SÚŤAŽ o LEGO DUPLO Môj prvý vláčik!!! 🙂
Všetci nastúpiť do LEGO DUPLO vláčika! Vydajte sa s nami na výlet do sveta fantázie a hier 🙂 Malí cestovatelia si užijú výpravu do sveta železníc. Pestrofarebný parný vlak so zvukovými efektami, vagónom pre pasažierov, stanicou s pokladňou, čerpacím stojanom a návestidlom je základ pre dobrodružné popoludnie.
Práve o päť stavebníc LEGO DUPLO Môj prvý vláčik si teraz môžete zasúťažiť. Napíšte nám sem do fóra, čo zaujímavé ste na cestách zažili a získajte srdiečka. Päť vybraných odpovedí odmeníme krásnym balíčkom 🙂

Naši piati chalani sú vlakoholici 😀
často sa chodíme k vlakom len tak odfotiť (TOP je RegioJet), alebo sa na nich len tak povoziť,
a už len nasadnúť v našom megazložení do vlaku je zážitok-najmä pre iných 😀 😀 😀
a pre deti je vo vlaku všetko krásnym zážitkom...
a keď nie priamo vo vlaku, tak aspoň s (detským) vlakom 🙂
Moje deti Maxim a Zarka milujú cestovať vlakom😉 Naposledy sme sa vybrali z Oravy až do ďalekej Trnavy na jarmok.Neskutocna cesta vlakom, zažili sme kopec zábavy,stretli kopec skvelých ľudí.Zarka sledovala sprievodkynu a po jej odchode sa postavila a zahlásila.A malého máte zadarmo,či platil za lístok? malý je o 3roky starší od nej 😀
Moj syn miluje vlaky. Je zlozite snim cestovat pretoze ma detsky autizmus a uplne nerozumie ako sa ma spravat medzi ludmi.
Jedneho dna som sa rozhodla predsa len, ze skusime si aj taku kratsiu cestu vlacikom (taky ten medzi dedinami, co nim nechodi moc ludi).
Dohodka som sa s muzom, ze on pojde autom a pocka nas na vystupnej stanici (ak by nahodou maly nezvladol cestu tam aj spat).
Ked prichadzal vlak strasne sa maly tesil, trepotal rucickami a nevedel sa dockat. Nasadla som snim s malou dusickou a dufanim, ze to zvladne bez amokov.
Bola som velmi prekvapena a stastna ked pekne mi sedkal na kolenach a pozeral celu cestu von oknom, silno sa ma drzal a skoro ani nedychal. Nastasie sme boli sam vo vagone, takze ho nic nerozptylovalo.
Teraz su vlaciky jeho oblubene hracky a snazi sa aj povedat "vlak si si".
Aj ja by som sa velmi rada zapojila do sutaze. Aj ked ma moj syncek len 1,5 roka cestujeme vela. Cestujeme vsak vzdy autom, takze ziadne zazitky z cesty vlakom alebo autobusom nemame. Ale uz dnes viam, ze buduce leto vezmem synceka na vylet, kam pojdeme inak ako autom. Ma velmi rad auticka, vlaciky, bagre a podobne stroje, takze bude to pre neho zazitok. Pre mna su zazitky a spomienky najkrajsim darcekom a maju nevycislitelnu hodnotu, preto ho chcem vychovavat v tomto duchu. Samozrejme mu doprajem aj hracky a vsetky materialne veci, ale aj ked hracky pokazi a rozbije spomienky mu zoatanu navzdy 🙂
Pocas ciest autom sme samozrejme mali mnozstvo zazitkov, od smradiku na dialnici, cez prebalovanie v kufri auta, az po plac ci smiech az do ciela 🙂
Lego Duplo radi mame cely svet si vyskladame. V Parizi na Eiffelovku, potom rychlo do New Yorku. Verte prosim, ze to dame, z kociek si sen vystaviame. Zajdeme i k nasej babke, vafle upecie nam sladke. Zajdeme i za dedom - z lega postavime dom a mozno i vlak, ci strom.😊 V basnicke su skutocne sny mojich deti - Pariz, New York a i tie obycajnejsie ist k starym rodicom, hrat sa spolu, cestovat vlakom a pravdaze Lego.😍
