Odmieňame vás za vaše nápady a inšpirácie 🙂
Každý rok pripravujeme niekoľko noviniek knižiek, či hier Kúzelné čítanie. Aj tento sme si pre vás nachystali slušnú nádielku, ktorú do Vianoc postupne uvedieme.
Je téma, ktorá by u vás zaručene zaujala, no zatiaľ v ponuke nie je?
Napíšte mi do komentárov.
3 z vás opäť odmením Kúzelným čítaním 🙂
Ukončujem túto výzvu. Námetov bolo veľa, nakoniec som sa rozhodla losovať, keďže vybrať bolo ťažké. Tak rozhodol online generátor. Vybral tieto:
@petulatqo
@natali.83
@monicka821
Gratulujem! Budem vás kontaktovať 🙂
Ostatným moc ďakujem, že sa zapojili a zdieľali svoje návrhy 🙂

Podmorský svet, Povesti o slovenských hradoch a zámkoch, Bájky o zvieratkách, Záhrada, čo všetko sa dá objaviť v záhrade, aké rastliny, zvieratá, čo všetko sa tam dá robiť
čnosti, výchova k čnostiam
U nas je tema cislo jedna vesmir aj syn a manzel by sa tejto tematike potesili 😀
Povolania alebo U lekára 😊
Myslím, že deti by zaujal či už Vesmír,niečo z Histórie Slovenska, alebo niečo o počasí. To by rozhodne malo úspech u detičiek. A ešte možno aj knižka o pamiatkach UNESCO aké na Slovensku sú. 🙂
Pesnicky,historia,kultura tak aby sa deti ucili hrou,cokolcek co detom bude napomocne
Páčilo by sa mi keby bola o rastlinách- ovocí, že na jabloni strome rastie jabĺčko, že čučoriedky rastu na kríku, že ako kvitnú a kde rastú jahodky a iné ovocie. Že to všetko je živé a rastie v záhradke a nie v "Tescu". Trošku deťom priblížiť aj túto tému 😉
@nelakuzelnecitanie
Potešila by nás knižka o vesmíre.
Povolania,...4ricne obdobia,nieco s ekologiou, francuzstina...povesti
Wau, to je nápadov! Len tak ďalej 🙂
Urcite vesmir a putovanie slovenskom. Nieco na styl kam s detmi na vylet. Hrady zamky pamiatky fontany vsetko co sa oplati vidiet😁
Myslím, že veľa Vašich fanúšikov by rado uvítalo rozšírenie edície SPIEVANKY a ROZPRÁVKY o ďaľšie krásne slovenské ľudové pesničky alebo aj zahraničné riekanky 😉 aj ku medovníkovej chalúpke podobne prepracovať ďaľšie obľúbené rozprávky starých materí, tých nikdy nieje dosť , tak nech si ich môžeme striedať a s láskou čítať 💗
Vesmir, morsky svet, na farme.
vesmir,podmorský svet,lekárske prostredie,Tatry,historia dejiny,zvierata,pamiatky,hrady zámky,stredovek,sopky,doprava,príroda,🌜👍👏❤🙂😉😎😀😍😘👦👧💃🤰🐶🐱🐭🐻🐷🐙🐧🐝🐘🙊🌳🌴🍀🍂🌹🌷🍏🍉🍒🥕🥑🚗🚕🚌🚓🚑🚒🏍🚲🚂🎁

