SÚŤAŽ: Aké výhody má Kúzelné čítanie?
Poďme sa pozrieť na to, aké výhody Kúzelné čítanie so sebou nesie.
Jedna elektronická ceruzka funguje so všetkými produktmi KČ. No nie je to super? 🙂 Stačí si stiahnuť príslušný audiosúbor a ceruzku potom priložiť k ikone zapnutia v knihe. Tá ju potom automaticky rozpozná a číta z nej príslušný obsah. To je ale hlavička. 🙂
Široká ponuka produktov – hromada knižiek najrôznejších tém, zábavné stolové hry, či hra na cestovanie. A tento rok sa KČ nádielka rozrastie aj o 3D model Betlehemu.
Určená pre rôzne vekové kategórie – zahrajú sa najmenší od 2 rokov, ale aj školáci na prvom stupni. Ba dokonca sa spolu môže zahrať aj celá rodina. Stačí si už len vybrať (pri výbere Vám určite pomôžu bubliny s odporúčaným vekom).
Dlhá životnosť knižky, pretože majú hrubé kartónové strany a sú viazané v pevnej väzbe. To zaručene ocenia maminky najmä menších detičiek 🙂
El. ceruzka funguje aj ako MP3 prehrávač – môžete si tak do nej nahrať akúkoľvek obľúbenú hudbu alebo rozprávku a využiť ju napríklad na dlhé cestovanie.
Učenie formou zábavy – to zaiste ocenia zas maminy predškolákov, či školákov. Knižky majú za úlohu nás niečomu priučiť.
Má podľa vás Kúzelné čítanie ešte ďalšie výhody? Napíšte, čo sa na nich páči práve vám.
Vyžrebujem 1 z vás, ktorú odmením novou knižkou Zvieratká v ZOO.
Zapojiť do hry sa môžete do zajtra do 10tej hodiny rannej 🙂
Tak výzva je ukončená. Knižku posielame sem: @ferihegy 🙂 Gratulujem!
Ostatné maminy sa, dúfam, znovu zapoja do ďalších výziev 🙂

Čo sa mne páči na knižke, že je interaktívna, dieťa musi s knižkou "spolupracovať", nie je to len jednostranná záležitosť. Tým pádom na dieťa pôsobí viac podnetov , a ono musí zapájať zrak ,sluch, pamäť.
Ahoj 🙂 keďže pero ani knihu ešte nevlastnime neviem to 100percentne posúdiť ale verím že môjho synčeka by to veľmi bavilo (a super je že je v podstate využiteľná do rôzneho veku a je to učenie v podstate formou hry) . Knihu mu plánujem kúpiť na Vianoce ako darček bude mať 2.5roka strašne rád sa hraje z knihami ktoré obsahujú zvuky zvieratok a podobne . Videla som ju u kamarátky ktorá ju má a neverila som aká je úžasná sama som sa "hrala" tak by knižôčka potešila ak by sa nám pošťastilo neostáva nič iné len zakúpiť knižôčku očosi skôr 😘😆
@nelakuzelnecitanie i keď sa deťom venujeme každú voľnú chvíľku keďže sú ešte maličkí, niekedy padne vhod, keď sa chvíľku prehrajú sami a ja si môžem vypiť v kľude kávu 🙂 dcérka veľmi rada "číta", najradšej niekoľko krát dookola to isté a teda myslím, že toto by bolo pre ňu ideálne, keďže by to mohla zvládnuť aj sama (má takmer 3 roky). Tak isto, i keď to už bolo spomínané, oceňujem pevné strany, keďže máme ešte aj 10 mesačného syna, ktorý nikdy za sestrou nezaháľa. A teda by som sa nemusela obávať, že kniha ostane potrhana, či rozmocena, keďže momentálne hodne slini kvôli zubom 😄 plánujem knihu s perom zakúpiť na najbližší sviatok i z dôvodu, že každý týždeň cestujeme autom 4 hodiny a tajne verím a dúfam, že aspoň staršiu to zabaví na väčšinu cesty 😄
U nas kuzelne citanie pomaha so slovnou zasobou. Rozvija jemnu motoriku a trenuje trpezlivosť. Mame doma 4 knizky, stale dokupujeme a zabava s knizkami nikdy nekonci 😁 mame stiahnute pesnicky so mp3 prehravaca, cize je veľkou zababou aj pri cestovani. Naucili sme sa kpec novych basniciek a pesniciek.
