icon

SÚŤAŽ: Varím, varíš, pečieme!

sisa_dm
Moderátor
10. apr 2018

Aký koláč sa u vás najčastejšie pečie? Čo najradšej varíte? Podeľte sa s nami o váš najobľúbenejší recept a my odmeníme 5 vašich receptov s balíčkom plným dm dobrôt ! 🙂 Losujem zajtra ráno 🙂

SÚŤAŽ JE UKONČENÁ 🙂

@jankita @petrak1 @werah @luckamajkova @zbt138 GRATULUJEM 🙂 Vaše špeciality vyhrávajú 🙂 . Napíšte mi prosím do správy vaše adresy.
Keby môžem, tak dám výhru všetkým, pretože tie recepty vyzerajú ne-sku-toč-ne! Ďakujem za zapojenie sa, všetky recepty vyzerajú skvelo a verím, že aj keď ste všetky nevyhrali, tak ste minimálne inšpirovali väčšinu z nás 🙂

SÚŤAŽ: Varím, varíš, pečieme!
shilou
10. apr 2018

Naj recept je vtáčie mlieko--

Suroviny:

1 liter
mlieko
2 ks
vajce
3 PL
hladká múka
5 PL
vanilkový cukor

Postup:
Mlieko dáme do hrnca a varíme vo vodnom kúpeli. Oddelíme bielka, dáme štipku soli, cukru a vyšľaháme tuhý sneh. Polievkovou lyžicou si naberáme zo snehu a vyberieme a odložíme vedľa. Žĺtka vyšľaháme s cukrom. V troche mlieka rozmiešame žĺtkovú zmes a múku . Vlejeme do zmesi, v ktorej sme varili halušky. Uvaríme si puding. Rozdelíme do misiek a na vrch dáme snehové halušky. Najlepšie hneď ešte teplé jesť.

miriskaz
10. apr 2018

Ja milujem robit tento karamelovy cheesecake.Jednoduchy,rychly a vyzera luxusne a chuti peckovo.
http://anetagoesyummi.blogspot.sk/2010/05/karam...
A varim najcastejsie vsetko rajcinove,kedze moja dcerka to miluje a mam zaruku,ze vsetko spapa.Takze:bolonske spagety,masove gulky s rajcinovou omackou,plnenu papriku,rajcinovu polievku😂

kimmi17
10. apr 2018

Ahojte.... u nás vďaka uponáhľanej dobe pečieme len rýchle koláčiky, ale musia byť fit a fresh.... tento mame najradšej , ovocie obmeňujeme podľa sezóny a chuti ;) Vanilkovo-cucoriedkovy
1.misa
4vajcia
2lyzice medu
2 lyzice vanilkovy extrakt
300ml kokosove mlieko

2.misa
50g kokos muka
50g madlovej muky
1/4 lyzicky soda bikarbona
sol

misku 2 vysypeme do misky 1
cucoriedky 150ml rozmrazit a nasypat
Piect 50min (rura na 180stupnov)
cokolada+kokos navrch

lubenka79
10. apr 2018

u nas stavnac s bb keksami 🍍
cesto: 4 vajicka
250g polohrubej muky
200g cukru
1/2 kypriaceho prasku
1 dcl olej
1 dcl voda
....miesame ako klasicky piskot zltka s cukrom, pridame vodu, olej, postupne muku s kypr. praskon a nakoniec bielka...
upecieme do zlatista.
PLNKA:
2 kompoty- mandarinok,
1 kompot ananas
3 zlate klasy
4 lyzice cukru
3 kysla smotana+3 vanilinovy cukor
2 balicky Bb keksy
stava s celeho citrona+ 3 lyzice krystaloveho cukru
Stavu z kompotov uvarime s cukrom a zlatymi klasmi na puding pridame ovocie a celu masu vylejeme na cesto. dame stuhnut... na vychladnuty puding dame smotanu vymiesanu s cukrom. poukladame bb keksy a pokvapkame ich so stavou z citrona zmiesanu s cukrom..

