Pijú vaši školáci mlieko?
Pijú vaši školáci mlieko? Nemajú problém vypiť pol litra čistého mlieka denne alebo ich musíte doslova presviedčať, aby do seba dostali aspoň kvapku mlieka a všemožne ho maskovať Grankom či inými „vylepšovadlami“?

Samovrazedna tema, tu si Na tebe zgustnu 🙂 Vela zdaru!
Inac my pijeme mliekomatove, mame ho nastastie blizko. Mlieko mame radio vsetci 5
@janka_rajo Náš "malý" druhák pije každé ráno mlieko - jeden hrnček - a presne toto B - Rajo plnotučné mlieko. Niekedy si ho vypýta aj večer pred spaním 😉
@janka_rajo ráno ako vstanú tak majú 3dcl fľašky tri deti, to je ráno aj večer, a my už len keď dávu s manželom si robíme, tak stále po práci také s vééééľa mlieka, takže toto je skutočne taká základná mliečna dávka 😀
@libka1 ale to snad nie 🙂 ale si zlata 🙂 Ono to tak niekedy vyzera, ale co citam, pocuvam, pozeram, mliecko je neoddelitelnou sucastou vacsiny domacnosti 🙂
@janka_rajo nechcem byt rypava, ale za svojim si stojim. viem posudit hustotu nasho mlieka a ineho mlieka. ved sme to porovnavali. moj tatko je fajnsmeker na mlieko a teda stazuje sa na to nase dost. ako by to malo byt je jedna vec a ci sa aj dodrziava je vec druha. ak uz mam pouzit mlieko alebo si spravit shake, lebo jedine s rozmixovanym bananom vypijem, tak proste nie to nase vodove. prepac, ale odporucam porovnat, skutocne. budes prekvapena.
Moj syn bez problemov denne 3x kakalo (kakao). S tym ho uz aj podplacam 😀 Zo zaciatku pil ciste mlieko, ani granko mu nechutilo. Mal aj obdobie ochutenych mliek, teraz vedie kakavko
@dagaz ale zase, to je dobre kupit viac naraz, aspon je chvilku ´pokoj´ 🙂 my kupujeme na kartony to velke mliecko Vanilka 🙂
@janka_rajo aj "len" 4% su dost.... Ked mlieko samo o sene uz laktozu obsahuje...
@janka_rajo raz tu bola taka tema o tych mliekomatoch v skolach, to bol zazitok 😉 tak preto ma to napadlo, kto pil mlieko bol triedny nepriatel.
@mawka samozrejme, ved ja ta nechcem presviedcat. Ja len, ze uz trosku poznam Rajo a som si absolutne ista, ze nemaju ziadny dovod mliecko nejak riedit, plus tam su ine kontroly, dodrziavanie legislativy je striktne, porusovat ju by si podla mna nedovolila ziadna takato velka spolocnost. Apropo, ja tiez milujem mlieko s rozmixovanym bananom, to mam kolko krat aj miesto obeda 🙂
@janka_rajo ano to mame tak cca na mesiac ..zalezi kolko dni je volno..lebo ak je maly cele dni doma tak 2 a niekedy aj 3 litre da a vtedy nam 5 kartonov nestaci😂😂😂 uz sa mi opakovane stalo ze sa ma v predajni ludia pytali ci je mlieko v akcii a ked som povedala ze nie ze ja takto nakupujem kazdy mesiac tak dost zvlastne na mna kukali😂😂😂😂
@sense ano, su to len 4percenta, na porovnanie s inymi dostupnymi na trhu, ktore obsahuju 11percent. Ja som prave cez vikend davala adelke to vanilkove vecer este staru verziu a rano to menej sladke a teda rozdiel v chuti je badatelny - aj ked pre mna urcite pozitivny, zial deticky su mnoho krat zvyknute na sladke napoje, caje, sirupceky, kakauka... teda aj Rajo sa rozhodlo znizovat mnozstvo cukru postupne 🙂
@janka_rajo ano, ale banan musi byt prezrety a je fakt, ze to zasyti. vtedy viem dat aj pol litra. len to je malokedy. mozno si len organizmus obcas vypyta narazovo. ze pol roka nic a potom dva dni snura mlieko/banan 😉 oproti tomu zase som hodne syrova, jogurtova, to bez debaty. mlieko sice nepijeme, ale jogurty mame sialenu spotrebu, aj syry.
