SÚŤAŽ o LEGO DUPLO Cesta okolo sveta
Máte radi zvieratká? Dúfam, že áno, pretože tu pre vás mám päť nádherných stavebníc LEGO DUPLO Cesta okolo sveta! V každej z nich je hneď sedemnásť krásnych zvieratiek, s ktorými zažijete kopec dobrodružstiev 🙂 Ak ich chcete vyhrať, napíšte mi, aké zvieratko je u vás doma najobľúbenejšie a prečo. Bude to divoký tiger, roztomilá panda alebo napríklad hravá veverička? Každému súťažiacemu pošleme srdiečko, päť vybraných odpovedí odmeníme navyše stavebnicou LEGO DUPLO Cesta okolo sveta. 🙂

Nas Alex bol zvyknuty zaspat len na mamke no situacia nas prinutila riesit to tak si zvykol zaspavat pri hrajucej pande. Odvtedy su pandy jeho sucastou ci ako hracka ci obrazok na obleceni ci paplone. Kazdy den sa chodime s oboma detmi prechadzat ku konom v dedine kde ich hladka. Zatial nema odvahu sa povozit (2,5roka). Hydina, pes a macka su beznou sucastou nasho zivota a tieto zvieratka patria tiez medzi oblubene.
Casto sa hra s plastovymi aj drevenymi zvieratkami a deli ich podla toho ci su domace, divozijuce ci africke. V okoli nasho domu dennodenne vidi jelenice, diviaky, zajace ci lisky a takto mu vysvetlujem rozdiel medzi domacimi a divozijucimi zvieratkami.
Dobry den! Nase deti sa velmi radi hraju so zvieratkami, stavaju si ZOO, farmu, hraju sa na rybacku, na tigre, na dinosaurov. Radi hladkaju zive koniky a macky. Radi kreslia podmorsky svet, hlavne velryby a kraby. Najmladsi syn ma rad kresleneho krtka (rozpravka) a fascinuju ho pavuky. A doma mame akvariove rybick, ktore radi pozoruju.
Tak som si cely den lamala hlavu, ktore zvieratko je naj. Ci je to pes, ktoreho maju aj moji rodicia a Patko ho berie ako kamosa, alebo macky co k nam od susedov zavitaju, a to maju radost potom vsetky deti z okolia (macky uz mensiu 🙂) alebo opice, ktore rad napodobnuje ako poskakuju, ci lev, ktory tak reve, ze nasa malicka uroni zo strachu aj slzicku 😉 No tak si hovorim, ved sa ho spytam ked neviem 😀 Tak som mu vecer tuto otazku polozila a mlady pan bez vahania odpoveda KONIK. Odpoved preco uz som nedostala, nasledoval ponor do hlbin nasej vane a tema bola uzavreta. Ved co tam budem diskutovat, je to konik a basta. No Aj tak mladeho podozrievam, ze to bolo trosku nepremyslene rozhodnutie 😉
U nas u velkeho je top tiger a u drobca je na prvom mieste havo.je to aj jeho prve slovo a vsetky zvierata co vidi su u neho havo.takze ked sme vonku z kociara sa len ozyva na vsetky strany havo,havo hav,hav 😀
Urcite zaba,lebo paradne skace 😁
U nas ako 11m prve sovo bolo "wua-wua" este pred mamou. A to je ako psik, co bolo vsak na tom najzaujimavejsie, ze mu to nito nehovoril a prisiel s tym sam. Ked sa nam aj nahodou stane, ze ma nejaku bolacku, alebo je jednoducho mrzuty a neda sa utisit, tak najlespie zabera, ked ho zoberieme na ruky a idem s nim k oknu hladat "wua-wua". Vtedy na vetko zabudne a uz len jastri oci a natahuje usi, ci nejakeho nezbada a nezapocuje. Ale vseobecne ma rad zviratka a tak obcas chidime aj krmit, vzdy natrha travicku, ale uz sa boji potom priblizit, tak mi ju podava, ze mama ham, aby som zvieratkam dala ja. A ked v knizke vidi konika, tak to pekne okometuje "iiiha" a hned v zapati ukazuje na muzov krk a uz sa mu tam aj stvera, lebo tatinko je pre neho tiez konik - zvykne sa s nim tak jasit, ze sa hraju na konika. Nuz, ako si ho naucil tak ma, musi robit kona kazdy vecer :D
Dakujem za precitanie a prajem krasny den
Doma nedá dopustiť na svojho medvedíka, ktorého dostal len tak, aby si mama mohla v obchode v pokoji nakupiť. U dedeho je to "KA" teda Saška - psík. A v zoo zase vyhráva medveď, nemôže zabudnúť, že práve medveď "kaka" 😀
mame 16 mesiacov a vsetky stvornohe zvieratka su u nas v kategorii "HAV".... takze u nas je top psik 🙂 Zboznuje psikov, na vsetkych vola: "Hav, hav, hav..."