uzasny sviezi kolacik MNAAAAM

jankita
10. apr 2018

@sisa_dm Ahoj. U nás sú najobľúbenejším jedlom bryndzové halušky. Robím ich klasicky. Rozmixujem 1,5 kila zemiakov, osolím, pridám vajíčko a hladkú múku. Halušky hádžem do vriacej vody. Hotové halušky zľahka premyjem (len opláchnem penu) a zmiešam s bryndzou. Škvarky si pridá do taniera, kto má rád. Ja nie 🙂. A najobľúbenejší koláč? Všetky. Pečieme často a všeho druhu 🙂.

adamusko
10. apr 2018

@sisa_dm V tomto jarnom období milujeme celá rodina špargľu s holandskou omáčkou a k tomu lososa. A najobľúbenejšia je pre nás mlično-ananásovo-jahodová svieža tortička, ktorá nesmie s prichádzajúcimi slnečnými dňami a rodinnými oslavami.
Holandská omáčka:

maslo 300g
žĺtka 2ks
biele víno 2-3 lyžice
šťava z ½ citrónu
soľ štipka
čierne korenie
sladká smotana podľa potreby
Postup: Žĺtka dáme do misy, pridáme biele víno, šťavu z citrónu, štipku soli, korenie a rozšľaháme v mise metličkou (do tvaru pomyseľnej osmičky), až kým nevznikne hustá pena. Potom za stáleho šľahania začneme po častiach pridávať rozpustené teplé maslo. Tuk sa musí spojiť so žĺtkami. Dochutíme citrónom, dosolíme.
Špargľa:
Spodné 2/3 špargle očistíme. Uvaríme ju vo vode so soľou, cukrom a bielym vínom - rýchlo ju povaríme a ochladíme ľadovou vodou, aby bola krásne zelená. Uvarenú môžeme ešte trošku prismahnúť na masle v panvičke.
Losos:
Opláchnutého a osušeného lososa, posolíme, okoreníme a dáme na olivovým olejom potretú panvičku a opečieme z oboch strán.

Rýchly a chutný obedík 😉

etnatn
10. apr 2018

Pred rokmi som našla TOp recept na pravý US cheescake na vareche a odvtedy sa stal môj veľmi obľúbený, nuž tu je:

Suroviny
200 g
keksy - bebe alebo hobbits
3 PL
cukor kryštál
3 PL
maslo
1 kg
tvaroh smotanový
3 PL
múka hladká
1 hrnček
cukor kryštál
3 ks
vajce
250 ml
smotana kyslá
1 ks
vanilkový cukor
ovocie rôzne podľa chuti
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk
Postup prípravy
1
Cesto: 1) keksy rozdrvíme 2) pridáme cukor a roztopené maslo 3) sypkú hmotu vtlačíme do menšej tortovej formy vymastenej maslom 4) pečieme 10 min pri 180 stupňoch

2
Plnka: 1) tvaroh zmiešame s múkou 2) pridáme 1 väčší hrnček cukru a vanilkový cukor 3) postupne pridávame vajcia a jemne ich vmiešame do hmoty 4) na záver zamiešame kyslú smotanu

3
Záver: 1) na zapečené cesto vylejeme tvarohovú hmotu 2) pečieme 1 hod a 10 min pri teplote 180 stupňov 3) cheesecake je hotový ak povrch tvarohovej hmoty nelepí 4) koláč necháme vychladnúť a stuhnúť cca 6 hod v chladničke 5) podávame s ovocím, prípadne postrúhame čokoládou

Robievam ho s obmenami podľa toho aké sezónne ovocie máme, príp. čo vytiahnem z mrazáka..

