icon

Odmieňame vás za vaše nápady a inšpirácie 🙂

nelakuzelnecitanie
Moderátor
4. júl 2018

Každý rok pripravujeme niekoľko noviniek knižiek, či hier Kúzelné čítanie. Aj tento sme si pre vás nachystali slušnú nádielku, ktorú do Vianoc postupne uvedieme.

Je téma, ktorá by u vás zaručene zaujala, no zatiaľ v ponuke nie je?

Napíšte mi do komentárov.

3 z vás opäť odmením Kúzelným čítaním 🙂

Ukončujem túto výzvu. Námetov bolo veľa, nakoniec som sa rozhodla losovať, keďže vybrať bolo ťažké. Tak rozhodol online generátor. Vybral tieto:

@petulatqo
@natali.83
@monicka821

Gratulujem! Budem vás kontaktovať 🙂

Ostatným moc ďakujem, že sa zapojili a zdieľali svoje návrhy 🙂

http://www.kuzelnecitanie.sk/

Odmieňame vás za vaše nápady a inšpirácie 🙂
karolin2
4. júl 2018

Pekný večer prajem, nás by potešila knižka, ktorá je zameraná na povolania. Dcérka je vnímavá, otázky má neúrekom, ty čo robíš v práci, a prečo tam chodíš .... . alebo ešte ma napadá .. finančná gramotnosť ... - nakupovanie, služby, šetrenie.

ivec16
4. júl 2018

este ma napadlo zeby bola fajn aj knizka o skolke, skole, co sa tam robi, aky program maju... moj syn mal velmi tazky nastup a takato literatura by mohla pomoct s lepsou adaptaciou a oboznamenim sa co sa tam bude diat

petronelak
4. júl 2018

moje baby a teda aj mna by zaujalo nieco s cestovanym spoznavanim Slovenska

tia23
4. júl 2018

Zaujímavé by mohli byť vynálezy, vesmír, podmorský svet by bol tiež veľmi zaujímavý....

jajamalka
4. júl 2018

mne by sa páčila (teda synovi🙂) knižka o povolaniach. Čo robí taký policajt, smetiar a hasič, lebo to je u nás momentálne najviac 😀

petawoman
4. júl 2018

Uplne super by bola Prvá pomoc (nech sa odmalicka učia dolezite veci)
Vesmír -planéty, súhvezdia, hviezdy,mesiac...
História
Určite Pesničky pre najmenšie detičky
Kvizy na rôzne témy

onmaria
4. júl 2018

Les - rastliny a živočíchy v ňom
Zvyky a tradície na Slovensku (+rozdelenie Slovenska podla krajov)
Herbar rastlín
Ovocie a zelenina
Atď..

mischel218
4. júl 2018

Tém na ďalšie knihy je určite veľa. Mám doma malú dcérku a ďalší drobec je "na ceste" takže u nás fičia rozprávky. Veľmi sa mi páči spracovanie O perníkovej chalúpke tak niečo v tomto duchu by potešilo. Keď som ja bola malá milovala som keď nám otec čítal klasické rozprávky ako Princ Bajaja; Popolvár, najväčší na svete; O troch grošoch; Zlatovláska... ale i rozprávly ako Popoluška, Snehulienka a sedem trpaslíkov, Ako išlo vajce na vandrovku to by deti určite bavilo. A ďalej niečo ako Zrod zeme - od praveku po dnešok, taký súhrn od praveku cez stredovek, novovek až po dnešné udalosti. Ďalej zaujímavá téma hlavne pre staršie deti by bola možno niečo o vojne - prvá a druhá svetová... a ďalej témy ktoré sa tu opakujú ako vesmír, príroda okolo nás, možno aj 7 divov sveta a rôzne. A aj niečo o jednotlivých kultúrach. Máme doma Atlas sveta ale to je také všeobecné myslím skôr zamerať sa na jednotlivé svetadiely a ich národy, reči, kultúru, pamiatky, jedlá, .... toho by bolo asi veľa

nadabula
4. júl 2018

Slovensko je krásne, má veľa kultùrnych pamiatok, nás by zaujîmali hrady a zámky s pripojením nejakej povesti🙂

mukesina
4. júl 2018

Našej by sa páčila o princeznach ako žil kedysi....pesnicky
.......napr....aj pre deti ktore maju ťažšiu výslovnosť ako sa jednotlivé pismemka vyslovuju...ako keď je dieta u logopedicky...

cilkau
4. júl 2018

ovocie,príroda,hviezdy,lesy,rastliny,stromy,rozprávky,bajky,farby,zdravie,hadanky,kvízy,🙂😉

kliv
4. júl 2018

Nás by potešili vodné živočíchy a nielen podmorský svet. Neviem tiež, či je niekde spracovaný rozvrh týždňa, dňa a podobne. Ráno, obed večer a k tomu priraďovať činnosti napríklad.

