Vyhrajte pitný režim z e-shopu www.popradske.sk v hodnote 50eur
Vyhrajte pitný režim z e-shopu www.popradske.sk v hodnote 50eur! Napíšte nám do komentára: ako sa snažíte dodržiavať pitný režim, nielen v letných mesiacoch. Ako ho pripravujete svojim ratolestiam, ale aj celej rodine. A nezabudnite pripísať, čo nesmie chýbať vo Vašich šálkach. Jedna šťastná výherkyňa s najzaujímavejším komentárom túto krásnu cenu získa. Veľa šťastia. - JM

Každý dňicek začni s čajom, úspech dostaví sa veľmi hravo. Na začiatok jahodka, pokračuje meruňka. Mata v lete osvieži tá, s citrónom vždy orosi tá. Zazvorik ti pomoze, chorobu vždy premôže. Alchemilka Bylinka, veľká zenska kamoska.
Vitamíny dost má veľa, je to predsa šípka zrelá.
Medovka tá zachráni, neposedné deti zastaví 😂ty sa zatiaľ venuj láske, MACA jednoznačne zvýši vášeň. Ja najradšej biely čaj, s vôňou, chuťou prežijem vždy raj. Ginko daj si každý deň, tuto báseň zvládneš tiez. Prajem Vám všetkým krásny deň, s Mistralom ho zažiješ hneď.
@marton_popradske Aby sa u nás doma dodržiaval pitný režim, pripravujem na stôl do veľkého džbánu nápoj s čistou vodou, niekedy pridám bylinky, inokedy citrón alebo kúsky pomarančov a tak si tekutiny všetci priebežne počas dňa dopĺňame. Deti zbožňujú ovocné čaje, im pripravujem ešte do menšieho dzbanu čaj s medom a citronom, v chladnejšom obdobi im ho robim do termosky, aby ich zahrial, keď prídeme z prechádzky. Mame radi aj ovocné stavy, tie u sa nás tešia tiež veľkej obľube. V mojej šálke nesmie chýbať voňavá povzbudzujúca kavicka či bylinkový čaj, v manželovej šálke kavicka alebo obľúbený čierny čaj a v detských salkach voňavé ovocné čajíky.
u nas sa pije hlavne cista voda ..ja mam vzdy poruke flasu s vodou a postupne popijam .mam rada aj zelene caje a cierny caj s citronom ..
syn pije aj rozne cajiky ,hlavne bylinkove ,co mi pomahal nazbierat ,pri prechadzkach prirodou .
a robime domace sirupy .tak ked mame chut na zmenu ,su prijemnym spestrenim ..
U nás máme v džbáne čistú vodu, ktorú priebežne doplňujem počas dňa, aby sme sa nezabudali napiť a z nej si dolievame do pohára. Buď ju miešame so sirupom, džúsom, s citrónom alebo len takú čistú. Na večer vždy uvarím bylinkový alebo čierny čaj, pripadne detský. S doma sušených byliniek nesladený čaj ale u nás vedie 👍.
Stále mam v džbáne naliatu čistú vodu, takže keď sa na ňu pozriem, vždy ma napadne napiť sa. Niekedy cez deň alebo vecer si spravím caj do cajnika. A keď mam chuť na niečo sladsie, tak si zalejem vodou čerstvé ovocie nakrájané, pripadne mätu
U nas ide caj na litre pri 3 detoch maju radi ci uz je to domaci peceny sipkovy s ovocim alebo ovocny sackovy.maju radi s domacim pupavovym medom. Vyhra by potesila a časť by som darovala aj detom do skolky lebo tam cajik maju ku vsetkym jedlam a aj po mimo od smedu.
@marton_popradske Prajem pekný deň. My začíname každé ráno s čajom. Toto mám od malička a asi to naučím aj moju dcéru. 😇 Musím povedať, že ako som doma na materskej, tak som svoj pitný režim zabedbala, čo sa potom prejavilo na častejších bolestiach hlavy. Dcére som vždy vravela, aby sa napila. Teraz to robím tak, že sa aj ja na pijem s ňou. Ú nás prevláda teda čaj a čistá voda. 😉
Pitný režim dodržiavame hlavne vodou čo je asi bezne a nic neobvyklé v každej domácnosti... Synovi chystám denne taktiež vodu ale keďže ide už zima tak začíname čaje, u mňa osobne v šálke nesmie chýbať denne ranná kava ale pre poobedny relax zase čajom nepohrdnem 🙂
U nas sa pije pocas celeho roka voda, ziadne sladke malinovky ani dzusy nepijeme. Flasku s vodou mame vzdy pri sebe. Naucila som tam aj dcerku. Muz pije caj kazde rano, ja caje zaradujem iba na jesen a v zime. Oblubujeme najma bylinkove caje s medom a citronom.
U nas sa pije prevazne cista voda (aj s citronom) sem tam perlive mineralky. Samozrejme aj kava a v zimnom obdobi aj caje. Popradsky lesna zmes je moj najoblubenejsi.
