icon

SÚŤAŽ: Varím, varíš, pečieme!

sisa_dm
Moderátor
10. apr 2018

Aký koláč sa u vás najčastejšie pečie? Čo najradšej varíte? Podeľte sa s nami o váš najobľúbenejší recept a my odmeníme 5 vašich receptov s balíčkom plným dm dobrôt ! 🙂 Losujem zajtra ráno 🙂

SÚŤAŽ JE UKONČENÁ 🙂

@jankita @petrak1 @werah @luckamajkova @zbt138 GRATULUJEM 🙂 Vaše špeciality vyhrávajú 🙂 . Napíšte mi prosím do správy vaše adresy.
Keby môžem, tak dám výhru všetkým, pretože tie recepty vyzerajú ne-sku-toč-ne! Ďakujem za zapojenie sa, všetky recepty vyzerajú skvelo a verím, že aj keď ste všetky nevyhrali, tak ste minimálne inšpirovali väčšinu z nás 🙂

SÚŤAŽ: Varím, varíš, pečieme!
tanyk
10. apr 2018

najobľúbenejší koláč môjho priateľa je jednoznačne tvarohový strúhaný, ja milujem veterníky a tiež pudingový ovocný koláč (piškótové cesto, na ňom BB čokoládový puding, ovocie podľa chuti napr. jahody, broskyne, ananás a želatína na vrchu - super hlavne na leto, keďže musí byť v chladničke) :D najčastejšie však pečiem klasickú ovocnú bublaninu, muffiny alebo bábovku (ktorú podľa mojej maminy robím lepšiu ako ona :D )..a
no a čo sa varenia týka, tak priateľ miluje toskánske cestoviny /recept, ktorý mám je však tajný/, potom veľmi často pripravujem klasickú rybu na masle so zemiačikmi a minimálne 3krát do týždňa musí byť aj polievka (napr. zeleninová, paradajková, vývar)...plus sa najnovšie teším aj na dukátové buchtičky - tie som od mala neznášala a paradoxne až v práci v škôlke som sa ich naučila jesť a neprotestovať :D

catherine_and_pete
10. apr 2018

@sisa_dm najcastejsie robime bublaninu s ovocim, vsetci ju miluju, deti ale aj my ku kave 🙂 prikladam moj receptik 🙂

klauduska33
10. apr 2018

U nás doma je top Šumienkovy koláčik, Strúhaný tvarohový a Monte rezy

cilkau
10. apr 2018

makové,orechové,čokoládové, lekvarové kokosové kysnuté rolky🌞❤👍😘😍😀😉🙂🍀🍀🌳🌹🌷🎂☕🍀🍀

sticker
lbk
10. apr 2018

Najradšej pečiem pre drobca tortu. Piškótové cesto s vanilkovým pudingom a maslom a na krém jahody. K narodeninám som mu robila teraz takúto.

siska20
10. apr 2018

U nás sa pečie trikrát do týždňa kadečo. Ľúbime všetko .. Včera som robila z toho co dom dal .. Na spodu sú piškóty, potom lesné plody, želatína s bielym jogurtom a medzitým banány v čokoláde ..

zuzanatl
10. apr 2018

U nas najradsej tiramisu alebo smotanova torta vzdy s inym ovocim. A jedlo zemiakovy salat a vyprazane maso. 😊😊

bambulka9999
10. apr 2018

U nás doma sa robia grilážky:
Suroviny:
oblátky, cukor, vlašské orechy, maslo a salko.