dankabumbi
10. apr 2018

U nás je to kokosovo-mandarinkovy... Ten zmizne z plechu raz dva.. 😉😋🥥🍊

lucymaud
10. apr 2018

Varím často pre moje malé deti..polievočky zeleninové s veľkými krupicovými knedličkami majú najradšej..ale môj naj recept je syrová omáčka na špagety..porik opražíme na oleji..pridame nakrájanú šunku zalejeme smotanou na varenie a rozpustíme v tom bambinko ..ovegetujeme 🙂.. a ked mám občas čas..upečiem aj takúto tortu..karamelová marcipanova pre manžela 🙂

zbt138
10. apr 2018

Ženy,tecu mi sliny. 😁Určite niekoľko z uvedených receptov vyskúšam! Vopred sa ospravedlňujem,možno niektoré z vás prepadnem otazkou v internej pošte,ak mi niečo nepôjde.

zbt138
10. apr 2018

@jankita ahoj ,tie buchty milujem ale nemám na ne recept,ak by ti to nerobilo problém dala by si ho sem? Ďakujem 🙂

aduska1611
10. apr 2018

https://www.tinkinerecepty.sk/cokoladovo-malino... odporúčam tento famózny koláčik 🙂 ja robím s jahodami :P

vonava007
10. apr 2018

Moje najnovšie výtvory.....len sa po nich zaprášilo 🙂

mzlacka
10. apr 2018

@sisa_dm moji 4 chlapi maju najradsej cestoviny na rozne sposoby a z kolacov cvoklove brownie, ktore ale davam do tortovej formy a ozdobim podla nalady... peciem podla tohto receptu:
https://kuchynalidla.sk/product/cviklove-brownies

tutiynka
10. apr 2018

Tak u nas sa často robi tiramisu kolačik ;) , ktory vsetci mame radi 🙂 ,,
Recept : potrebujeme : PIšKOty,mascarpoone, kavu,slahacku,kakao.
Postup : Vyšlahame mascarpoone so slahackou .. Na plech ukladame namočene piškoty v kave a na vrch pridame vyšlahany krem a tak opaukeme este raz 🙂 a na vrch posypeme kakao ;) ..A co sa tyka varenia , tak najradsej robievam kuracie prsia v marinade a prilohu pečene zemiaky a uhorku 🙂 tieto jedla zbožnujem ;)

01tatianka
10. apr 2018

Myslim,ze aj je sutaz dm tak by sme mohli zapojit aj dm vyrobok.u nas je top "steak na kokosovom oleji bio"
Pripraime si bravcove kare na platky hrube cca 1 cm
Do pacu pouzijeme rozohriaty kokosovy olejj bio,gyros korenie cely sacok,kare izbovej teploty
Vsetko premieaame a nechame cez noc marinovat v nadobe... Pozor,kare neklepeme!
Rozohrejeme si pannvicu vrubkovanu,naukladame kare pecieme prudko z jednej strany cca 2 min, z druhej strany cca 2 min a ohnen zniziime na minimum.Mozme prikryt pokrievkou a dusime cca alebo pecieme dalsie 2 minuty. Nemusite sa bat masa ze. Bude surove,kare je. Jemne masko kt.sa pouziva na minutkove jedla.Ci je masko hotove zistime ked ho na panvici s prstom zatlacime a citime ze je pevne nie makke ako pri surovosti.istotu nam doda ked ho prekrojine a uvidimee.mozme ho aj podliat alebo nam bude stacit stava z maska kt pusti. Solime jemne alebo vobec az na zaver po upeceni,pretoze sol sposobi ze pusti masko stavu bud na tanieri al. V nadobe kde po upeceni vude odlozene. Ked uvidite na masku ze ma akoby biele bubliny to znamena ze uz je prepecene a schne. Podavame s dusenou zeleninkou alebo uvarenymi baby zemiackami s maslom. Dobru chut!

jankita
10. apr 2018

@zbt138 Ja robím podľa tohto receptu, tiež som len okukala z netu kedysi dávno 🙂. Link: https://www.mimibazar.sk/recept/24566/moravske-...

maryon1
10. apr 2018

U nas babovka,
Recept:
5vajicok
270dkg polohruba muka
270dkg praskovy cukor
1/2 balicka vanilkovy cukor
1/2 balicka prasokdo peciva
1dcl vody
1,5dcl olej
Kakao