Každé ráno sa dospeláci naštartujú kávou, deti cajikom. Počas dňa je v kuchyni po ruke džbán s čajom a citrónom a samozrejme voda, väčšinou čistá a občas aj nejaká sladká limonáda plná cukru 🙂
u nás celá rodina fičí na čistej vode a čajoch... letné mesiace sú skôr o vode, jesenné a zimné o čaji... ráno navarím kanvicu voňavého čaju pre mňa, našich škôlkarov aj manžela... rovnako v práci ako prvé čo robím je, že si zalievam čajík - momentálne frčím na Vašom čaji imunita 🙂 no a výnimočne si deti vypýtajú ovocný džús, ale len ak je na krabičke napísané 100% 🙂
ešte mi napadlo, že čaj zásadne ničím neochucujeme... užívame si chuť čaju, či už zeleného, bylinkového alebo ovocného 🙂
V lete pijeme väčšinou čistú vodu ale ako aj teraz na jeseň a v zime čajík a čomu sa teším moja dcérka vypije aj bylinkové čaje. Ja v zimnom období len čajík s medíkom
Tak u nás cez leto nemôže chýbať pestry pitný režim. Domáce šťavy, sirupy. Najradšej máme matovy sirup s ľadom. V zime neodmysliteľne patria k zimnemu dnu čaje. Naše baby majú najradšej kamilkovy s medikom priamo od vcelara. Taktiež aj ja zbožňujem čaje a neviem si deň predstaviť bez šálky čierneho čaju.
U nás v rodine neni problém s pitnym režimom. Ja s mojím najmenším synom pijeme väčšinou čistú vodu a ja bylinkové čaje a manžel so starším synom sú skôr na sladené a ovocné. V lete si pripravujeme limonády rôzne s bylinkami a ovocím. Cez víkend keď máme všetci voľno,tak si doprajeme čerstvé šťavy a džúsy k raňajkám. Ale odstavujeme celý rok sezónne ovocie.
U nas cajiky kazde rano aj vecer musia byt, s medikom, niektore s citronikom a limetkou. Cez zimne obdobie si varievame do velkej termosky, aby bol stale teplucky a co najskor v pohariku. Moje deti miluje caje, hlavne tie s bylinkami.
Uvarím veľa čaju hneď ráno, aby sme mali čo popíjať celý deň a striedame s čistou vodou a sem tam s nejakym džúsom alebo sladenym nápojom
Dobrý deň... náš pitný režim je nasledovný cez leto každé ráno prípravným limonádu na celú deň a v zime samozrejme že čaj...ak náhodou je z nás niekto nachladnutí nedáme dopustiť na čaj... najradšej máme z vlastnoručne nazbieraných bylinkách ako je lipa, šípky,mäta...
@marton_popradske my si ficime na vode.. Obcas si spravime ladovy caj, horuci caj.. Podla pocasia samozrejme 🙃
V lete čajiky len pri chorobe, inak čistu vodu.
Od jesene do jari sme na čajikoch mistral, domácich sirupoch a cez dlhe sviatočné zimne večere, občas aj varené vinko. Synovi čajiky skor domace bylinkove bez cukru. Na jesen zvyknem robit pečený čaj - ale nikdy nevydrží do zimy 😀
Dobrý deň 😃
Nakoľko je pitný režim veľmi dôležitý tak sa ho smazim dodržiavať aj ja. Denne sa snažím vypiť 2L neperlivej minerálky.K tomu ešte niekoľko čajov nesladenych. Deťom taktiež robim čaje do školy, zvykli si tiež na to ze nesladia. V lete prevažne čistá voda, poprípade si to osladíme domácimi sirupmi. 🍀🍀🍀🍀
Krásny deň, aj keď mi to veľmi neide, tak sa snažím 😀, ale skôr dbam na pitný režim mojich synov, väčšinou pijú čistú vodu, alebo bylinkove čaje co je dosť nezvyčajné pri malých detoch😂
Popijame ozaj všetko a veľa tým že teraz aj kojim. Vodu čistú z vodovodu, balení dojčenskú, vždy je spravený ovocný čaj v dzbane aj feniklovy v druhom. Popritom džús, sladené vody alebo sirupy 🙂 denne aspoň 2-3 litre tekutín musia byť!
