icon

SOUTĚŽ: Pijí vaše děti dost?

lidka_hipp
9. apr 2015

Musíte své děti přesvědčovat, aby se napily nebo jsou samy zvyklé pít hodně? Kdy se naučily pít ze skleničky nebo hrníčku a odložily lahvičku? Jste jim vy sama dobrým vzorem v tom, aby dodržovaly zdravý pitný režim? Napište mi a pět z vás se může těšit na balíček našich HiPP čajů s isomaltulosou, které jsou šetrné k dětským zoubkům.

Isomaltulosa není štěpena bakteriemi dutiny ústní jako běžný cukr, nedochází tak ke vzniku kyselého prostředí v dutině ústní a proto je isomaltulosa šetrná k zubůmNaše HiPP čaje slazené isomaltusosou byly v Německu oceněny „Šťastným zoubkem“, což je mezinárodní symbol kvality, který získají výrobky šetrné k zubní sklovině a dokazuje, že výrobek byl vědecky testován nezávislou asociací „Aktion zahnfreundlich e.V.“ Více o pitném režimu dětí najdete: http://goo.gl/TZrIoG

SOUTĚŽ: Pijí vaše děti dost?
Strana
z3
stina
10. apr 2015

Joj tak co sa pitia tyka, tak sme na tom dobre. Syncek pije a pije. Aj v noci sa zo d va krat zobudi a pyta si pitko 🙂 tak to som rada. On sa celkove aj dost poti, takze tekutiny doplname dostatocne 🙂

tiumen
10. apr 2015

Malý je ešťe malý malý tak pije z fľašky alebo avent pohára so slamkou 🙂 a pije veľa a rád, preto denne vypije viac ako ja 😀 keď bol menší tak som mu robievala granulované hipp čaje - najlepší bol jablkovo medovkový, škoda že sa už nevyrába 😒 a teraz mu robievam normálne čaje vrecúškové, najčastejšie medovku lekársku 🙂

kaja082
10. apr 2015

moj maly, rok a pol pije vodu velmi rad a strasne vela,je jedno aka je... najradsej pije zo svojho poharika, ale nepohrdne ani cudzim :D zo skleneneho poharika sa naucil pit velmi skoro, pretoze si vsimal nas rodicou, samozrejme pil z neho s mojou pomocou a to uz od 7 ci 8 mesiaca. teraz nema problem aj sam, ale predsa len ak rozleje...tak radsej jeho poharik. Mala ma 7 mesiacov, ked bola mensia tiez pila hocico, ale vzdy vsetko vygrckala, grcka od narodenia, tak davame mliecko AR a vodicku sme obmedzili, minule som jej dala po dlhsom case, no uz sa jej voda nepacila.. a aj to co vypila vygrckala. Musime si asi pockat

prasiatko30
10. apr 2015

u nas sa pije voda - cez zimu menej cez leto omnoho viacej. dokonca ked mala mladsia dcera smad a nemamla som po ruke flasu vody ale uplnou nahodou som mala v taske hodeny krabicovy dzus tak mi ho odmietala so slovami ze ona je smadna a chce vodu. 😀 😀 😀

poleva
10. apr 2015

naši 4,5 ročné dvojčatká vypijú všetko, ako malinké mali radi granulované čajiky, potom som mala to šťastie,že sa naučili piť čistú vodičku,momontálne frčíme na vode a sáčkových čajoch 🙂 rada im aj odšťavujem, pomaranče, mrkvu....ak majú chuť donesú mi odšťavovač a odšťavujeme spolu..Minule sme vyskúšali aj cviklu.Ked sme niekde v obchode a majú chuť na sladký džús, samozrejme im kupim, ale to je u nás výnimočne 🙂 ...je to ako u dospelých, tiež nie sme len na čistej vode, pijeme na čo máme chuť 🙂

kajca84
10. apr 2015

Syncek pije podla mna dost vela,vacsinou vodu,kakao,obcas caj,stavy z ovocia.A dcérka je este casto kojená,okrem toho pije vacsinou vodu alebo to chce pit,co pijeme aj my a z toho co my.Uz sa snazí aj z pohárika ale este sa obleje,takze jej pomáham.

maminamatka
10. apr 2015

moja dcerka nechcela moc pit, ale vsade som citala ze pokial je este kojena tak z mliecka si stiahne tolko tekutin kolko potrebuje. ked sme sa dostali do nemocnice kvoli nejakym vysetreniam, spytali sa ma kolko mala vypije. vtedy sme vypili tak 50ml denne ale mali sme este take 3-4 kojenia denne + príkrmy. hned mi nadali ze to je malo. ale ved mala mala vzdy plne mokre plienky tak som tomu nerozumela. teraz som jej zacala robievat feniklovy cajik od Hipp a trosku bio dzusikov z radu Hipp a vodicky. trosku sme sa polepsili a pijeme tak okolo 150ml. no neviem ci je to dost alebo nie ale mala sa mi zda v poriadku. snazim sa jej ponukat pitie casto cez lyzicku, flaskou a poharikom. dufam ze coskoro sa to polepsi.

