icon

SOUTĚŽ: Jak uspat miminko?

lidka_hipp
4. apr 2015

Psaly jste si o soutěž o HiPP kaše a já vám velmi ráda vaše přání splním 🙂 Napište své zaručené tipy jak uspat miminko nebo klidně i větší dítě 🙂 Co se vám osvědčilo? Máte nějaký zaručený způsob? Pomohlo vám třeba nabízet sytou večeři? U nás to bylo docela snadné, protože bydlíme přímo nad non-stop barem a malá se narodila se narodila v létě, takže byla zvyklá na neustálý hluk. Kamarádka ale tvrdila, že miminko potřebuje ke klidnému spánku naprostý klid, takže se u ní každý večer jen šeptalo.

My v HiPP moc dobře víme, že i ty nejmenší děti mají opravdu mlsný jazýček, a tak nabízíme mnoho různých kaší a to jak obilných, tak mléčných. BIO mléčné kaše HiPP jsou vyráběny z přísně kontrolovaných BIO ingrediencí. Kromě toho obsahují také pokračovací mléčnou kojeneckou výživu vhodnou pro daný věk, důležité omega-3 mastné kyseliny a hodnotné vitaminy a minerály, vše s velmi přirozenou chutí. BIO obilné kaše HiPP obsahují hodnotné a chutné BIO obilné vločky bez přidaného cukru. Jsou mimořádně vhodné, pokud chcete svému miminku připravovat kaši sama. Více o našich kaších najdete: http://goo.gl/vBm0JW

SOUTĚŽ: Jak uspat miminko?
xevulax
5. apr 2015

Moje deti su naucene zaspavat same. Stardia donedavna spavala v izbicke sama, teraz sme k nejmptesunuli aj dvojicky. Vecer sa este smeju a vidkaju, ale o chvilku na to si lahnu a pekne zaspia. S rM problem nemame vobec. Avsak predpanych noci je u nas zalostne malo, kedze su vsetky malicke a su tri, aj da navzajom pobudia, idu zubky, su chore.... No casom sa snad aj to zlepsi. Som vdacna za to, ze su naucene zaspavat same. (Starsiu muz naucil na uspavanie, casom som s tym zabojovala a naucila sa sama a dvojicky som si naucila zaspinkavat same), je to na nezaplatenie

irenaliza
5. apr 2015

Ahojte,super téma o usínaní, No, kde začať, pri našich 4.dcérkach sme prešli všeličím, len slovíčko zaspinká sama a prespí skoro celú noc nepoznáme. Naša 1.dcérka sa narodila ped vyše 9.rokmi, bola maličká, spinkať nechcela skoro vôbec, iba na rukách, kojil sa dosť často, či cez deň, tak aj v noci, keď sme boli na prechádzke vonku, musela som to mať vyrátané aby keď sa zobudí boli sme v blízkosti našej bytovky, lebo iba otvorila oči a spustila riadny plač, aj pri kočíkovaní sme museli stále byť v pohybe, nebodaj, aby sme zastavili, no... 😨Bolo to dosť ťažké, mala aj reflux, ale umelé mliečko sme nedávali, v noci som si ju dala k nám do postele a kojila, koľko bolo potrebné. Pri druhej a tretej dcérke, to bolo trochu lepšie, cez deň niekedy pospali 1-2 hodinky, ale zaspávali buď pri kojení, ale na rukách pri kolísaní, v noci som kojila niekoľko krát, ale som ich musela ponosiť a trochu im zaspievať, aj keď sme začali dávať príkrmy, kaše a všeličo, mliečko pri zaspávaní bola takmer vždy aj v noci. Už sú väčšie zaspávajú vo svojich posteliach, ale vždy im na dobrú noc čítam rozprávku ja, alebo manžel aj teraz sa niekedy v noci zobudia a pribehnú k nám, či si môžu k nám ľahnúť, alebo iba ich pohladkám dám vycikať.
A naša najmladšia má 11 mesiacov a... 🙂 🙂 Cez deň síce prikrmujeme, ale veľmi nám to nejde, mliečko od mamičky musí byť pri zaspávaní, či cez deň, či v noci,cez deň niekedy keď nemôže zaspaž zoberiem ju do auta a vozíme sa a tak spí. V noci sa budí pomerne často, niekedy si myslím, že ani nespím, je to ťažké. Viacerý mi povedali, že som si ich tak naučila, rozmaznala, ale.. 🙂 🙂 Ja sa usmejem, a pri pohľade na úsmevy dcérov a božteky prejde bolesť aj nevyspaté noci, veď zachvíľu vyrastú a budem len spomínať, som rada, že ich mám, aj keď neprespia celú noc, nezaspia bez rozprávky a pusy na dobrú noc, ale sú MOJE a SÚ fajn... No nie.Prajem ešte pekné veľkonočné sviatky. 🙂 🙂 🙂

