Milujeme pexeso!
Áno, u nás doma je to tak. Niekedy sa zamýšľam nad tým, či ho najradšej z rodiny nehrám ja, no deti ma nikdy nesklamú a vždy si zahrajú so mnou, za čo som im vďačná. 😊
Za oknami však máme leto a i keď schladenie v tieni má v lete svoje čaro, pobyt na slnku tiež. Preto si radi vystrieme deku na záhrade, či pri vode kde strávime niekedy i celý deň. Ako však deti zaujať, keď už im je voda chladná a začnú obzerať všetky "lákavé" stánky okolo? Na to som pripravená! Vďaka Kúzelnému čítaniu.
Kúzelné čítanie vyrobilo už tri skvelé pexesá (https://www.kuzelnecitanie.sk/vyhledavani/?sear...). Sú úžasné tým, že nie sú ľahké a papierové ako drvivá väčšina ostatných. Majú oválny tvar a každá kartička má i svoju váhu, čo ocením vždy keď hráme na deke a začne fúkať vietor. A keby aj vietor nefúkal, na mnohé deky je papierové pexeso veľmi ťažké poukladať tak aby dieťa so svojou motorikou dokázalo kartičku otočiť a vrátiť späť. Na tráve proste odskakujú. Poznáte to?
Keď deti vybehnú z vody s fialovými ústami, usušia sa a na chvíľu prezlečú do oblečenia, vytiahnem pexeso a poukladáme sa okolo neho. Elektronickú ceruzku zatiaľ nosím vo vlastnom vrecku, no pošuškáva sa, je v príprave je cestovné puzdro pre túto skvelú vecičku. 🙂

Hrať interaktívne pexeso zvykneme viacerými spôsobmi:
- Kartičky neotáčať, len hľadať pár podľa zvukov.
- Kartičky otáčať, keď nás zaujíma nie len to aký zvuk karta ukrýva ale i to, čo ten zvuk vydáva? Napr. ponorku sme teda neidentifikovali. :D
- A s mladšími deťmi z rodiny hráme i tak, že kartičky ostanú otočené obrázkami nahor a deti sa len snažia zopakovať názov predmetu či zvieratka z pexesa. Znie to banálne, ale ide o pexeso, ktoré rozpráva a vydáva zvuky, a preto hra drobcov baví a snažia sa slová opakovať. :D
V aktuálnej ponuke Kúzelného čítania sú dostupné 3 druhy pexesa – Zvieratká, Dopravné prostriedky a Hudobné nástroje. Za seba odporúčam zvuk hasičského auta, ten som počula asi len 349 krát. :D
Chcete deťom pexeso kúpiť? Do zajtra do 23:59h, vďaka Modrému koníkovi môžete so zľavou 15%. Stačí pri nákupe použiť unikátny zľavový kód "pexeso".

Máte ho už doma? Ktorý zvuk je ten Váš najobľúbenejší? Asi koľko krát ste ho počuli? :D
@iva_kuzelnecitanie my mame doma zvieratka a asi najcastejsie pocujem vsetky😂Syna pexeso hrat nebavi, ale zvuky a rozpravanie o zvieratkach to ano, cize on si to len pootaca a pusta dookola
@iva_kuzelnecitanie wau, u nás je pexeso veľmi obľúbené. Myslím, že je čas sa pripraviť na 24.12. 😉👍
My toto pexesko sice nemame.mame klasicke. Dcerka ho svojsky (krivo totalne na trojuholniky,a polovicky odstrihnute atd.) postrihala, lebo nevie pekne rovno strihat este. A časom si zapamatala ktore tvary su par,a uz ide na istotku a vzdy vyhra 😃😄😃😃😃😃
Tie pexesa su fakt premakané 😊 máme zvieratká a dopr.prostriedky, dcérka sa vďaka nemu naučila všetkých 24 dopr.ptostriedkov, ktoré tam sú 😊 novinka o puzdre ma veľmi potešila,nakoľko ta krabička nieje na výlety veľmi praktická. Na puzdre by mohol byť aj kod pre načítanie pexesa perom, aby nebolo nutné nosiť tú veľkú kartičku 😊
Mali sme moznost u znamych vyskusat a bolo skvele! Vsetky deti sa spolu super zabavili. Odporucam
@dadka_bb Úžasné sú tie deti, čo všetko sa dokážu naučiť. I tvar pexeska. :D Super!
zatial pexeso nemame, starsieho syna pexeso ani puzzle nejak nechytili, obcas si zahral ale velmi malo, tak pocitam s tym ze druhoredena ak sa bude viac chytat tak kupime, mozno sa potom aj brat prida...
@iva_kuzelnecitanie vobec som o takom niecom nevedela,objednala som vsetky tri pre vnucku.Vedeli by ste mi poradit knizku pre 5rocnu-budem mat darcek pod stromcek.Byvaju aj zlavy?Dakujem za odpoved aj inspiraciu na darcek.
@iva_kuzelnecitanie ešte doma pexeso od vás nemáme ale zvieratká by zaujali obidvoch 🙂
@dulazh Dobrý deň, kníh Kúzelného čítania pre 5-ročné dievča nájdete v našej ponuke viacero. Dôležité je vedieť čo ju zaujíma. Za seba by som odporučila Moje prvé písmenká, Rozmotaj si jazýček, Rozprávky na dobrú noc či Svet zvierat. 🙂
A áno, zľavy na knihy bývajú. Napr. už od pondelka budete môcť využiť dopravu zdarma z nášho eshopu - https://eshop.albi.sk/.

my mame dopravne prostriedky a zvuk auta a traktora a smetiarskeho auta je pre syna top 🙂