Cukor roztopíme na karamel. Maslo rozpustím na miernom plameni v rajničke a vlejem do griláže. Miešam,aby sa trochu masa prehriala a dosiahla rovnakú teplotu. Nakoniec pridáme salko, ktoré má izbovú teplotu. Nakoniec vmiešame pomleté orechy. Griláž odstavíme. Zmes postupne lejem na oblátky. Potom oblátky pokrájam na kocky a podávame. Dlho sa u nás nezohrejú.

lussyita
10. apr 2018

Rada pečiem a skúšam rôzne recepty. Pre môjho manžela je top hrncekova bábovka, a koláče z kysnutého cesta. Keďže je fanúšik čokolády a čokoládových dobrôt, dala som si tu námahu a na narodeniny mu upiekla čokoládovú tortu...

sofinka156
10. apr 2018

U nas doma je najoblubenejsi Milka kolac je to sice sladka pecka ale raz za cas si ho musime spravit 🙂 z polievok je najoblubenejsi hovadzi vyvar a kapustovo rajcinova polievka s gulkami z mleteho masa je to zaroven aj hlavne jedlo ked si ju date s chlebikom a naj naj su bravcove rezne s pyre a uharkovym salatikom sice klasika ale najchutnejsia :D

efy
10. apr 2018

@sisa_dm mňam

ludka140281
10. apr 2018

akurát sme dopiekli,,,recept ešte od babičky,,klasika všetko spolu spracovat,rozdelime na dve polovice a naplnime ...mi milujeme jablká,tak postruhane jablka a škorica,trošku cukru <3 dobru chut

zbt138
10. apr 2018

@sisa_dm ja robím najčastejšie choco-choco cupcakes
1,75 hrnčeka pol.hrub. múky
1,5 ČL PDP
1 hrnček cukru (ja dávam hnedý )
0,25 hrnčeka kakaa (holandského)
100g rozpustené masla (ja dávam kokosove)
1 vajce
1 hrnček bieleho jogurtu (alebo acidka)
0,5 hrnčeka mlieka
1 vanilkovy cukor
1 tabuľka čokolády na varenie (alebo kvalitnej horkej)na malé kúsky pokrájaná
Ja obyčajne všetko zmiešam naraz 😁 a už len vydavkujem a su čo osobitne vyšľaháme bielok. Osobitne "mokré " prísady,osobitné suché prísady a postupne spolu. Milujú to u nás deti aj dospelý . A tie kúsky čokolády 👌
Čo sa týka slaneho,nechcem sa chváliť ale na okolí ja robím najlepšie oskvarkove pagaciky,presne ako moja prababka 😜
A variť... môj manžel miluje môj segedinsky, brat keď robím fazulovy gulas,svokor fasirkyja akúkoľvek polievku! 🙂

hlupyzajko
10. apr 2018

Ja piect neviem a ani ma to zatial nebavi,jediny kolac(tortu),ktoru viem urobit je nepecen,kysla smotana,piskoty,ovocie,ovocne kompoty.Na dno okruhlej tort poukladam piskoty namocene v stave z kompotu,potom ide ovocie,kysla smotana,opat piskoty,ovocie,smotana a na vrchu ozdobim grankom alebo inymi cukrarenskymi blbostickami a ovocim.

cailana
10. apr 2018

My najradšej pizzu, je to rýchle, dobre a vždy iné-podla toho, čo zrovna máme v chladničke 😊

rybicka3
10. apr 2018

U nas sa najcastejsie pecu cokoladovo - kokosove cookies a ceresnove crumble 🙂 Medzi nase najoblubenejsie jedla patri kari quinoa s cicerom a spenatom. Recept mam od mojej oblubenej anglickej food blogerky a pridavam link na receptik v anglictine:
https://deliciouslyella.com/2016/01/23/book-two...

zbt138
10. apr 2018

@sisa_dm a síce až tak často nerobim,ale top🔝 je torticka- spodok brownie,stredná vrstva ovocna,najlepšie maliny,lesné ovocie niečo kyslaste a vrch krém z mascarpone. Je to super. Brownie sladké,ovocna vrstva kyslá a mascarpone vrstva dodá kremovu lahodnost!🎂

sophinka17
10. apr 2018

ja robim najradsej hrncekovu babovku 🙂 je to rychle a lahke a vzdy ju niecim obmenim - pridam Kokos, orechy, granko, alebo kusky cokolady
2 hrnčeky múka polohrubá
1 hrnček cukor
1 hrnček mlieko
1/2 hrnček olej
2 ks vajce
1 ks vanilkový cukor
1 ks kypriaci prášok
2 PL kakao

