icon

SOUTĚŽ: Vlhčené ubrousky aneb malý "zázrak" v domácnosti

lidka_hipp
6. jún 2014

Některé maminky si bez vlhčených ubrousků neumí vůbec představit svůj život a nosí je úplně všude sebou. Klidně s nimi očistí nejen špinavou pusinku či zapatlané ručičky, ale i kočárek, vlastní oblečení či kuchyňskou linku 😀 Jsou ale maminky, které vlhčené ubrousky skoro vůbec nepotřebují a považují je za zbytečnost. Do jaké skupiny patříte vy? Co všechno jste už utřela a očistila dětskými ubrousky? Pište a my pět nejvtipnějších odpovědí odměníme velkým balením našich vlhčených ubrousků s BIO mandlovým olejem.

sunibrutal
6. jún 2014

ja som taká zlatá stredná cesta 🙂 vlhcené utierky pouzivam - ale hlavne na zadocek synceka, ked sme na ceste, tak aj na rucicky,tvár a aj necistot, ktoré syncek po sebe necháva 😀 🙂

aluxka
6. jún 2014

@lidka_hipp tak to je pravda, preto treba pohotovú reakciu maminky 🙂 fakt je, že kočík nieje ako z práčky ale ved nám predsa stačí efekt " naoko" nech nevyzeráme na prechádzke ako keby sme vodu nemali 😀

slavuska237
6. jún 2014

čítam tu tradičné veci ktoré s vlhčenými obrúskami robím aj ja uz od kedy vlhčené obrúsky existujú ja vám poviem jeden opačný príbeh keď sme vl.obrúsky nemali nebudem písať ze som s nimi raz utrela podlahu v celej kuchyni lebo som počúvala svoju obľúbenú pesničku..ani to ako som utierala gumu pod nohami v aute lebo ho rodičia používajú na prácu a využila som cca 2/3baliku a vedela som že muz sa naštve tak som si ich rychlo dala(napchala) do zadných vrecák,samozrejme zabudla som na ne a ked sme vystúpili pred obchodom celý zadok mokry čistý trapas😀 ale moj pribeh je skor o tom co sa stane ked ich nemate a poslete muža aby poutieral nové potahy v aute ze s tym to zaručene pojde z razu pride a kričí ty si mi tvrdila ze neostane ani náznak a auto je celé biele...vlhčené obrúsky pochopil ako navlhcit obrúsky (servítky) podotykam ...cele auto bielo bodkovanee😀 od sulkou zo servítky😀od vtedy ich mame aj v prednych aj v zadnych dverach 😀a servítky su servítky a vlh obrúsky su vlh obrusky 😀

lauricka
6. jún 2014

používame, samozrejme, na čokoľvek a pre deti je najlepšia hračka ich jeden po druhom všetky povyťahovať z obalu. Potom si ich nosím v igelitovom sáčku. Zadky deti ale umývam vodou, na prebaľovanie ich používam len veľmi ojedinele.

naty1987
6. jún 2014

U nas vlh.obrusky maju uz svoje miesto a bez nich nejdem ani von
Nikdy som ich vo velkom nepoužívala ale po narodení syna sa vela zmenilo a nebolo vela času najskôr som ich pouzivala len pri prebalovani a potom uz na vsetko a vsade kedze máme v obyvacke cierny nabytok tak som vlhcenymi utrela prah umyla podlahy od cokolady som vyčistila tricko super to slo 😉 a ked bolo vonku velmi teplo sprcha po ruke nebola tak som sa po pazuchami utrela 😀 ale ucel splnilo hned mi bolo lepšie