Interaktívne učenie pre staršie deti...slovenčina, pravopis, matematika... hrou 🎒📖📏
@nelakuzelnecitanie
Vesmír a podmorský svet by nás potešil.
Po pismenkach jednoznacne matematika, okrem toho ked uz mame zvieratka, tak nieco aj o rastlinach-lesne , bylinky, zahradka, huby... urcite by sa na tuto temu dalo urobit aj niekolko knih
@tecko28 áno, čísla sú horúci adept budúcoročnej ponuky. A pripravovaná Hravá prírodoveda (túto jeseň) je o rastlinách, stromoch, lesoch a nájdu sa tam aj nejaké tie huby, alebo horniny. Skrátka všetko potrebné na doplnenie prírodovedy na základnej škole 🙂
Tem na interaktivne knizne spracovanie by bolo naozaj dost. Malicke deticky (do troch rokov)a ich rodicov by urcite potesila tema SLUSNE SPRAVANIE- co znamena slusne spravanie v konkretnych situaciach, preco sa nieco smie a nieco nie, preco je nieco dobre/zle, ako sa kto citi, ked sa k nemu spravame slusne/neslusne – aj s vyjadrenim ludskych emocii – ako vyzera na ludskej tvari hnev, smiech, usmev, laska, hanba a podobne. Dobrou temou by boli aj ROCNE OBDOBIA - premena prirodny spojena s pracami v zahrade. Dcerka (5r.) miluje prirodu ako vacsina deti. Ked bola mensia a mala obdobie Preco? neustale sa ma pytala na prirodne javy, ktore su pre dospelaka samozrejme, no ked ich ma vysvetlit primerane detskemu veku, casto sa zapoti ako ja 😀 napr. Preco vtacik lieta? Preco je den? Preco fuka vietor? Preco je mesiac deravy? Mozno by bolo celkom zabavne spracovat temu SVET OKOLO NAS . Tam by som zaradila zakladne prirode procesy – ze mame den/noc, ktorym vladne slnko/mesiac a hviezdy; ake mame typy pocasia – slnko/dazd/vietor/sneh – co je to dazdova kvapka/vlocka. Ze na Zemi existuje pevnina, moria, rieky, jazera, puste, ktore obyvaju rozne druhy zvierat a rastlin. Ze svet je pestry a obyvaju ho rozne ludske kultury a rasy. Pre starsich (aj pre mna, kedze mi je tato tema profesne najblizsia) by bolo zaujimave spracovat temu EKOLOGIE – preco je dobre prirodu chranit? Co sa deje (rastlinam/zvieratam, pode, vzduchu, vode, ludskemu zdraviu), ak ju znecstujeme? ako konkretne ju clovek v dnesnej dobre znecistuje (nielen odpadom, ale napr. aj svetelnym smogom)? Co znamena triedit odpad – ake odpadky patria kam (plasty, sklo, papier a pod.). Ako dat veciam druhu sancu?- co mozeme z pouzitych veci este vyrobit, pouzit na iny ucel – cim by sa u deti prirodzene rozvijala fantazia a mozno by pohltila tato tema aj celu rodinu a zmenila sposob spravania na environmentalne unosnejsi 🙂
@nelakuzelnecitanie parada, ako ucitelka Biologie velmi ocenujem 🙂 a tesim sa, deticky v skole aj moj syncek budu nadseni
Myslím si že by ich isto zaujali Naše dejiny 🙂 porozprávané v skratke v príbehoch aj pre tých najmenších 🙂😊 aktuálne napr. O príchode Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu atď. aby sa už aj najmenšie detičky ako i tie staršie dozvedeli ako presne vzniklo Slovensko. Rovnako je to i predprirava do školy na Dejepis 😉
Este ma prave napadlo, ze pre nas veriacich aj detska Biblia...tiez by to bolo super pre deti takto hravou formou sa nieco naucit zo Stareho a Noveho Zakona.....😉
dobrý večer, napadla mi napr. knižka o hravej fyzike - vysvetliť deťom javy, s ktorými sa stretávajú každý deň - čo je dúha, čo je zvuk, svetlo, ako vzniká tieň, prečo prší, zmena rôznych skupenstiev látok a pod. a tiež knižka o zaujímavých miestach na Slovensku - prírodných a kultúrnych pamiatkach, jaskyniach, Tatrách...knižka o športoch - najznámejšie športy, ako sa hrajú, aké náradie sa pri tom používa, k tomu známi slovenskí reprezentanti 🙂
Ja by som Vam poradila tie iste knihy vydat aj v madarcine, pred vianociami sme hladali alternativu tejto knihy v madarcine, a nemaju na trhu nic podobne ;)
Kamaratkin skolkar miluje vesmir- to mi tam chyba napriklad. A dalsie co som nenasla su rastlinky. Teda vidim tam knihy o zvieratkach, ale nieco o rastlinkach som mozno prehliadla?
No ak by sa dal vesmir spojit s fotbalom, atletika s tornadami, tak by to bolo nieco pre syna😂. Dcera by asi potrebovala spojit krasne saty s pesnickami, trebars ako sa vyvijala hudba a k tomu obrazky baletiek, tanecnic aj ludovych, princezien na bale....

@nelakuzelnecitanie tak nás by určite veľmi zaujal vodný svet..ci uz sú to morské alebo sladkovodné rybky spoznávanie podmorského sveta ale napríklad aj ludske telo a vesmír ako už bolo spomenuté v iných príspevkov . 🙂