icon

SÚŤAŽ O DVOCH MACKOV BOBOV

danica_rajec
Moderátor
18. jan 2018

Nočná mora každého rodiča – keď deťom idú zúbky, nie je to vôbec jednoduché. Nervózne dni, preplakané noci. Ani u nás tomu nie je inak. Občas pomôže chladivý gel, inokedy musíme uprostred noci okrem tíšenia bolesti znižovať aj horúčku. A keď je úplne najhoršie, vyťahujem šatku a skúšam, či sa dá spať aj postojačky 🙂

Ako zvládate nedostatok spánku vy? Čo vám pomáha nezaspať a fungovať aj nasledujúci deň? Napíšte mi a dva z príspevkov odmeníme háčkovaným mackom „spinkáčikom“ – DVAJA NAŠI MACKOVIA BOBOVIA majú nový domov! Gratulujeme víťazkám @klauduska33 a @petrofka hádam sme ich trochu potešili 🙂 A všetkým ostatným skvelým bojovným maminám želám sladké sny a ešte raz vďaka, ste super!

SÚŤAŽ O DVOCH MACKOV BOBOV
kacero007
18. jan 2018

Kavaaa a pohľad na spiaceho krpca- vtedy si uvedomím, aké mám šťastie, že ho máme a že cas je neúprosný, detičky nám raz vyrastú, treba ich chápať už od malinkata, predsa len bez nás sú ešte bezbranné... Každým dňom však očakávame príchod malej sestričky, takže to bude dvojité "nespanie" 🙈😉

drdrdr
18. jan 2018

Ja som mala teraz asi to "stastie", ze sa mi uslo uplakane babatko... Ma este len tri tyzdne, ale uz teraz mame za sebou dost preplakanych nielen dni, ale aj noci... Rano si dam vydatne sladke ranajky na energiu, ak teda placuce dieta dovoli.... potom kavicku na prebratie a k nej zase dalsiu davku cukru... no a potom mi nedovoli zaspat ani nasa druha, takmer trojrocna dcera, ktora stale nieco potrebuje, chyba jej partak pri hrani, potom chce cajik, potrebuje precitat knizku.... je to niekedy narocne a ja by som naozaj najradsej zalahla a spala, ale kedze mam manzela cez tyzden prec, maminku uz nemam a svokra chodi este do roboty, musim zapnut nejake zalozne zdroje a fungovat... ale velmi ma dobija postiskanie od starsej dcerky, jej smiech a aj pohlad na aspon chvilu pokojne spiace babatko 🙂

mischel218
18. jan 2018

Mám 14 mesačnú dcérku, ktorá je v období vychádzania nových zúbkov, ale musím si zaklopať, v noci väčšinou spí dobre zobudí sa iba na kojenie asi 2-3x, ale napr dnes v noci bola hore asi 2x po hodinke, ale ráno potiahla až do 9:30 a ja s ňou, a poobede sa snažím oddýchnuť si keď ona spí takže asi takto bojujem proti únave. Káva u mňa zaberá len málokedy a môžem piť max 1 denne a ráno mi nechutí takže až poobede si jednu dám.

igiana
18. jan 2018

Akurat nam idu ocne zuby a tak sa maly budi v noci casto na kojenie. Ja som uz ako viacdetna maminka zvyknuta na nedostayok spanku, moje telo sa s tym uz zmierilo a naucilo sa fungovat. Ked spim v noci suvisle 4 hodiny, tak sa citim celkom fit. Energiu mi dodava hlavne ovocie a cokolada, na ktorej som zavisla 🙂 . A utesujem sa, ze o par mesiacov sa uz konecne vyspim.

ankahe1
18. jan 2018

@danica_rajec nas drobec je este prilis malinky, takze galeje so zubkami nas este len cakaju. Verim vsak, ze to zvladneme, a hlavne rychlo 🙂 kratkodoby deficit spanku sa vzdy lahsie zvlada ;) a ktovie, mozno prave to bude obdobie, kedy sa vratim ku kave, ktorej som sa kvoli tehotenstvu vzdala, v hesle vsetko zle je na nieco dobre :D

sabinka277
18. jan 2018

No ja zvyčajne mi pomáha čierny čaj... Pripadne spievam dcérke... A tak sa nejako ukludnujem a dávam do poriadku aj ja... A okrem toho teraz som zase tehu tak už ju nemôžem u riskovať na rukách ani v satke ale zas sa teším ako druhé bábätko pôjde do šatky a to bude zas najviac nad všetko...
A keď sa trosku pridruži k tomu aj mala a ocko to bude zas krása... Ale mne pomáha aj môj priateľ veľa krát ju uspi on a ja oddychujem...

