icon

Odmieňame vás za vaše nápady a inšpirácie 🙂

nelakuzelnecitanie
Moderátor
4. júl 2018

Každý rok pripravujeme niekoľko noviniek knižiek, či hier Kúzelné čítanie. Aj tento sme si pre vás nachystali slušnú nádielku, ktorú do Vianoc postupne uvedieme.

Je téma, ktorá by u vás zaručene zaujala, no zatiaľ v ponuke nie je?

Napíšte mi do komentárov.

3 z vás opäť odmením Kúzelným čítaním 🙂

Ukončujem túto výzvu. Námetov bolo veľa, nakoniec som sa rozhodla losovať, keďže vybrať bolo ťažké. Tak rozhodol online generátor. Vybral tieto:

@petulatqo
@natali.83
@monicka821

Gratulujem! Budem vás kontaktovať 🙂

Ostatným moc ďakujem, že sa zapojili a zdieľali svoje návrhy 🙂

http://www.kuzelnecitanie.sk/

Odmieňame vás za vaše nápady a inšpirácie 🙂
erika630
4. júl 2018

@nelakuzelnecitanie tak nás by určite veľmi zaujal vodný svet..ci uz sú to morské alebo sladkovodné rybky spoznávanie podmorského sveta ale napríklad aj ludske telo a vesmír ako už bolo spomenuté v iných príspevkov . 🙂

duracelka13
4. júl 2018

Podmorský svet, Povesti o slovenských hradoch a zámkoch, Bájky o zvieratkách, Záhrada, čo všetko sa dá objaviť v záhrade, aké rastliny, zvieratá, čo všetko sa tam dá robiť

marusik
4. júl 2018

čnosti, výchova k čnostiam

kupcovci
4. júl 2018

U nas je tema cislo jedna vesmir aj syn a manzel by sa tejto tematike potesili 😀

veronique2508
4. júl 2018

Povolania alebo U lekára 😊

niobe7
4. júl 2018

Myslím, že deti by zaujal či už Vesmír,niečo z Histórie Slovenska, alebo niečo o počasí. To by rozhodne malo úspech u detičiek. A ešte možno aj knižka o pamiatkach UNESCO aké na Slovensku sú. 🙂

nellita
4. júl 2018

Pesnicky,historia,kultura tak aby sa deti ucili hrou,cokolcek co detom bude napomocne

sperka
4. júl 2018

Páčilo by sa mi keby bola o rastlinách- ovocí, že na jabloni strome rastie jabĺčko, že čučoriedky rastu na kríku, že ako kvitnú a kde rastú jahodky a iné ovocie. Že to všetko je živé a rastie v záhradke a nie v "Tescu". Trošku deťom priblížiť aj túto tému 😉

bambulka9999
4. júl 2018

@nelakuzelnecitanie
Potešila by nás knižka o vesmíre.

sense
4. júl 2018

Povolania,...4ricne obdobia,nieco s ekologiou, francuzstina...povesti

nelakuzelnecitanie
autorModerátor
4. júl 2018

Wau, to je nápadov! Len tak ďalej 🙂

zuzkalika
4. júl 2018

Urcite vesmir a putovanie slovenskom. Nieco na styl kam s detmi na vylet. Hrady zamky pamiatky fontany vsetko co sa oplati vidiet😁

janica009
4. júl 2018

Myslím, že veľa Vašich fanúšikov by rado uvítalo rozšírenie edície SPIEVANKY a ROZPRÁVKY o ďaľšie krásne slovenské ľudové pesničky alebo aj zahraničné riekanky 😉 aj ku medovníkovej chalúpke podobne prepracovať ďaľšie obľúbené rozprávky starých materí, tých nikdy nieje dosť , tak nech si ich môžeme striedať a s láskou čítať 💗

rysmamka
4. júl 2018

Vesmir, morsky svet, na farme.

cilkau
4. júl 2018

vesmir,podmorský svet,lekárske prostredie,Tatry,historia dejiny,zvierata,pamiatky,hrady zámky,stredovek,sopky,doprava,príroda,🌜👍👏❤🙂😉😎😀😍😘👦👧💃🤰🐶🐱🐭🐻🐷🐙🐧🐝🐘🙊🌳🌴🍀🍂🌹🌷🍏🍉🍒🥕🥑🚗🚕🚌🚓🚑🚒🏍🚲🚂🎁

sticker
baskustek
4. júl 2018

Interaktívne učenie pre staršie deti...slovenčina, pravopis, matematika... hrou 🎒📖📏

luboslavk
4. júl 2018

@nelakuzelnecitanie
Vesmír a podmorský svet by nás potešil.