Postup:
Zltky vymiesame s cukrom,po troche striedavo pridavame olej a vodu,pridame muku s praskom do peciva,na zaver jemne primiesame vyslahane bielka. Do polovice cesta vsypeme trochu kakaa.
Formu si vymastime,vysypeme mukou,vlejeme cesto,pecieme pri 180stupnoch cca 10minut.po upeceni mozte posypat praskovym cukrom.

zbt138
10. apr 2018

@jankita ďakujem ti veľmi pekne 😘 bojím sa skúšať,ale keď ma niekto už overený,tak si dám poradiť 👌

marecek1
10. apr 2018

Najradsej peciem na Vianoce,a to medovnicky s detmi. Kuchyna sice pri nasom peceni nevyzera prave reprezentativne,muka je vsade 😀 ale za tu detsku radost mi to nasledne upratovanie urcite stoji.

Medovicky pecieme podla tohto receptu:
160 g med
160 g kryst.cukor
120 g maslo
500 g hladka muka
1 kavova lyzicka sody bikarbony
1 kavova lyzicka mletej skorice
2 cele vajicka

Med,cukor,maslo nechame zovriet v hrnci,do muky vmiesame sodubik. a skoricu,vsypeme do hrnca,zmiesame.do nie prilis vychladnutej zmesy vmiesame 2cele vajicka.vypracujeme cesto,ktore dame na min.dve hodiny chladit do chladnicky.vyvalkame na 5 mm,vykrajujeme rozne tvary,pecieme cca 10minut pri cca 170-180 stupnoch.

slzinka23
10. apr 2018

U Nás, kedže sme na bezlepkovej diéte,
najčastejšie pečiem chlebík, ale ked je chut na niečo sladké tak jedným z našich najoblúbenejších koláčov je jablkový krémeš a robím ho podla tohto receptu, len múku používam svoju bezlepkovú. https://www.mimibazar.sk/recept/52433/jablkovy-...

mirkov
10. apr 2018

U nas -Kysnuty slivkac s posypkou od kamoskinej babky! 😋A linecke kolaciky. Tie musia byt aj castejsie ako na vianoce😍

lienka405
10. apr 2018

Jednoduchy cokoladovy kolac

5 ks vajce
1 hrnček múka polohrubá
1 hrnček granko
1 hrnček olej
1 hrnček cukor
1 ks kypriaci prášok do pečiva
NA VRCH:
1/2 hrnček silná káva
pikantný džem
100 g čokoláda
1 téglik šľahačková smotana
parížska šľahačka a ovocie na ozdobenie

POSTUP
Mierkou je hrnček 250ml
1.
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Vylejeme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. cca 35minút.

2.
Uvaríme si silnú kávu. Upečené cesto mierne vychladnuté polejeme touto mierne vychladnutou kávou.

3.
Potom natrieme koláčik pikantným džemom. Čokoládu rozpustíme, zmiešame so smotanou a navrstvíme na koláčik.

4.
Vychladnutý krájame, môžeme ozdobiť. Dobrú chuť.☺☺☺

monika11m
10. apr 2018

Naše tri topky jablkovy koláč, sušienky a klasické rožky. A naše nove oblubene budú brownies