reni1512
18. jan 2018

@danica_rajec podla mna neexistuje nic co pomoze aby som na druhy den bola fit.. Jedine sa psychicky nastavit a fungovat..k tomu dobra kaaava a pohlad na moje dieta,ktore po prebdenej noci rano konecne zaspi je na nezaplatenie 😁

mirkov
18. jan 2018

V prvom rade si vzdy poviem, co by ine mamicky(take ktore maju vazne chore deticky) dali za to mat "iba"nepresptu noc koly zubkom alebo inym malickostiam. A druhe co mi vzdy pomohlo bola kava a usmev toho nespavca hned rano😊.

bosorkabb
18. jan 2018

Mne pomáha káva aj 4 krát za deň . U nás sa nespi už dlho, keďže máme doma nespavca. Ja nechápem kde berie dcéra energiu, mám podozrenie že je na baterky

sticker
lbk
18. jan 2018

Náš malý má poruchy spánku, takže je to veľmi ťažké. Spáva veľmi málinko, takže už pracujem ako robot, pretože ja kávu a ani energetické nápoje nepijem. Dobíjam sa čerstvým vzduchom.

monicka821
18. jan 2018

@danica_rajec u MNA he to pocit ze he to iba 20 zubkov a raz to urcite prejde kazde babatko tym jednoducho musi prejst jedno ma pokoj do roka inym sa zacinaju zubky rezat po roku, samozrejme oblubena nevyhnutna kava a trpezlivost

sindas
18. jan 2018

No pred dvoma rokmi som si tym presla so synom tomu vysiel prvy zub ako 4 - mesačnému a teraz mame doma 5 mesacnu zurivu o dušu slintajucu bambulku... Ale naštastie to celkom dobre znaša. Velmi rada mi obkusuje prsty ( nebojte nedovolim jej obkuskavat mi prsty ked som prave vytierala dlazku) :D ;D a kupili sme zubnu kefku a masirujeme dasienka. A ja? Ja si to užívam ;)

jarnicka
18. jan 2018

@danica_rajec an u has he aktualna team zubky kedze kraska ma uz 13 mesiacov a dokopy study zuby ktore led zistila ze ma take na kazdom skusa na ficim na kave, zial an sladkostiach a cokolade... A hreje ma pocit ze raz to urcite prejde Muslim tym preplakane prebdene noci... As I sa ako rodic uz nikdy poriadne nevyspim

petrofka
18. jan 2018

Nadopovat sa kavou a cukrom - horalkami a nanukmi :D ak odpadavam cez den, tak jedine prechadzka ma dokaze udrzat s otvorenymi očami. Uzili sme sa aj my dost.

danica_rajec
autorModerátor
18. jan 2018

tak sledujem ze kava + coko + prechadzka je nase oblubene trojkombo 🙂)) u nas prave muz uspava aby som s vami este mohla potiahnut hodinku tejto sutaze - ani nevie ako som mu nekonecne vdacna (kebyze tam lahnem uz nevstanem😉)

petrofka
18. jan 2018

@danica_rajec ano, ockovia su super ;)

lucka08099
18. jan 2018

Pri starsej sme si zubky vobec neuzili, ani sme nevedeli ako jej vysli. Za to pri mladsej si to prave uzivame. A povedala by som, ze ju to chudatko vytrapilo aj za starsiu. Kazdy jeden zubok je boj plny placu, nosenia a hyckania a spania na mne. Ale na druhej strane si tie spolocne chvile blizkosti uzivam. Nepoznam nic krajsie ako ked mi zaspi v naruci. To je pre mna najvacsi zivotabudic. A inak standardne pomaha kava a zeleny caj, kedze zacinam byt na kavu imunna

curcuma
18. jan 2018

Keďže kávičku nepijem pomáha hlavne čokoláda, zúbky už síce máme, vtedy pomáhalo hlavne kojenie na upokojenie, no aj teraz sa vždy niečo nájde prečo je môj spánok na druhej koľaji. Ale dôležitá je dcérka, spánok nejako raz dobehnem 🙂.