papalinka7
10. apr 2018

U nas sa miluju dukatove buchty 😊

adamkokubik
10. apr 2018

Pri slávnostných príležitostiach u nás "fičia" snehové pusinky, tieto boli aj pre Adamkových spolužiakov pri príležitosti jeho narodenín.
recept: 4bielky vyšľahať nad parou s 250g cukru, následne pridať 100g práškového cukru, nastriekať pusinky a piecť (sušiť) pri 90 stupňoch cca 2 hodiny.
ja paradoxne sladké "nemusím", keď už, tak obľubujem jablkovú štrúdľu 🍏
no a z jedla moji chlapci milujú najviac rezníky 😍

denym15
10. apr 2018

@sisa_dm krásny den prajem😊
Najradšej varím steak z hovädzieho mäska, príloha dusená zelena fazuľka na cesnaku, brokolicove pyré a brusnicova omáčka. Podávam s dobrým červeným vinkom😊
1. Steak - maso je najlepšie pripraviť keď je izbovej teploty. Doma obľubujem ružový (rare medium) - peciem 3minuty z každej strany alebo stredne prepečený (medium)- peciem 4 minuty. Mäso osolím az na konci. Po upečení ho zakryjem fóliou a nechám odstat cca 10min a pozriem ho maslom.
2. Brokolicove pyré - uvedenú brokolicu rozmixujem s maslom a soľou
3. Zelena fazulka - fazulu udusim na masle a cesnaku
4. Brusnicova omáčka- potrebujeme 2misky brusnicova alebo brusnicovy džem, 1nakrajanu cibuľu, 2struciky nakrajaneho cesnaku, 1 pohár vínneho octu, worcestrovu omáčku a hnedý cukor. Všetko spolu miešame na strednom plameni pokial omáčka nezhustne a následne omáčku prefiltrujeme cez sitko.

Dobrú chut😉🍷

matazirafa
10. apr 2018

Nie je to koláč ale pečiem to najčastejšie keďže manžel má veľkú spotrebu. Domáce rožky
3 dcl - mlieko
1 dc oleja
1 ČL kryštálového cukru
21 g kvasnice
500 g hladká múka
1 PL soli

dominika18muc
10. apr 2018

@sisa_dm no u nás si vždy všetci pýtajú tieto moje muffiny 🙂

Potrebujeme na ne:

1 hrnček
polohrubá múka
1/2 hrnček
kryštálový cukor
1/2 hrnček
mlieko
1/4 hrnček
olej
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
nastrúhané mandle

Krém:
250g maslo
vanilkovy puding
0,2dl mlieko
cukor podla chuti
🙂

sisa_dm
autorModerátor
10. apr 2018

MŇAM! Vy tu neskutočné recepty pridávate 😍 A ešte akých pomocníkov máte niektoré 🙂 Po tom všetkom, čo som tu videla a čítala som ostala hladná. Najradšej by som to všetko vyskúšala 🙂. Som zvedavá aké recepty ešte pribudnú ;)

