icon

Dobré ránko. Týždeň s rodinou iRobot začína. Už máte dnes povysávané?

ivan_irobot
9. okt 2017

Týždeň s iRobot na Modrom koníku začína. Na Slovensku sa prví robotickí pomocníci od iRobotu objavili už v roku 2008. Aj napriek tomu sú pre mnohých veľkou neznámou. Je to úplne nová kategória spotrebičov do domácnosti a ľudia majú nielen veľa otázok, ale prirodzene aj veľa predsudkov. Celý týždeň bude toto fórum otvorené pre akékoľvek vaše otázky a reakcie. Časy sa menia, začnime šetriť čas a neotročiť vysávaním.

Dobré ránko. Týždeň s rodinou iRobot začína. Už máte dnes povysávané?
freefamme
9. okt 2017

Ja budem r.tolez c. 1 ale prve slovo mojho druheho dietata bolo "uba" a to neni veru mama...🙂)) Mame uz aj Scoobu a ja si to strasne pochvalujem lebo podlahy v dome su proste otroctvo a kazdodenna pomoc za tie (nemale) peniaze proste stoji. 👍

evina24
9. okt 2017

@ivan_irobot praveze uz zo 600som presla na 700..fakt si viac nemozem dovolit zial..:( dlhe vlasy veru tych bude dost..
potom som pozerala.este robzone..co aj poumyva..tak zvazujem nad tymito 2 alternativami..
Dakujeeem

katuska2709
9. okt 2017

Dnes som výnimočne vysavala. Veľmi tomu neholdujem, keďže vysávač mame s vodným filtrom, je veľký a ťažký, dlho potom schne nádoba na vodu. Ale darmo, muž chcel vysávač s tepovacom, tak ho máme. Na radsej obehám byt s mopom... Robotický vysávač je môj sen❤

bellabell
9. okt 2017

Tento mesiac určite iRobot zavíta aj do našej domácnosti. Už sa veľmi teším, ked si vyložím nohy a budem len z diaľky sledovať, ako niekto vysáva za mna. 👏 👏👏❤

ivan_irobot
autor
9. okt 2017

@evina24 Ahoj evina, odporúčam pozrieť si tento test magazínu Techbox (Svet technológií na TA3). Tam testovali rôzne značky robotov. Čo sa týka dvojkombinácie mopu a vysávania, 2v1 to jednoducho nejde. Buď vysávam, alebo mopujem. Potom to vyzerá tak, ako keď k trubici vysávača pripojím mop, no a skús to raz, že čo to narobí 😉

https://www.youtube.com/watch?v=-rw8JJCnseg
marissenka
9. okt 2017

Naša haja vo svojom "chlieviku"...Chceme pre ňu kamoša s mopom.snad Ježiško doniesť pod stromček 😂

evina24
9. okt 2017

@ivan_irobot dik..pozrem

freefamme
9. okt 2017

@evina24 Ja mam tu Scoobu co aj umyva a som s nou velmi spokojna, tak cisto som este umyte nevidela, lebo ona umyva stale s cistou vodou, nie ako mop, s coraz spinavsou. Ale vie to spravit len cca 30 m naraz.

evina24
9. okt 2017

@freefamme ale musis pred tym povysavat..ci?
Lebo ja mam bielu lesklu podlahu vo vacsej casti domu co mi robi problem upratovat :/ casovo velmi narocne..a ani sa mi to pekne neleskne po tom zmyvani..a treba najprv povysavat a potom umyt..

A zas vela penazi nemam :(

babulkomale
9. okt 2017

@evina24 dat si bielu lesklu podlahu hranici so sebatryznenim :D ved su aj krajsie veci na svete ako upratovanie 😉

freefamme
9. okt 2017

@evina24 aj ja mam bielu podlahu (preto mam roboty 🙂 a umyje to krasne. Kazdy druhy den ide roomba (ked nie sme doma), takze nikdy neni tak naprasene, ze by som musela pred mokrym umyvanim este vysavat. Ono to ma aj filter kde sa vacsia spina zachyti.

