Odmieňame vás za vaše nápady a inšpirácie 🙂
Každý rok pripravujeme niekoľko noviniek knižiek, či hier Kúzelné čítanie. Aj tento sme si pre vás nachystali slušnú nádielku, ktorú do Vianoc postupne uvedieme.
Je téma, ktorá by u vás zaručene zaujala, no zatiaľ v ponuke nie je?
Napíšte mi do komentárov.
3 z vás opäť odmením Kúzelným čítaním 🙂
Ukončujem túto výzvu. Námetov bolo veľa, nakoniec som sa rozhodla losovať, keďže vybrať bolo ťažké. Tak rozhodol online generátor. Vybral tieto:
@petulatqo
@natali.83
@monicka821
Gratulujem! Budem vás kontaktovať 🙂
Ostatným moc ďakujem, že sa zapojili a zdieľali svoje návrhy 🙂

Alebo ma napadlo ludske telo...
Ako sa správať v škole, Ako sa rozprávať s rodičmi, Ako si zo starých vecí vyrobiť hračku,...
humorne vtipne,kvízy,mapy,moria,oceany,kontinenty,vesmír,ľudske telo,lekarstvo,auta,motorky,lietadla,lode,vlaky,jazyky,kultura,dejiny,potraviny,hudobne nastroje,počasie,Zoo,farma,kvety,jedlo,🌜🙂😉😀😍😘👦👧💃🤰🤰🐶🐱🐭🐻🐷🐙🐧🐝🐘🙊🌳🌴🍀🍂🌹🌷🍏🍉🍒🥕🥑🚗🚕🚌🚓🚑🚒🏍🚲🚂⛵✈🚀🎁
U nas doma by sa urcite ujali aj zamestnania 🙂 nasa LInda sa raz hra na kadernicku, raz na predavacku, potom na pani ucitelku... mozno by bolo pre deti zaujimave vediet, cim sa rozne zamestnania zaoberaju, ktore ma aky prinos pre ludi, co konkretne ludia v tom zamestnani maju na starosti... 🙂
My by sme určite hneď siahli po téme Vesmír.
A možno by zaujali aj Vynálezcovia a ich vynálezy.
Prípadne téma Povolania. 🙂
U nás by bodoval vesmír - planéty, čierne diery, hviezdy, mliečna dráha, vznik a rozpad planét, ich mesiace, zloženie ... jednoducho také vesmírne univerzum... 🙂 a bodovalo by to urcite viac u tatinka ako u synov :D
Mna by potesila kniha na štýl,, dovolenka, prázdniny,, 🙂
@nelakuzelnecitanie spoznavaj bylinky, rastliny, stromy. To by bolo super!
@nelakuzelnecitanie teraz pozeram ze uz mate Hravu prirodovedu. Parada! 👍🏻
Pre mňa boli vždy dejiny a dejepis španielskou dedinou, preto by som privitala knihy, kde by som si hravou formou oprášila (ne)vedomosti o dejinach Slovenska i dejinách sveta. Kedže mám len 34mesac. certika potesili by nás riekanky, básničky. Knihy, ktoré by ho zoznamovali s pestrym svetom okolo...zvieratka v lese, zvieratka na dedine, v zoo, rozne porovnacky, spoznavanie farieb,tvarov, protikladov,veľkostí, ročných období...je toho nsozaj veľmi veľa a mna ako dospeláka by potešili knihy z oblasti vedy, vyskumu, jazykov, napr. Obchodná nemčina
@nelakuzelnecitanie Podľa mňa je dôležité všetko čo sa tu spomenulo, no pre ešte lepší rozvoj našich deticiek by som uvítala knihu o dobrých spôsoboch. A takú podrobnejšiu a vhodnú pre deti od troch rokov až povedzme aj po dospelých. Stále sa máme čo učiť a v tejto oblasti zvlášť. Pre správnu komunikáciu medzi sebou. Naviac je to dobrá pomôcka ako pomôcť deťom v budúcnosti si nájsť dobrého partnera. Deti si budú viac vážiť seba,rodinu i druhých. Nadobudnú zdravej sebadôvery. Už dlho patram po takej knihe. Zatiaľ sa hrávame len rolove hry aby deti si osvojovali od mala slusne správanie.
A urobime tym my ako rodičia a vy ako autor knihy spoločne niečo dobré pre svet. A v neposlednom rade pre našu budúcnosť.😉
Vesmir by bola top kniha...a este ak by sa dala vymysliet hra do auta na cesty o princeznach...a nejako vedomostne dopisat k nej...napr...ktora mala najviac deti...ktora bola najviac vydata...ktora sidlila na takom a inom hrade...kedy sa stala z hradu zrucanina🙂) ideal na cesty
Detska kucharka s praktickymi radami pre malych kucharov, cukrarov.
