icon

SÚŤAŽ o LEGO DUPLO Môj prvý vláčik!!! 🙂

bara_lego
Moderátor
24. okt 2017

Všetci nastúpiť do LEGO DUPLO vláčika! Vydajte sa s nami na výlet do sveta fantázie a hier 🙂 Malí cestovatelia si užijú výpravu do sveta železníc. Pestrofarebný parný vlak so zvukovými efektami, vagónom pre pasažierov, stanicou s pokladňou, čerpacím stojanom a návestidlom je základ pre dobrodružné popoludnie.

Práve o päť stavebníc LEGO DUPLO Môj prvý vláčik si teraz môžete zasúťažiť. Napíšte nám sem do fóra, čo zaujímavé ste na cestách zažili a získajte srdiečka. Päť vybraných odpovedí odmeníme krásnym balíčkom 🙂

SÚŤAŽ o LEGO DUPLO Môj prvý vláčik!!! 🙂
madeleine
27. okt 2017

Nuz, my to s dcerkou mame rozhodna zaujimavejsie ako mal syn. Asi ako obvykle druhe dieta 🙂 Vlakom sla prvy krat, ked mala necela dva mesiace, pretoze syn miluje vsetky dopravne prostriedky. Byvame v malej dedinke odkazani na auto a vsetko ostatne je pre neho vzacne.

Uzasnym zazitkom pre neho bolo pozvanie do kancelarie vypravcov v nasej dedinke. Ani nedychal. Lokomotivy uz ma zmaknute z Rendezu, obisli sme vsetky otvorene dni a presnorili vsetky vozy vsetkych druhov. Tento zazitok to rozhodne predcil, pistalka ziskala novy respekt. 🙂

alenkapalenka
27. okt 2017

My chodime vlakom skoro kazdy tyzden...len tak sa povozit bez ciela. Zboznuju stanicu, vlaky, vylety... pre nich je kazdy vylet zazitok 🙂

miroslavka13
27. okt 2017

Pri zazitku z vlaku mi napadne jedna prihoda co sa mi stala este za studenskych cias, vtedy som pravidelne dochadzala do skoly vlakom. Pamatam si ako som sa prvykrat vracala po tme domov. Velmi som sa bala ze v tej tme si nevsimnej svoju zastavku a nestihnem vystupit. Tak som celu cestu sledovala kde sme. A ked sme minuli predposlednu stanicu tak som sa postavila na chodbu pred dvere a cakala kedy vlak zastane aby som mohla vystupit. Vlak zastal ale ja som nemohla otvorit dvere akolvek som skusala neslo to. V tom som v panike vbehla do kupe kde sedel jeden chalan a v panike kricala aby mi pomohol, lebo nestihnem vystupit. On sa tiez v panike snazil otvorit dvere neslo to tak do nich zacal kopat a ich doslova vykopol a vtedy sa vlak pohol, vlak nestal este na mojej stanici ale len niekde v poli kusok pred mojou dedinou 😅. Pozrela som ma neho a hovorim jaj to este nebola moja zastavka
Vlak isiel z vykopnutymi dverami az do mojej stanice. Rychlo som vystupila modlila sa aby tomu chalanovi nedali pokutu za to ze tie dvere vykopol. Neviem ako to skoncilo lebo som ho uz nikdy nevidela. Ale poucila som ak vlak stoji a nejdu otvorit dvere tak sme v poli 😂