A raz sme od známych dostali kamilkove vlh.utierky maly alergik co som vtedy netusila tak sa vysypal ale ked mi bolo ľúto len tak ich vyhodiť pouzivala som ich ja a mne sa perfektne zaparil zadok 😀 no cez leto radosť 😀 tak som ich nakoniec minula na utueranie prachu 😉

margarita
6. jún 2014

my tym cistime fakt uplne vsetko = od zakakanych zadockov cez manzelove oblekove topanky a najnovsie aj cudzie deti na ulici od zmrzliny 😉

nechapem, co som pouzivala na cistenie pred tym, ako sme mali prve dieta 😀

dadda
6. jún 2014

ja si bez vlhcenych obruskov neviem predstavit zivot, pri prebalovani, pri papani, doma i na cesty, pouzivam ich na vsetko, co pride 😉

fazulka17
6. jún 2014

tak u nás sú obrúsky top. Fajne sa s nimi dajú vyčistiť škvrny na oblečení či už malej ale aj škvrny čo má mamka alebo tatko. Používame ich von aj doma. Proste nechápem ženy ktoré ich nepoužívajú úžasná vecička

jahodka30
6. jún 2014

naša rodina a hlavne náš drobček si bez vlhčených obrúskov nevieme predstaviť ani jeden deň 🙂 🙂 , vždy a všade ich máme poruke aby sme boli čistunký 😉 ... nakupujeme vo veľkom do zásoby aby sme ich mali dostatok...

vejinka
6. jún 2014

tak my tiez pouzivame...na pusu.. na zadok po kakani v prirode ..na ruky po najazde do zahrady.. a dnes ked sme upratovali a prehadzovali par veci v izbe po X rokoch tiez deti vyfasovali a utierali nohy na stole nohy na stolickach a sufliky...minule muzovi auto obkakali vtaci a neslo mu to dole...a ja vytiahla z kabelky a bolo po hovienku ..ozaj na ne nedam dopustit ..vzdy a vsade ich mam so sebou..skoro ako intimky a tic tacy :D

sarra01
6. jún 2014

Pri odstiekavani mliecka pre dcerku ma nieco zaujalo v telke, otocila som sa a nechtiac mi vystrieklo dost vela mliecka priamo na obrazovku. Co bolo hned po ruke ak nie vlhcene obrusky? Odporucam ich teda aj na monitor televizie 🙂)

marthuska
6. jún 2014

Minule na prechadzke okakal holub kamoskin kocik, rychlo som tasika zbrane: vlhcene utierky a bolo po probleme, kocik navyse krasne vonal mandlovym olejom🙂)

veronika93jakub
6. jún 2014

@lidka_hipp Takze moj zazitok-palec hore!! Bola som s mojim drobcom na detskom ihrisku,sledovala som si tak ockom jednu mamicku lebo sa mi pacilo ako je oblecena,ako som ju tak sledovala tak utierala svojmu dietatu ruky vlhcenymi obruskami..potom presla smerom k odpadkovemu kosu(takemu nizkemu s napisom mesto nitra,viete co vystavalo mesto),logicky som cakala ze pouzite vlhc.obrusky hodi do toho kosa,ale ta mamicka na moje prekvapenie este vyuzila pouzite obrusky a poutierala nimi cely kovovy odpadkovy kos. Pozitivne ma to prekvapilo,a myslim si ze keby sme kazda prispeli svojou ,,troskou" a udrziavali by sme si v cistote nielen mestske ihriska,sidliskove ihriska,ale vsetko okolo nas,tak by okolo nas nemuselo byt tolko spiny,bordelu a podobne.

zuzanitaina40
6. jún 2014

S podobnymi obruskami utieram prach a nabytok, takze moja rocna dcerka ma napodobnuje a utiera nimi vsetko co je pride do cesty. Rada ich aj papa, trha a preto vzdy musim byt v strehu aby ich nezjedla. No myslim ze uz sa tak niekedy stalo a urcite nejaky kusok zjedla, takze su stravitelne🙂

drak25
6. jún 2014

Bez obruskov si už neviem predstaviť ani jeden deň, samozrejme používame ich na štandardné veci ako utieranie zadocku, rúk,ale sú super aj na čistenie topánok,alebo zaprasenych listov kvetín 🙂

