Výzva Kvído
Je nejaká téma, alebo typ hry, ktorú Kvído ešte nemá, a potešila by vás? Sem so všetkými typmi a nápadmi! Kvído z nich rád niečo využije. 🙂
Vylosujem 1 z Vás, ktorú odmením pexesami pre bystré hlavičky.
Komentáre môžete písať do 24.8. do 10:00.
Výzva ukončená. Ďakujem za všetky nápady. Pexesá pôjdu sem: @nocky 🙂

Aktivity na hry - napr.deti si hádžu loptu, deti sa šmýkajú na šmyklavke, deti si kreslia....alebo šport - chlapec pláva, chlapec skáče do piesku, chlapec beží ...
rôzne kvety, liečivé bylinky, stromy,
Mňa by potešilo niečo na tému geometrické tvary, lebo naše detičky v Mš majú s touto problematikou stále častejšie problémy a to aj v predškolskom veku, takže formou nejakej aktivity alebo hry by si to určite ľahšie zapamätali 😍
Mne by sa páčila hra o zvieratkách. Kde bývajú, kde žijú, čo papaju, ako sa treba o ne starať. Akú majú stavbu tela. Kľudne ďalší náučný podtón by mohol byť názov v cudzom jazyku....
Ďalší nápad by sa mi páčil, hra Herbar.
Stromy, listy, ich kvety a plody....
Málokto v dnešnej dobe vie pomenovať listnaté stromy. Takúto hru by som si kúpila aj ja sama pre seba 😇
@lujzamisko Do tejto oblasti zavŕtal už Vejárik 4+ Doprava 🙂 Ale viem, že toto je vééééľmi obľúbená téma, takže hier asi nie je nikdy dosť 🙂
@ankahe1 Zatiaľ v Kvídovi nič také nie je, super tip 👍
dopravné prostriedky, dopravné značky to by sa môjmu synovi páčilo 🍀
Nejaké hádanky, kvízy o povolaniach, dopravné prostriedky /doprava, vesmír...
Páčila by sa mi hra spoznávania hudobných nástrojov a ich zvukov 🙂 alebo hra na povolania 🙂
My doma s dcérkou hrávame pátraciu hru.
Preto by nás potešila hra takéhoto tipu. Dcérku to baví, ale mne už nápady na úlohy a pokyny dochádzajú. U nás to prebieha asi takto:
Máme štart, kde dcérka dostane papierik (tu by to bola kartička) s úlohou a pokynom kam ísť keď ju splní (napr.obývačka), aby získala ďalšie úlohy (kartičky) a tak sa dopracovala k odmene za svoju šikovnosť (ta už by bolo na každej mamičke/oteckovi). Tie papieriky porozmiestňujem po byte (niektoré schovám). Niekde sa tiež k ďalšiej úlohe dostane vďaka nasledovaniu šípok, ktoré rozmiesním po zemi (tu by to mohli byť tiež kartičky so šípkami). Davam jej rôzne pohybové, logické, kreatívne úlohy (napr. vymaľuj obrázok, ktorý máš priložený/urob desať drepov/priraď farbu k ovociu/odpovedz na otázku a pod.). Dieťa sa tak hýbe, tvorí a rozmýšľa. My ju väčšinou hrávame keď jej kúpim nejaké oblečenie, hračku, knihu, či maškrtu. Ona si ju takto potom nájde.