katkalabka
27. okt 2017

Kým som ešte nemala drobcov, tak som s deťmi zo ZUŠ-ky každý rok cestovala vlakom od nás do Bratislavy na akciu Bienále fantázie a ďalších múzeí - Vlakom do múzeí a galérií, čo je úctyhodných 365 km ráno tam a 365 km večer späť. Pred štyrmi rokmi sme však ráno o piatej s deťmi čakali na stanici, no vlak neprichádzal. Skrátka ho kvôli nejakej poruche odstavili niekoľko staníc od našej. Nevedela som si predstaviť ako vysvetlím deťom, že školský výlet skrátka nebude, lebo v Poprade nestihneme rýchlik, tak som skúsila niečo iné. Volala som na hlavný dispečing, na t.č. ktorým mi potvrdili súhlas s výletom a vysvetlila som im našu situáciu, že ak nestihneme práve tento rýchlik kvôli meškajúcemu osobnému vlaku budeme musieť zrušiť celý výlet, lebo ďalším by sme už nestihli naplánované prehliadky a vlak späť. Stalo sa niečo nečakané. Nielen, že na trati odpojili nejaký vlak a poslali ho späť po nás, keďže deti nastupovali na štyroch rôznych zastávkach, ale ešte aj rýchlik Košice – Bratislava v Poprade musel čakať na náš osobáčik a na naše „maličkosti“. Celý výlet do nášho hlavného mesta nakoniec dopadol výborne. Všetko sme stihli a deti mali úžasne zážitky. Dodnes mi celý tento výlet príde ako z krajiny Fantázie a myslím, že na to nikdy nezabudnem ja ani deti, ktoré v to ráno túžobne očakávali ako to dopadne.

bodkafan
27. okt 2017

Nas zatial este prva cesta vlacikom este len caka,ale pravidelne chodime okolo vlakovej stanice,obdivujeme vlaciky.samozrejme nejake su uz odstavene aj u nas v izbecke,tak dufam ze pribudne coskoro dalsi...

nanina11
27. okt 2017

syn miluje vlaky, takze chodime tak ze ocinko nas odvezie autom na stanicu a potom nam kyve vsade kde sa len da 🙂 top je vzdy nejaký tunel, minule sme šli cez tElárt a ten výkrik...mamáááááá, tu boli KOlárovci ked spievali Na kráľovej holi 🙂 nemal chybu, sprievodkyňa sa smiala, uz sa nam stalo ze ho zavolali dnu do lokomotívy..proste u nas vlaky sú snáď všade

fliacik
27. okt 2017

Priznám sa, že v prípade mojich detí je každá jedna cesta "zážitkom". Od narodenia nám dcérka aj syn v aute doslova vrešťali ako dva paviány, takže my s manželom by sme si zaslúžili medailu za trpezlivosť. Spočiatku bol problém v tom, že v autosedačkách nevedeli zaspať, neskôr sa pridružila kinetóza (Vďaka Bohu objaviteľovi Kinedrylu), a odkedy sú väčší, už je to sčasti nuda, sčasti nepohodlie autosedačky a sčasti detská netrpezlivosť (mama, kedy tam už budeme???). Napriek týmto skúsenostiam chodíme na výlety radi, už sme absolvovali aj dovolenku autom v Taliansku. Pokiaľ ide o výlety vlakom, po skúsenostiach s našimi paviánmi v aute si na dlhšie trasy ešte netrúfam. Predsa len, auto človek zastaví kdekoľvek (ak už je veľmi zle), vždy má možnosť otočiť sa a vrátiť späť, pri vlaku je to už trošku zložitejšie (nehovoriac o tom, že v aute obvykle prevážame polku domácnosti 😀). Zato vláčiky deti zbožňujú. Keďže bývame blízko železnice, niekoľkokrát do týždňa chodíme "šiši", ako ho synček volá, pozorovať. Dcérku zase fascinuje práca uja "dopravcu" (rozumej výpravcu). V lete sme sa radi vozili historickou železničkou z Trenčianskej Teplej do Teplíc - deti mali obrovský zážitok, keďže vláčik sprevádzali hasiči alebo ťahače kamiónov a celou cestou hlasno trúbili. Na jeseň sme zase vďaka železničke prebrázdili Vysoké Tatry. Vo vlaku sme spoznali plno milých ľudí, takže nám dodnes ostali krásne spomienky.

pifina
27. okt 2017

Syn miluje vsetky dopravne prostriedky (ako spravny chlap), najskor sme chodili len na stanicu odprevadzat babku alebo stareho otca a ked na jar znovu zobudili rusen Katka na detskej zeleznici, tak sme si to museli ist vyskusat (a odvtedy este niekolko krat 😁)

anka3x3
27. okt 2017

Vlakom sme ešte necestovali, ale chodievame na nich pravidelne pozerať, pretože synčekovi sa vlaky veľmi páčia. Pripájam aj zopár foto s vláčikmi 🙂 A čo zaujímavé sme na cestách zažili? No cesty s deťmi sú vždy zaujímavé a nepredvídateľné, veď to poznáte 🙂 Tento rok sme boli na dovolenke v Poprade a tam Matúško chytil tigra za nos a vôbec sa nebál 👍 Vtipná príhoda je tiež z tejto dovolenky, keď večer, v prvú noc ležíme všetci v hotelovej posteli, ukladáme deti, keď sa Matúško opýtal: "kedy už pôjdeme domov?" A keď sme po pár dňoch prišli domov, tak sa stále vypytoval, že kedy zase pôjdeme na dovolenku, lebo on chce ísť 😂

