icon

V škôlke sa nám "stráca" olovrant

medulienka2011
16. jan 2017

Ahojte maminky... Mám problém, môj syn 5r. dostal v škôlke novú p. uč... Problém je v tom, 2 roky už chodil do mš, všetko v poriadku, bez problémov... No odkedy má túto p.uč.... Nedostal poobede olovrant... Prvýkrát to bola hruška,,,,Prišla som pre syna do mš... Obliekali sme sa a videl, že ostatné detičky, jeho spolužiaci si vyberajú zo skriniek hrušku.... Tak som sa ho opýtala, že kde má svoju, on že si ju zabudol v triede.... Tak som ho poslala sa opýtať... P.uč. nechápavo krútila hlavou, obzerala sa, pýtala sa detí.... Nikto nič... Tak som to nechala tak....Druhýkrát podobná situácia... Prišli sme poobede pre syna a p.uč. ma už privítala so slovami, že:" jooj, veľmi sa ti ospravedlňujem, ale syn nemal termix, asi mu ho niekto zjedol, ja nechápem ako sa to mohlo stať.... Deti sú pažravé, joj....Sama sa nato hnevám..." To už sme s mm nevydržali a s dotyčnou p. uč sme si na rovinu a do očí povedali, že to už stačilo, to predsa nieje možné, aby sa také dačo stalo,.... A to už uznajte sami som mala železné nervy, ovládala som sa.... S najlepším vedomím toho, že som sama matka, ako aj dotyčná je...Aj ja som sama učiteľka.... S dotyčnou p.uč. sme študovali rovnakú sš..... Skrátka bola som nastavená že ok, stalo sa, ideme ďaľej.... No dnes.....!!!! Klas. scenár.... Poobedie, škôlka a stratený džús.... Môj syn sa ešte rozplakal, lebo som so zvýšeným hlasom ho poslala do triedy hľadať džús, ktorý sa "samozrejme" zase stratil....Ona sa zase obzerala, nechápavo krútila hlavou....:( Môj syn sa v aute rozplakal, mami to je moja vina... Tak som ho utešovala, že nie nieje, mojko na to je tam p. uč. má na vás dať pozor pokiaľ pre Teba neprídem... Achjaj, poraďte, čo robiť?? Keď už sa po 3x zopakovalo? Aj po ústnom rozhovore s p.uč?.... Som už teraz smutná z toho, sklamaná..... Je mi ľúto, že sa také čosi deje.... :( Čo radíte?

medulienka2011
autor
16. jan 2017

@stardust Skúsim, uvidíme...

ukulela
16. jan 2017

@stanulienkatked si uz taka mudra, VUC sa ti na skolku vyprdi, zriadovatelom MS su mesta a obce ...
bordel by som kvoli tomu nerobila. ale najprv sa opytala dietata, ci termix/hrusku/dzus dostal a kde ho polozil, ci do triedy, alebo ho zabudol v jedalni, alebo kde ... a potom teda slusne bez zvyseneho hlasu poziadala ucitelky, aby na neho v tomto smere dohliadli, nech si veci odklada, ked ich hned neje. a tiez sa s nimi porozpravala, ci maju dojem, ze je maly viac zabudlivy, alebo skor utiahnuty a mozu mu to cmajznut ine deti. s prosbou, nech na neho dohliadnu.
... akurat ze cudne, ze ze pri inych ucitelkach sa to nestava. mozno je maly asi ozaj zabudlivy a ine ucitelky to maju odsledovane ...

gumimaci
16. jan 2017

@medulienka2011 Moj bol v skolke nauceny, ze si mal jedlo co dostali a nezjedol dat do skrinky. Ak si ho tam nedal a stratilo sa bola to jeho chyba- to iste je teraz v skole.
Ja si naozaj neviem predstavit, ze si ma ucka realne zapamatat, ktore dieta zjedlo a ktore si ho odlozilo.
Btw tvojmu synovi by to bolo snad aj jedno, ale ked ty so "zvysenym hlasom" hladas termix/dzusik / a ine...tak sa necudujem, ze je v strese.

hariet
16. jan 2017

@medulienka2011 a potom tie deti, ktore sa vratia z kruzku neolovrantuju? A kolko ich chodi na ten kruzok? Nebolo by jednoduchsie, aby jedli vsetci naraz 14:30? Ale to uz su organizacne veci...pytam sa preto, ze mne ako ucitelke sa to zda zvlastne, preco uz nepockaju na tych ostatnych 15 minut.

medulienka2011
autor
16. jan 2017

@ukulela všetko som sa ho presne tak opýtala.... Ešte v škôlke... Ale možno je naozaj taký zábudlivý??? Myslím si, že svoje dieťa poznám najlepšie,on je práve typ detajlista, puntičkár.... ale každopádne všetko preverím a spravím všetko pre nápravu........