To ako to vyšpekulovať s kartičkami by som nechala na Vás - odborníkov z Kvída 😉 Ja viem, bola by to ťažká výzva, ale snáď by to nejako šlo 😊
Za mna: 1. Moje prve kvizy: Slovensko (hravou formou dieta spozna svoju rodnu zem, zaujimavost, napr navacsie hrady, osobnosti)
2. Doprava s kvidom
3. Mlady zachranar
4. Pribehy (predstavovala by som si to asi tak ze: karticky s bodm a na zaklade bodov by dieta vytvaralo pribeh 🙂 uplne sa tak dieta vie odviazat, popustit uzdu fantazie ;)
@nela_kvido neviem či už niečo také máte a či by to bolo možné zrealizovať... Hry zamerané na rozvoj emócií. Vedieť rozlíšiť ako jednotlivé emócie vyzerajú na tvári, kedy máme takú tváričku, čo robiť keď máme takú tváričku. Takéto hry by podľa mňa zaujali nie len deti ale aj rodičov.Mnoho dospelých nevie presne povedať ako sa cíti a tympadom aj riešenie problémovych situácii to komplikuje.Lego sice spravilo stavebnice S témou emócie (Lego Duplo), máme nejaké drevené skladačky kde mackovia majú emócie na tvári ale volá sa to obliekanie mackov alebo niečo také a tie emócie si tam dieťa všimne len tak mimochodom... Alebo proste hry na rozvoj charakteru, sociálnych zručností ... Sa mi zdá že veľký dôraz je kladený na intelekt pri práci s deťmi... Ale malo sa robí s detským srdiečkom.
Ja by som určite ocenila hru, v rámci ktorej by sa deti naučili viac o cykle života, čiže napríklad o tom, ako sa meníme a ako tieto zmeny vyzerajú u človeka ale i u zvieratiek či rastlín (semiačko, pustenie korienkov, prvé výhonky, vznik rastlinky s listami, následne kvietok ale i odkvitnutie a zvädnutie rastliny). Takže by si cvičili nielen časovú následnosť ale i slovnú zásobu. Podobne by bola fajn hra na zmeny v prírode (prechod ročnými obdobiami, jednotlivé zmeny v rámci nich).
Na trhu je tiež málo hier, ktoré by umožňovali viac logopedických cvičení s deťmi. Čiže opäť časová následnosť - 4 - 6 rôznych obrázkov (každý jeden by priradili chobotničke k očíslovanému chápadlu) z jedného príbehu a deti by mali zoradiť, čo bolo prvé, čo potom a porozprávať príbeh + doplniť hru stierateľnými prázdnymi kartičkami, v rámci ktorých by mohli zmeniť nejakú z existujúcich kartičiek a príbeh tak v rámci dejovej osnovy niekde zvrátiť či domyslieť ho inak (pridaním kartičky na záver, pozmenením hlavného hrdinu/hrdinky) a pod.
@nela_kvido musím to popozerať v obchode keď pôjdeme k Vianociam pozerat nové knižky k peru albi. 😆 Ešte ani jednu takúto hru nemáme . Len klasické pexeso.... ďakujem
Ľudské telo, rozpravky ... Chystám sa tiež na nákup tejto hry keďže už kadečo máme ale toto zatiaľ nie, syncek sa rád hrá a pomaly sa aj dcérka pridáva 😉
Mne by sa urcite pacilo kvido v spojeni s jazdou, spoznavame znacky na cestach aj znacky aut, pacilo by sa mi vysvetlenie ako sa spravat na ceste napr. Pesi,na bicykli,na kolobezke,ako sa spravame v aute,co maju na starosti policajti atd.
Pexeso hlavne mesta štátov
Násobilka
Dopravne značky
Lesná pedagogika stopy zvierat ku ktorým zvieratkam patria, listy stromov k akým stromom patria
@monikaondrisova Naučiť sa pomenovať emócie je napríklad súčasťou Vejárikov. Ale je pravda, že samostatná hra venová len tomuto zatiaľ nie je...
mne by sa páčila príroda, alebo teda konkrétne kolobeh - jar, leto, jeseň, zima
My sme teraz pexesovi, takze napriklad:Vlajky sveta, hlavné mestá alebo dopravne znacky.
Alebo nejaka hra ako správne ošetriť človeka.
@nela_kvido mne by sa páčila hra, ktorá by deťom ukázala základné hygienické návyky, aby vysvetľovala prečo si musíme umývať ráno tvar, prečo zuby, prečo sa češeme a aké sú dôsledky keď to nerobíme.
Výzva ukončená. Ďakujem za všetky nápady. Pexesá pôjdu sem: @nocky 🙂

možno by bolo fajn zameranie sa na vodné a morské prostredie. Rybky sladkovodné, morské, mušle, korálové ostrovčeky.