Aké výhody má Danonine?

doli11
24. feb 2014

Dobrý deň, zaujal ma výrobok Danonino a preto by som prosila o odpoveď. Od akého veku možno dávať deťom Danonino, aké má výhody a kde ho možno kúpiť? Ďakujem.

mukesina
24. feb 2014

@doli11 my zijeme v zahranici a tiez tu je danonimo, nasa ho ma strasne rada, mame 19 mes. a papame, je fakt dobry, odporucam.

danonino_lucia
24. feb 2014

doli11 - Tu môžete nájsť informácie o Danonino.

http://www.danone.sk/nase-produkty/danonino.html

Ak budete chcieť dačo vedieť viac, spýtajte sa ešte raz a ja vám rada odpoviem. Toto je bohužiaľ otázka, takže môžem odpovedať iba raz.

4ocka
24. feb 2014

neviem,ani nemam chut ho kupovat,mame vseobecne zauuzivan ze firma danone nema kvalitne produkty,kedze jogurty tu a v inych krajinach su neporovnatelne. este si v praci mrknem zlozenie,ale... stale to je zahusteny bordel...zostavam na klasike

madono
24. feb 2014

Chuť v pohode, ale veľmi nepraktické balenie, je to velmi malé /jeden kelímok na dve lyžičky/. 😖

awalancha3
24. feb 2014

nemam rada tieto reklamne oblbovaky....... a hlavne ked sa snazia byt sofistikovane....

bianus
25. feb 2014

presne tak, danone sú nekvalitné jogurty.....umelina....

piacere
25. feb 2014

Som presvedčená, že "Danone" nemá právo volať sa jogurtom 🙂 Ofarbená škrobová voda.... V niektorej téme sa tu tuším písalo, že ak by ostal na slnku pár dní, tak sa pokazí... no že si dám tú námahu, kúpim ho a skúsim... Lebo napr. také eňo tuty probio Actimel sa mi neskazil na okne na priamom slnku ani za dva týždne 😝

xarra246
25. feb 2014

Tiež súhlasím s názorom, že čokoľvek od Danone je umelina.

slaskou
25. feb 2014

@piacere kvalitne mlieko by sa na vzduchu malo pokazit 😉 ....

piacere
25. feb 2014

@slaskou veď to... 🙂 a tvária sa, aký je Actimel detskému telu prospešný.... umelá voda je to... nič viac.

kofoluska
25. feb 2014

@doli11 Precitaj si zlozenie a asi Ta nadsenie prejde. 🙂 Zloženie Danonina vanilkového je odtučnený tvaroh 53%, smotana 24,5%, vanilková zložka 15% (voda, cukor, oligofruktózový sirup, glukózový-fruktózový sirup, prírodná vanilková aróma, prírodná aróma, vitamín D3 cholekalciferol), cukor a mliečne bielkoviny. Odtucneny tvaroh - chemia, vanilkova zlozka vyrobena umelo, glukozovo-fruktozovy sirup - to sa mi nozik vo vrecku otvara. Prirodne aromy? Bud to vonia prirodzene po vanilke alebo je to umele, naco aromy? Cukor nepotrebuje komentar. A co si mam predstavit pod mliecnymi bielkovinami by ma celkom zaujimalo. Bud su samozrejmou sucastou tvarohu a smotany,alebo su tam z nejakeho dovodu dodavane navyse a tym padom je to umelina.
Chvala bohu na trh sa vracaju poctive jogurty. Napriklad taky zvolensky ci banovecky. Jogurtovo-tvarohovy dezert si clovek dokaze spravit doma aj sam a vie, co do toho da a cim svoje dieta nakrmi.

verushkokav
25. feb 2014

ja súhlasím s @kofoluska , danone jogurty by som mojím deťom do úst nedala - samá chémia , sa čudujem ako sa dajú mamičky nalákať na pekný obal, nič iné tam nevidím,,,,, a zloženie - horor !

nibiru
25. feb 2014

bohužial celá firma ide dolu vodou a samozrejme aj ich predajnosť preto tie masívne reklamy 😀 hold ale ludia nie sú blbý taká aktivia akákolvek u nás žiadna predajnosť 😀 A TO SME hypermarket akokolvek sa snažia sú nepredajný a podla mna tak aj skončia.

verca6
25. feb 2014

nbjkghgchkhkjvhgjkhgxcjgcgjhghjjfhdfhgfgfhfdhggdtgsjzhjysydgttgcvbc

anjel35
25. feb 2014

značka Danone patrí medzi tie, ktorým sa uspešne v obchode vyhýbam. Ak chcem kvalitný a chutný jogurt tak určite nekúpim tento, a nehnevajte sa, ale dávať niečo také dieťaťu a tváriť sa pri tom že mu dávam niečo zdravé - to je smiešne. Fuj