sluchatka
5. apr 2015

Moj maly zaspi poobede iba vonku v kociku.Je zvyknuty, ze s nim chodim kazdy den poobede von, tak dokaze spat v kociku aj 3 hodiny. Vecer mi zaspi pri kojeni na prsniku,ak je moc unaveny..alebo ho polozim do postielky, zhasnem svetlo a on po chvilke zaspi sam.

nessie2014
5. apr 2015

Ja som zatial žiadny zaručený recept na bezproblémové uspatie nenašla :( Sú dni keď zaspí sama v posteli a cez deň si kludne schrupne aj 2 hodiny, no žial prevažujú dni zdĺhavého uspávania na rukách či v kočíku. Keďže sme už zaviedli zeleninku aj ovocie, pohrávam sa s myšlienkou zaviesť aj večernú kašu. V noci sa budíme každé 2-3 hodiny, tak by som rada skúsila či by nám nepomohla práve kašička na večeru. Zaujímavý štýl uspávania má náš tatík, ten si pri ňu lahne, zatvorí oči a buď sa len tvári že spí, alebo spí naozaj 😀 Kupodivu mu to pravidelne vychádza a chrúst si pokojne zaspí. Tvrdí, že jej musím ukázať čo má robiť 😝

anny1984
5. apr 2015

Uspávanie cez deň riešim tak, že nezatemňujem okná, aby dieťa odlíšilo nočný spánok od denného, takže ani totálne ticho nehrozí, ale taký prirodzený denný hluk je OK. Večer sa uspávame pri nočnom svetle, už sa ani veľmi nehráme a pred spaním dávame piť mliečko (synčekovi umelé a dcérka je dojčená). Synček si vyžaduje zaspávanie pri mne alebo pri manželovi, ale keďže ja uspávam dcérku on si ľahne k nemu kým nezaspí. Synček spí ako anjelik celú noc. Občas sa stane, že sa zobudí (asi kvôli snu) a volá nás, to si zase k nemu ľahne manžel a po zaspaní odíde. Dcérka sa budí 2x na dojčenie. Zatiaľ nám takýto režim funguje a vyzerá to tak, že ešte dlho aj bude. 🙂

tankavranka
5. apr 2015

Uspávame sa na prsníku - najlepší a zaručený recept. Počas dňa tiež 🙂

skoricaxx
5. apr 2015

NO zaručený recep - tomu nášmu najmladšiemu dám do ruky flašku s kašou a zaspinská pekne sám, Prostrednú musí mama džať za ruku a keď nie tak uteká aspon do maminej postikelky - niektoré noci to u nás vyzerá ako sťahovanie národov v jej postielke jej prečítam, potom sa presťahuje do mojej ked idem ja spať tak ju prenesiem naspäť do jej a nad ránom ked sa trošku preberie už je zase v mojej tíško si ľahne ku mne a spinká ďalej, a najstarší teraz OK, ale ked bol menší tak po dvoch až troch hodinách a použití všetkého čo ma napadlo som ho položila do postielky zavrela za ním dvoje dvere aby mi to srdce netrhalo nechala vyplakať do 10minút spal,

destineee
5. apr 2015

U nás večer stačí len kúpeľ, klasicka a samozrejme spoločné zaspavanie s maminkou počas dojčenia.

simonne1
5. apr 2015

Šimonko zaručene zaspinka na velkej posteli s mamkou alebo s ockom. Po zaspani preloženie do postieľky a už je kľud.

