SOUTĚŽ: Vlhčené ubrousky aneb malý "zázrak" v domácnosti
Některé maminky si bez vlhčených ubrousků neumí vůbec představit svůj život a nosí je úplně všude sebou. Klidně s nimi očistí nejen špinavou pusinku či zapatlané ručičky, ale i kočárek, vlastní oblečení či kuchyňskou linku 😀 Jsou ale maminky, které vlhčené ubrousky skoro vůbec nepotřebují a považují je za zbytečnost. Do jaké skupiny patříte vy? Co všechno jste už utřela a očistila dětskými ubrousky? Pište a my pět nejvtipnějších odpovědí odměníme velkým balením našich vlhčených ubrousků s BIO mandlovým olejem.
Pouzivam len pri cestovani a vyletoch, doma nam stacila voda a mydlo 🙂
@lidka_hipp presne, ako pisete, vlhcene vreckovky su v domacnosti "zazrakom na pohladanie", skvela vecicka... <3
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Óda na vlhčené obrúsky
Vlhčené obrúsky,
dostala som od Zuzky,
Zuzka je kamoška,
že obrúsky priniesla.
Čistím, drhnem, pulírujem,
šupom sa špiny zbavujem,
špina hnusná, zažratá,
obrúsok ju vyláta.
Čistila som nimi už všetko možné,
linku, skrinku, ba i kožné
prúsery, či lahko udržateľné,
onedlho sa chystám aj na prádlo posteľné... 😅
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Naozaj som cistila vlhcenymi vreckovkami uz skoro vsetko... od ritule cez monitor az po dlazku... 😅
tak nasa vtipna prihoda: cestovali sme vlakom a neterka papala chlebik s maslom. poznate to, deti ho rozmrvia vsade naokolo a este ked vykrikovala, vyprskla kusok masla na nohavice spolucestujuceho, spolusediaceho a hlavne spiaceho pana. museli sme ho teda opatrne zobudit, vysvetlit, co sa stalo a ponuknut mu vlhcene utierky, aby si to utrel. preto hovorim vtipna, pretoze pan to pochopil a aj sa na tom zasmial. inak vlhcene pouzivam skoro na vsetko, najlepsie su, ak detom nieco kvapne alebo padne jedlo na koberec, rychlo to s nimi vydrhnem
ahojte,aj ja patrím k tým, ktoré vlhčené obrúsky používajú dennodenne a to nielen pri bábatku. odličujem sa nimi, utieram všeeeetko, čo je nadrobené alebo vyliate, no a samozrejme pomáhajú mi pri udržiavaní mojich synov čistých 😉 ale minule ma tromfol a rozosmial môj tri a pol ročný synček, keď vlhčenými hippíkmi utieral svojho plyšového dalmatínca. keď som sa ho opýtala, čo to robí, tak mi odpovedal, že dáva dole bodky psíčkovi, lebo už sa mu takýto bodkovaný nepáči.... 😀
Neviem si ani predstavit fungovanie bez vlhcenych obruskov, samozrejme, že ich používam pri dcérke, ale skvele sa s nimi aj utiera prach, lesklá kuchyna, topanky, vnutro auta, kocik... 🙂
Vlhčené obrusky idú u nás na tony (okrem detí na utieranie prachu, kuch.linky, záchodu) 😀 Okrem utierania ich deti maju za ohromnú hračku.. najviac "poteší" ked ich rozhádžu po radiatore... 😀 Prvýkrát som vlhčene utierky kúpila ešte bezdetná, ked ešte vtedy s frajerom (terajším manželom) sme šli na stanovačku... S mužom ich voláme INSTANTNÁ SPRCHA, ked maju poslužiť nám dospelákom 😀 😀 😀 😀 😀 Kým sme nemali deti, tak naozaj sa používali len miesto sprchy u nás, ked neboli podmienky na ozajstnú sprchu 😀 Teraz sa používaju na všetko... čokolvek a kdekolvek treba utrieť...