evina24
9. okt 2017

@babulkomale uz viem 🙈😀 len ked sme stavali to bolo pred 5rokmi som este mala iny rozum ako teraz..vies ako..tak teraz musim najst nieco co mi pomoooooze 😵

evina24
9. okt 2017

@freefamme tak mas aj roombu na vysavanie aj scoobu na mokro?
Ja mam taky silny vysavac ze mi to pekne povysava az do lesku ze umyvam fakt len zriedka..tak ale to trvaaa strasne dlho..a ked pridam konecne aj to mytie..tak dalsi cas 😵😵😵

vlnovkaa
9. okt 2017

Mile damy, mali sme doma vysavac typ tusim iRomba 320 co vysava aj zvieracie chlpy (mali sme jazvecika) a po par mesiacoch trapenia som ho predala. Je to uplna hovadina! Ani len z kratkovlaseho koberca chlpy nezobralo, len co som mala vkuse nervy ze do coho sa zamota a zas potrebuje nabijat. To naozaj zoberiem vysavac a mam byt povysavany za 10 minut.

gebrielka1
9. okt 2017

@ivan_irobot akcie budú?? To vravíte dnes, keď som v piatok už kúpila roombu ? Ak bude cenový rozdiel výrazný, asi si obucham hlavu, keďže sú to nemalé sumy...😖

foxylady13
9. okt 2017

Ja vysavam snáď aj 3 krát za den🙈🙈🙈keď mne vadia tie omrvinky a pri 2 malych detoch ich na zemi vidim neustale😂😂😂

jarus_galbi
9. okt 2017

@ivan_irobot
Aka je, prosim vas, zivotnost vyrobku, povedzme, ak berieme do uvahy najvyssi model? Vysavala by som cca 3x-4x za tyzden dvojposchodovy dom.
Dakujem😊

eliskakubko
9. okt 2017

Ja takisto vysavam kazdy den, ved pri dvoxh detoch 🙈 a na irobot si brisim zuby dlhso cas😸

atinkaa
10. okt 2017

@ivan_irobot dobry den prajem Ivan. Chcela by som sa opytat na Vasu skusenost. Roomba denne pouzivana, cistena, jedneho dna definitivne ''odisla'' a ja furt verim, dufam, ze nie navzdycky - medzitym sme sa stahovali, teda je stale pjekne zabalena v krabici ale je sanca na jej vzkriesenie - moze to byt len baterka? Je s tym nejaka skusenost?
Jednoducho tych poslednych par dni predtym nez prestala vysavat vobec sa stale vracala do nabijacej stanice a ''tvarila'' sa unavene.
Vdaka za nejake info, verim ze nie sme jedini, ktorym sa nieco take prihodilo.

simca06022011
10. okt 2017

@atinkaa mam s tym skusenost ja, vymenila som baterku a isla zase 🙂 ak teda je problem v baterii.
@evina24 a akym mopom to umyvas... ja mam meiko profi mop a umyjem izbu naraz, flaky nerobi, ma speci navleky ktore mozes vyvarit a vydrzia neskutocne dlho + mikrovlaknove ti tu podlahu aj vycistia.. jediny problem je ako vzdy pri mopoch a handrach, ze si clovek namoci ruky 🙂 A netreba predtym vysavat, bezny prach, vlasy zvladne v pohode.

atinkaa
10. okt 2017

@simca06022011 neviem, verim, dufam, ze jo, nic mu nebolo, nic specialne sa mu nedialo, veky fungoval stopercentne, mame teda nejaku starsiu 700cosi verziu, svojich cca 5-6rockov ma, 5 aktivnych, denne upratovacich....
a stalo sa vam to podobne ako pisem, ze mal chronicku unavu a furt svietil cervene a dobijal sa? alebo?
asi skusime baterku najprv,je to lacnejsie ako kupa noveho stroja, i ked ten novy 900verzia by sa mi lubil teda asi😍

a mozno pridam este jednu question na ivana @ivan_irobot - ak by si si mal vybrat pri kupe noveho tak tu akciu s bravou a verziu 800cosi alebo radsej co najlepsia brava a co najlepsia roomba, pytam sa preto, lebo bravu sme nikdy nemali - stale caka v kolonke plan alebo kupime si na svoj cas🙂

a treti dotaz, az teraz pozeram, ze na Slovensku sa mop nevola scooba a ono je to tym, ze je to iny typ, scooba ktora je tiez irobot sa nepredava pre nejaky speci dovod zde?
vdaka i za pripadne tieto odpovede

simca06022011
10. okt 2017

@atinkaa Ano to iste, najskor kratsie vysavala a isla dobijat a neskor som ju odlozila asi na mesiac, potom uz len dobijat sa chcela a na cerveno svietila, ja mam este starsiu, taka cela krasna cierna bola :D . Baterku som kupila, vymenila a isla. Zase ta baterka tiez nie je lacna asi (uz neviem), ak to nema pomoct :D

ivan_irobot
autor
10. okt 2017

@vlnovkaa Ahoj, ak niečo nefunguje, je vždy dobré to s nami konzultovať. Máme infolinku iRobot 0900 111 151 a veľmi často, keď niečo nefunguje, vieme usmerniť, poradiť. V každom prípade, píšeš o robote, ktorý je už technologicky dávno prekonaný, takže teraz je na robotoch systém vysávania už totálne iný, ako pred pár rokmi.