anjelik2509
5. apr 2015

Moja staršia do 2,5 roka zaspávala na "cecíku"...Druhá, "slečna samostatná" sa v 7,5 mes. odstavila a zaspáva buď s fľašou s mliečkou alebo s palčekom v puske. Ale ona vlastne zaspávala sama už od narodenia, stačilo, že má plné bruško...Ale obe, ak mali nejaký problém a nedarilo sa zaspať, stačilo, že sme otvorili okno a hneď zaspali....čerstvý vzduch vždy zabral...Obe ale vyžadujú, aby pri nich niekto bol, minimálne, kým nezaspia. Niekedy im prečítam knižočku, alebo zaspievam uspávanku, keď je ale vonku pekne a sme dlho na vzduchu, unavia sa tak, že zaspia obe tak rýchlo, ako keby sme ich do vody hodili 😀

bobaaa
6. apr 2015

Nase zaspavanie je pri pustenom vysavaci alebo fene 😀 😀 to je nas ritual moje male ziena naucene na extremny hluk 😀

zaynab
6. apr 2015

Moj syn tieto kase mal rad,a teras som zacala davat aj dcerke,ako prvu kasku, celozrnu s ovocnym prikrmom hipp,a ma to strasne rada,mam uz pre nu nakupene aj ine druhy,tesim sa ako jej bude chutit 🙂

matarka
6. apr 2015

Moja dcerka obcas zaspi pri kojeni - najma v noci to funguje velmi dobre. A uspava ju aj hladkanie po hlavke a jemne pohojdavanie. "Pochodovat" po miestnosti s nou zatial netreba a nevadi jej ani rozhovor nas - rodicov, ci inych ludi - prave naopak, mam pocit, ze niekedy ju toto uspi najlepsie.

maminamatka
6. apr 2015

Malá ma teraz 7,5 mesiaca a uspavanie je omnoho jednoduchsie lebo uz ma rezim ze okolo 20,00 -20,30 davame do postielky, povieme par milých peknych slov na sladku nocku, dame pusinku pohladkame na lícko a odídeme z izby, môzem povedat ze na 80% skoro vzdy pekne zaspinka, niekedy vsak asi potrebuje viac polaskania lebo este musim príst raz do izby a pomojkat a ked uz je ukludnena opat odidem a ona zaspi. ale nebolo to vzdy tak, na zaciatku to bolo este - ponosili sme na rukach, spievali uspavanky, hompali kym zaspala dokonca som musela ist s nou aj spat a cakat kym nezaspala. Ale nelutujem to ani trosku lebo uzivala som si jej blizkost ako ona moju. ved tieto casy sa uz nevratia...

butterfly22
6. apr 2015

ja uspavam pri dojceni....ked je velmi unavena, nadojci sa, otočí sa mi chrbtom a ja jej hladkám chrbátik 🙂 je to také ...len naše, intímne... 🙂 horšie to je, ak ešte unavená nie je...tak to beha po posteli, zlieza...vtedy zvyknem na chvilu zapnut este rozpravku, alebo si pozerame knizky....nech sa trochu unavi... 🙂 🙂

sarra01
6. apr 2015

moje dievcatka zaspavaju tak, ze si lahnem k nim a hladkam ich po chrbatiku kym nezaspia, vyhodou je ze mam doma aj mamu, ktora mi strazi jedno dietatko kym ja to druhe takto uspim. Je to super aj pre mna, lebo si takto krasne oddychnem aj ja 🙂

ukulela
6. apr 2015

Dobry den ... zaspavanie, kapitola sama o sebe. Nas maly meni zaspavacie ritualy snad kazdy tyzden ... raz je to zaspavanie pri kojeni, inokedy sa sam uhra v postielke, aktualne zabera hudba - no aj to vzdy ina 🙂 a hviezdicky na strope, tie ho bavia. Ja uz to posledne krmenie stlmim vsetky svetla a ponajedeni sup do postielky. Niekedy je to bez problemov, no niekedy prestojim pri postielke dost dlhe chvile a drzim ho za rucku ... ale zas nestazujem sa, prespi mi celu noc. Zatial je na mlieku, uvidime, ako bude, ked zacneme s kasami ... inac cez den zaspi iba v kociku. A cez den hoani nenechavam spavat v postielke, ta je na nocne spanie. ked zaspi cez den, tak na gauci, v mojej posteli, v lehatku ...