So starším synom sa od malička chodíme pozerať na vláčiky, keďže bývame kúsok od depa. Aj keď mal už 5 rokov, tak vláčiky sa mu stále páčia. Minulý rok mal ako prekvapenie Mikulášsku jazdu vláčikom do Kútov a naspäť spolu so sprievodným programom. Aj s ocinkom si to užili a tento rok chcú ísť opäť ☺️
No my vela pekných zážitkov ako rodina z cestovania nemáme, nakoľko našej prostrednej býva strasne zle. Takže len k jednej babke, k druhej babke a späť. 😒
Najstarší (5r.) bol teraz so škôlkarmi na výlete a isli autobusomdo jaskyne. Z ničoho nemal takú radosť ako z toho, že sa viezol naozajstnym autobusom. Bolo mi trochu ľúto, že som nemohla byť pritom s ním, ale som rada, že má aj taký zážitok 🙂
My sme si na prvú cestu vláčikom vybrali historickú železničku vo Vychylovke, že by to bolo pre dcérku zaujímavejšie. V tom čase mala 20 mesiacov, videla som na nej, aká bola plná očakávania a nevedela, čo sa bude diať. Akonáhle sa vláčik rozbehol, na tvári sa jej vyčaril krásny úsmev, no keď vláčik zatrúbil, šok a plač.. ale ja sama som sa zľakla 😀 keďže vystúpiť sa nedalo, manžel ju celú cestu zabával. Nakoniec sa všetko skončilo dobre, ale viac už na vláčik ísť nechcela 😂
Moja dcérka zbožňuje vláčiky. Máme krásne spomienky na detskú historickú železnicu v Košiciach, ktorú sme navštívili viackrát. Zažili sme aj westernovský prepad vlaku. 🙂
Super zážitok bol pre dcérku aj vláčik na dovolenke v Chorvátsku, ktorý premával popri pláži. Mala z neho obrovskú radosť a spolu s ňou aj my a ostatní cestujúci, kedže tú svoju radosť preniesla aj na nás ostatných.
Svoju vášeň k vláčikom teraz začína prenášať na maličkého bračeka.
No my sme zažili zážitky len s plačom, na aute. Ale keď sa vyberieme niekam vlakom tak nevieme sa z toho dostať von, jedine s plačom. Takže my len plačeme 😂. No čo už aspoň keď vidíme vláčiky posielame toľko pusiniek koľko vladzeme.
Ja mám doma veľkého dvojročného vláčikomaniaka ale na real vlaku sme sa ešte neviezli. Viac pokusov skončilo hysákom, on je skôr tichý obdivovateľ 🙂 napriek tomu nám vlaky doslova riadia život. Mne sa už o nich aj sníva.
Po materskej môžem z fleku nastúpiť na železnicu😂 Šiši šiši boli prvé "slová" ktoré sme od neho počuli. Malý ráno vstane a už robí šiši a poukazuje do detailov vláčikovú nálepku ktorú má nalepenú na stene pri postielke. Potom vytiahne knihu o vláčikoch, po miliontom raze až príliš hrubú na môj vkus 😅 a musíme ju ceeelúú poprezerať. Až potom je ochotný vyliezť z postielky a presunúť sa do inej časti domu...cestou samozrejme už berie do ruky niektorý z vláčikov a ide s nami šišiši, umývame mu zúbky, kŕmime ho, obliekame sa štýlom že ruka ide do tunela a von z tunela, noha tiež, nechodíme na prechádzky ale ideme pozrieť vláčiky do práce, rušňovodič je pre neho celebrita no. 1, všetko s čím sa hrá ukladá do radu za sebou ako vlak s vagónmi atď. Čistá láska😍 Lego vláčik ešte nemáme, bol by to splnený sen pod stromček.