mibel
6. jún 2014

tak ja obrusky pouzivam na bezne veci ako je hlavne utieranie zababranych deti a ostatneho co zebabrali zababrane deti 🙂 , ale Jahanka poutierala aj skrecka sice sa mu to nepacilo , ale hlavne je ze prezil 🙂

soniatko
6. jún 2014

aj ja si myslim, ze vlhcene obrusky su super vynalez. nedam na ne dopustit okrem ineho pri odlicovani a ked si potrebujem doma cosi porobit, dam malej zo dva kusy do ruky a mam pokoj, lebo ona s nimi poutiera vsetko, co vidi. a bavi ju to veeeeeelmi dlho. 😀 😀 😀 😀 😀

19841002
6. jún 2014

My sme včera obrúskami utierali nátierku z plávajúcej,čo synáčik skúšal ako lieta chlebík.

lidka_hipp
autor
6. jún 2014

@sunibrutal
@aluxka
@slavuska237
@lauricka
@naty1987
@margarita
@dadda
@fazulka17
@jahodka30
@vejinka
@sarra01
@marthuska
@veronika93jakub
@zuzanitaina40
@drak25
@mibel
@soniatko

Mám takový dojem, že bychom tuto diskusi měli předat našemu vývojovému oddělení do Německa, aby si početli, k čemu všemu se původně dětské vlhčené ubrousky hodí 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kitty88
6. jún 2014

okrem standardneho utierania zadocku a ruk ci ust pouzivame najcastejsie obrusky na utieranie konferencneho stolika a obrazovky tv, ktore su nonstop zapackane od ruciciek nasej slecny... a dcerka utiera vsetko co vidi 😀

majik66
6. jún 2014

bez vlhcenych utierok ani na krok😀 stale je lepsie mat ich po ruke ako spinavceka v kociariku 😀 😀

ivetpb
6. jún 2014

Dneska sme boli v obchode a k nakupu som chcela pribalit aj vlhcene obruky. Ako som ich brala s regalu tak moj syncek mi ich vzal z ruky a nechcel mi ich dat fo kosika. Tak teda dobre nech si ich nesie ku pokladni sam 😉 . Prechadzali sme okolo regala kde predavacka utierala prach a moj drobec si ku nej cupol, otvoril si vlhcene, jednu si vytiahol a zacal jej pomahat. 😀 . To bola teda sranda, zasmiala sa aj predavacka a pochvalila ho aky je sikovny. Maleho to este viac povzbudilo a nechcel odtial odist, a tak som tam cakala ai 5 min. Kym ho to prestane bavit. Potom vstal, zobral vlhcene, mna za ruku a viedol ma k pokladni. A samozrejme nezabudol zamavat predavacke a polat jej pusu. 😎

miracle
6. jún 2014

Kralovstvo za vlhcene obrusky....

uz peknych par rokov ich pouzivam pravidelne, zacala som este ako bezdetna - ako odlicovadlo na cestach a vsade dostupne umyvadlo.
Odkedy mame deti, pouzivame ich pravidelne...na akekolvek spinky, smuhy, upatlane ruky, zmrzlinu na sedacke.

Inak perfektne cistia koberce, sedacku a moj lakovany nabytok im dakuje za aky taky vyzor (minimalne pred navstevou....svokry a pod... 😀 😀 😀 )

Bezne odchadzam z domu bez makeupu, bez maskary, ale bez utierok nikdy...

Inak preferujem biodegradovatelne vreckovky, po pouziti mi ich aspon zozeru potvorky v komposte

mirkasmirka
6. jún 2014

my sme tiež obrúskový a používame ich kdekoľvek a na čokoľvek čo sa dá nimi utrieť. Počnúc pusinkou a končiac nehodou v plienke. Sú na nezaplatenie pri prechádzkach a jedení v kočíku. Neviem ako by som riešila utieranie malej len tak suchými vreckovkami. Dakujem, že ich vymysleli.

