icon

Podľa čoho si v obchode vyberáte čaj?

marton_popradske
Moderátor
5. nov 2020

Podľa čoho si v obchode vyberáte čaj? Dajte nám vedieť, a my jednej z Vás pošleme celý rad bylinných čajíkov MISTRAL. Viete o tom, že naše bylinné čajíky MISTRAL sú príroda sama o sebe? Všetky totiž obsahujú špeciálne byliny určené na podporu funkcie, ktorú by mali prinášať. Všetky sú navyše výbornými čajovými zmesami s príjemnou chuťou. Jednoducho na zdravie. Krásny štvrtok ešte.

Podľa čoho si v obchode vyberáte čaj?
marton_popradske
autorModerátor
5. nov 2020

@zuzmih ten mám rád aj ja

paulli
5. nov 2020

Vyberám podľa značky, ZLOŽENIE, na cenu nepozerám, teda pozerám - zaujímam sa o drahšie čaje. Chcem piť čaj a nie ochutenú vodu “smeťami”. Priznám sa, že veľa čajov sme mali práve od Mistral, prieduškový je TOP najmä v chladnejšom, upršanom období. Ľúbim toto obdobie, pretože si myslím, že utužuje rodinu. Veď viete krb, oheň, ktorý človeka upokojuje, teplo a čaj ❤️

mpg
5. nov 2020

Vyberám si čaj podľa zloženia, čo chcem napomôcť preliečiť. Bývala som dávnejšie v rodinnom dome pri lese a lúke a aj mama poznala veľa liečivých rastlín, ktoré sme zbierali a vyskúšali. Teraz niektoré pestujem a ktoré nemám a potrebujem, tak kúpim.

aksunah
5. nov 2020

A ja si zbieram bylinky sama,namiešam si parádne vône a chute a nestojí má to žiadne peniaze😉

pooppy142
5. nov 2020

Podľa zloženia, podľa toho na čo mám chuť, podľa obalu a neskôr aj podľa vône 😊

mikiella
5. nov 2020

Niekedy sme pili len ovocné čaje,no prestali mi chutiť. Prišli mi také umelé a zafarbené. Potom som prešla na bylinné a ešte čierny s citrónom mám rada. ♥️ Mistral čaje sú výborné,no bylinné som ešte od nich nemala. 🤗

pa3ciaj
5. nov 2020

@marton_popradske najčastejšie podľa obľúbenej chuti, mám preferované značky, ktorým som verná, čiže nerada experimentujem. Čierny mám jednu obľúbenú značku, bylinkové mám väčšinou od starej mamy zo záhradky, no a pri ovocných buď klasické popradské, alebo Mistrál, kvôli ktorým chodím do iného obchodu, keďže nie všade ich majú 🙂

marsmykkok
5. nov 2020

Mám nejaké obľúbené, ale ak ma zaujme nejaký nový, siahnem aj po ňom. Určite rozhoduje aj obal, v prípade novinky aj dobrá reklama.

maja22
5. nov 2020

Pozeram zlozenie a ci je v obycajnych vrecuskach alebo v pyramide. Pyramidovym sa vyhybam, odkedy som sa docitala, ze obsahuju ovela viac skodlivin ako bezne vrecuska. Podla mna by sa malo na obale uvadzat, co vsetko okrem caju sa nam v tej vriacej vode luhuje 🙄.

henuskah
5. nov 2020

Hlavne podľa zloženia, značky, potom podľa chute 🙂

evamajercak
5. nov 2020

Čaje si vyberám podľa zloženia, výrobcu, zväčša sypané a tie rôzne kombinujem, ale samozrejme máme aj balené, lebo sú chutné a navyše aj praktické.. Obalom sa veľmi neriadim, ale vie ma zlákať a ak ma navyše presvedčí aj zloženie, tak zvyčajne neodolám a veselo čajík letí do nákupného košíka..

magnetk
6. nov 2020

Vyberám podľa zloženia a vždy len sypané. Len bylinkové , ovocné nekupujeme.

sona_matas
6. nov 2020

@marton_popradske Čaje si vyberám zväčša podľa zloženia a príchutí. Ak už ide o čaj, tak v mojom prípade aj značka stojí zato. Mám rada aj pekné obaly a poprípade aj balenia so šalkámi. Najradšej mám bylinkové čaje, ale neomrzia ani ovocné 🥰

ela12
6. nov 2020

Bylinky zbiera manžel, tak tie v obchode len výnimočne, aj to potom radšej v lekárni. Ovocné nie. A čierny a zelený...podľa výsledkov v D-teste.

