Dobré ránko. Týždeň s rodinou iRobot začína. Už máte dnes povysávané?
Týždeň s iRobot na Modrom koníku začína. Na Slovensku sa prví robotickí pomocníci od iRobotu objavili už v roku 2008. Aj napriek tomu sú pre mnohých veľkou neznámou. Je to úplne nová kategória spotrebičov do domácnosti a ľudia majú nielen veľa otázok, ale prirodzene aj veľa predsudkov. Celý týždeň bude toto fórum otvorené pre akékoľvek vaše otázky a reakcie. Časy sa menia, začnime šetriť čas a neotročiť vysávaním.

@ivan_irobot praveze uz zo 600som presla na 700..fakt si viac nemozem dovolit zial..:( dlhe vlasy veru tych bude dost..
potom som pozerala.este robzone..co aj poumyva..tak zvazujem nad tymito 2 alternativami..
Dakujeeem
Dnes som výnimočne vysavala. Veľmi tomu neholdujem, keďže vysávač mame s vodným filtrom, je veľký a ťažký, dlho potom schne nádoba na vodu. Ale darmo, muž chcel vysávač s tepovacom, tak ho máme. Na radsej obehám byt s mopom... Robotický vysávač je môj sen❤
Tento mesiac určite iRobot zavíta aj do našej domácnosti. Už sa veľmi teším, ked si vyložím nohy a budem len z diaľky sledovať, ako niekto vysáva za mna. 👏 👏👏❤
@evina24 Ahoj evina, odporúčam pozrieť si tento test magazínu Techbox (Svet technológií na TA3). Tam testovali rôzne značky robotov. Čo sa týka dvojkombinácie mopu a vysávania, 2v1 to jednoducho nejde. Buď vysávam, alebo mopujem. Potom to vyzerá tak, ako keď k trubici vysávača pripojím mop, no a skús to raz, že čo to narobí 😉
@ivan_irobot dik..pozrem
@evina24 dat si bielu lesklu podlahu hranici so sebatryznenim :D ved su aj krajsie veci na svete ako upratovanie 😉
@babulkomale uz viem 🙈😀 len ked sme stavali to bolo pred 5rokmi som este mala iny rozum ako teraz..vies ako..tak teraz musim najst nieco co mi pomoooooze 😵
Mile damy, mali sme doma vysavac typ tusim iRomba 320 co vysava aj zvieracie chlpy (mali sme jazvecika) a po par mesiacoch trapenia som ho predala. Je to uplna hovadina! Ani len z kratkovlaseho koberca chlpy nezobralo, len co som mala vkuse nervy ze do coho sa zamota a zas potrebuje nabijat. To naozaj zoberiem vysavac a mam byt povysavany za 10 minut.
@ivan_irobot akcie budú?? To vravíte dnes, keď som v piatok už kúpila roombu ? Ak bude cenový rozdiel výrazný, asi si obucham hlavu, keďže sú to nemalé sumy...😖
Ja vysavam snáď aj 3 krát za den🙈🙈🙈keď mne vadia tie omrvinky a pri 2 malych detoch ich na zemi vidim neustale😂😂😂
@ivan_irobot
Aka je, prosim vas, zivotnost vyrobku, povedzme, ak berieme do uvahy najvyssi model? Vysavala by som cca 3x-4x za tyzden dvojposchodovy dom.
Dakujem😊
Ja takisto vysavam kazdy den, ved pri dvoxh detoch 🙈 a na irobot si brisim zuby dlhso cas😸
@ivan_irobot dobry den prajem Ivan. Chcela by som sa opytat na Vasu skusenost. Roomba denne pouzivana, cistena, jedneho dna definitivne ''odisla'' a ja furt verim, dufam, ze nie navzdycky - medzitym sme sa stahovali, teda je stale pjekne zabalena v krabici ale je sanca na jej vzkriesenie - moze to byt len baterka? Je s tym nejaka skusenost?
Jednoducho tych poslednych par dni predtym nez prestala vysavat vobec sa stale vracala do nabijacej stanice a ''tvarila'' sa unavene.
Vdaka za nejake info, verim ze nie sme jedini, ktorym sa nieco take prihodilo.
@atinkaa mam s tym skusenost ja, vymenila som baterku a isla zase 🙂 ak teda je problem v baterii.
@evina24 a akym mopom to umyvas... ja mam meiko profi mop a umyjem izbu naraz, flaky nerobi, ma speci navleky ktore mozes vyvarit a vydrzia neskutocne dlho + mikrovlaknove ti tu podlahu aj vycistia.. jediny problem je ako vzdy pri mopoch a handrach, ze si clovek namoci ruky 🙂 A netreba predtym vysavat, bezny prach, vlasy zvladne v pohode.
@simca06022011 neviem, verim, dufam, ze jo, nic mu nebolo, nic specialne sa mu nedialo, veky fungoval stopercentne, mame teda nejaku starsiu 700cosi verziu, svojich cca 5-6rockov ma, 5 aktivnych, denne upratovacich....
a stalo sa vam to podobne ako pisem, ze mal chronicku unavu a furt svietil cervene a dobijal sa? alebo?
asi skusime baterku najprv,je to lacnejsie ako kupa noveho stroja, i ked ten novy 900verzia by sa mi lubil teda asi😍
a mozno pridam este jednu question na ivana @ivan_irobot - ak by si si mal vybrat pri kupe noveho tak tu akciu s bravou a verziu 800cosi alebo radsej co najlepsia brava a co najlepsia roomba, pytam sa preto, lebo bravu sme nikdy nemali - stale caka v kolonke plan alebo kupime si na svoj cas🙂
a treti dotaz, az teraz pozeram, ze na Slovensku sa mop nevola scooba a ono je to tym, ze je to iny typ, scooba ktora je tiez irobot sa nepredava pre nejaky speci dovod zde?
vdaka i za pripadne tieto odpovede
@atinkaa Ano to iste, najskor kratsie vysavala a isla dobijat a neskor som ju odlozila asi na mesiac, potom uz len dobijat sa chcela a na cerveno svietila, ja mam este starsiu, taka cela krasna cierna bola :D . Baterku som kupila, vymenila a isla. Zase ta baterka tiez nie je lacna asi (uz neviem), ak to nema pomoct :D
@vlnovkaa Ahoj, ak niečo nefunguje, je vždy dobré to s nami konzultovať. Máme infolinku iRobot 0900 111 151 a veľmi často, keď niečo nefunguje, vieme usmerniť, poradiť. V každom prípade, píšeš o robote, ktorý je už technologicky dávno prekonaný, takže teraz je na robotoch systém vysávania už totálne iný, ako pred pár rokmi.
@jarus_galbi Ahoj, cez víkend som bol u starkej, ktorá má robota z roku 2008. Je jasné, že ho už nepoužíva tak často, ale naše roboty skutočne vydržia makať roky. Určite po dvoch rokoch bude potrebné vymeniť batériu. A pokiaľ sa niečo na robote po čase pokazí (všade je prach, špina a chlpy), oprava stojí rádovo 10tky eur. V priebehu kampane zverejním aj video o crash-teste, čo všetko naše roboty vydržia. Sú skutočne kvalitné 👍
@atinkaa Dobrý deň atinkaa, s najväčšou pravdepodobnosťou to bude v batérii. Bežná životnosť batérie je 2 roky a potom ju treba vymeniť. Odporúčam robota zobrať pod pazuchu do predajne a otestovať. Tam hneď budete vidieť, či robot začne fungovať. Pokiaľ ste z Bratislavy, pošlem Vám kontakt na veľmi šikovného predajcu, ktorý aj pozrie, či sú ostatné diely robota v poriadku. Pokiaľ by bol problém niekde inde, servis máme v Žiline, takže robota treba poslať k nám do servisu.
Čo sa týka robota v akcii, je to Roomba 896 a toto je robot, ktorý je určený na vysávanie jednej miestnosti. Keď ju povysáva, treba ho preniesť do ďalšej miestnosti a tú dať povysávať. Ak máte záujem vysávať celú plochu domácnosti, alebo viac miestností, je potrebné sa pozrieť na sériu 900, ktorá sa vďaka vizuálnej lokalizácii kamerou dokáže zorientovať v celom byte / dome a pokiaľ sa vybije, ide sa nabiť a pokračuje.
No a roboty Scooba už iRobot v ponuke nemá. Scooba bol umývač a aktuálne sa už orientuje iba na mopovače Braava.
@ivan_irobot ok, takze braava je mop, ktory je lepsi? rozumiem tomu dobre?
Na nemeckych strankach Scoobu este stale vidim, preto sa pytam.
A ano nejaky servis v Bratislave by bol perfetkny, teda ak nevadi, ze nas vysavac bol kupovany v Prahe, teda nebude z daneho miesta nakupu.
Dakujem este raz, snad ju dame do pohybu. Je to supiskovy pomocnik, ktoreho za nas doporucujem.
A recenziu na dvojspotrebic teda ak citam dobre tak negativum je len vysavanie po miestnostiach jednotlivo ano? Inak bude v niecom lepsi ako nas 700vkova verzia predpokladam a co ten mop Braava ktory je k tomu pribaleny? ako by ste hodnotil ten? dakujem este raz🙂
http://eshop.irobot.sk/produkt/irobot-roomba-89...
nie nemame povysavane, muz chodi na tyzdnovky a ja vysavat nestiham, takze vysava sa len 1x do tyzdna, ked boli baby "male" vysavalo sa stale, teraz som od toho upustila.... ked narosypaju budu v tom byvat.... 🙂 takze sa snazia menej trusit a rozsypat...😉
Nie nemám povysávané, preto by sa mi zišiel takýto pomocník, pretože by som ušetrený čas mohla zmysluplnejšie využiť, napríklad na hru s deťmi, alebo na šport. Doteraz som nevedela, že takýto zázrak aj umýva, to by bola úplná bomba - ROOMBA
@simca06022011 posles mi prosim link na ten mop co pouzivas?na mam obyc. Spontex co,zmykam.tym ze sa tak toci 😬 asi nic moc..
A povysavat urcite musim lebo mi to ide vsetko do spar a je to des..raz my svokra poumyvala dlazku bez vysavania..led sme boli prec..skoro som zinfarktovala..ako to vyzeralooo 🙈🙈🙈😵
nemam ale ked to spominate asi vytiahnem vysavac a uzijem si ho na vsetkych plochach

Ja budem r.tolez c. 1 ale prve slovo mojho druheho dietata bolo "uba" a to neni veru mama...🙂)) Mame uz aj Scoobu a ja si to strasne pochvalujem lebo podlahy v dome su proste otroctvo a kazdodenna pomoc za tie (nemale) peniaze proste stoji. 👍