giveta
6. jún 2014

@ivetpb To mas ale sikovneho synceka 🙂

teress
6. jún 2014

potrebujeme ich...chceme ich..aj ich kupujeme, na ritku, zamazanú pusinku od čokolády, na všetky nehody pri jeden,í po jedení, aj následkov jedenia...a ja som s nimi dokonca utrela z rúk aj farbu zo štetca čo sme natierali pieskovisko, nie je o čom..spadáme do skupiny čo potrebuje vlhčené utierky

slavuska237
6. jún 2014

jebnu nezodpovednu skúsenosť 😉 samozrejme nebolo ublížene žiadnemu stvoreniu 😀 dve mamičky si sedia na káve zatial co ich ratolesti vo veku všetko do pusky patrí sa hrajú 🙂 jedno z nich zacne ťahať mamku a opakuje, ,mnam mnam mnam mnan mnam mnam,, ako robot.inak starostlivá mamička ale práve počúva super klebety o tretej mamičke a da do rúčky dietatku piskotu nadsebe počúva klebety ale to ze jej dieta tu piskotu len pomrvilo si nevsima iba ten akt toho ze ma zrazu špinavé dieťa 😀vytiahne obrúsky ale klebety nabrali na obrátkach a tak jednou rukou čistí a zvyskok seba hlta inf dieta este stale neprestalo opakovať mnam mnam ked ty zrazu ticho 😀 utierky kt maminka pouzivala uz niesu na kolenach dietatka ale v puse jeho kamosa pred chvíľou opakujuceho mnam mnam 😀 určiťe chutili 😀prelaknuta mamka utierky vybrala a uz nikdy viac nevboli pouzite ako mahrada stravy ani ako umlcovadlo😀

456456
7. jún 2014

Nikdy som nepoužívala vlhčené utierky, ale ako sa mi malý narodil tak to začalo. Najprv to bolo určené len na jeho malú ritku, ale už používam na všetko. Tým, že som ich začala používať na iné veci ma naviedol môj synček. Vždy som mu hovorila, že ho musím utrieť, aby bol čistý. Raz prišiel náš tato z práce nie veľmi dobrej nálade, my sme mali všade hračky, tak sa rozčuľoval, že je všade bordel. My sme sa s chlapom potom riešili niečo v kuchyni a malý zostal v obývačke. Prišli sme pozrieť čo robí a on všetky utierky povyťahoval a porozhadzoval po celej izbe. Vysvetlil, máme bordel čistím. On všetko utieral - vytiahol, utrel a zahodil na zem. Bolo mi ich ľúto len tak zahodiť, tak som utierala čo som videla a išlo všetko krásne dole. Od vtedy to stali univerzálnym čističom, malý môže len 2 utierky denne a každý deň s ňou utiera nábytok, neskutočne sa pri tom teší, je to veľká zábava 😀

lidka_hipp
autor
7. jún 2014

@ivetpb

Máte opravdu moc šikovného synka! Snad mu kladný vztah k uklízení vydrží 🙂

@miracle

Nejsem ve slovenštině moc dobrá, ale předpokládám, že svokra je manželova matka, tedy česky tchýně 🙂 Neboli bytost, před kterou se má mít každá manželka na pozoru 😀

@slavuska237

Klevety přece patří nejen k maminkovskému životu. Navíc je důležité umět správně třídit informace 😎

@456456

Pozitivní vztah k úklidu je potřeba budovat už od malička 🙂

venita
7. jún 2014

Zdravim. Kym som nemala deti, tak som o vlhcenych obruskoch ani nevedela :D nepouzivali sme na nic. Ale odkedy mame deti, tak ich pouzivame naozaj na vsetko... Od zadocku, cez utieranie ust a ruk, az po utieranie nabytku, spinavych topanok, na odlicovanie.... a v neposlednom rade aj na umyvanie nakupnych vozikov, kedze tam davam sadat deti 🙂 tolko spiny z nich vzdy utrieme, ze mi je az zle :D Takze u nas su na nezaplatenie a naozaj vdaka za ich vynalez 🙂 myslim, ze ich budeme pouzivat uz staaaale....