pipinka4
10. apr 2015

@lidka_hipp tak moja mala velmi rada pije cistu vodicku alebo cajiky 🙂 uz ako 4 mesacna vedela pit zo sosacikoveho hrnceka a teraz ma rok aj pol a pije sama z obycajneho pohara 🙂 flasku uz velmi dlho nepouzivame kedze uz aj mliecko pijavala pohara 🙂 a velmivrada si chodi strngat :D

irenaliza
10. apr 2015

Pitný režim u mojich dcérok je super, odkedy začali piť z pohárika samé, pijú " ako studne", veľmi veľa a najradšej čísté nesladené minerálky, najstaršia má rada aj čajíky, ale iba s citrónikom, bez cukru a 2.dcérka niekedy džúsy,ale minerálka u nás musí byť stále, pijú ju stále, keď kúpime domov balík 6-2l vôd, za dva dni kupujeme ďalší, aj manžel a ja pijeme iba čisté minerálky a manžel najradšej vodu z vodovodu a k tomu chladenú z chladničky. ja mám rada aj kávu, ktorú pijem dosť často, začo ma moje dcérky napomínajú, že ako môžeme niečo také hrozné piť. Ja neviem, al chutí mi, ale musí byť nesladená.
A pri našej najmladšej je to zatiaľ s pitím veľký boj, miluje iba moje mliečko, občas sa napije vodičky z pohárika so sosáčikom, ale skôr sa oblieva a voda je všade, len nie v ústach, snáď to zvládneme a bude taký dobrý konzument vodičky ako naše staršie dcérky. Prajem pekný deň a na zdravie s čistou v 🙂 odičkou alebo chutnými čajíkmi od Hipp.

barunka
10. apr 2015

Tak u nás s pitím a pitným režimom u detí nemáme našťastie absolútne žiadny problém. Obe detičky sú také naše kačičky, ktoré vypijú hektolitre. Jedna nekojená a na čajíkoch a vodičke bola prakticky od narodenia. Čo chytila do ruky, z toho sa napila, nemala s tým najmenší problém. Menší kojený (akurát sa odúčame) a prvýkrát dostal hrnček keď mal cca 5 mesiacov. On bol taká naša malá "trúbka" - mali sme pokúpených asi milión fľašiek, hrnčekov a on z ničoho nevedel piť. Nakoniec sa z jedného hrnčeka naučil a to bolo radosti. Teraz mu už stačí akákoľvek fľaša či pohár a nemá problém. Akurát s dudlíkovej fľašky nevie dodnes piť 😀

topier
10. apr 2015

Joj, veru nepije.. Musím priznať, že v tomto smere som mu nie veľmi dobrým príkladom, pretože niekedy si po celom dni uvedomím, že som vypila jednu šálku čaju. Tomáškovi ale vždy urobím pitie do fľaše, alebo do pohárika a cez deň mu pripomínam, že má piť. Snažím sa na tom zapracovať, hlavne teraz keď sa oteplí, tak určite budeme piť viac 🙂 No a pije čistú vodu, alebo čajík - samozrejme nesladený, občas sirupovú vodičku, ale to väčšinou kým sa nám neminú zásoby domáceho bazového sirupu 🙂 Vôbec nesúhlasím s tým, že deti nepijú, lebo im dávame čistú vodu a im to nechutí. Tomáško bol od malička zvyknutý na čistú vodu a veru väčšinou si rozkáže vodu. Len občas si rozkáže čaj a samozrejme - keď je chorý, tak pije čajík s medom.

marisa90
10. apr 2015

Moja dcerka pije vela tekutin-nesladenych, pijava len cajik neochuteny a cistu vodicku..Podla mna je to najlepsie, ziadny cukor,ziadny med ani sirup. Myslim si ze este sa za cely zivot napije sladkeho a nezdraveho dost. Samozrejme, ze obcas jej kupim nejaky ten dzusik....Cista voda a nesladeny caj jej chuti, vypije ho za cely den vela...Ja jej idem prikladom, tiez pijem len cistu vodu, popripade mineralku a vypijem aj 3 l, dokonca pocas tehotenstva som za den vypila aj 4-5litrov vody...Z kojeneckej flasky prestala cajik pit asi ked mala 9 mesiacov, pretoze sa mi zdalo, ze vypije velmi malo, tak som jej kupila plastovu flasku, kde je taky ten sosacik (napr.Kubik,...) a z takej flasky pije stale. Momentalne sa zaciname ucit pit z poharika, len ona tam vzdy vystrci jazycek ako psik a len si ho v caji omoci

