Pijú vaši školáci mlieko?
Pijú vaši školáci mlieko? Nemajú problém vypiť pol litra čistého mlieka denne alebo ich musíte doslova presviedčať, aby do seba dostali aspoň kvapku mlieka a všemožne ho maskovať Grankom či inými „vylepšovadlami“?

@janickacrazy To mi je luto, kym sa na to clovek nastavi, to musia byt velke obmedzenia :(
@janka_rajo No človek si zvykne na všetko, len keby tie náhrady neboli dvakrát drahšie, to by ma skor potešilo. Lebo pri 3 deťoch to ide fakt do penazí. No čo už, mám "drahé" deti. 😀
@janickacrazy ved to ani nechutí ako mlieko....tie rastlinne nahrady.
Deti si mliekom zalievaju chrumky, cerealie atd..kava bez mlieka u nas neexistuje, robim občas aj pudink a mlieko pouzívame aj do kolačov, palaciniek atd. občas si dame kakao ak mame chut, ale myslím si ze tak s mierou. Deti jedia aj jogurty ale inak nebazirujem na nejakom extra piti mlieka, ved maju pomerne bohaty jedalniček a vapnik je aj v syroch, šošovici atd.
@sardinka336 Nuž keby mohli piť obyčajné, bola by som rada, ale čo už narobím, je to divné, ja ani muž nie sme alergici vobec a všetky deti sú na mlieko.
U nas starsi miluje mlieko od malicka snazim sa davat cerstve kravske prearene samozrejme ale mladsi miluje iba tie ochutene tie cokoladove najviac a v noci mudavam natajnasa do flasky ciste mlieko🙂
ano starší syn pije ráno večer flašku a to ide mať zajtra 4 roky mladší ten je dojčený zatial len 🙂
moj maly maval problemy s bruskom. napriek tomu, ze nie je alergicky na mlieko, na odporucenie doktorky sme ho vysadili a hups, vsetko v pohode. jogurty papa, aj acidko, to miluje, ale samotne mlieko veru nie. je to obrovsky zahlienovac. aj v skolke sme sa dohodli, ze mu mlieko nedavaju, namiesto toho caj.
Okrem ranneho müsli nepiju, maju plnne vyvinuty chrup a neni dovod ich mliekom nalievat ako dojcata 😀 Aj do müsli davaju vacsinou jogurtove mlieko, kokosove ci mandlove mlieko, chuti im viac, kravske len obcas. Urcite ho nenalievam ako napoj, pije sa voda, ovocna stava. Mlieko nepije ani nas skolkar a mala je este na prirodnom zdroji 😀
@janka_rajo nedávam preto, lebo si myslím, že mlieko zdravé nie je, teda to okrem materského. Ja som kojila všetky 3 deti do 2 rokov a po odstavení som už mlieko nedávala, ani umelé, ani kravské. Pokiaľ ho majú deti v škole, alebo v škôlke a tam ho raz za čas vypijú, to mi nevadí, nedá sa tomu zabrániť, ale sama im ho neponúkam. Používam mlieko len na varenie, aj to málo. Mne samej je mlieko veľmi ťažké na žalúdok, aj sa hovorí, že je ťažko stráviteľné a vápnik, ktorý sa v ňom nachádza nevie človek zužitkovať, navyše aj zahlieňuje organizmus. Moje deti jedia každé ráno biele jogurty a pijú aj Acidko, to im chutí, takže skôr preferujem kyslo mliečne výrobky.
@janka_rajo Áno pije ale väčšinou len rastlinné mlieko. Kravské ho zahlieňuje.
Nas syn pije mlieko len v skole, doma si to na pitie nepytaju. Niekedy v obchode pytal prave tento Brejky a som mu to odmietla kupit pre jeho zlozenie. To nove zlozenie som si prave precitala a nevyzera uz tak zle ako to povodne. Ale stale si kladiem otazku - naco je cukor pridany do samotneho mlieka a potom este aj + dalsi do ochucujucej zlozky? Naco je prirodzene sladke mlieko potrebne este dosladzovat? A ochucujucu zlozku dosladzovat zvlast? Cim menej cukru tam bude, tym viac zakaznikov podla mna Rajo bude mat 😉
Ahoj ☺ síce ešte školáčika nemáme ale zapojím sa aj ja. Mlieko mám rada takže sa u nás nachádza vo veľkom. Či už na varenie alebo ako samotný nápoj, musí byť 👌 Pamätám si ako školáčka že sme mali v škole možnosť zakúpiť si mliečka a bolo to super. Neskôr nám na ne pribudol automat a bola to veľmi dobrá vec. Mrzí ma že to teraz nie je a v školských bufetoch predávajú same sprostosti ktoré nie su k ničomu dobré a deti zbytočné ťahajú od rodičov peniaze vrrr
@iwesska ale ved klasicke mliecko nema pridany cukor, iba ten prirodzeny. Ten pridany je v sladkych ochutenych mlieckach Brejky, co su vanilkove, jahodkove a cokoladove 🙂
@iwesska aha, prepac, uz chapem, co sa pytas 🙂 Treba to mliecko skusit, je naozaj o poznanie menej sladsie, ide o to, ze Rajo urobilo prvy krok a zmena nemohla byt na prvy krat nejaka brutalna, zial mnoho deticiek je aj z domu zvyknutych na ovela sladsiu chut napojov. Nie je vylucene, ze v buducnosti bude obsah pridaneho cukru Rajo este viac znizovat 🙂
Nie ,pije rastlinné mlieka
u nas fungujeme na kozom mlieku prestiedanim s kravskym. Samozrejme dochucujeme aj grankom a zatial je to ok. Alebo uvarim kasu a dostanu do seba mlieko v takejto forme.
