SÚŤAŽ: Aké výhody má Kúzelné čítanie?
Poďme sa pozrieť na to, aké výhody Kúzelné čítanie so sebou nesie.
Jedna elektronická ceruzka funguje so všetkými produktmi KČ. No nie je to super? 🙂 Stačí si stiahnuť príslušný audiosúbor a ceruzku potom priložiť k ikone zapnutia v knihe. Tá ju potom automaticky rozpozná a číta z nej príslušný obsah. To je ale hlavička. 🙂
Široká ponuka produktov – hromada knižiek najrôznejších tém, zábavné stolové hry, či hra na cestovanie. A tento rok sa KČ nádielka rozrastie aj o 3D model Betlehemu.
Určená pre rôzne vekové kategórie – zahrajú sa najmenší od 2 rokov, ale aj školáci na prvom stupni. Ba dokonca sa spolu môže zahrať aj celá rodina. Stačí si už len vybrať (pri výbere Vám určite pomôžu bubliny s odporúčaným vekom).
Dlhá životnosť knižky, pretože majú hrubé kartónové strany a sú viazané v pevnej väzbe. To zaručene ocenia maminky najmä menších detičiek 🙂
El. ceruzka funguje aj ako MP3 prehrávač – môžete si tak do nej nahrať akúkoľvek obľúbenú hudbu alebo rozprávku a využiť ju napríklad na dlhé cestovanie.
Učenie formou zábavy – to zaiste ocenia zas maminy predškolákov, či školákov. Knižky majú za úlohu nás niečomu priučiť.
Má podľa vás Kúzelné čítanie ešte ďalšie výhody? Napíšte, čo sa na nich páči práve vám.
Vyžrebujem 1 z vás, ktorú odmením novou knižkou Zvieratká v ZOO.
Zapojiť do hry sa môžete do zajtra do 10tej hodiny rannej 🙂
Tak výzva je ukončená. Knižku posielame sem: @ferihegy 🙂 Gratulujem!
Ostatné maminy sa, dúfam, znovu zapoja do ďalších výziev 🙂

Je to jedna z najlepších ''hračiek'' akú doma máme.. Kúpili sme ju drobcovi na vianoce a stále sa s ňou hrá.. Ďalšia z výhod je aj to že si ju môže kdekoľvek zo sebou vziať a vždy ho to zabaví.. 😊
Brat hovoril výhradne taliansky, nechcel slovenčinu ani počuť, všetkým zakrýval ústa a hovoril, že máme byť ticho, keď sa snažili na neho prehovoriť v slovenčine... Starí rodičia boli vždy strašne sklamaní, že si s ním nič nerozumejú. A potom sme mu kúpili Kúzelné čítanie. Prvé... druhé... tretie... a zrazu sa mu slovenčina zapáčila, presedí pri knihe hodiny, počúva, učí sa... takže pre nás je toto tá najväčšia výhoda! Dokonalá MOTIVÁCIA učiť sa nový jazyk, nové slová 💛 už sa teším keď KČ kúpim aj môjmu synovi 😍
Dokážem zaujať dieťa každej vekovej kategórie. Hráva forma učenia. V aute veľká pomoc pretože sa s tým dokáže aj na dlhej ceste zabaviť... mala by to byť povinná výbava pre všetky detičky
U nás doma je kúzelné čítanie nezaplatitelnou knižkou...zaujala syna aj nás rodičov. Rozvíja detskú fantáziu a schopnosť predstavovať si co počujem a zároveň je nenasilnym zdrojom informácií aj pre malé / menšie deti. Hravou formou v podstate supluje učebnice (samozrejme len tak okrajovo)...Ja ako rodič som za kúzelné čítanie vďačná 🙂
Je to medzistupen medzi knihou a "ťukacími" zariadeniami, co sa v dnesnej dobe cení 😊
KČ rozširuje slovnú zásobu, trénuje pamäť a zlepšuje vyjadrovanie sa detí.
my si velmi radi citame spolu, ale vyhodou tychto knih pre mna je aj to, ze sa s nimi dokaze zabavit aj sama a ja mozem popritom nieco porobit 😆
Kuzelne citanie je skvelá forma ucenia pre deti aj dospelých. Deti sa dokazu zahrat a popri tom vela veci naucit. Knizky ich neomrzia pretoze vzdy tam najdu nieco nove a zaujmave...