7adina7
27. okt 2017

Nasa prva cesta bola rovno 8 hodinova cesta vlacikom z vychodu na zapad 🙂 dcerka mala rok a pol, takze sme sa velmi obavali ako to zvladne 🙂 zaroven som veril ze to dobre dopadne, lebo miluje vlacik. Byvame par metrov od zeleznicnej stanice takze na vlacik vidime vzdy, staci sa len postavit pred branicku 🙂 no a tak zacala nasa cesta s vlacikom. Kazdeho koho stretla cestou na vlacik kricala Ninka ide vlaaacik šiši juuupi 😂😂😂 bavila kazdeho, aj vo vlaciku, aj na stanici, no proste vsade. Mali sme.sice detsky vozen ale cestovali s nami 2 starsi muzi, ktory mali neskutocnu zabavu. Sami uznali ze im tak rychlo cesta nikdy neubehla a s tolkou zabavou. Prisiel k nam sprievodca a dcerka nan krici: ninka ide vlaaaacik juuuupi šiši ujo pod hooopa 😂😂😂😂 takze pre nas je vlacik top 🙂 strasne by som chcela pre dcerku vyhru, nakolko teraz zacala prosit jeziska aby jej priniesol lego duplo 😂😂😂

lekristinka
27. okt 2017

My sme vlacikom isli este len dva krat, ale išiš (vlacik) je nas oblubeny uz od malicka 🙂

lujzamisko
27. okt 2017

Nas drobec este.ozajstnym vlacikom.nesiel.jazdili.sme na drezine, aute na kolajach ale každý vlak.ktorý,ide.okolo musime pozrieť. Nás zážitkok s muzea.dopravy,ako,stoji pri starom.ruskom vlaku a len.pozerá nič len s.otvorenou.pusou na.tu masinu.pozerá ;,)

haslerka31
28. okt 2017

Nas Liam vlakom este necestoval , vacsinou lietadlom a autom . Pvykrat ho vezmeme na vlacik pozriet Santu . Vlacik je vsak oblubeny mamin dopravny prostriedok . Ako dieta som milovala vlaky .Vlaky mi pripominaju moju nebohu babicku , ktora na vlakovej stanici robila a za okienkom predavala klasicke "drevene" listky 🙂 Liamko ma v novembri narodeniny a darcek uz ma kupeny-Lego Duplo Moj prvy vlacik , ale seriu 10847.Tento by bola krasnym darcekom pod stromcek.

nellita
28. okt 2017

Foto hovori za vsetko,cestovali sme prvykrat vlakom a zazitkov bolo neurekom,naprv ma dcérka"vyhodila zo sedacky" vraj "neee" ona musí sedieť sama,potom sa upla na sediacu vedľa nej a v zavere pocuvala hudbu zo slúchadiel od susedy. TakE celú cestu som stála,našťastie iba hodinu,uznajte hnevat sa človek nemohol😉

alja20
28. okt 2017

Nasa zbierka vlacikov kt.mame doma a u babky mame druhu polovicku😅😀 foto z dovolenky o kt.som pisala v prvom prispevku bohuzial nemam kedze sa mi pokazil telefon v kt.vsetky fotky s vlacikmi boli v kt.sa drobec vozil je to proste vlacokovasen laska zaluba uz od prveho vlacika kt.dostal ako 1,5 rocny je aj na foto duplo vlacik s cislami🙂