Nasa mala ma rada vlaciky ale mladsi je zbura kolajnice hned ako to rozlozi rada by som s nimi isla raz vlakom ale pre maleho dg.on na vlak nemoze tak aspon take male vlaciky sa mu snazime ukazovat
Toto bol TOP zážitok tohto leta 😘 Hlavne pre Adelku s tatinkom 😂 Keďže máme malé babo Martinka, dovolenka nám tento rok nehrozila a vybrali sme sa aspoň na víkend za kamarátmi do Prahy. Parádny zážitok sme mali v jednej Pražskej reštaurácii, kde nás namiesto čašníčky, obsluhovali VLÁČIKY 🚂 Bolo to úplne svetové, len sme si museli stále objednávať, aby vláčik zas a zas prišiel 😂😂😂
tak my máme síce dve dievčatá, ale vláčiky u nás fičia. Najčerstvejší zážitok máme z vláčika v Čiernom Balogu, obidve baby si ho užili. Naša starsia si doteraz láme hlavu nad tým, ako je možné, že vo vláčiku mali detský kútik 🙂
Cestovanie vlakom zvládame v pohode. Ale myslím, že o zážitkoch by mohli písať skôr naši spolucestujúci :D Naša škôlkarka je veselé stvorenie, na každej ceste sa len tak mimochodom skamoší s nejakým dospelákom a rozosmeje ľudí v okruhu 5 m. Asi by sme sa mali znova niekam vybrať 🙂
Ja mám dvoch synov, ktorí od malička zbožňujú vláčiky (ale to asi každé dieťa 🙂 ). Starší fešák má už 10 rokov a mladší 9 mesiacov. Okrem toho, že sme prvé 3 roky so starším synom boli pravidelný návštevníci vlakovej stanice, dosť často sme na vláčiku aj cestovali, nakoľko sme v tej dobe nemali auto. Ja som bola vášnivá turistka a od nás z Liptova to do Tatier nemáme ďaleko. Skoro každý víkend sme sedeli vo vlaku do Štrby a odtiaľ nás zubačka (syn ju zbožňoval)vyviezla do Tatier. S mladším sme šli zatiaľ na vláčiku iba raz a to na dovolenke v Oravskej Lesnej. Navštívili sme historickú železničku a mladý pán celú jazdu tam aj späť prespal na mne v nosiči 😍 Deň pred výletom sme si historický vláčik boli obzrieť a veľmi sa mu páčil. Vláčik od Lego Duplo by ho veľmi potešil 🙂
Vlakom sme boli s najmensim, ked mal rok. Sli sme k babke na dedinu 25 km vzdialenu toto leto. Starsia sa tesila (7 rocna), ale chlapec z toho zazitku nic nemal. Nechapal, preco nemoze lozit po chodbicke a po kupe. Ale az tak pojdeme nabuduce leto, uz sa vytesi. Foto z vlaku nemame, tak aspon jedna formulova.
takto nejako u nas vyzeraju doterajsie prihody s vlacikom🙂
mama s tatom sľubuje,
že mi vypravcovske topanky obuje.
zatial su to iba sluby plane,
zostáva mi Lego duplo- každy deň mnou hrane.
ked sa spusti vlacik húka
načiahne sa moja ruka
natankujem, cestujucich naložim
celý svet v ňom povozim.
Nuz zatial sme nesli vlacikom.Ale uz s anam pokazilo auto a hrozilo z edomov dojdeme asi vlacikom.Ale nasle stare auticko este ako tak funguje aspon k tym lekarom co dost chodime.
Boli sme obdivovat banicky “retro” vlacik ktory sa nachadza v Spaniej Doline z kade pochadza moj tato( samozrejme banik) . Bol ukazat vnukovi na akych vlakoch pracovali v bani a povysvetloval mu ako fungoval.