4ocka
25. feb 2014

som rada ze mame spolocne nazory 🙂 ja kupujem original tami biele,ovocne jogurty,valasske,ked zvolenske,tak zaklady,lebo prichute paradiss maju horsie zlozenie :(

danonino_lucia
26. feb 2014

@doli11
@kofoluska

Dobrý deň doli11,
Danonino je odporúčané až od jedného roka. Jogurty sa dajú podávať skôr, odporúčam zamiešať pár lyžičiek do ovocného príkrmu.
Tvarohy obecne obsahujú viacej bielkovín ako jogurty a tvaroh by mohol zaťažovať detské obliečky, ak by bol podávaný skôr. A pediatri to ani neodporúčajú.
Danonino má znížený obsah bielkovín a je vhodný práve pre deti od roka. Výhoda Danonina je v tom, že je obohatený o vápnik a vitamín D (v dobre vstrebateľnej forme), ktorých majú podľa výskumov slovenské deti málo a jeden pohárik dodá 30% odporúčanej dennej dávky vápnika a 25% vitaminu D.
Danonino by sa malo dať kúpiť každom väčším obchode.

Ahoj kofoluska
Zloženie Danonina tvarohu je odtučnený tvaroh 53%, smotana 24,5%, vanilková zložka 15% (voda, cukor, oligofruktózový sirup, glukózový-fruktózový sirup, prírodná vanilková aróma, prírodná aróma, vitamín D3 cholekalciferol), cukor a mliečne bielkoviny.
Sirupy sú tam pridané ako nosiče pre prírodnú vanilku a vitamín D3, sú tam v malom množstve, menej ako 1%.
Výrobok je polotučný, aj keď je tam odtučnený tvaroh, tak je tam plnotučná smotana a výrobok obsahuje celkom 2,9 % tuku.

Surovina odtučnený tvaroh nie je chémia, vyrába sa tak oko všetky ostatné odtučnené tvarohy a to fyzikálnym odstredením tuku z mlieka, bez použitia chemických látok.

Vanilková zložka nie je chemia, je to přírodné aroma z vanilky, nie je to žiadny vanilín, ani iná podobná chemická náhradka.

Mliečne bielkoviny sú tam pre zvýšenie obsahu vápnika a sú stráviteľnejšie, ako bielkoviny z tvarohu.

Cukru je tam druhé najmenšie množstvo v dostupných tvarohových krémoch pre deti, danonino nie je chuťovo presladený, môžeš to sama vyskúšať.

Lucia

danonino_lucia
26. feb 2014

@kofoluska

A na výrobku je písané, že tam je toľko cukru, ale do týchto cukrov sa ráta aj laktóza, ktorá je prirodzenou súčasťou mlieka.

kofoluska
26. feb 2014

@danonino_lucia Vdaka za vysvetlenie. 🙂 Mozno som sa nevyjadrila exaktne a vedecky, no pointa asi ostala - je to sladka umelina. Navyse s dobou trvanlivosti 2 mesiace. 🙂 A odovodnit to tym, ze je v zavode cisto a su tam super technologie...... mozem robit co xcem, po par dnoch mlieko jednoducho skysne (alebo sa pokazi - ale ta biela voda v kartonovych krabiciach ma od mlieka daleko, takze berme do uvahy cerstve mlieko z mliekomatu, resp. v pripade vyrobneho zavodu mlieko priamo od farmarov).
Akonahle nedam do jedla vanilku, ale len nieco - nejaky extrakt, uz to nie je povodna surovina. Pre mna je to "chemia", aj ked je trebars ziskana fyzikalnym sposobom. Detto odtucneny tvaroh.
Je uplne jedno, ci ma druhe najmensie mnozstvo cukru v dostupnych detskych tvarohovych kremoch - stale tam ten cukor je a podla mna uplne zbytocne. Laktoza je sice prirodzena sucast mlieka, ale ak - tak sa obvykle na obaloch uvadza samostatne. Ako sacharidy - a z toho cukry, z toho laktoza a podobne. Na obale danonina som taku informaciu nenasla. Na vyrobku je napisane Sacharidy 13.5g a z toho cukry 12.8g. Z toho mi vychadza, ze laktoza je skryta v sacharidoch a 12.8g je obycajny cukor. Glukozovo-fruktozovy sirup je pekne svinstvo, to by si ako nutricna poradkyna mala vediet. 🙂
Mliecne bielkoviny su stravitelnejsie ako bielkoviny z tvarohu? Tvaroh je predsa mliecny vyrobok a obsahuje rovnako ako mlieko mliecne bielkoviny. Ci...? Nie som potravinar, ale pride mi to logicke.
Co konkretne pediatri detom od jedneho roku neodporucaju? Jest plnotucny tvaroh? Pokial viem, tak prave pediatri su dost proti odtucnenym blabolom a odporucaju maminkam kupovat aspon polotucne vyrobky (t.z. obsahujuce polotucne zlozky, nie ze dam odtucneny tvaroh a plnotucnu smotanu a tvarim sa polotucne). A odporucaju to zrovna kvoli sposobu ziskavania odtucnenych potravin a kvoli tomu, co sa pri ich odtucnovani z povodnej potraviny straca (ako uz tu v niektorej diskusii bolo pisane, v pripade tvarohu je to CLA).
Tvaroh je kyslomliecny vyrobok a tak ako vsetky kyslomliecne vyrobky je pre deti aj dospelych vhodnejsi nez klasicke mlieko. Prave kvoli vapniku. Ked clovek vypije mlieko alebo ho zje v krupici/pudingu/inom pokrme, ku kvaseniu dochadza v nasom organizme a aby telo vyrovnalo vzniknute kysle prostredie, odburava vapnik z kosti. Naopak ked zjeme kyslomliecny vyrobok, ten uz je vykvaseny a ku kvaseniu v tele a odburavaniu vapniku nedochadza. Navyse tuky v tvarohu same o sebe napomahaju lepsiemu vstrebavaniu vapnika. Aspon takto mi to kedysi vysvetloval jeden specialista na vyzivu a metabolicke problemy. Odtucneny tvaroh by som nekupila ani sebe, nie to dietatu.