Vlhčené servítky sú tá najsuper vec, ktorú niekto vymyslel 🙂 u nás doma ich využívame všade. Máme v každej izbe balíček keby niečo. Najväčšia radosť z toho že ich máme pri sebe bola pri uvítaní detičiek v našom meste keď náš refluxový drobec ozvracal tete poslankini krásne červené lakovky. Ešteže to vzala s úsmevom 🙂 a aj náš tatik bol podarený s vážnosťou a ľútosťou v tvári jej vraví : Môžem vám ponúknuť aspoň servítku a už naťahoval ruku s balíčkom 🙂 Ináč ocino ich využíva aj na utieranie prachu, či keď robí poriadok v mojom aute 😀
Nedavno sme malovali steny a kedze sme si to robili svojpomocne, samozrejme sem tam na nieco kvaplo, a viete cim to islo najlepsie dole...vlhcenymi obruskami...a to myslim uz zaschnutu farbu na druhy den, hlavne okolo vypinacov a zastrciek. Tiez ked farbim mame vlasy, vsetko co upatlem tam kde netreba (myslim na hlave) krasne zijde dole. Moj muz ich ma stale v priehradke dvier auta, a to si ich sam kupuje, lebo musia pekne vonat. Uz som si s nimi pomohla aj pri utierani prachu z listov rastlin, a veru nezvedli 😵 Ale najviac sa mi paci ako sa s nimi zabavi moj drobec pri prebalovani...susti mu to a snazi sa najst ten otvor odkial som ja daco vybrala 😀
Pre mňa jedna s najdôležitejších potrebných vecí pri dieťatku. Pravdaže keď sme doma a máme možnosť umyť pod vodou, využívam túto možnosť ale nie vždy táto možnosť je a vtedy nastupujú utierky - na ne nedám dopustiť 🙂
S vhlčenými utierkami utieram všetko, aj kečup z manželovej košele, moje druhé dieťa 😀
@lidka_hipp pre dieta ked sme doma, tak su najlepsie voda a mydlo. neuznavam pouzivanie vlhcenych utierok doma pre dieta. ale na cesty je to super. a maju nezastupitelne miesto v domacnosti. kuchynska linka, nabytok, podlaha, ked je nejaky flak, nieco zaschnute najdem, tak to utierkami ide sikovno odstanit. pouzivam ich aj na utieranie zaspinenych topanok. na kocar i bicykel, na klucky v dome, na sedacku. proste su super na vsetko.
ja nimi zmyvam spinu na dlazke kedze nemam cas ju umyvat :D
@lidka_hipp Slovenčine rozumies na 1*
@lidka_hipp ja sa bez nich obidem... Dokonca si myslim, ze na detsku papulku alebo prdelku je lepsia cista voda ako akykolvek obrusok. Ten akurat vtedy, ked voda nie je k dispozicii.
no ja môžem používať tie vlhčené obrúsky na všetko možné čo ste ti vymenovali, len nie na zadoček mojej dcérky, lebo okamžite ho má červený......a to akúkoľvek značku....
no ja s nimi utieram podlahu v kupelni :D
Ja som tiez pouzivala ked boli deti mensie a este aj teraz ked ideme na piesok atd.,a tiez ich mam rada ked robim kysnute cesto a rozvalkam a ostanu zvysky na pracovnej doske tak to cesto nimi zotieram aspon nemam celu hubku od cesta
@miracle Moc díky za pochvalu. Mám pár slovenských přátel, občas čtu slovenské knížky nebo časopisy a ve škole mám i slovenské spolužačky. Čili se snažím udržovat živý kontakt s "cizím" jazykem 😀
Vlhcene obrusky pouzivame vacsinou na klasicke veci, rucicky, pusinka, obcas domacnost - utriet kupelnu, zachod, stolicku.. No najvtipnejsia prihoda, kedy som paradoxne nepouzila vlhcene obrusky bolo, ked sme boli s drobcom vonku, mal asi 14 mesiacov, ledva zacal chodit. Od malicka zboznuje akekolvek palicky a drievka, tak si behal po parčíku a zbieral si "drevo na ohen". 🙂 Tesila som sa, ako mam chvilku klud, ako sa pekne sam zahra. A zrazu dobehol za mnou s "palickou" v ruke - bolo to kako... Ako na potvoru som obrusky v taske nevedela najst. :D to bola vona ked sme dosli domov..