ďakujeme za skvely napad
povedané bolo mnoho - motivácia, rozvoj fantázie, zaujatie, výučba,
pre mna je velkou výhodou že ked si to naše tri deti zapnú, mám aj hodinu volno a to je také vzácne ako diamant 😀
@nelakuzelnecitanie urcite rozsiruje u dietata slovnu zasobu, deti sa naucia kopec novych slov. Dalsia vyhoda je, ze dieta si moze samo pocuvat, kym potrebujem porobit v domacnosti. A tiez je super zabavka na cesty, ked je uz dlho dietatu 🙂
Moja ma buduci tyzden tri roky a verim tomu, ze ked dostane toto, zabudne aj na kazdodenne spievankovo, a hlavne sa Sama zabavi
Sice si vyhodu hrubych kartonovych stran uviedla, ale pre nas je to velmi dolezite, moja dcerka je velky nicitel 🙄 uz mi tak znicila konkurecne hov.knihy, preto by som rada skusila Kuzelne citanie.
Hravou formou uci deti citat a mat rad knizky. Knizka o zvieratkach by sa nam velmi pacila.
U nás je kúzelné čítanie veľmi obľúbené. Syn (4 roky) si ich často pozerá a cestuje s nimi aj autom. Knižky ho zabavia a aj poučia.Mladši syn (1rok) má rád ľudové pesničky. U nás sa číta každý deň.
Kuzelne citanie doma nemame, ale musim uznat, ze knizky vyzeraju uz na prvy pohlad zaujimavo. Su venovane roznym temam, oblastiam, takze si z nich vie vybrat tu svoju azda kazdy. Myslim, ze aj nase deti by potesili 🙂
Kúzelné čítanie mame doma 3 roky, dcéra ho dostala keď ešte nevedela čítať, čo sa jej veľmi páčilo, že s knihou mohla pracovať a hrať sa celkom sama, kúpili sme si aj hru Cesta okolo sveta s ktorou sa zahrá celá rodina. Kúzelné čítanie ma oslovilo tým ako sa hravou formou dieťa naučí nové veci.
@nelakuzelnecitanie okrem toho že je to pre decká veľká zábava je to aj náučné a som rada že ich to baví;) je to skvelý spôsob sa deti učia hravou formou. Skvelé je to, že to počúvajú a dostáva sa im to do ušiek čo je podľa mna najrýchlejší spôsob učenia;) sú to naozaj vyborne knižočky
Ešte nemáme žiadnu knihu z Kúzelného čítania, no pre nás by bola výhoda aj tá, že s týmito knihami vedia deti pracovať i samostatne a nuda pri nich nehrozí 🙂
Pre Tomáška sú zaujímavé tým, že to nie sú klasické knihy, kde mamina číta, ale môže si "čítať" i on sám, sám si vyberá čo ho zaujíma a cíti sa ako jeho veľkí súrodenci. A úprimne, i ja oceňujem, že niekedy dostanem večer od čítania dovolenku 🙂
Sklbene 3 v 1 .. ucenie pomocou sluchu, vizualizacie a zabavy. preto sa skor nauci ak ho ta kniha bavi....
Dieta si vie samo rozhodnut co sa chce naucit z knizky a vybera si iba podla svoho zaujmu...
Knizka v ZOO by nas velmi potesila. Mame zatial len hravu anglicstinu 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Deti sa veľa naučia zábavnou formou, takže ich to baví. My doma máme pár týchto kníh a moje baby na ne nedajú dopustiť. 😉
u nás sa knihy využívajú celkom dosť a pre mňa je jednou z výhod že decká sa s nimi zahrajú aj bezo mňa a veľa sa naučia a ja môžem popri tom robiť iné veci 😀 a pri mnohých kvízoch sa zapotia aj dospeláci
My ešte nemáme nič z kúzelné ho čítania,ale mam takú predstavu to zaobstarať môjmu dvojročné u synovi. Vidím v tom šancu, že sa mu rozviaze jazýček, pretože nerozpráva a rým si rozšíri predstavu, obzory, úroveň komunikácie, chuť sa vzdelávať prostredníctvom čítania a v neposlednom rade ovládať takú zručnosť ako je používanie pera a knihy z kúzelné ho čítania. Dakujem
Podľa mňa je to smutné že deťom čítajú knihy naprogramované čítačky a nie rodičia. Ja som teda stara škola a čítame aj s mužom synovi my. Nic nenahradí čas rodičov. Jasné že tieto moderné hračky, tablety, mobily a playstation rodičov odbremenia od detí. Ale tak načo ich potom majú?