@janka_rajo ale ved to @iwesska vie, ale pise o tom, ze v brejku je podla zlozenia MLIEKO, Cukor a ochucujuca zlozka = cukor, vanilka a neviem co este... cize je ocukrovane mlieko + este ta vanilkova prisada je dosladzovana... ze ci nestaci teda osladit mlieko a zlozku uz nedosladzat... 😉
@janka_rajo Myslim, ze je lepsie deti rovno ucit na menej sladke ako potom "zavislakov na cukre" oducat 😀 Napr. u nas sa nepiju sladene vody ani caje a deti to uplne bez problemov piju a pytaju. Aj mlieko ked si raz za cas starsi vypyta, tak len take ciste, bez kakaa, bez medu... Sladime uplne minimalne, tak pre nas su potom taketo precukrovane veci prilis.
Ano @jasminet uplne presne si to vystihla 🙂 To je ako varit puding a sladit zvlast mlieko a zvlast rozpusteny prasok s mliekom v druhej miske.
@jasminet ano, ja som to zle pochopila 🙂 Tam je to len rozdelene, spolu je to 4% pridaneho cukru.
@iwesska a mas pravdu, aj u nas to tak je, adelka pije len cistu vodu, cez leto sme kupili flasku sirupu a len nedavno sme ju dopili, ani nam to nechutilo 🙂 No napriklad to, ze nesladis detom caj, tak to si asi jedna z mala. Ja som nesladila, ale kdekolvek sme prisli mali sladky cajik... ja si napr. nedavam cukor ani do kavy, teraz sme doma nemali 2tyzdne ziadny cukor a nechybal nam. Zaujimave ale je napr. to, kolko cukru ide do takej babovky, alebo lievancov, plus na tie si das este aj dzem a kolko cukru ideme tam, to by sa jeden zblaznil, keby to ma pocitat 🙂
Hmm,moj syn ma este len rok a tak zatial pije UM,ale do kasi a taktiez do prikrmov davam kravske mliecko.Ja pijem mlieko doslova na litre a v tehu ani nehovorim,lebo to bolo jedine,co mi pomohlo na priserne palenie zahy.
moj syncek ma len 16 mesiacov a pije UM ale rano si da granko s 3,5 a krupicku a puding robim z normalneho mliecka 🙂 mame radi mliecko 🙂
Ahoj, u nas sa vypije kazdy tyzden karton mlieka....robievame pudingy, kakavka, krupicu, zalievame si nim cerealie, do kavicky, a muzik si zalieva do velkej misky aj rohliky kakavkom 🙂 ....jednoducha sme mliekovy 🙂
U nas by sme mohjli kravicku chovat na balkone,taku spotrebu ma nasa Eli..a na Brejky chodi rada ku svojej sesternici do skoly,ktora je uz velka skolacka prvacka..tam maju totizto Brejkymat🙂 🙂 ten je toooooop🙂
Moj syn je tretiak a mlieko pije aj ciste aj ochutene. Brejky kupujeme tiez. On uz zacina ranajkami a presne rano musi mat mlieko v hocijakej forme. Mame moznost aj kozieho a kravskeho mlieka takze u nas na dedine nie je problem. Skor je problem zohnat brejky to musim kupovat z mesta. Skoda ze nie je v skole v automate a tiez chyba u nas na mliecnych desiatach. Volaju sa mliecne, ale to mliecne uz rozhodne nie su ☹
Nas si rad sam "tankuje" ja som radsej ked muliecko trosku prihrejem😉
U nas mliecko nejde vobec ked tak tak len vanilkove ;)
Tak 17-rocmy ten nena problem stiahnut aj liter naraz .Dcerka bola doteraz 4,5 roka kojena,ale uz si pyta aj mliecko.Bud same,alebo s grankom,alebo jej starsia scera urobi kokteil z bananov a spenatu.
Syn je predskolak a stale pije rano aj vecer cca 300ml plnotucneho cerstveho mlieka Rajo, dcera si zase dava granko, pripadne cornflakes s mliekom 🙂

@janka_rajo Ja mám 3 deti a všetky sú alergické na kravské mlieko, prostredný aj na laktozu, takže nehrozí u nás nič mliečne, ani jogurty, ani maslo, proste nič. Len rastlinné mlieka u nás nájdeš.