hippinka
6. apr 2015

Ja som mala pri obidvoch rovnaký postup. Cez deň spávali pri bežnom domácom ruchu a večer som Adamkovi robila krupicovú kašu a mlieko. Dala do postieľky a za chvíľočku spal ako drevo až do 7.30. Kristínka 10m je citlivejšia. Väčší hluk ju zobudí. Mala problémy s tvrdou stolicou ale od kedy jej večer dávam do mlieka ovsenú celozrnnú kašu tak sa to upravilo. Večer tiež bez problémov zaspinká sama ale v noci k nej vstávam aj 5 krát čo sa toľko vrtí a hľadá dudku. Podľa mňa sú všetky detičky veľmi vnímavé a keďže sme hneď na začiatku nastavili taký režim tak to brali ako samozrejmosť. Ale myslím si že úplne kojené detičky sa budia častejšie a vyžadujú prítomnosť maminky 🙂 aj pri zaspávaní. Ja som dojčila s problémami len 2 mesiace obidvoch ☹

olivka26
6. apr 2015

U nas sa ritualy pri uspavani menili snad kazdy tyzden..
Ked bola dcerka miminko,tak zaspala hocikde,hocikedy,pri obliekani,pri papani,vo vajicku
potom sa to ale zmenilo,zacala byt citliva na hluk,a dodnes potrebuje tichucko ked ide spinkat
ale vratim sa k ritualom pri zaspavani...presli sme snad vsetkym,od zaspavani na prsniku,po hojdanie na rukach,hojdanie v kociku-nehojdanie vobec,zaspavanie na mne,potom pri mne,vedla mna,a teraz spi stale pri mne ale uz nemusi byt nalepena hlavou na mojej ked zaspava 🙂 odgula sa dalej pozera na mna,vie ze som pri nej a nakoniec zaspinka 🙂

lulistek
6. apr 2015

My máme doma už odvčera dvojročnú slečnu. Stále sa uspávame na rukách na fitlopte - mne to nevadí - viem že potrebuje ešte takto byť pri mne, kazde dieta je individualne. Spievam jej naše obľúbené pesničky , zabalim do jej oblubenej deky a pekne zaspinka. Občas sa aj vypyta ze chce ist ist hajkat. Na papanie davame kakavko a niekedy kasicku.

ashley888
6. apr 2015

Ach uspavanie. My sme si tiez uz presli roznymi metodami 🙂 . Ked bol este uplne malinky a nevedel sa ukludnit tak zaspaval pri pesnickach od ACDC. Ano baby dobte citate ked som bola este tehotna mm casto nahlas v aute pocuval tieto pesnicky a malemu sa nejako zapacili. No potom prislo obdobie ked sme mali zapnuty zvuk vysavaca a to bezalo aj celu noc. A potom prisli kolikya a plac a tak sme zacali uspavat na rukach. A to nam ostalo do dnes. Ked nezaspi pri kojeni tak ho musim uspavat na rukach alebo v satke. Ale nestazujem sa ved do 18ky ho takto snad uspavat nebudem a ked pride do puberty budem si hovorit "ach tie dobre stare casy" 🙂

dobakovaiveta
6. apr 2015

Náš maly cez deň spí len vonka v kočíku alebo v hojdačke.Chodím sním dva krát cez den von na prechádzky, tak dokaze spat v kociku aj 4 hodiny. Vecer mi zaspi ked mu dáme 320ml mliečka. 🙂

marbullsalka
6. apr 2015

Náš malý bol po narodený krásny spinkáčik len spinkal a keď sa zobudil tak sme ho prebalili, napapal sa zase spinkal.... neskoršie začal spinkať menej - ako to už býva, ale zaspinkával stále dobre, v noci sa raz poťažne dva nadojčil a spinkal dalej, celý proces netrval dlhšie ako 20 minutiek.... potom prišli na rad prvé zúbky a prvé prebdené noci - úplné prvá takáto noc bola z 23 na 24 decembra - krásny vianočný darček hehe.... zo zúbkami sa trápime stále a nejednú noc sme hore aj 2-3 hodiny v kuse.... najlepší trik na zaspatie je momentálne dojčenie, ak nezaspí na cicíku je to v háji a nastupuje spievanie čičíkanie, opätovné ponúknutie cicíka....