@nelakuzelnecitanie Vdaka kuzelnemu citanie a knihe Spievanky sa moj 3- rocny syncek naucil krasne spievat slovenske pesnicky😘😘😘a 7 rocny Syn sa vdaka Atlasu sveta naucil hlavne mesta statov a rocne zaujimavosti 👍👍👍pre nas urcite vyborne knizky
@nelakuzelnecitanie Pravdupovediac vidím iba výhody, je to edukatívne, hravé, super skladne, pre rôzne vekové kategórie, rôzne motívy , zaujímavé, vtipne, nádherne ilustrované, detičky si poradia aj samé, netreba im predciavat, stačí pero. Super vecička aj na cesty. 👀😍
@nelakuzelnecitanie Ano ma,dalsiu vyhodu. Jedine pri KČ,si dokážem prelistovať celé noviny a vypiť kávu. Tak dokáže detičky zaujať😊
Výhodou je že dieťa sa veľa naučí,zabaví pri čítaní,.nova kniha by nás veľmi potešila ;)
Dalsie vyhody kuzelneho citania:
- ked som syna potrebovala udrzat v nemocnici v posteli a nesmel pozerat do ziadneho monitora, tak mi to velmi ulahcilo kuzelne citanie. Vytiahla som novu knihu a na dva dni bolo vystarane 🙂
- so synom velmi vela citame. Vynechat vecerne citanie je pre mojho syna najprisnejsi trest. Donedavna neakceptoval audio rozpravky, ale ked mi odisli hlasivky, zobral si kuzelne citanie a "precital" si rozpravku na dobru noc sam 🙂
Kuzelne čítanie doma nemáme, ale pokukujem po ňom už dlhsie pre dcéru (2r), plánujeme ak financie dajú, kúpiť na vianoce. Nakoľko moja dcéra sa nedokáže alebo nechce sama zahrať, vyžaduje si neustálu moju ci mužovu prítomnosť tak verím, že s KČ by bola samostatnejsia 🙂 o tom, že ma iné výhody, ako rozvíja slovnú zásobu ani nehovorím.
U nas skvelo funguje na dlhych cestach autom, nielen hra do auta,ale aj ostatne. Takisto ako mp3 so sluchatkami a dospeli mozu pocuvat svoju hudbu a navzajom sa nerusime
Kto vymyslel kuzelne citanie je genius. Knizky s perom zabavia nielen deti ale aj rodicov na hodiny. V kazdej knizke sa dozvieme aj.my rodicia nieco nove. A ake vyhody ma? Hlavne ucenie hravou formou. Knizky su krasne ilustrovane, a obrovske plus ze ked pribudnu nove knizky, staci jednoducho na stranke ku.knizke stiahnut vsetko potrebne a ficime dalej na novych a novych veciach. 👏👏👏 kuzelne citanie by mal.mat kazdy doma, je to 🔝🔝🔝 🍀🍀🍀
Kúzelné čítanie pomáha deťom vnímať nie len zrakom, ale aj sluchom. Bádať a zisťovať toľko nového a do toho zapájať fantáziu. Pomáha deťom pochopiť, naučiť sa a v nemalej časti spája rodinu, lebo tie otázky pri kúzelnom čítaní rozvíjajú aj reč a komunikáciu a zapájajú rodinu 😉 A aj pri opätovnom čítaní vždy na niečo nové natrafíme 👍 Neraz sa aj my (nie len dcérka) pristihneme, že si robíme kvízy a aj sa nasmejeme. Proste naozaj prínos v každom smere. Knihy sú pekne spracované. U nás si našlo už niekoľko titulov svoje miesto a isto nie posledné.👍🍀
U nas si vdaka knizke (starsia dostala minule Vianoce) mladsi cibri jemnu motoriku 🙂 zboznuje zvieratka a predovsetkym macicky, takze ak chce pocut macicku, musi sa perom trafit spravne 😀 knizka ma uspech aj u dospelakov, ked prsi robime si kvizy 😀
Deti velmi zaujimaju nielen informacie v knihach ale aj rozne zvuky zvierat a predmetov.Chlapci miluju dopravu a mnozstvo situacii v tejto knihe opisanych.Nas drobec uz ked mal rok pocuval s nasou pomocou piesne zo spievanok od KC.kedze ma velmi rad piesne a nam uz dochadzal hlas.Vacsie deti sa zasa zababia pri kvizoch.