My máme doma takéto knihy tri a u detí sú veľmi obľúbené.🙂 kniha svet zvierat je dokonca zaujímavá aj pre nás dospelých, musím povedať, že aj ja som bola z pár informácií prekvapená. Knihy sú fantasticky spracované. Jediná nevýhoda u nás je, že by sme asi pre každé dieťa potrebovali samostatné pero, lebo keď ho niektorý z nich chytí do ruky, hneď je oň bitka 😂 🙂
@nelakuzelnecitanie
Na kúzelnom čítaní sa nám páči to, že deti sa vedia pekne samostatne s knižkami zahrať a pritom sa aj niečo naučia. A priznám sa, že čo-to sme sa priučili aj my dospelí. 🙂
@nelakuzelnecitanie Minuly rok sme kupili prvu knizku kuzelneho citania atlas sveta a mala obrovsky uspech.Zaujala nielen 7rocneho syna ale aj 2rocneho. Na letnu dovolenku sme dokupili hru do auta. Myslim ze mojim detom okrem horeuvedenych bodov pomohla aj rozvyjat logicke myslenie a motoricke schopnosti. Musia sa naucit ovladat pero a potom rozmyslat ako a ktoru kbizku nacitat. Zvieratka v zoo by nas velmi potesili jlavne mladsieho syna a starsiemu urcite dokupime hravu anglictinu 😉👌❤️
Najvacsou výhodou je že sa týmito knizkami zabavia deti všetkých vekových kategorii. My máme doma 3 ks ale len 1 pero. Tak niekedy býva vojna medzi deckami,ale vedia sa dohodnut. Dcérke pomáha v slovnej zasobe, keďže začala neskôr rozpravat a samostatnosti. Syn je najviac nadseny knižke o dinosauroch. Tie zvuky sú skvele.
@beatrix85 my si tiež knihy citame aj spolu. Ale neviem teda, či si niektorú z týchto kníh držala v ruke.. Ja osobne neovládam a nedokážem napodobniť zvuky XY zvierat, napr. 😁 pre deti to je zaujímavé, je to nadabovane viacerými hlasmi, je to niečo úplne iné ako čítanie od rodiča a nenicia si oči nad tabletom či mobilom 🙂
Nase baby maju vsetky mozne hracky, ale knizky z edicie Hrave ucenie ich zaujali hned...knizky vydavaju zvuky 🐱🐶🐷, baby si s nimi spievaju, hraju podla nich...su skratka zarucenou zabavou nielen pre deti 👶, ale aj dospelych🤰.
My este tieto uzasne knizky nemame, ale mame kamaratku, ktora ma viacero vasich knih. Zabavia sa s nimi neskutocne dlho, hraju sa na hadanky🙂) Hadaj ake je to zviera a hned si aj overia. Ked ideme k nim, siahaju hned po knihach, vo stvorici im to ide paradne. Hoci je medzi nasimi detmi rozdiel...4,6,8,9..nie je ziadny problem. Na knihach sa nebiju. Vyhodou knih je, ze aj bez nasej pomoci sa naucia toho velmi vela.
Moja 3 r. dcerka ja taka ze nic nemoze robit sama. Velmi rada cita so mnou knihy a tu je vyhoda ze by som nemusela byt pri nej a zabavilo by ju to ☺️ a druha vec ze by si rozsirila slovnu zasobu 🤗
Ako vyhidy vidim hlavne motivaciu formou zabavy. Doma zatial kuzelne citanie nemame, ale isto by som skusila do kuzelneho pera nahrat nieco, co by malemu pomohlo po logopedickej stranke, kedze to musime docvicovat..

Kúzelné čítanie podporuje rozvíjať detskú zvedavosť, u nás však veľmi frčí aj kúzelné pexeso pre celú rodinu a tešíme sa na vianoce na dinosaury :o)