ukulela
16. jan 2017

... inac ja chapem nasratost autorky, za skolku/stravu plati (pritom stat sa bije do prs, ze skolky plati, no pomaly tam nosis vsetko, okrem uciteliek) a aj tu polku jablka, co dieta dostane, mu niekto zje ... ved aj ten zasraty termix stoji 40 centov.

siska53
16. jan 2017

@stanulienkat to dieta ma.5rokov! A uplne pokojne tam.moze ist o nejaku formu sikany.. Zo strany koho? Bohvie,rovnako to moze byt aj dieta ako i ucitelka,kedze sa to predtym asi u nikoho ineho nestavalo.
A to jej dieta je podla teba nenazrane,ze sa tvari,ze nedostalo jedlo?? Alebo na urcite potraviny ma.kratku pamat,ci ich zjedlo?
@medulienka2011 a pri inych ucitelkach ci v ibych dnoch sa to nestava? Upozorni kucharky,ucitelku a ak nepomoze,za riaditelkou. Ved jedlo platite,tak ma.nan rovnaky narok ako ostatne deti.
Ine deti sa nestazovali? Nepytala si sa mamiciek?

ukulela
16. jan 2017

@medulienka2011 tak kde je potom chyba? ide si po olovrant ako posledny a uz sa mu neujde? alebo ho niekde "zalozi"?
maly si musi davat vacsi pozor na veci, ucitelka nech detom da olovrant do ruky, nie ze tu mate, berte si, a teda mozno by stalo v skolke sa s detmi porozpravat, ze nemaju brat, co nie je ich. (myslim ucitelka by sa mala porozpravat)
ako ja suhlasim - ries, ale aj s malym, aj s uckou, a teda naozaj pokojne s prosbou nech nanho dozru specialne v tomto pripade, ci mu to nahodou ine deti neberu. a ak sa to potom este zopakuje, tak to potom trebars otvorit na rodicovskom ...

medulienka2011
autor
16. jan 2017

@gumimaci Ak by sa to stalo raz, príp. dvakrát.... Vži sa do mojej situácie... Stane sa to Tebe, 3x po sebe.... A možno by si nezvýšila hlas pri hľadaní veci, ja som zvýšila hlas, ale len preto, aby ma počula aj učiteľka, ktorá zaliezla rýchlo do triedy... A nie na svojho syna som zvýšila hlas...Jednoducho sa mi inak reagovať nedalo....A prepáč, možno Tebe by nechýbal termix, džús, ovocie.... Ale riadne za to platíme, ak to nespapá on, spapá si to jeho súrodenec, alebo by si to možno spapal neskôr...Ale patrí mu to....

medulienka2011
autor
16. jan 2017

@siska53 nepýtala som sa iných mamičiek, ale skúsim....🙂

gumimaci
16. jan 2017

@medulienka2011 a tvoj syn nevie kam si to odlozil?

jeennyv
16. jan 2017

@medulienka2011 ja ti poviem, ze argument ved je tam vela deti nemam rada, co ti spominali, ucitelka je tam na to si ich ustrazit, ked to nevie neda sa, nema spravne povolanie... ked sa to bude opakovat je tam predsa aj kucharka co vydava, riaditel atd. ries to, kde pojde...

dasa369
16. jan 2017

pokiaľ má krúžky v čase olovrantu, tak skús požiadať učitelku, nech mu ten olovrant dá do skrinky. celkovo ale nechápem, čo by mal robiť džús alebo termix v triede, kde sa to nedá skonzumovať, prípadne sa môže kopec vecí zašpiniť..

erickatt
17. jan 2017

@medulienka2011 a možno fakt chlapec čo sedí vedľa, že aha chlebík ešte si dám..

januarova
17. jan 2017

@medulienka2011, zistila si dnes nieco nove? Inak ja by som bola tiez nahnevana. Preco 3x po sebe prave tvojmu dietatu? Zvlastne....

moni244
17. jan 2017

@medulienka2011 to čo máte za divnú škôlku? to deti jedávajú v triedach? zaujímave a krúžky v čase, keď majú jesť? tak potom asi dosť dobre nechápem, ako to tam môže fungovať

mateson
17. jan 2017

@moni244 vo velmi vela školkach sa jedáva v triedach. Jednoducho preto, že nemajú jedáleň.

mateson
17. jan 2017

@medulienka2011 nečítala som všetko. On to mal a potom to nevedel nájsť, či vobec nedostal? Hruška nie je celý olovrant, určite mali ešte chlebík s nátierkou či niečo iné. To dostal? Bol preňho nachystaný tanier a hrnček na pitie?