Je mi jasne, ze si tvarou Danone a Danonina a budes ich obhajovat, lebo musis, aj keby si mala iny nazor nez prezentuju. Ale ruku na srdce - si nutricna poradkyna. Xces mi povedat, ze by si tymto krmila svoje rocne dieta?

zuzkat1
26. feb 2014

@kofoluska tu ti aj tak napise ze ho tym krmi aj keby to pravda nebola...Ved by ju hnali🙂

kofoluska
26. feb 2014

@zuzkat1 To je mi jasne. Ale otazku som polozit proste musela 🙂))))

danonino_lucia
26. feb 2014

@kofoluska

Milá kofoluška,

ruku na srdce: všetky maminky mali možnosť si vrámci tejto diskusie prečítať veľa pozitívneho aj negatívneho. Mňa moja mama vždy učila, že najlepšie je vytvoriť si sama svoj názor - preto než som začala spolupracovať s Danone na podporu výrobku Danonino ochutnala som ho, prečítala som si zloženie a porovnala ho so všetkými ostatnými detskými výrobkami na trhu. Moje rozhodnutie je podporiť tento výrobok. Ake bude rozhodnutie Vaše je čiste Vaša vec. Určite ste bola veľakrát navštíviť výrobný závod, možno ste pediatrička alebo nutricionistka a máte z tejto oblasti bohaté zkúsenosti. Já áno, a preto trvám na tom, že viem o čom píšem.

alias313
26. feb 2014

Ja by som sa rada pripojila 🙂Včera moj synačik dostal v školke Danonino ako darček 4 tegliky a velmi mu chutilo. Zjedol ich večer na posedenie všetky. Nechal ochutnat aj mna i ked len trosku a chutilo to fajn 😉 Takze urcite dany produkt kupovať budeme a ďakujem touto cestou sponzorovi Danone. 😎 toť môj názor.....

kofoluska
26. feb 2014

@danonino_lucia Inu odpoved som ani necakala. 🙂 Ale ano, aj mna mama ucila urobit si vlastny nazor. A ten je, ze sladke umeliny rocnemu dietatu do ust nepatria. 🙂

kkristin
26. feb 2014

Ake ma vyhody? Ziadne ....🙂

m_ij_ka
26. feb 2014

aj ja si myslím, že nemá žiadne výhody, danone má také umelé jogurty bez chuti, žiadne kusy ovocia

dudduli
26. feb 2014

@piacere ja si myslim ,že čím je to viac prírodne tak sa to rýchlejšie pokazí,keď je tam samá chémia vydrží dobrý dlhšie,takže čím viac umelín tým viac vydrží byť dobrý 😉 😉

piacere
26. feb 2014

@dudduli viem 😉 preto je pre mňa Actimel grc

pipinulkaa
26. feb 2014

vyhody? kupila som to lebo deti natom videli dina ta reku vyskusam.ale posledny krat 4 mikro jogurtiky za 2eura? to im radsej kupim jogobely alebo pribinaciky