No mojej ratolesti vyrábam mliecko...materské,v prsku a teda veľmi mu smakuje 🙃 preto sa snazim dodržiavať pitný režim!!!kvalitny pitný režim! A konečne teraz,v obdobi,kedy chodíme stále veľa von,ale vraciame sa domov s červenými licami aj nosmi, prišiel čas na čajíky!!!! Mnamkove,fajnove - ovocné sladucke - s citrónom a medom!vsetkeho od oka tak akurát... keď dam viac citróna,je to cajik na imunitu a keď viac mediku,je cajik namiesto sladkosti ... jednoducho sa nedá pokaziť 👌 idem si jeden zaliat ❤️
Ahoj. Tak ja mam pitný režim rozdelený podľa obdobi, nieco ako podľa ročných obdobi.. napríklad teraz začalo moje “čajové” obdobie, to znamená od jesene pomaly do začiatku jari u mna doma aj v práci prevažujú čaje - s medom, bez medu, preventívne na prechladnutie, ovocné, na psychiku, na den vypijem v práci 2-3 veľké šálky a potom doma pokračujem tiez čajom. Pomedzi to sa snažím, aj keď smädná nie som, vypiť pohár čistej vody, nakoľko nie je dobre piť vkuse čaje. Cistu vodu preferujem potom od konca jari po začiatok jesene - nakoľko aj pracujem vo vodárenskej spoločnosti, tak viem, že čistej vode sa nic nevyrovná (sem-tam si viem kúpiť šumivý vitamín a vodu si ochutim). Doma sa snažím, hlavne rodičom, prízvukovať, že piť vodu nemajú len keď majú pocit smädu, pravidelne si majú určiť nejaký čas a hlavne v lete, či smädní sú alebo Nie sú, majú vypiť pohár čistej vody 🙂
Pitný režim nie len tým, že som sestra a pracujem na urológii dodržiavame ho, hned ráno si urobím 0.5l čaju bylinkový-zihlava,zelený,zázvor,...a počas dňa všetci doma máme džbán pred sebou aby sme čo najviac vypili...pridáme do vody nejakú mätu, citrón, grep, hocijaké ovocie
U nas sa pitny rezim dodrzuje pekne a lahko, priznavam, ze najtazsie to ide mne samej. 🙂 Deti piju pravidelne a dost, najviac caje, cistu vodu a malinko dzus. Muz je tiez cajovy. 🙂 Ja sa ucim, kazdy den pijem bylinkove caje, oblubujem najma zihlavu a matu, a prekladam to ovocnymi. No a samozrejme cista voda. 🙂
Pijeme vodu čistú z vodovodu alebo robenú sódu. Máme narobené domáce sirupy tak aj vodu so sirupom.a teraz v jesennom a zimnom počasí aj dobrý čajík s medom...
Matky na "dovolenke" - materskej, nárok na pitný režim nemajú 😂🤣😅
Majú ho len deti, manželia, prípadne návšteva 😁😉☺ ale NIEEE 😜🤫🤓sem-tam sa aj my mamicky napijeme 🤣😂😅
Čiže ja mám fľašu minerálky na stole a ak to situacia dovolí odpijem si 😁
A ráno, ked všetci este spia a Ty ideš 1 x na wc 🚽a vieš, že o pol hodiny dom začne žiť 🎢🏫, rýchlo spravíš caj do konvicky🏺. Manželovi zaleješ kávu☕ , skontrolujes stav vody 🍶v chladničke a doplnis zasoby /moj muž pije zásadne studenu/.
Mojej malej kukuricke zalejem taktiez čaj, aby ked vstane mala ho taky "akurát" 🍼
A tu si rýchlo ukradnes prvé dúšky vody pre seba 😉😆😊
A teraz to začne..a ak ta boli na obed hlava a máš sucho v ústach, spomen si,že niekde na stole máš ten zázračný nápoj,ktorý ta zbaví týchto sypmtomov únavy. 🤣😆🤓
Zasa v lete je voda s mätou a medovkov v studenom orosenom dzbane vždy a všade prítomná.
Ked k týmto 3 ingeredienciam pridam aj moj domáci bazovy sirup, ci jahody zo záhrady volám to " nápoj lásky" nik tomuto nealko drinku neodola.
Chces postup?
Píš si:
☄H2O v pevnom alebo kvapalnom skupenstve
akúkoľvek vonavu bylinku ktorú máš rada a vonia ti 🤗
☄mäta, medovka, materina duska, pamajoran,citrónová tráva, salvia..
☄prepasirovane ovocie, čo záhrada alebo trh dá , maliny,jahody,cernice, čučoriedky, borovice,maliny..
☄a domaci sirup (ja k bazovemu dávam jahody,alebo citrusy) k levandulovemu zasa fialove ovocie, čučoriedky, černice..
A teraz naspäť k zime.
Ja mám blizko domu luku, v lete som nazbierala bylinky a rakytnik, a keď je takto ako dnes caj sa robí z nich a popíja sa celý deň az do večera...Kedže sa mi mala prebúdza,idem sa jej venovať..prajem Vám pekný deň mamičky, aby ste si aj dnes ukradli ten svoj dúšok pre seba 🤗🤰🏻🤱🏼

@marton_popradske ...ráno do jedneho džbana nalejem vodu a do druheho urobím čaj a a potom podľa chuti nalievam mojim dvom mužom,keďže "zabúdajú"piť😄 nesťažujem sa,robím to rada,veď ich ľúbim... apropo ste zlatí...