tecko28
4. júl 2018

Po pismenkach jednoznacne matematika, okrem toho ked uz mame zvieratka, tak nieco aj o rastlinach-lesne , bylinky, zahradka, huby... urcite by sa na tuto temu dalo urobit aj niekolko knih

nelakuzelnecitanie
autorModerátor
4. júl 2018

@tecko28 áno, čísla sú horúci adept budúcoročnej ponuky. A pripravovaná Hravá prírodoveda (túto jeseň) je o rastlinách, stromoch, lesoch a nájdu sa tam aj nejaké tie huby, alebo horniny. Skrátka všetko potrebné na doplnenie prírodovedy na základnej škole 🙂

dellpo
4. júl 2018

Tem na interaktivne knizne spracovanie by bolo naozaj dost. Malicke deticky (do troch rokov)a ich rodicov by urcite potesila tema SLUSNE SPRAVANIE- co znamena slusne spravanie v konkretnych situaciach, preco sa nieco smie a nieco nie, preco je nieco dobre/zle, ako sa kto citi, ked sa k nemu spravame slusne/neslusne – aj s vyjadrenim ludskych emocii – ako vyzera na ludskej tvari hnev, smiech, usmev, laska, hanba a podobne. Dobrou temou by boli aj ROCNE OBDOBIA - premena prirodny spojena s pracami v zahrade. Dcerka (5r.) miluje prirodu ako vacsina deti. Ked bola mensia a mala obdobie Preco? neustale sa ma pytala na prirodne javy, ktore su pre dospelaka samozrejme, no ked ich ma vysvetlit primerane detskemu veku, casto sa zapoti ako ja 😀 napr. Preco vtacik lieta? Preco je den? Preco fuka vietor? Preco je mesiac deravy? Mozno by bolo celkom zabavne spracovat temu SVET OKOLO NAS . Tam by som zaradila zakladne prirode procesy – ze mame den/noc, ktorym vladne slnko/mesiac a hviezdy; ake mame typy pocasia – slnko/dazd/vietor/sneh – co je to dazdova kvapka/vlocka. Ze na Zemi existuje pevnina, moria, rieky, jazera, puste, ktore obyvaju rozne druhy zvierat a rastlin. Ze svet je pestry a obyvaju ho rozne ludske kultury a rasy. Pre starsich (aj pre mna, kedze mi je tato tema profesne najblizsia) by bolo zaujimave spracovat temu EKOLOGIE – preco je dobre prirodu chranit? Co sa deje (rastlinam/zvieratam, pode, vzduchu, vode, ludskemu zdraviu), ak ju znecstujeme? ako konkretne ju clovek v dnesnej dobre znecistuje (nielen odpadom, ale napr. aj svetelnym smogom)? Co znamena triedit odpad – ake odpadky patria kam (plasty, sklo, papier a pod.). Ako dat veciam druhu sancu?- co mozeme z pouzitych veci este vyrobit, pouzit na iny ucel – cim by sa u deti prirodzene rozvijala fantazia a mozno by pohltila tato tema aj celu rodinu a zmenila sposob spravania na environmentalne unosnejsi 🙂

tecko28
4. júl 2018

@nelakuzelnecitanie parada, ako ucitelka Biologie velmi ocenujem 🙂 a tesim sa, deticky v skole aj moj syncek budu nadseni

denuska23
4. júl 2018

Myslím si že by ich isto zaujali Naše dejiny 🙂 porozprávané v skratke v príbehoch aj pre tých najmenších 🙂😊 aktuálne napr. O príchode Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu atď. aby sa už aj najmenšie detičky ako i tie staršie dozvedeli ako presne vzniklo Slovensko. Rovnako je to i predprirava do školy na Dejepis 😉

jeinabe
4. júl 2018

Este ma prave napadlo, ze pre nas veriacich aj detska Biblia...tiez by to bolo super pre deti takto hravou formou sa nieco naucit zo Stareho a Noveho Zakona.....😉

johankaa
4. júl 2018

dobrý večer, napadla mi napr. knižka o hravej fyzike - vysvetliť deťom javy, s ktorými sa stretávajú každý deň - čo je dúha, čo je zvuk, svetlo, ako vzniká tieň, prečo prší, zmena rôznych skupenstiev látok a pod. a tiež knižka o zaujímavých miestach na Slovensku - prírodných a kultúrnych pamiatkach, jaskyniach, Tatrách...knižka o športoch - najznámejšie športy, ako sa hrajú, aké náradie sa pri tom používa, k tomu známi slovenskí reprezentanti 🙂

dellpo
4. júl 2018

@jeinabe Presne! aj ja som to mala na mysli 🙂 mozno aj s nejakou tou detskou modlitbickou nielen "dejinami" 🙂

nikoletah
4. júl 2018

Ja by som Vam poradila tie iste knihy vydat aj v madarcine, pred vianociami sme hladali alternativu tejto knihy v madarcine, a nemaju na trhu nic podobne ;)

domin85
4. júl 2018

Kamaratkin skolkar miluje vesmir- to mi tam chyba napriklad. A dalsie co som nenasla su rastlinky. Teda vidim tam knihy o zvieratkach, ale nieco o rastlinkach som mozno prehliadla?

dellpo
4. júl 2018

@johankaa Ano, tie kazdodenne prirodne javy su super 🙂 presne toto som mala na mysli aj ja- vysvetlit malym detom SVET OKOLO NAS 🙂

lavon
4. júl 2018

No ak by sa dal vesmir spojit s fotbalom, atletika s tornadami, tak by to bolo nieco pre syna😂. Dcera by asi potrebovala spojit krasne saty s pesnickami, trebars ako sa vyvijala hudba a k tomu obrazky baletiek, tanecnic aj ludovych, princezien na bale....

mazula
4. júl 2018

Pre nas urcite Vesmir, so synom sme vyrabali na prirodovedu model a velmi ho to zaujimalo, prikladám fotku, pre nas aj Autá, motory, história, zaujímavosti a moje deti milujú hádanky, tak niečo týmto smerom.