tomajka
28. okt 2017

fuuu ha nahodne som nasla prispevok ze sutaz o tento vlacik to by boli krasne vianoce, akurat sledujem kde sa da kupit lacnejsie je to dost drahe ale syncek 2r sa tak zacal hrat s legom ze musim nejake penazky naskrabat urcite sa potesi a tieto vianoce budu pre neho take prve co tak vela vnima vsetko uz sa terau tesim, a z ciest velmi nemame zazitky teraz velmi ani necestujeme mame este druhe male babatko tak sa to etraz velmi neda snad vyhrame a ked nie dufam ze to potesi ostatnych vyhercov, a poviem si urcite to slo do spravnych ruk krasny den prajem ❤

aadulik2110
28. okt 2017

Lego Duplo Prvy vlacik doma zatial nemame, ale chlapcov fascinuje v kazdom katalogu a obchode, kde ho vidime. A k tomu zazitku....vela vlacikom necestujeme, takze ani tych zazitkov nie je vela... ale predsa len jeden by sa nasiel. Raz sme cestovali len 8km malym lokalnym vlacikom a 2 vagonoch sa nazbierali 3 kociky a dalsich 7 deti do veku 8rokov. Cely personal bol sokovany s takym poctom deti a tak pre radost deti celu cestu ujo rusnovodic trubil. Po kazdom zatrubeni sa ozval vesely detsky smiech.

vex
28. okt 2017

Obaja muzovi rodicia su zelezniciari, takze vlacikov mame dost, knizky, drevene, ale duplo nam este chyba, tak by potesilo.cestujeme casto, autom, ale v lete sme si uzili vylet parnym vlakom na ciernohronskej zeleznici spolu s kamosmi, dokonca aj kupanie v studenom potoku

lydia60
28. okt 2017

Lego je úžasná hra pre dieťa. Spomínam na časy keď som stala naň 4 hod. v mraze pred Vianocami bez záruky či ešte sa mi vôbec nejaké ujde. Doba sa zmenila ale Lego je tu stále a prináša nové a nové námety na kreatívnu hru. Ak by sme vyhrali, moje 4 vnučatka vo veku 2 mes - 3 roky by sa na Vianoce veľmi potešili "Prvému vláčiku" a ja by som sa s radosťou a láskou zahrala s nimi ❤

e.l.i
28. okt 2017

Moj maly syn miluje vláčiky.. tak sme ich chodili obdivovať na vlakovú stanicu v nasom meste... Raz sme samozrejme sa rozhodli ze sa ideme previezť ze bude mat z toho veľký zážitok a tak s manželom sme sa dohodli ze na skúšku sa zvezieme po prvu dedinu a vyzdvihne nas tam autom... kedže som nešla vlakom cca naposledy 5-6 rokov.... úplne som zabudla ze nam vôbec treba kúpiť listky na stanici.. vlak sa pohol ...maly nadšený a ja som si spomenula ze u vypravcu listky nekúpim... a tak sme sa previezli načierno 😊 Este som sa vypravcu pýtala ci uz možem stlačiť tlačítko " zastávka na znamenie" a nakoniec videl ze mam dosť to
ťažký náklad na rukách a chystám sa vystupovať .. lístok od nas nepýtal ... a to som mala šťastie ... 😉 Cize zážitok sme mali obaja 😂

evulienkaslx
28. okt 2017

Na cestách zazivame kopec srandy a nepredvidatelnych veci, od kedy mame Emku :=)
cez leto sme boli v Tatrách - v Oveckolande, krmili sme ovecky, ale boli strasne pazrave, az sa Emka bala, ze ju chcu zozrat. Nasli sme obrovske lopuchy pri potoku. Nas tatinko si zlomil nohu, chodil vsade s barlou. V Zoo kontakt mu ju chceli ohlodat zajacky 🙂

marttina333
28. okt 2017

Nasa prva cesta vlacikom 😉 Ked nejdeme velkym vlacikom, velmi rad sa odvezie aj na detskom vlaciku. Potom ho ale tazko odtial dostavame von 😁 najradsej by sa tam vozil stale 😀

lucymaud
28. okt 2017

Môj dvojročný syn Andrejko zbožňuje vlaky a všetko čo sa nich týka.. lokomotívu volá kolomašina a na dva roky má celkom slušnú slovnú zásobu..btw..vie počítať do 5 🙂.. rozprávky o vlačikovi tomášovi dokáže pozerať donekonečna.. na obrázkoch je na čiernohronskej železničke v Čiernom Balogu..počas Dňa detí.. kde si počas cesty tymto vlakom takto pekne schrupol...