Kúzelné čítanie ma naozaj veľa výhod, u nás funguje najmä ako zábava na cestách autom, u staršej dcérky sú to spievanky, vďaka nej sa naučila sama naše ľudové piesne a mladšia dcérka zas objavuje zvieratká ☺️
My máme doma konkurenčnú knižku s hovoriacim perom (IRS). Staršia dcéra 4,5 r. sa s nimi rada dlhšie zahrá, výhodou je tréning jemnej motoriky a rozsah info, ktoré nasáva. Ja mám lepší pocit z toho, že si buduje vzťah ku tlačenej knižke a nečumí do elektroniky (tablet a pod.). Nevýhodou u tejto značky je, že knižky sú v mäkkej väzbe. Rada by som skúsila hovoriacu ceruzu z Albi s knižkou s tvrdou väzbou pre mladšiu dcérku k druhým narodeninám 🙂
@nelakuzelnecitanie páči sa mi, že vzdelávajú deti hravou, zábavnou formou. Knižky majú hrubé strany, čo oceňujem, lebo mladšia dcérka má 19 mesiacov a stále si ich listuje spolu so staršou sestrou.
Hracka podobna Fisher Price, ale uci cenne info. Vyborna vyslovnost - zabavna vyuka angl aj nemciny.
Vyhody knižiek : najma kvizy su zaujimave, deti sa nieco naucia a hlavne je to o sutazeni co uz ovladam. Vyhoda aj pre rodicov ze deti sa vzdelavaju aj bez ich pricinenia, povedzme si pravdu, aj my potrebujeme si obcas oddychnut alebo dokoncit zacatu pracu. Dalsia vyhoda ze knizka sa vyrabaju stale nove a nove a mame sa stale na co tesit. 🙂
Ja som z kniziek nadsena, lebo kym ine deti sa dozaduju telky, nase drankaju knizku s perom 🙂 najviac si uzivam ked ma dcera skusa, ze ktore zvieratko vydava taky ci onaky zvuk a potom machruje, lebo ona uz vsetky rozozna aj o polnoci 😀
Na kuzelnom čítaní oceňujem že dokázalo zaujať aj moju dcéru, ktora inak veľmi nerada číta. Vypočute informácie si aj lepšie zapamätá. Krásne názorne obrázky sú ďalším z plusov kúzelného čítania. Tiež sa mi páči že si takto môže čítať aj mladsia dcérka ktorá ešte sama čítať nevie
Ahojte 🙂 podľa mna je veľkou výhodou kúpeľného čítania v tom, že si to môžu “čítať” aj detičky, ktoré vlastne citát nevedia ešte ale zároveň sa môžu učiť objavovať nové veci.... je to veľmi náučné a táto výhra by nás veľmi potešila a zároveň by bola ak darčekom pre nášho Riška, ktorý bude ostlavovat o chvíľku v októbri svoje 2. narodeninky ❤️ Veľmi sa na to tešíme. Ak nevyhráme tak Riško určite kúzelne čítanie dostane na narodeninky alebo má Vianoce 🙂 knihy milujeme, čítame spolu a hľadáme zvieratka, dopravne prostriedky každý deň. Som veľmi rada že ho to baví a fakt sám príde kumne a chce citát knihu.
Úžasné pre deti co nevedia čítať. Je to ako kamarát na hru. Sa spolu rozprávajú, diskutujú. Je krásne sledovať dcéru ako sa s knihou rozpráva. Syn zase prežil cestu autom na dovolenku úplne kľudne, bez reptania, kedy tam budeme.
Nie je to jednotvárna zábava, ale zábavné učenie 🙂. Už len jedna kniha ponúka množstvo možností a dieťa si samo rozhodne, čo bude robiť. Máme veľa týchto kníh a sú naozaj rôznorodé, pre širokú vekovú skupinu.

Kuzelne citanie nam doniesol minuly rok jezisko. Je uplne super, ze sa s nim zahra aj mladsia 1,5 rocna, ktora tam ma nahrate svoje oblubene pesnicky alebo si pusta z knizky spievanky spievanky. Starsia 5,5 rocna, rada hra kvizi v hravom uceni. Takze je u nas pero aj knizky plne vyuzite. Super pestra skala roznych vzdelavacich knih