magooo
17. jan 2017

urcite riesit a urcite je to chyba ucitelky,ktora si nevie spocitat kolko deti jej chyba v triede v case olovrantu,ved predsa ked mam 25 deti v triede ,z toho 5 mam na kruzku tak dostanem 25 hrusiek termixov a pod.5 mi ostane a tie dam detom ktore sa mi vratia nie???? A ked sa to nestavalo po ine roky preco zrazu pri novej ucitelke,na sikanu to nevidim ,myslim ze syn by ti povedal ze zobral mi to napr.palko a zjedol ,zas nie je 2 rocny,takze za ucitelkou a riesit ak nepomoze tak riaditelke

medulienka2011
autor
18. jan 2017

@magooo Ďakujem, bola som za ňou... Tak uvidím....Ďakujem za koment🙂

medulienka2011
autor
18. jan 2017

@mateson Ovocie alebo džús dostávajú niekedy na olovrant, niekedy za obedom.... Samozrejme s chlebíkom a pod...Je jedno či to bola časť obeda alebo časť olovrantu...Skrátka má dostať, za čo platím a P.Uč. je tam aj od toho, aby dohliadla aj na to....

medulienka2011
autor
18. jan 2017

@moni244 To sú škôlky v malých obciach, dedinské škôlky... Nechcem sa ich kvôli tomu samozrejme zastávať...Aj tie musia dodržiavať vnút. poriadok a ostatné.... Snáď sa to po ústnom dohovore a ospravedlnení z ich strany nikdy nezopakuje.... Ale poučila som aj svojho syna....Tak snáď...

gabikula
18. jan 2017

Asi by som tiež nenápadne nadhodila reč aj s ostatnými maminami. Možno sa stráca olovrant každý deň niektorému inému dieťaťu a neviete o sebe. Je to však jednoznačne chyba učiteľky. Ak sa stane raz, nepoviem, ale toto je už trápne z jej strany.Takéto veci má ustrážiť.

medulienka2011
autor
18. jan 2017

@gabikula Ďakujem, ja si myslím to isté....Ďakujem za názor

gabikula
18. jan 2017

A inak by som vôbec neporovnávala školákov a 5 ročného škôlkára. V škole a v škôlke je úplne nastavenie učiteľov aj detí. A má byť priebojnejší? Ako? Učiteľka mu nedala termix, lebo jej neostal, tak ju mal kopnúť do kolena, alebo ako ? Nedala mu, lebo dala buď niekomu dva alebo z jedálne vyfasovala o jeden menej. Tak to je jej prúser a nie nepriebojnosť 5 ročného dieťaťa.

lula26
18. jan 2017

Strava je záležitosťou školskej jedálne, nie učiteľky. Kuchárka rozdá olovrant pre deti podľa aktuálneho počtu. Učiteľka sa musí venovať deťom po odpočinku - to znamená obliekanie a úprava detí. Odporúčam mnohým mamičkám, aby si vyskúšali česať okolo 10 dievčat s dlhými vlasmi, upraviť ďalších x detí a ešte sa usmievať na rodičov, ktorí už dupkajú vo dverách. A ešte sledovať, aby sa deti naolovrantovali. Toto všetko učiteľky zvládajú aj v malej triede. Ale ak som dobre pochopila, že ide o 5 ročné dieťa, je to divné, že sa to opakuje. Nevinila by so z toho len učiteľku

medulienka2011
autor
19. jan 2017

@lula26 Ano, súhlasím, sama som učiteľka, viem o čom píšete, máme to "kadejaké" aj s deťmi, aj s rodičmi... Ale ak by som bola na jej mieste, sama by som sa pod čiernu zem od hanby prepadla, kebyže sa to zopakovalo pri mne 3x a pri tom istom dieťati...:( Snažila by som sa už , keď sa to prvýkrát stalo.... Viem že nikto nieje dokonalý, aj učiteľka je len človek....Sama som niekedy mala deti, ktorým rodičia "občas" zabudli dať olovrant alebo desiatu..... Dala som mu aj zo svojho, len aby nebolo hladné napr...Lebo mám svoju prácu rada a aj napriek nie najlepším podmienkam v akých školstvo momentálne je... Dávam do svojej práce srdce, veď sama som mamou.... 🙂

mateson
20. jan 2017

@medulienka2011 samozrejme, že má dostať čo mu patrí. Ale tak hlavne treba zistit, či dala jedáleň málo alebo či je problém niekde inde.

valuska
24. jan 2017

@medulienka2011 Deti u vás v MŠ nechodia jesť olovrant do jedálne? U nás či chlieb, jogurt, cereálie, vsetko jedia deti v jedálni. Nenosia do triedy. Ak dostanú k chlebíku aj ovocie, tak všetci sadnú ku skrinke, ucitelka každému rozdá a deti dajú do skrinky. Ovocie ale nie je vždy a je len ako doplnok olovrantu. Základné olovrantové jedlo jedia vzdy v jedálni.

medulienka2011
autor
25. jan 2017

@valuska neviem, podľa mňa by mali do jedálne ísť.... no niektorá "učiteľka" im ho zoberie aj do triedy? Neviem, toto nieje otázka pre mňa..:(