mikadooo
10. apr 2018

U nás hrnčeková bublanina, deti ju už radi robia samé, ja len vyložím suroviny a diktujem čo treba sypať/liať. No a ešte ku koncu - pred liatím na plech cesto po deťoch poriadne premiešam. Množstvo zodpovedá menšiemu plechu (takej polovičnej veľkosti). Čiže zapneme trúbu na nejakých 170st. (mám teplovzdušnú). Pripravíme plech - vymastiť, vysypať strúhankou, krupicou alebo kokosom. Cez sito prelejem kompót, alebo z mrazaku vyberiem drobné ovocie. Nachystám suroviny a zavolám svoje kukučky. Tie vezmú jeden hrnček a jednu veľkú misu. Do misy sypeme: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 1 prášok do pečiva. Všetko zamiešame a spravíme si do stredu jamku. Do jamky rozklepneme dve vajcia (to robím ja), ďalej 1/2 hrnčeka oleja a hrnček mlieka. Všetko poriadne a rýchlo zamiešať a vyliať na plech. Potom nahádzať ovocie rovnomerne a šup do trúby. Pečiem cca 20 minút, potom kontrolujem špajľou každých 5-10 minút. Keď sa na špajľu neprilepí žiadne cesto, bublanina je hotová. Dávam rýchlo na balkón lebo celá rodina už slintá v kuchyni, ešte teplé krájame a papáme, mama najviac. Kto má rád sladšie, môže ešte povrch posypať práškovým cukrom. Nie je to žiaden zázrak, ale u mňa platí že v jednoduchosti je krása a zatiaľ sa žiadna návšteva nesťažovala 🙂. Čerstvé a teplé najlepšie na svete!

kittyjuliette
10. apr 2018

Ja najradsej robim cokolvek z kysnuteho cesta☺ Ci uz moravske kolace,buchty,zaviny,pagace,osuchy alebo obycajny kolacik s ovocim zo zahradky a vonavou posypkou😍 viem,ze pre niekoho uplne obycajne,ale pre mna naj a pripomina mi to prazdniny u mojej starkej.
Ta mi vzdy hovorievala,ze az ked sa naucim robit kysnute kolace makke ako paperie,mozem sa vydavat☺Nestalo sa,aby som si na nu pri mieseni nespomenula🤗

dominicka1986
10. apr 2018

Najviac mňam je u nás doma domace tiramisu.
Receptik je:
250 g talianskych dlhych piskot
Šálka silnej kavy(espresso)
1 dl amaretta alebo iny liker podla chuti
500gr mascarpone
150 gr praskoveho cukru
3 čerstvé žĺtky .
Mascarpone vymiešame s cukrom a zltkami dohladka.piskoty namacame striedavo do kavy a likeru tak aby pekne nasiakli.nanesieme mascarpone zmes na piskoty ktore sme poukladali na plech alebo do pohárikov. Vrch pred podanim posypeme kakaom.u nas vylepsujeme este cerstvymi ci mrazenymi malinami.Dobru chut.🙂

evulienkaslx
10. apr 2018

u nas ficia lahucke spaldove linecke kolaciky:
350g hladkej spaldovej muky
200g masla
2-3 polievkove lyzice javorového sirupu
1 zltok

lekvar na zlepovanie

vsetko vymiesat, povalkat a vykrojit podla oblubenych vzorov, piect na 175 st. 7-10 min
vychldnute zlepit lekvarom a uzivat si 🙂

matarka
10. apr 2018

Och, slinky sa mi zbiehaju pri pohlade na niektore fotky! Ja robievam spaldovu babovku s kuskami cokolady, ale asi najcastejsie peciem rozky prevazne zo spaldovej muky (miesam celozrnnu a bielu) podla tinkinerecepty.sk Su naozaj dobre!

svetlanat
10. apr 2018

Najradsej varim rychle a zdravo. Napr zajtra Cestoviny s avokadovou omackou.

Peciene najradsej tiez zdrave verzie. Často peciem Napr kolac z cervenej repy bez muky kedze mame radi coko veci: Postup:
330 g kvalitní hořké čokolády (min. 70%)
pohanková mouka (příp. špaldová)
olivový olej
280 g syrová červená řepa
4 vejce
160 g třtinového cukru
140 g mletých mandlí alebo vlasskych
1 lžičku prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
Čokoládu rozpusťte bez přidání másla, vody a jiných přidaných ingrediencí
Pokud se večer chystáte do divadla či kina, při práci s řepou použijte rukavice
Aby se vám s koláčem snadněji manipulovalo, můžete na spodek formy použít pečící papír
Koláč je správně upečený tehdy, pokud je párátko, které jste před koncem pečení píchli do jeho středu, suché