@janka_rajo tak u nas je to veeelikansky problem, starsia dcera ma tazku intoleranciu laktozy a mladsia dcerka zas silnu alergiu na mlieko, zle to znasaju, kedze vacsina potravin mlieko obsahuje a zvlast pre deti tak atraktivne sladkosti.
Zato ja som na mlieku zavisla, doslova. Moja tyzdenna spotreba mlieka je 12 litrov!!! Nie nadarmo mlieko zahrnuli medzi 5 bielych navykovych latok 😠 (cukor, sol, biela muka, mlieko...)
@libka1 ano pamatam si to 🙂 Teraz maju ale Brejky vynovene zlozenie, ovela menej cukru, a nie su v nich žiadne umelé arómy, ale reálne kakao, vanilka, jahody 🙂
@mawka ano, presne ako pises, treba viac pocuvat svoj organizmus, on si vypyta, co prave potrebuje, plus vsetko s mierou a bude nam dobre 🙂 Inak asi si idem urobit ten milkshake, pozeraju tu na mna 2 take bodkove banany 🙂
@pencil hmmm, to mi je luto :( to su velke obmedzenia, ked obe dcerky vlastne mliecko vobec nemozu. Ja inak kupujem aj rajo lakto free vyrobky, aj ked u nas nikto intoleranciou netrpi 🙂 Ak by si si chcela precitat, pozri sem: http://brejky.sk/myty-o-mlieku - kde sa presne odbornik vyjarduje ku vsetkym veciam, co si ludia bezne, ale zial mylne myslia o mlieku.
Mliečko je u nás obľúbené, čomu sa teda teším. Dcérka ( 5 rokov) vypije 2,5 dcl každé ráno, keď ide do škôlky. Aspoň viem že má teplý základ v brušku. A pred spaním tak isto. Vypije akékoľvek, čoko, jahodové, banánové, čisté. 5 mesačný synček pije zatiaľ mamine mliečko. No ja si denne tiež rada dám, šálku- dve, manžel rovnako. Ten síce pije len studené, rovno z krabice 🙂
@janka_rajo tak nasa na to zvyknuta nie je preto .... a preto si vystaci aj s klasickym mliekom
@janka_rajo dakujem, len ani lakto free pre nas nie je vhodne, kedze (priznavam sa dobrovolne) nechce sa mi varit kazdej babukle zvlast. Starsia by sice zniesla laktofree, kde je odstranena laktoza, ale mladsia ma alergiu na bielkovinu, ktora v lakto free aj nadalej ostava. Velmi tazko sa nam hlada nahrada. Zistila som, ze ani sojove mlieko, ani ryzove im dat nemozem..
A ja zas kavu bez mlieka nevypijem, total vylucene 😉
@sense to je dobre teda, ani nasa, doma pijeme len cistu vodu 🙂
@pencil no do kelu, tak to je smola smolata :( pocula som ale, ze z tej alergie na mliecnu bielkovinu sa ´da vyrast´, tak sned sa to aj u vas upravi 🙂
Inak ja som na svoju kavu tiez poriadne narocna, bez mlieka v ziadnom pripade! 🙂
Naši majú veľmi radi mlieko. Granko dávame len občas a aj to až od 3 rokov.
Veľká škoda je ale mliečneho automatu, ktorý nám na sídlisku zrušili ☹
To x-krát pasterizované mlieko nedávam totiž deťom s radosťou, radšej kupujem 5dňové.
Nie, nepiju, ani im ho neponukam. Su uz velke a na rañajky pytaju zeleny alebo bylinkovy caj s medom.
Jedia syry-z kozieho, ovcieho aj kravskeho mlieka a jogurty
Mlieko nepijeme ani my dospeli, ale pouzivame ho obcas na varenie
@janka_rajo presne tak, kavu bez mlieka? ani nahodou 😀
Moji traja skolaci piju kazde rano teple mlieko s grankom.u nas padne denne minimalne 1.5 l mlieka
U nas tak isto rano, vecer mlieko. Jeden granko a druhy len ciste.. kedze rano mi neranajkuju cez skolu/skolku tak im staci vypit pohar tepleho mliecka... mne to len vyhovuje ze zi pytaju aj samy pocas celeho dna ... na spinkanie maju tiez..

@m.i.r.i ved to je dobre, myslim, kedy lubi syrcek a jogurty 🙂 U nas to tak zial nie je, tak sa tomu mliecku tesim 🙂