martinape85
10. apr 2018

Babovka podla Tinky:
3 ks vajcia
1/2 šálky trstinový cukor
180 gram špaldová hladká múka T600 až T700
30 gram špaldová hladká celozrnná múka
60 gram pomleté orechy
1 ks bezfosfátový prášok do pečiva vínny kameň
250 ml 33% šlahačková smotana
1/2 vaničky tvaroh hrudkový
60 gram čokoláda min. 55% tná
1-2 hrste sušené hrozienka ideálne bez siričitanov
POSTUP PRÍPRAVY
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov bez ventilátora.
Do robota si dáme 3 celé vajcia, trstinový cukor a necháme šlahať 10 min do riadnej hustej peny. Medzitým si zmiešame múky, orechy a prášok do pečiva. Čokoládu si nožom pokrájame/nasekáme na menšie kúsky.
Do vyšľahaných vajec prilejeme šlahačkovú smotanu, rozmrvíme rukami tvaroh, pridáme čokoládu, hrozienka a prisypeme múku. Necháme minútku zapracovať.
Bábovkovú formu si vymastíme olejom a vysypeme špaldovou múkou. Masu nalejeme do formy a dáme piecť na 30 minút, potom teplotu zvýšime na 180 stupňov a pečieme ešte 10-15 min. Vyberieme z rúry a necháme aspoň 15 až 30 minút postáť až potom vyklopíme. Bábovku necháme aspoň hodinu vychladnúť až potom ju krájame. Vynikajúca je s maslom <3 Čokoládu s kokosovým olej rozpustíme nad parou a pofŕkame ňou bábovku. Posypeme orechami.
Bábovkovú formu si vymastíme olejom a vysypeme špaldovou múkou. Masu nalejeme do formy a dáme piecť na 30 minút, potom teplotu zvýšime na 180 stupňov a pečieme ešte 10-15 min. Vyberieme z rúry a necháme aspoň 15 až 30 minút postáť až potom vyklopíme. Bábovku necháme aspoň hodinu vychladnúť až potom ju krájame. Vynikajúca je s maslom <3 Čokoládu s kokosovým olej rozpustíme nad parou a pofŕkame ňou bábovku. Posypeme orechami.

3009
10. apr 2018

U nás najčastejšie sa pečie :Koláč s celou čokoládou:
Suroviny
8ks vajec
60g maslo
180g kryštál. trstinový cukor
250g čokoláda horká
100g orechy posekané
1,5 bal.prášok do pečiva
300g ovocie /čerstvé alebo mrazené/
Postup prípravy
Vymiešame žĺtka s cukrom. Potom pridáme zmäknuté maslo, nie roztopené a nakoniec múku rozmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme do žĺtkového cesta. Vylejeme na vyšší plech vyložený pečiacim papierom.
Na celé štvorčeky nalámeme čokoládu a pravidelne zapichujeme do cesta. Na väčšie kusy nasekané vlašské orechy tiež napichujeme do cesta ako aj ovocie. Ja dávam buď černice, ríbezle, čučoriedky, egreše a pod. Ak mám zmrznuté, tak ich dám tam nerozmrazené.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.

puskaruka
10. apr 2018

Zákusok Nebeská manna
cesto:
200g polohrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva, 200g práškového cukru, 4vajcia, 10polievkovych lyžíc oleja
Zo štyroch bielkov vyšľaháme sneh... štyri žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, múku, prášok do pečiva a nakoniec sneh. Upečieme...
Vychladnutý potrieme džemom...
Zo 750ml a štyroch vanilkovych pudingov uvaríme hustú masu...do vychladnutej pridáme 200g práškového cukru a 600g kyslej smotany.... vyšľaháme krém z ktorého jednu polovicu rozotrieme na koláč....na to ukladáme piškóty namočené v silnej káve s rumom...na to rozotrieme druhú polovicu krému....
Nakoniec posypeme kakaovym práškom
Dáme stuhnúť do chladničky

baraja
10. apr 2018

Milujem pečenie,aktuálne sa snažím nastoliť u nas zdravšiu stravu.A výber potravín v dm je ideálny 👌občas mam pocit,že tam kupujem viac potravin ako drogerie 😂...Najradsej peciem tale zdravsie alternativy kolacov,sušienok,a celkovo jedal.Naposledy som piekal ovsenne sušienky.Ktore su uplne primitivne lahke a super chutne a zdrave.
Zaklad su ovsenne vlocky,rozpuceny banan,chia semienka,kokos,jedno vajicko,fldve lyzice spaldovej muky,podla chuti sladidlo (med,stevia) a potom uz mozete obmienat prisady podla chuti,raz date kakao,raz mak,kusky kvalitnej cokolady,susene ovocie(hrozienka,brusnice...)Vrelo odporucam,detom na zdravu desiatu,ci na vylet.

evamajercak
10. apr 2018

Náš najobľúbenejší koláčik je tento - naozaj výborný - piškótový-pudingový... A čo sa týka vareného jedla, tak stále vedú francúzske zemiaky, kološvárska kapusta alebo granadír..

evamajercak
10. apr 2018

A tu je receptík, lebo mi to nejak neposlalo..