igiana
6. nov 2020

😊Keďže väčšinou chodím do obchodu obkvačkaná svojimi ratolesťami, aby som to v zdraví prežila, musím využívať svoj pud sebazáchovy a prvú vec čo urobím, musím im strčiť každému do ruky rožok, potom sa presunúť pred regál s čajmi a vyberať rýchlo z pomedzi svojich favoritov, kým ich rožok neomrzí, a keď si všimnú, že mám v ruke niečo čo oni nemajú, každému strčím do ruky čaj s mackom, dcérkam ešte zhrabnem obľúbený melónový a hurá misia splnená! 🤣

anicka86
6. nov 2020

@marton_popradske bylinkové čaje si vyberám podľa toho, ako sa práve cítim / zdravotne. Ak mám problémy s močovými cestami, hľadám urologicky, ak kašlem, bolia ma priedušky, tak prieduskovy, ak mám ťažký deň, alebo dni v práci, frmol, stres, tak niečo antistresovecna upokojenie... Ak nemôžem spať, tak čaj na dobrý spánok... Verím v silu byliniek, už viackrát mi pomohli. Inak pri vybere čaja ma asi ako každého záujme aj obal, a tuto novú bylinkovu radu mistral mate naozaj parádnu na pohľad. Obal za mňa 👍👍👍

basska_b
6. nov 2020

Ja vyberám na základe toho, či tu značku a druh čaju už poznám. Tak v podstate kupujem dokola tie isté čaje. Keby som bola v nejakej neznámej krajine, kde sú pre mňa všetky čaje neznáme, tak by som asi vybrala podľa obalu. Viem si predstaviť, že vybrať dobrý obal, ktorý sa predáva, je ťažké. Celkom sa mi páčia jednofarebné, napr. zelené obaly, ako ma teekanne. Biele krabice v regali tak trochu prehliadam. Niekedy pozerám aj krajinu pôvodu a vyberiem slovenský čaj ako čaj s nejasným pôvodom.

catlyn
6. nov 2020

Ja vyberam podla rocneho obdobia, podla nalady a ak je nieco nove co ma zaujme u vyrobcu, ktoreho caje kupujem.

terka224
6. nov 2020

Ja takisto podla obalu a podla toho, co mi chuti. Napríklad vcera som bola v Tescu a nemali môj obľúbený Kamilka- Med, tak som skusila tento a je tiež perfektnyy

221girl
6. nov 2020

Ja kupujem zásadne zelené s nejakou príchuťou 🙂 a pomaličky prechádzam na sypané, pretože akékoľvek vrecúškové sú veľmi silné na jednu šálku, odkladať sa mi ich nechce a vyhodiť mi je ich ľúto. Takže vrecúškové u mňa fungujú len na zalievanie čajov v minimálne pivových poldecákoch :D ... návšteve robím do krčahu

marton_popradske
autorModerátor
6. nov 2020

@victoria021 blahoželáme. Pošlite mi adresu do správy.

marton_popradske
autorModerátor
6. nov 2020

@terka224 dobrá voľba 🙂

astarte123
6. nov 2020

Vyberám si väčšinou podľa príchutí a podľa toho, na aké je obdobie, v lete rada pijem svieže citrusové a zelené čaje a v zime si zvyknem kupovať viac korenistých čajov.

victoria021
6. nov 2020

@marton_popradske jeeej dakujem❤️

anicka176
6. nov 2020

Ja sa pri výber sústredím na prírodnosť čaju a čítam aj zloženie, a vyberiem, ten, ktorý má najčistejšie zloženie, aj keď nie vždy, ďalej sa pozerám aj na cenu vzhľadom na zloženie čaju.

ivkazba
6. nov 2020

Viac menej si vyberám overené značky, mám asi 3 a áno, aj Poprad medzi ne patrí. Podstatná je pre mňa plná chuť, aby čaj nebol iba zafarbená voda. Z popradského sú aktuálne moji favoriti Zelený čaj Matcha, Antistress, Energia a biely čaj jasmín a mango.

lalenka33
6. nov 2020

Ako prvé mi padne do oka samozrejme krabička.Potom si prečítam zloženie.Čaje pijem denne a pravidelne ich striedam.Vždy musím mať doma čaj na bežné choroby.Pri bylinkových čajoch si všímam hlavne to, koľko a aké bylinky obsahujú.Čím viac byliniek,tým lepší účinok.

daniela567
6. nov 2020

1. podľa obsahu
2. podľa obalu (pri darovaní chcem potesit nielen chuť a zdravie ale aj ,,oči")

76california
6. nov 2020

1. podporujem slovenskych producentov
2. podla zlozenia (cize nekupim caj s pridanymi aditivami, ako je kyselina citronova, aromy atd)

tanija133
6. nov 2020

Ja si vyberam podla znacky anj pre mna su Mistral a Teekanee🙂