danii2
18. jan 2018

Mojej do roka nevysiel ani jeden zub.A teraz mam zo zlatuckeho dievcatka nervo klbkov.Ked idu,tak vsetky zuby naraz.Naraz vsetky 4 stolicky....teraz naraz vsetky 4 ocne zuby...A k tomu mam 5 mesacnu mladsiu dcerku,ktora uz tiez kuse vsetko,co pride.No poviem vam kava kava a vela sladkeho...energia,ktoru doplnam a aj na nervy...len sa utesujem tym,ze to raz prejde a bude dobre.Ano,mohla by som v noci aj spat a nie sediet pri postielke....ale je to to najlepsie,co v tej chvili chcem robit pre svoje dieta.

mivalik
18. jan 2018

Ja pociťujem nedostatok spánku len keď v noci vstávam k malému. Ráno, keď vstaneme som fit a vôbec nemám pocit, že som nevyspaná. Už som si na to zvykla. Niekedy sú dni, keď som unavená, vtedy si pospím aj s mojím bábatkom, alebo si dám dlhú sprchu a vyložím nohy, začnem háčkovať a o synčeka sa postará muž. Myslím si, že najväčší dobíjač energie je pre každú mamu jej spokojné bábatko.

ferihegy
18. jan 2018

Po velmi tazkej prebdenej noci sa schulim k drobcovi a oddychujeme cez den obaja. Najviac nam pomaha dojcenie, kedy sa pocas akejkolvek nespokojnosti ( choroba,zubky, ... ) ihned utisi.

ivankaa1
18. jan 2018

Ten pocit, ze ten den zvladam len kvoli tomu cloviecikovi, ktory je pre mna cely moj vesmir ♥️😘😍🚼

maminka1311
18. jan 2018

Mne pri nedostatku spánku pomáha káva a prechádzky na čerstvom vzduchu 🙂

tinkatol
18. jan 2018

@danica_rajec My sme si bohužiaľ, zvykli na nosenie,takže naštartujeme nosič a precvičujeme "hopkacie svaly" na nohách. A ja? Na druhý deň - zarovno môjho škôlkara a jeho kakavka ja lejem do seba kávu... a tiež ma nabudí cvičenie a chôdza povonku... 🙂

dzanet
18. jan 2018

Ja si vždy u kávy poviem, že to je len obdobie, ktoré musím vydržať. Že to raz skončí.

ajino
18. jan 2018

pomáha mi káva a keď deti mali zlú noc a na druhý deň spali, tak som aj ja pri nich trošku poslala, ale už som si zvykla na nedostatok spánku pri dvoch deťoch, prvý syn zle spával, dcérka má tiež niekedy zlé noci, hlavne teraz lebo jej idú stoličky a aj dnes má teplotu takže ma čaká ťažká noc ale zajtra ak vstane s úsmevom, tak to mi potom dá energiu a nejako to cez deň vydržím 😉

snehovica
18. jan 2018

Mám 2 dcerky a obě maju velmi zle spanie,najma starsia sa mi budila aj 7x v noci...a co má ráno postaví po prebdenej noci na nohy? Ked sa na mna tie moje ráno hned usmeju, starsia povie krásně ranko maminka a manžel mi urobi kavu..vtedy sa mi dobiju baterky a môžem opat fungovat celý den,

anturia78
18. jan 2018

ja som závislá na káve takže káva 2-3x denne a pobyt na čerstvom vzduchu a pri deťoch treba vždy naplno fungovať, takže aj keď v noci zle spia a ja tiež, na druhý deň musím byť fit

danica_rajec
autorModerátor
18. jan 2018

waw! skvelá diskusia a vaše rady a názory🙂 ĎAkujem pekne, súťaž je práve ukončená a posty za týmto mojim už bohužiaľ nebudú platné... tešíte sa na víťaza? idem žrebovať - a dnes až dvakrát!!! 🙂

tatianasevcikova
18. jan 2018

Práve teraz má naša malá toto obdobie....je to ťažko vydržať keď som veľmi unavená fakt mi nepomáha ani káva....vtedy nastupuje môj skvelý manžel a vystrieda ma a ja si trošku oddýchnem....inak si varím čaje a kávu....a určite sa snažím mať dostatok tekutín pretože aj to mi pomáha byť svieža a ready