Cez cestu mame vlakovu stanicu takze synator sleduje vlaky z okna. Ked nejaky pocuje hned vyskakuje na okno. Naposledy mal zababrane ruky od paradajkovych cestovyn a samozrejme ked pocul vlak,vyskocil odkryl biely zaves a ostali na nom capky ako po nejakom trestnom cine... uz len cakam do kedy ho to bude bavit. Lebo mna nebavi prat stale zaclony😜
Obe moje deticky zbožňujú vláčiky. Dcerka- dnes už 10 ročná- ako malá bola nimi priam posadnutá. Denne sme chodili na stanicu- v slnku ci v daždi od cca 2 rokov. Čakali sme aj hodiny, kým prejde aspoň nákladný vlak. Milovala ich všetky ❤ hoci má hyperaktivitu, stanica bola jediným miestom, kde dokázala hodiny pre sedieť trpezlivym čakaním. Chodievali sme bežne vlacikmi, aspoň osobacikom do 20km vzdialeného mesta, tam sme sa prešli a šli zase naspäť. Kým jej kamarátky mali bábiky, ona tuzila iba po vlacikoch.Mala stavebnice, koľajnice, Vlacik Tomáš bol na všetkom, na čom sa dalo 😁💋 Bolo to veľmi zvláštne, často sme sa smiali,ze bola v minulom živote asi vodičom lokomotívy ❤🤗
Mám dvoch chlapcov, takže vlaky sú u nás pochopiteľne veľmi obľúbené, boli obdobia kedy sme každý deň chodili na vlakovú stanicu a sledovali vláčiky. Veľmi často nimi ale necestujeme, takže zážitkom je vždy aj obyčajný cesta. Ten najväčší zážitok bol ale parný vlak, videli sme ho asi 3 krát a raz sa ním aj viezli 🙂 Pevne verím, že to ešte niekedy zopakujeme 🙂
My sa všade presúvame autom. Iný dopravný prostriedok je ratita. Už sme vyskúšali auto, autobus, trolejbus, električku, ľod, lietadlo čo šoféroval manžel, ale vláčikom sme nešli. Vždy keď nejaký dcérka vidí už kričí " Maminka, vláčik." Tak by sa Duplo vláčiku potešila, ak by sme vyhrali.
A príhoda z Tatier, čo sme boli na jar.V prvý deň sa nám na svahu podarilo nalomiť boby. Manžel je dobrodruh, tak sa rozhodol aj napriek ich stavu vyjsť pešo na Skalnaté pleso. Tak ťahal rozbité boby, malej sa páčilo a zaspala. Na ďalší deň sme to skúsili opäť a vybrali sa na Hrebienok znova peši a odtiaľ na Zamkovského chatu. Cestou zaspala a všetci čo išli okolo sa smiali. Zobudila sa až hore. Najzábavnejšia bola cesta z Hrebienka, keď sme išli dolu po sánkarskej dráhe. Aj napriek stavu, že sme mali nalomenú lyžu, sme jazdy prežili a teraz sa na tom smejeme. 🙂
Prvá cesta našich drobcov vlakom bola jazda historickým parným vláčikom po železničke v Čiernom Balogu. Najskôr sa trochu báli , lebo veľmi dymil, ale potom im vôbec nevadilo, že boli od sadzí, stále boli v okne 🙂 Cestou späť sme šli super hlučným motorovým a to si pospevovali pesničku: Ide,ide vláčik ... Bol to pre ich nezabudnuteľné zoznámenie s vlakmi, vždy keď vidia magnetku na chladničke, tak spomenú, že tam bol ten dymiaci vlak, tým sme šli.

My sme vlacikom s malou dcerkou este nesli, chodime stale autom ale cez leto sa uz chystame ist s nou na vylet vlacikom. Vlaciky sa jej pacia a potesili by sme sa takej vyhre ☺️👌🏻😘 a ak cestujeme autom mala vacsinou spi a zaspi vzdy v tej najnevhodnejsej chvili 😁