lev, pretoze moze vrcat a revat ako lev 😀 neviem ci ho nieco viac zaujalo vo zvieracej risi ako toto zviera 😅
Moj syncek ma rad "havinkov", cim mensi, tym podla neho zlatsi 🙂 mam co robit, aby som mu vysvetlila, ze sa nema priblizovat a chciet hladkat cudzie psy! Moj Damianko ma 3 rocky, takze mame velmi zaujimave obdobie. Obdivujem, aky je chytry a vsimavy. Budem rada, ak bude moct mozno aj prostredníctvom tohto lega spoznat nove zvieratka. Som samozivitelka, ja si taketo velke lego nemozem dovolit. No chodim s malym k babke a dedkovi, maju sliepocky, vsetky sa volaju Anicky - vraj po mamke :D Tak sa na tom smejeme, je to nase slniecko. A to nas tesi, i ked sme v situacii, v akej sme. Dakujeme za tuto moznost zapojit sa do sutaze. Velmi nesutazime, no lego vie Damianka velmi zaujat, viac ako mobil, telka ci cokolvek ine. Takze skladame spolu 🙂 Jeho fantazia a pristup ma uz vela naucili... Moje andelatko.
U nas vedie pes🙂vsade v rodine su..a aj dalmatin z dupla je top,lebo to je Tara,podla maleho..presne ako nas ozajstny dalmatin🙂
SLIMÁKY :D plné, prázdne ulity, máme ich plné vedierka aj vrecká stále
u nás je najobľúbenejší asi krokodíl, pretože otvára "pusu" a zhltne všetko čo mu príde pod ruku ... najradšej má ryby, zajace ... ale moja dcéra mu dopraje aj väčšie sústa a pravidelne sa mu tam snaží napchať aj leva či slona ...
krokodíl to samozrejme potom nezvláda a z jednej "pusy" má dve (vykĺbi mu hornú čelusť 🙂 ) no a potom musíme chodiť k zubárovi 🙂))
celkovo zvieratká sú u nás od začiatku TOP
Aj moja dcérka má rada všetky zvieratká. Najobľúbenejšie divé kačky. Keď mala dcérka jeden a pol roka musela som byť niekoľko dní hospitalizovaná z čoho bola moja bambuľka veľmi smutná a jedinéčo ju potešilo bola prechádzka v parku s jazierkom a kačičkami.
Moja dcera Nikolka ma asi rada vsetky zvieratka na svete. Je jej jedno o akeho zvera sa jedna ma ich vsetky rada. Obdivuje modlivku ktora pristala na plot tak isto ju fascinuju motyle tancujuce na kvetinach ,dokonca obdivuje hada vyhrievajuceho sa na slniecku na skale. ( samozrejme s patricnej vzdialenosti ) . So vsetkymi psikmi na okoli je velka kamoska dokonca ked ide po ulici a jej naj kamos Filipko je so svojimi panmi doma tak mu teta musi otvorit dvere lebo vie ze ide jeho kamaratka. 😀 Doma ma svoju civavku a dve colie. Tak isto sa kamarati s poulicnou macickou ktora k nam pravidelne chodi na parky;-D Z divych zvierat obdivovala naposledy lemure v zoo ktire sa k nej bez najmensieho strachu priblizovali. Unesena bola z krmenia srniek z ruky. Proste ona miluje zvierata a zvierata miluju ju. Neviem ake ma v sebe caro ale je zaujimave sledovat vztah prirody a dietata ako to vnima ako velmi to miluje.Lego by nas potesilo velmi mali by sme zas o novych kamaratov viac 😉
Naše najobľúbenejšie zvieratko je opica Monkey 🙂) Zbožňuje pesničku "Little Monkeys jumping on the bed" až tak, že keď si to spieva, skáče na posteli a následne padá a to ako opice skáču obdivuje strašne rada aj v Zoo 🙂
Prianim mojho starsieho syna je mat psika. Ale uz sme sa dohodli, ze ked si kupime vlastny domcek, tak dostane psika. Tak sa teraz kazde rano po zobudeni spyta: Ideme dnes kupit domcek? 🙂
Tak hadam sa nam sen o vlastnom domceku a jemu o psikovi raz splni...Zatial nam zostava stavat si domceky z Lega.