@lidka_hipp Patrím do prvej skupiny - na detské zadočky ich už nepotrebujem, ale skvele fungujú na čerstvé fľaky od potravín (zachráni to oblečenie pred "predčasným" praním), dobre sa s nimi čistí podlaha, sporák, WC, magnetická tabuľa, zaschnuté jedlo, farbičky, plastelína atď. na nábytku a rôznych iných miestach. Výborný pomocník na cestách na utieranie čohokoľvek. Zdá sa, že sa stali trvalou výbavou našej domácnosti. Používajú ich už aj moje deti, ak vyrobia "bordel" 🙂
Presne tak, aj ja som s nimi okrem nášho Adamka uz cistila aj našu obyvackovu stenu a drevený stolík od prachu, zaprasene listy na izbovych kvetoch, cistila som nimi aj kocik, textilnu cast aj konštrukciu, aj nasmu psikovi karpinky z oci, policku v kupelni, tenisky malému, keď ich vonku zaprasil alebo umazal, pre istotu ich vzdy so sebou nosime von na utretie rucok od piesku alebo od zmrzliny
Tiez pouzívam obrúsky dost casto a ked bol syncek mensí,tak mi zvykol pomáhat pri utieraní prachu.Dala som mu obrúsok a sikovne si ocistil postielku,skoda,ze uz tak nepomáha :D
já z vlhčákama drhnu snad všecko 😀
od parapet,prachu, linky,bot,kočáře,PC,proste na cokoli a taky maléj na ručičky , pusinu, a zadeček 🙂
A ešte vždy dobre posluzia nasmu výrobcovi aj na hranie, lebo on rad odtrhava tie nalepky z obalu a potom mi utierky vsetky povyberá a rozhadze po byte a ja sa ich snazim napchat naspat, aby mi neuschli, dávam ich potom aj s obalom do mikrotenoveho vrecka
My používame obrúsky úplne všetci, od detí až po manžela. Používam ich na deti od hlavy k päte, v celom byte a manžel aj v aute, neviem či je u nás vôbec niečo čoho sa obrúsky nedotkli .-). Po dnešku sa naše využitie obrúskov rozrástlo aj na psa, pri venčení naňho synček vykydol zmrzku, ešte ju aj rozotrel, že aby mu nebolo teplo a keď som chcela psa priniesť našim bez zlepených chlpov, tak si aj psíček užil komfort vlhčených obrúskov 😀. Takže u nás nielenže odstránia nečistoty ale účinkujú aj na psa. A po mojej dnešnej názornej ukážke ich synček, ako mi názorne predviedol bude bežne používať na utieranie papuľky psíka, aby nebol špinavý, takže široké využitie u nás, od ľudí, cez veci až po zvery
@lidka_hipp Dobrý deň, tak u nás sa tiež vlhčené servítky používajú skoro na všetko. Od utierania umazaných detí, odličovanie, utieranie prachu, podlahy, linky, auta... Veľká záchrana bola, keď sme boli na grilovačke na chate vo väčšom počte, z toho štyri deti a pokazilo sa nám čerpadlo od studne, takže žiadna voda. V blízkom okolí žiaden obchod, takže ani balenú vodu sme si nemohli dokúpiť. Tú čo sme mali kúpenú v zásobe sme nechali deťom na pitie. No a na umytie riadu sa neušlo, ale vyriešili to vlhčené servítky. Pekne sme s nimi všetko vyutierali. Taniere sa leskli ako z reklamy na saponát 🙂 Sú super aj na čistenie grilu. A mastnota je preč 😀 Takže chatu sme pri odchode zanechali pekne čistú a aj voňavú vďaka vlhčeným servítkam.
Poviem úprimne dokedy som nemala dieťa som pomaly ani netušila čo sú vlhčené obrúsky, no odkedy som mamou tak vlhčené obrúsky sú s nami všade doma, vonku, v aute 🙂 proste pri malom dieťati sú neodmyslitelnou súčasťou nášho života, naposledy som manželovi s nimi vo firemnou aute utrela palubovú dosku na pumpe keď išiel platiť bol tam dlho malá spala v zadu a kedže tam mal veľa prachu tak som realizovala 🙂 keď ma videl ako to utieram pousmial sa a zakrútil hlavou a jeho hlaška keď sadol do auta "Ďakujem ty môj PUNTIČkÁR" už môžem mať aj kontrolu z vedenia tak tu mám čisto 🙂
tiez patrim k oddanym pouzivatelom. Utieram nimi ozaj vsetko..... od pusinky zadocku ruciciek, cez vsetko vyliate nadrobene , oblecenie, kocik, az po cistenie monitoru, telky, ba dokonca aj karoserie a okien na aute 😀 su so mnou vsade....
Vlhcene obrusky, nosime hlavne na cesty, cize ich mame v aute pre pripad potreby. Manzel s nimi veselo utiera aj palubovku 🙂

ja obrúsky používam 🙂 a aj budem používať - v kabelke majú svoje miesto a dokonca ked sme v meste a potrebujem použiť toaletu tak si požičiam obrúsky od malého a idem na to 🙂