johanka_de_arko
28. okt 2017

Mame 3 deti a vsetky miluju vlaciky. Kazdy rok absolvujeme kosicku detsku zeleznicku (aj viackrat) a Cierny Balog vsetky trasy. Moj manzel sa smeje, ze je to tym, ze aj my dvaja sme sa spoznali na zel.stanici a potom sme spolu aj 7 rokov randili pomocov vlaku. Manzel je totiz rodeny Bratislavcan a ja som Kosicanka. Chodil za mnou vlakom tak raz za dva mesiace na vikend. Az raz v Kosiciach aj ostal a hup...mame dvoch malych vypravcov a jednu kontrolorku vyhybiek.

05ada
28. okt 2017
Používateľ 05ada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 05ada.

Cestovat s detatom je narocne. Aku mame skusenost s cestovanim. Naposledy, ked sme isli do nakupneho centra dole do parkovacich garazi mala strasne vrieskala a nieco kricala. 😲 Skoro na mna priskocilo, co sa deje????? A potom som rozumela ze krici roller coaster aaaaaaaaaaaaa, roller coaster aaaaaaaaaaaaaa. Neviem z kadial to ma ale nalakala som sa strasne. Od vtedy, ked ideme dolu kopcom alebo hore kopcom krici aaaaaaaaaaaaaaaaa reller coaster..., robi to asi mesiac a vzdy sa zlaknem, pokial si uvedomim co sa deje mam srdieco na par minut tam dole...😂 😀

alfa147
28. okt 2017

Náš malý miluje vlaky, vždy keď sa dá, tak sa ideme povoziť. Raz sme tak išli z Piešťan autom. V Leopoldove nás manžel so synom vysadil, nasadli sme do vlaku a išli do Hlohovca vlakom. Je to iba pár kilometrov, ale malý, vtedy 2,5 ročný, mal z toho neskutočnú radosť a tvrdil, že je to pre neho “prekvapenie”. Radosť mu znásobil aj detský cestovný lístok.
V meste nás potom manžel čakal a malý mu musel hneď vyrozprávať že išiel vlakom a ešte dlho, dlho, dlho o tom hovoril.

marusik
28. okt 2017

Najlepší zážitok na ceste vláčikom je prejazd tunelom!

ferihegy
28. okt 2017

Ahojte 🙂

Na cestách sme zažili už veľa krásnych chvíľ, avšak aj škaredú slintačku v Turecku :( ... 41 horúčky, afty v ústočkách, sliny tiekli prúdom :( Dovolenka sa zmenila na nočnú moru a nevedela som sa dočkať príletu a lekára. Všetko sme nakoniec zvládli, o 2 týždne na to som ju dostala ja, avšak nie v takej intenzite ako synček.

Všetkým prajem len krásne zážitky na cestách 🙂

jamila
28. okt 2017

Je to asi 5 rokov do zadu čo sme sa s manželom vybrali ku kamarátom do Poľska- vlakom. Veľmi som sa na to tešila, lebo od tej doby čo mám vodičák tak inak ako autom necestujem. Cesta ubiehala veľmi rýchlo lebo som sa cítila ako malé dieťa a zrak som nespúšťala z ubiehajúcej krajiny. Nič zvláštne sa v podstate nestalo len ja som sa cítila inak /zvláštne/. Od tej doby cestujeme vlakom oveľa častejšie nielen kvôli mne ale aj kvôli našej skoro štvorročnej dcérke ktorá vlaky miluje a vždy sa teší na nejaký ten výlet. Vláčiky nechýbajú ani medzi jej hračkami 🙂 V decembri sa chystáme do Prahy a ako inak vlakom 🙂

sebeska
28. okt 2017

Ktore dieta nema rado vlacik? Nasi traja chalani ich miluju, specialne najstarsi s najmladsim. Vzdy sa tesia na prilezitost, ked auto ostane doma a ide sa vlakom, ci elektrickou. Pre dospelych mierna nervozita, pre deti uzasny zazitok. