Podeľte sa s nami o vianočné recepty z kuracieho mäsa

timotej_hsh
12. dec 2016

Milé dámy, a tento poznáte?

Jednoduchý a chutný recept na Výborné kurča pečené na masle a mlieku nájdete v našej voľne dostupnej knihe receptov (http://www.kralovskyrecept.sk/).

Kurča rozdelíme na 4 časti, osolíme, okoreníme. Takto pripravené ho vložíme do pekáča, obložíme maslom a podlejeme mliekom. Vložíme na 10 minút do rúry predhriatej na 180 °C, následne teplotu stiahneme na 160 °C a pomaly pečieme 40 minút. Podávame s naturálnou ryžou so zeleninou. 👍

Aký je podľa vás najchutnejší spôsob prípravy kuraťa? Ktorý recept milujú vaše deti najviac? Máte svoj obľúbený vianočný recept, pri ktorom sa počas sviatkov stretne celá rodina?
🙂

pointka
12. dec 2016

Pridám jeden receptík, aj ked nie vianocny, ktorý som varila mojim detickám, ked mali 1 a 3 roky. Velmi jednoduchy na pripravu a podla mna aj zdravy 🙂 Vymyslela som ho, ked moje deti nechceli jest ziadnu zeleninu. V hlavnej ulohe "Shrekove" halušky 🙂
Priprava: Na malicke kusky nakrajane kuracie prsicka som orestovala na oliv. oleji so stipkou soli a cierneho korenia, pridala nadrobno nakrajane huby kuriatka, este chvilku porestovala a ku koncu jedno crievko taveneho syra a trosku slahackovej smotany. halusky pripravite ako obycajne, akurat do nich pridate mixovany spenat 🙂
A kuriatko s kuriatkami, syrcekom a Shrekovymi haluskami je na svete ❤

oslo1
12. dec 2016

@timotej_hsh asi budem za blbu, ale aka je to naturalna ryza? Ja varim len Basmati, ta nam chuti najlepsie.
@pointka dakujem za inpsiraciu 🙂

erikaemkina
12. dec 2016

Krásny dníček , Tak u Nás je oblubené Jordánske kurča , skvelé jedlo ktoré nám velmi chutí 🙂

kupcovci
12. dec 2016

Ahoj, my si najčastejšie robíme kura pečene v 1kg soli vždy sa krásne upecie a je výborné alebo zvykneme plniť kyslou kapustou tiež veľmi chutné🙂

pointka
12. dec 2016

@kupcovci mozem vas poprosit v skratke o recept ako robite to kura na soli, velakrat som o nom pocula, akosi sa ho bojim pripravit 🙂

mirkamirko0809
12. dec 2016

@kupcovci a neni to slane prilis?

kupcovci
12. dec 2016

@mirkamirko0809 ono sa ta sol do toho kurata nedostane po upeceni nie je vobec citit.

kupcovci
12. dec 2016

@pointka
1kg soli vyspem do pekaca urobim tam priehlbinku tam usadim kura a dam piect do rury nezakryvam alobalom.treba priebezne sledovat.

pointka
12. dec 2016

@kupcovci dakujem skusim 🙂 cize bez vody a teplota? nastavenie truby gril?

kupcovci
12. dec 2016

@pointka ja mam elektricku a davam tych 180,nic ine len sol 🙂

pointka
12. dec 2016

@kupcovci oki vyskusam v nedelu 🙂 dakujem.

timotej_hsh
autor
12. dec 2016

@erikaemkina dáte aj recept?

timotej_hsh
autor
12. dec 2016

@oslo1 Naturálna ryža by mala byť taká tá nelúpaná ;) nie je biela

jankalukasova
12. dec 2016

@kupcovci ja ešte doplním, že ja dávam najprv do rúry len soľ... nech sa rozohreje... tak na 20minút... na 200°C potom teplotu znížim.. soľ výborne drží a akumuluje teplo, keď na ňu, na takú horúcu človek naukladá tie kúsky kuriatka, mäsko sa ineď uzavrie a je kraaasne šťavnaté.

erikaemkina
12. dec 2016

@timotej_hsh páči sa
Suroviny
1 ks
kurča
3 ks väčšia
cibuľa
2/10 hlávky/struky
cesnak bezstrukový
1 kg
zemiaky
1 balíček
škorica mletá
125 g
maslo
podľa chuti
kečup
soľ
my rascu nemusíme , nedávali sme
rasca
Kurča umyjeme,stiahneme kožu a osušíme. Rozporcujeme na stredne veľké kúsky, osolíme a obalíme v mletej škorici. Kúsky mäsa poukladáme na suchý pekáč. Podlejeme 100 ml vody.

Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska, posolíme a zakryjeme nimi kura. Na to navrstvíme cibuľu pokrájanú na lupene /môžeme aj na drobno/ a na kocky nakrájaný cesnak. Zakryjeme ďalšou vrstvou zemiakov, ktoré osolíme a posypeme celou rascou. Navrch pokladieme plátky masla,vložíme do mierne vyhriatej rúry a dusíme ZAKRYTÉ 40 minút pri 180 st.C.
Potom pekáč vyberieme z rúry a všetko premiešame s kečupom, ktorým nešetríme. Ja dávam mierne pikant. Znovu vložíme do rúry a dopečieme už odokryté ešte 15-20 minút, tiež pri 180 st.C.

Podávame teplé bez prílohy. Dobrú chuť!

betka22betka
12. dec 2016

pečené kura s pečenými zemiačkami a dusenou fazuľkou

jankalukasova
12. dec 2016

A pridám ešte recept na "stredomorské kuriatko" (tak sa volal pôvodný recept)
Potrebujeme kura (alebo štvrťky...), balíček olív (kto má rád viac, nie je problém..) zelených aj čiernych, baby karotku, niekoľko strúčikov cesnaku, roztlašených nožom, cherry paradajky, jeden citrón nakrájaný na mesiačiky aj so šupkou, rozmarín, maslo, soľ, olivový olej.
Na kura dáme rozmarín, soľ a maslo. Do pekáča, alebo na plech nasypeme všetku zeleninu, tiež mierne posolíme a posypeme rozmarínom a premiešame s troškou olivového oleja (ja som si na olej kúpila jeden obyčajný rozprašovač na kvety, perfektne a rovnomerne sa tak olej dávkuje v pomerne malom a ale dostatočnom množstve), na zeleninu položíme kura a upečieme...
Čo sa týka pomeru, množstva a druhov zeleniny, všetko je na Vás a Vašej chuti.. pokojne by sa dala pridať ešte napr. na štvrťky nakrájaná červená cibuľa a podobne.

timotej_hsh
autor
12. dec 2016

Už nieeeeeeee, ma tu utýrate! 😀
Teraz som sa vrátil od zubára som hladný ako vlk!

pointka
14. dec 2016

A toto mame na veceru z vcerajsieho nakupu 🙂

timotej_hsh
autor
14. dec 2016

😅

roxanne
15. dec 2016

@pointka juj super,dakujem za receptíky