nikam
4. júl 2018

Kuchárska kniha s rôznymi receptami, informáciami o surovinách, vhodnom jedálnom lístku, napriklad aj s prepočtom porcii.
Rastlinopis, teda botanika spracovaná podobne, ako zvieratá (chápem, že to nie je tak zvukovo príťažlivá téma).
Hudba, rôzne hudobné nástroje, história hudby, zlozenie orchestra.

majba
4. júl 2018

obrázkové cudzojazyčné slovníky by boli super. A tiež spoznávať naše slovensko. 😊

bianca
4. júl 2018

napriklad neake záhady vedy a techniky,,,, napirklad nieco take ako vedeli ste, že ??? . To by aj mna zaujalo

cilkau
4. júl 2018

u lekára,dejiny,zvieratka,farma,svet,podmorský svet,športy,historia,🙂😉

tortelinka
4. júl 2018

pre nás určite vesmír, rakety a lietadlá

zuzanka.zuzu
4. júl 2018

@nelakuzelnecitanie pýtala som sa mojej mamky a ja som úplne zabudla, že som zbožňovala EZOPOVE BAJKY 😍 naša výmyselníčka je ešte maličká, zatiaľ sme len pri "biblii pre deti" ktorá je takou peknou rozprávkovou formou napísaná, ale neskôr plánujem kúpiť knižku bájok, bolo by super, keby ste ju vedeli spracovať... neviem síce ako, ale však už hádam by ste niečo vymysleli 😉

lelusa
4. júl 2018

Zvieratká v lese,v Zoo,čo robíme v škôlke 😊

mooonushka
4. júl 2018

Za mna logopedicka kniha. Syn ma problem s niektorymi pismenkami. Myslim, ze by to mohla byt zabavna forma precvicovania si. Vsimam si, ze deti s tymto problemom je za posledne roky nejako viacej. Potvrdila mi to ucitelka v skolke aj logopedicka.

veronikazoja
4. júl 2018

vesmír, planéta zem, zvieratá na farme a v lese, jedlo(pestovanie ovocia a zeleniny, ako vzniká mlieko, syry ...), riekanky, rastliny, história (pravek, stredovek ....)

zuzana814
4. júl 2018

100 divov Slovenska alebo Slovenske rekordy , teda co je na nasom krasnom S <3 nsku unikatne, moze tam byt z kazdej oblasti nieco, napr. o najstarsom smajlikovi na svete z Trencina https://www.dobrenoviny.sk/c/90761/najstarsi-sm..., o Ochtinskej aragonitovej jaskyni, endemitoch ako napr. masozravej rastline rosicke, co rastie jedina na svete len u nas alebo ponikleci slovenskom, alebo aj o vynalezcovi mechanickeho pera podla ktoreho je pomenovane slovo pero v anglictine Eduardovi Penkalovi, vrtulnika Janovi Bahylovi, padaka Stefanovi Banicovi, ci bezdrotovej telegrafie- JozefoviMurgasovi ... 🙂

cilkau
4. júl 2018

športy,kvety,moria,oceany,zem,obloha,planety,zahrada,hora,Tatry,príroda,europa,jazyky,anglický,nemecký,počasie,lesy,🙂😉

anka2103
4. júl 2018

Urcite nejaka sirsia skala rozpravok na dobru noc. 😉

cilkau
4. júl 2018

vesmír,planety,mliečná draha,farby dúhy,hviezdy,Zoo,zvieratka,🙂😉

mary_m
4. júl 2018

Básničky -riekanky, ľudové pesničky , niečo typicky slovenské- spomienkové pre rodičov a zaujímavé pre deti = folklór, kroje, tradície ... zaujímavé miesta na Slovensku...

skerinko
4. júl 2018

@nelakuzelnecitanie Je určite veľa zaujímavých tém, napríklad vesmír, dopravné prostriedky, povolania, jedlo - ovocie a zelenina, o štátoch v Europe alebo o kontinentoch......Je ozaj spústa tém, ktoré by bolo možné takto zapracovať do vašich kníh😉

kachorrrka
4. júl 2018

Možno by bol dobrý nápad spracovať Bilbiu 🙂 Alebo taktiež nejakou hravocu formou opísať situácie, ktoré by deti vychovávali k správnemu správaniu sa v rôznych situáciách. Myslím si, že to by malo obrovský úspech 🙂

lmar1
4. júl 2018

Mne by sa pre deti velmi pacila kniha o rocnych obdobiach, aktivitach, ktore v ktorom rocnom obdobi robime, k tomu nejake riekanky.

bibyke
4. júl 2018

Tak mojho starsieho syna by urcite zaujimali polnohospodarske stroje😁 alebo nieco na styl Na družstve, ako sa stara o dobytok, potom co na poli kombajny traktory atd.. nieco na taky "sedliacky" styl😀