Cajik popija aj pri sledovani rozpravky, donesie si kos na pradlo usadi sa tam, popija a pozera

luchajda
10. apr 2015

Pred mesiacom keď sme začali s príkrmami, začala som malej ponúkať aj vodičku... občas si upije, no zatiaľ žiadna sláva. Párkrát sme skúsili feniklový a kamilkový čaj, no nedá sa povedať že by sa po nich vrhala :(
Napríklad dnes nepila takmer nič, ani jesť nechcela :( horkoťažko som jej nanútila aspoň troška materského mliečka. Minule som už v obchode poškulovala po detských čajíkoch, rada by som vyskúšala či budú blške chutiť, zatial som jej robila obyčajné sáčkové. Myslím že úspech by mohol mať ovocný čaj, keďže ovocko máme zo všetkého najradšej 😀

aluxka
10. apr 2015

moje babulky od malinka pijú veľa. Ráno keď vstaneme ako prvé varím čaj do čajníka to je asi 1,5 L. Minie sa nám poobede. Nemajú problém vypiť aj bylinkový - oblúbený majú harmančekový. Najprv som im dala sáčok bylinkového spolu s ovocným no potom som našla vaše skvelé Hipp čajíky a už miešať nemusím 🙂 toto sú čaje podľa nášho gusta 😉 čajík striedame s džúsmi alebo čistou vodou takže pitný režim majú myslím si skvelý. Staršia si naleje aj sama a je na seba pyšná 🙂 mladšia ako ju vidí pýta tiež tak naleje aj jej. Obe sa naučili piť z pohára keď mali asi 19 mesiacov.
Mladšia má stále naplnenú fľašku ale z pohárika jej chutí viac.
Ja im nie som dobrým vzorom čo sa pitného režimu týka, to ja z nich si musím brať príklad 🙂

anita
10. apr 2015

Môjmu malému momentálne veľmi chutí čistá voda. Čaj tiež pije každý deň, samozrejme nesladený. Najviac mu chutia bylinkové. Nápoje mu dávam zo špeciálneho hrnčeka, z ktorého sa vie hocikedy napiť aj sám.

mamka_katka
11. apr 2015

Môj synček má rok, stále sa kojíme, tekže iné veľmi nechce piť. Jediné, čo vypije je HIPP čajík. Najradšej má šípkový a ovocný. Čajík mu vždy varím so šupkami z jabĺčka, čo dodá novú chuť 🙂

jastericka_elza
11. apr 2015

Keď bol synček menší vypil aj 100ml čajiku naraz, ale teraz pije veľmi málo čajiku a vodičky. Vypije zopár glgov a viac nechce. Skúšali sme aj rôzne príchute ale nemalo to ziaden efekt. Najviac tekutín pije po spapaní príkrmu.

gradula
11. apr 2015

Nasej spravim rano 2,5 dcl nesladeneho caju a teda vacsinou ho nevypije cely ...aj ked poslednu dobu pije viac ako donedavna...k tomu si este vypyta niekolkokrat denne cistu vodu - to si da tak dva glgy ... No a raz za cas dostane chut na dzus a toho vie vtedy naraz vypit viac
Pit ju nenutim

dencatko
11. apr 2015

Ku každému prikrmu vypije 20 ml a ešte pije aj počas dňa.. Ked je smädný urobí aaaa a už pijeme taak 120 ml na deň vypije cajiku 🙂

ekinka82
11. apr 2015

malá vypije všetko - už od malicka mala rada len čistu vodu. Teraz jej davame riedený dzusik s vodou alebo sirup a cajik hlavne vtedy ked je chorá 🙂 Vypije toho dost - nato si dávame velký pozor a uz je dost velká na to a ked je smadná si aj vypýta

simonne1
11. apr 2015

Ja pijem dost malo, tak by som asi nebola velmi dobry priklad malemu 🙂 ale zlepsujem sa. Ked jeme nieco suchsie alebo chlebik tak vypije dost, no inac pocas dna ho musim nahanat s flasou aby sa napil. Pije 3x denne po 180 ml mlieko, tak aspon tam si to vynahradi.

maruskasb
11. apr 2015

My mame s pitim tiez problem...nas velkac nechce ziadnu flasu ani len vidiet 🙂 Pije z dospelackeho pohara, cistu dojecnsku vodicku, alebo riedene bio ovocne stavy 🙂 Treba ho vsak velmi casto ponukat a pije po mililitroch...zato materskeho mliecka na litre :D chvalabohu 😉

alexandra33
11. apr 2015

nas maly patri tiez skor k tym, ktori piju po menej, snazim sa mu stale pripominat pitny rezim, aj v skolke nech pije aj doma, nie som zastancom toho, aby pil stale to iste, cize snazim sa aj dzusiky , aj cajiky a aj obycajnu pitnu vodu, priala by som si aby pil viac, aj ked sme nemali ziadne zdravotne problemy kvoli tomu
pit z pohara zacal asi ako dvojrocny, ale mlieko stale pije z flase dudlikom aj ked ma uz 4 roky, jedno co mi stale pije dost je mliecko, to miluje 🙂

dankaa78
12. apr 2015

Starsej dcere davam plastovu flasu plnu cistej vody a napisala som tam fixou jej meno.Vypije cca 1,5 l denne +ine ako polievku kakao ci caj.Mladsia slecna je kojena a davam jej cajik a kravske mlieko.Do teraz neviem kolko mojho mlieka vypije ale je zdrava🙂Postupne tiez zavediem flasticku aj pre nu.Myslim si ze nase deti piju dost🙂

benca
12. apr 2015

Pijeme cajicky ovocne,bylinkove,cistu vodicku,mala si pyta aj sirup

Strana
z3