ryolita
7. apr 2015

my sme od narodenia na UM a uspávanie cez deň celá veda 🙂 nakoniec to skončilo tak, že malá spávala len v kočíku na prechádzke a naučila sa spať aj na balkóne vo vajíčku 🙂 teraz ako rastie (včera sme mali 12.týždňov) sa nám tak 1xza deň podarí zaspať aj doma na tých cca 30 min max hodinu 🙂 keď už vidím, že je unavená, tak ju na hracej deke hladkám a zaspí tam, alebo ju učičíkam v lehátku 🙂 no a samozrejme ruky 😀
no a večer máme rituál - kúpať sa začíname o 19.00, predtým popasieme koníky, potom sa rozbalíme a rozrpváama 🙂, po kúpeli a masáži, zabaliť, napapať a spať 🙂 Ja mám možno šťastie, že naša malá je spachtoš a ľúbi spať 🙂 budí sa max 1xza noc, ale zvykne spávať aj tých 8-11 hod vkuse :D :D :D - toto má našťastie po ocovi :D
Boli večere keď od únavy už doslova "ručala" do flaše, tak sme sa museli dostať najskôr do polospánku, potom trošku zjdela a spala 🙂 najnovšie sa naučila kričať vo vani - čo predtým vôbec nie 🙂 no beriem to zasa ako len prechodný stav a pokračujem v rituály aj Ďalej 🙂
chce to hlavne veľa trpezlivosti a lásky :D

ellushka
7. apr 2015

Nasa mala ma teraz obdobie ked cez den spi v kociku a to bud na balkone alebo vonku. Takto prespi dve hodiny doobeda a dve az tri hodiny poobede. Ked je zle pocasie, tak spi v postielke a uspavam ju v kresielku. Pred tym ako ju ulozim na vecerny spanok, ma dve vecere s dvojhodinovym odstupom. Najprv kasicku na dobru noc a neskor mliecko. Znova ju uspavam v kresielku. V noci sa zobudi len raz. 🙂

bodka2014
7. apr 2015

Kým boli malé a dojčila som ich, tak som urobila prítmie a po najdočení sa ešte chvíľku hrali s vankúšikom a potom s ním aj zaspali. Starší mal vo zvyku cucať rohy vankúšika namiesto cumlíka.
Keď už boli väčší tak zaspávali pri čítaní knižky. Niekedy zaspali som ešte ani nedočítala. Najstarší syn mal vo zvyku nás škrabkať na ruke, stredný syn hladkať ruku. A obidvaja zaspávali tak, že ležali manželovi na ruke jeden z jednaj strany a druhý na druhej ruke.
Teraz už zaspávajú väčšinou sami hlavne keď je manžel na nočnej, pretože ja uspávam najmladšieho v spálni.
Keď idú spať dáme si božteky, postískame a sa a popritom si povieme že sa ľúbime (a pošepkajú do ucha kadečo iné, navymýšľajú si toho dosť), poprajeme si dobrú noc. Nechám im zapnutú malú lampičku a ja idem k najmladšiemu. Ešte chvíľu počujem, že sa rozprávajú a potom sladko zaspia. A keď už idem ja spať tak ich ešte skontrolujem a zhasnem lampu.

lavitakaty
7. apr 2015

No my cez deň pravidelne zaspávame v nosiči inak to ani nejde! Ak sme vonku tak v kociku😁. Ale večerný rituál mame od narodenia stále rovnaký 😀 napapame sa mliečka HIPPalebo kase HIPP, samozrejme len z fľaše , mliecko od troch mesiacov kasu od štyroch ( do troch mesiacov kojený) odgrgneme si a uložíme sa do postieľky a spíme až do rana 😀 Oliverko ma teraz 8,5 mesiaca a večerný rituál sa nám zatiaľ nezmenil. Samozrejme žiadne rozprávanie iba ak uspávanku si zaspievame a krásne spinkame😃

dadka_bb
7. apr 2015

my uspavame aj takto 🙂 vtedy si maminka vie aspon povesat pradlo, urobit a vypit kavicku 🙂 a okrem toho je to aj dobry fintes (skuste sa takto zohnut k bubnu pracky 😀 )

natalia_1
7. apr 2015

Asi do styroch mesiacov, bola nasa Klaudia perfektny spac. Mali sme vecer ritual. Okupat, nakojit, pomojkat, polozit do postielky, pusinka a zaspala sama. Postupom casu sa to ale zmenilo, kvoli zubkom. Nastastie si nevyzadovala natriasnie,,spievanie, nosenie na rukach a pod. Staci jej prsnik 🙂 Ajked sme sa ju to snazili odnaucit,pri maminke jej je asi najlepsie, lebo zoadne finty nefunguju. Tak s dodnes kojime, a predpokladam ze este aj dlho budeme kojit do uspania 🙂

lovetoken
7. apr 2015

Emmka má o pár dní 10 mesiacov a ajtak sa budí v noci na svoje mliečko,, oklamať ju čajom nie je možné.... zaspáva bud na rukách alebo na našej posteli , potom prenášame do postielky 🙂 ... ale jednoznačne palček do úst 🙂