icon

Plnohodnotná desiata pre malého školácika?

janka_rajo
17. okt 2016

Čo by podľa vás mala obsahovať plnohodnotná desiata pre čerstvého školáčika? My máme doma síce ešte len predškoláčku, no keďže Adelka nátierky nespapká (to má úplne od malička), každý deň sa jej snažím do taštičky pribaliť aspoň nejakú maličkosť. Dnes napríklad jabĺčko, pár perníčkov, čo sme spolu napiekli a nové Rajo Brejky, ako inak vanilkové 🙂 Ako je to u vás?

Plnohodnotná desiata pre malého školácika?
Strana
z3
hettinka
17. okt 2016

u nás sa to strieda, snažím sa, aby syn dostal nejaké pečivo + ovocie + niečo mliečne
v pondelok zvyčajne máva sladký koláčik/lupačku s maslom+ovocie a activiu, to mal aj dnes
nátierky tiež veľmi neje, respektíve ich nerobím denne, zje len vajíčkovú a bryndzovú
takže na chlebík striedam kvalitnú detskú šunku a syr, veľmi výnimočne malokarpatskú salámu (ktorú zbožňuje, ale nechcem mu ju veľmi dávať) a k tomu na striedačku pol jablka, 2 slivky, mandarínku, menší banán, strapec hrozna, broskynu alebo marhulu, v lete aj jahody, prípadne ovocnú kasičku Kubík
z mliečnych výrobkov bud nejaký menší jogurt (najradšej biela activia)/termix, alebo neochutený actimel alebo aj brejky, ale to tak raz do týždna, lebo je to ochutené a sladké. Brala by som, keby existovalo plnotučné alebo polotučné klasické mlieko v v 0,25l balení BEZ PRÍSAD - neochutené.

s1m.one
17. okt 2016

Presne ako my.tiez balim ovocie+pitko+tiez sme piekli🙂 a synator chodi aj naliecnu desiatu😉

elen83j
17. okt 2016

Fifík je jedlík-nejedlík takže rožteky so šunkou,bebe dobré ráno alebo croissanty a džús na striedačku s brejky a samozrejme fľaša čistej vody.

ixayxa
18. okt 2016

Syn je školák. Desiate má dosť rovnaké: chlieb so salámou, alebo šunkou (tú veľmi nechce- zdá sa mu slizká)+ jablko+ fľaša čistej vody. Niekedy makovník, chlieb s lekvárom + iné sezónne ovocie (slivky, banán🙂, hrozno). Ideálne by bolo, keby mal na desiatu viac zeleniny, ovocia. Skúsila som, vrátila sa domov.

kupcovci
21. okt 2016

dobre ranko u nas v skolke maju zakazane nosit vlastne potraviny svynimkou ked ma niekto sviatok desiatu mu nebalim a papa to co maju v skolke.

miskatomy
21. okt 2016

Mala ma v škôlke vacsinou jedlo a teda podla noriem...ale ani raz som tam nevidela mlieko ci klasické alebo ochutene...Bol pokus kupit jej take ale neuspeli sme...maximalne si da kakao alebo cerealie s mliekom...u nas sa ani moc mlieko nepije a ked uz radsej si idem do automatu nacapovat ako kupit nejaku krabicku. Uz je davno zname ze mlieko nemusíme pit a nase telo to ani nevyžaduje. Dovolím si dokonca tvrdiť ze sposobuje aj zdravotne problemy....moja mala bola kojena a ako sme prestali nema potrebu ho pit...ale niekedy si dame. Clovek je jediný cicavec co pije mlieko napr aj v dospelosti...ja vzdy vravím ze by sme si mali brat priklad od zvierat 🙂

gabkostanka
22. okt 2016

Moj prvacik ma na desiatu pecivo so sunkou, pripadne syrom, niekedy sladke, jablko, alebo hrusku a krabicku mlieka - jahodove je naj, na pitie este termosku s cajom 🙂

Strana
z3