U nas su najoblubenejsie zvierata vsetky okrem pavukov, ôs a sršňov, dokonca aj komare sa tesia velkej oblube, ked ma dcera pred dvoma tyzdnami volala z poschodia - mami mami, pod rychlo sem, vidis ako pekne cicia?
Možno Vás teraz pobavím, ale u nás su najoblubenejšie zvieratká slimáky, ktoré sa povyťahujú po daždi na našej záhrade. A máme ich neúrekom. Náš syn si ich lýžicou naberie do hrnca a položí si ich lavičku, kde im urobí z dreva ohradku a tam ich krmi 😅 😅 😅 😅 😅 😅
Veľakrát berieme naše "domáce " zvieratka domov :D
Moja dcerka ma najradsej macky 🙂 u starych rodicov chovame uz 4 (kazdy rok sme zvykli maciatka podarovat, ale tento rok mala nedovolila 🙂 ), potom ma aj kabelkovu verziu- plysovu bielu, a aj z lego duplo mame ciernu 🙂 Takze macky v akomkolvek pevedeni 😀
My zvieratká zbožňujeme a aj za nimi veľa cestujeme. A ktoré máme najradšej? Ťažko je označiť iba jedno, keďže u nás sa to mení podľa toho ktoré navštívime. Raz sú to slony, inokedy žirafy, papagáje, had.. No momentálne top sú u dcérky psíky a jej prvé slovíčko z pomenovania zvierat je slovko hava (havo) a u syna sú kone na ktorých veľmi rád jazdí. A prečo? Myslím, že havo kvôli tomu, že aj doma máme dvoch. A koník práve pre ten pôžitok z jazdenia. No teraz, keď už je vonku chladnejšie myslím, že naše výlety do prírody za zvieratkami už nebudú tak časté, no nahradia ich práve zvieratká čo máme doma či už v Legu Duplo, v knižkách, z Kinder vajíčok a podobne.
Marko ma rad všetky zvieratká, ale najradšej domáce- sliepočky, ovečky, kozičky, tie chodime pozerať ku starkej 🙂 a ešte sa mu páči medveď, starký je poľovník a stále sa ho pýta kedy ho vezme ku medveďom 😀
Moju dcérku v každom období fascinuje nejaké iné zvieratko. V lete, keď sme chodili po zoologických záhradách ju najviac oslovili surikaty. Toto zdanlivo ťažké pomenovanie si zapamätala veľmi ľahko a ohurovala okolie, keď sa jej spýtali, čo sa jej najviac páčilo v zoo 🙂 S príchodom jesene a návratom do škôlky po prázdninách, kde každodenným programom boli vychádzky do prírody, ju začal fascinovať svet hmyzu - mravce, včely, chrobáčiky. So záujmom pozorovala tieto malé stvorenia, ich drobné časti tela a rýchly pohyb. No a aktuálne sú to domáce a lesné zvieratká, ktorýkoľvek druh, hlavne že sú to ešte mláďatká. Momentálne každý večer pozerá české večerníčky na DVD s reálnymi zvieratkami, kde sú napr. príbehy 5 malých šteniatok, ktorým ich psia maminka rozpráva príbehy o lesných zvieratkách, malom jazvecovi, veveričke, či diviakovi 🙂 🙂 🙂

Aj my mame radi zvieratka, mame dvoch psikov, jedneho sme kupili synovi ked bol este malicky, potom k nam zavitala macicka tulacka, ktorej sa u nas zapacilo a udomacnila sa. Ku psikovi pribudol dalsi psik z utulku, aby sa mohli spolu hrat. Mame aj niekolko akvarii s rybickami, pocet presne neviem ale bude ich mozno aj 80-100. Aj korytnacku sme prichylili, ktora uz menila niekolko majitelov, bola zanedbana a nikto ju nechcel. Dcerka ked rano v lete vstane jej prva cesta je vyskriabat sa na celo postele, aby sa pozrela von oknom ci su tam koniky, alebo ich ide vecer s nami krmit. Teraz uz ako sa ochladilo, uz su koniky ustajnene. Zijeme na dedine, takze tu ma kazdy zvieratka, pre nas su samozrejmostou aj susedove kravicky ci ovecky. A tu je nasa najmensia milovnicka zvieratiek