ivan_irobot
autor
10. okt 2017

@jarus_galbi Ahoj, cez víkend som bol u starkej, ktorá má robota z roku 2008. Je jasné, že ho už nepoužíva tak často, ale naše roboty skutočne vydržia makať roky. Určite po dvoch rokoch bude potrebné vymeniť batériu. A pokiaľ sa niečo na robote po čase pokazí (všade je prach, špina a chlpy), oprava stojí rádovo 10tky eur. V priebehu kampane zverejním aj video o crash-teste, čo všetko naše roboty vydržia. Sú skutočne kvalitné 👍

ivan_irobot
autor
10. okt 2017

@atinkaa Dobrý deň atinkaa, s najväčšou pravdepodobnosťou to bude v batérii. Bežná životnosť batérie je 2 roky a potom ju treba vymeniť. Odporúčam robota zobrať pod pazuchu do predajne a otestovať. Tam hneď budete vidieť, či robot začne fungovať. Pokiaľ ste z Bratislavy, pošlem Vám kontakt na veľmi šikovného predajcu, ktorý aj pozrie, či sú ostatné diely robota v poriadku. Pokiaľ by bol problém niekde inde, servis máme v Žiline, takže robota treba poslať k nám do servisu.
Čo sa týka robota v akcii, je to Roomba 896 a toto je robot, ktorý je určený na vysávanie jednej miestnosti. Keď ju povysáva, treba ho preniesť do ďalšej miestnosti a tú dať povysávať. Ak máte záujem vysávať celú plochu domácnosti, alebo viac miestností, je potrebné sa pozrieť na sériu 900, ktorá sa vďaka vizuálnej lokalizácii kamerou dokáže zorientovať v celom byte / dome a pokiaľ sa vybije, ide sa nabiť a pokračuje.
No a roboty Scooba už iRobot v ponuke nemá. Scooba bol umývač a aktuálne sa už orientuje iba na mopovače Braava.

atinkaa
10. okt 2017

@ivan_irobot ok, takze braava je mop, ktory je lepsi? rozumiem tomu dobre?
Na nemeckych strankach Scoobu este stale vidim, preto sa pytam.

A ano nejaky servis v Bratislave by bol perfetkny, teda ak nevadi, ze nas vysavac bol kupovany v Prahe, teda nebude z daneho miesta nakupu.

Dakujem este raz, snad ju dame do pohybu. Je to supiskovy pomocnik, ktoreho za nas doporucujem.

A recenziu na dvojspotrebic teda ak citam dobre tak negativum je len vysavanie po miestnostiach jednotlivo ano? Inak bude v niecom lepsi ako nas 700vkova verzia predpokladam a co ten mop Braava ktory je k tomu pribaleny? ako by ste hodnotil ten? dakujem este raz🙂
http://eshop.irobot.sk/produkt/irobot-roomba-89...

lucik194
10. okt 2017

nie nemame povysavane, muz chodi na tyzdnovky a ja vysavat nestiham, takze vysava sa len 1x do tyzdna, ked boli baby "male" vysavalo sa stale, teraz som od toho upustila.... ked narosypaju budu v tom byvat.... 🙂 takze sa snazia menej trusit a rozsypat...😉

kubko
10. okt 2017

Nie nemám povysávané, preto by sa mi zišiel takýto pomocník, pretože by som ušetrený čas mohla zmysluplnejšie využiť, napríklad na hru s deťmi, alebo na šport. Doteraz som nevedela, že takýto zázrak aj umýva, to by bola úplná bomba - ROOMBA

evina24
10. okt 2017

@simca06022011 posles mi prosim link na ten mop co pouzivas?na mam obyc. Spontex co,zmykam.tym ze sa tak toci 😬 asi nic moc..
A povysavat urcite musim lebo mi to ide vsetko do spar a je to des..raz my svokra poumyvala dlazku bez vysavania..led sme boli prec..skoro som zinfarktovala..ako to vyzeralooo 🙈🙈🙈😵

kim_rossi_stuard
11. okt 2017

nemam ale ked to spominate asi vytiahnem vysavac a uzijem si ho na vsetkych plochach