@nelakuzelnecitanie vesmír alebo podmorský svet
nám by sa páčili vynalezy,vesmír,niečo pre maleho kuchara,hudobne nástroje...
@nelakuzelnecitanie MYSLÍM SI ŽE ZAUJÍMAVOU TÉMOU JE AJ ZÁHRADKA, PRO PADNE ZAUJÍMAVOSTI O STROMOCH A RASTLINÁCH.
Nás by potešili hudobné nástroje 😊
@nelakuzelnecitanie CO TAKÉ ZAUJÍMAVOSTI O SLOVENSKU TIE NAJVÄČŠIE 🙂
@nelakuzelnecitanie NAJKRAJŠIE HRADY SLOVENSKÁ A ČESKÁ AJ S POVESTAMI
@nelakuzelnecitanie deťom by sa zišli aj základy slušného správania bolo by super aby boli aj názorne nakleslene🙂
@nelakuzelnecitanie moje prvé varenie tie najchutnejšie a jednoduché recepty pre šikovné deti
aj u nás by bol vesmír top 🙂
Nám by sa veľmi páčila história sveta, podmorský svet, vesmír, pamiatky sveta... 😉😊
Alebo ešte kniha o jedle, varení a pečení 😃
@keena Ešte len bude, na jeseň 🙂
@nelakuzelnecitanie Ja by som si želala knihu o rozprávkach. Troška ju popíšem, aby ste mali predstavu. U nás v rodine veľa čítame a k tomu vedieme aj najmenších členov našej rodiny. Rozprávky typu Bajaja, Tri kozliatka ... , sa opakujú skoro v každej rozprávkovej knižke. Začali sme si čítať staršie knihy a bavia deti oveľa viac. Každý rok si ich žiadajú a znova sa k nim vraciame - sú iné. Kniha kúzelné čítanie by mala mať jednu veľkú mapu, kde by tie rozprávky boli očíslované z ktorej časti alebo mesta, rieky, zámku pochádzajú. Dieťatko vníma mapu Slovenska (ešte by mohla byť rozdelená podľa krajov ale len hrubšími čiarami - náznaky pre starších) ale dodržať farebnosť riek, lesov hôr ... . Stále podvedome vnímajú mapu Slovenska 🙂 Hlavné mesto, najväčšie rieky .. . Rozprávky alebo povesti by mali byť z každého kraja. Výber musí byť od rôznych spisovateľov (aby každá bola iná - nebude rovnaký štýl písania) a dala by som vybrať deťom (urobiť si prieskum - od jedného spisovateľa 2-3, ktoré nás oslovia a z tých dať vybrať deťom širšej vekovej kategorii napr. 5-12 rokov ) . Nás neskutočne baví kniha Dunajská kráľovná a tu máte hneď námet na prvú rozprávku z mesta Bratislava a rieky Dunaj. Malá mapka Bratislavského kraja, kde si môžu perom kliknú na mesto, rieku, hrad, nejakú zaujímavosť alebo dokonca detskú atrakciu čo sa tam v tom kraji nachádza (urobíte reklamu aj miestam ktoré stoja za to ) a budú môcť vy počuť rozprávku. Mohla by tam byť krásna ilustrácia tej rozprávky (kde si môžu kliknúť napr. na hrdinu a niečo nové sa ešte dozvedieť z histórie) Je to pre deti úplne niečo iné, nové, zvláštne. Možno by ste ich mohli dať nahovoriť aj viacerým ľudom (stačí 2-3), aby mali pocit, že je to iné (tak ako každá rozprávka bude od iného autora). Aby sa to úplne rozbilo a dostalo ich ako to ja hovorím do ďalšej dimenzie. (načítať by ich mali p. Farkašovský, Kramár ... stará škola to je naozaj dôležité !!! ) Ak by ste sa niekedy rozhodli, rada Vám s niečím pomôžem, bol by to pre mňa veľká pocta 🙂
Ukončujem túto výzvu. Námetov bolo veľa, nakoniec som sa rozhodla losovať, keďže vybrať bolo ťažké. Tak rozhodol online generátor. Vybral tieto:
@petulatqo
@natali.83
@monicka821
Gratulujem! Budem vás kontaktovať 🙂
Ostatným moc ďakujem, že sa zapojili a zdieľali svoje návrhy 🙂
@nelakuzelnecitanie Jeej, ďakujem moc! Zapojila som sa zatiaľ do každej súťaže, veľmi som pre svoje baby chcela vyhrať. Veľmi sa teším! 🙂
@nelakuzelnecitanie Dobrý deň, prosím Vás ak budete ešte robiť súťaž mohli by ste napísať kedy súťaž končí a akým spôsobom sa bude vyberať ? Ďakujem 🙂

Rozvoj logiky, hadanky, krizovky atd