym_autor fakt si to uži, úplne bez výčitiek, tu dokonané matky roka druhej žene nedopraju, väčšinou lebo sami také možnosti nemali. Ja som to tiež tak mala pri prvom synovi a tiež bol v škôlke každú chvíľu chorý, takže až taký veget to nebol, ale stále lepšie ako ísť hneď do práce.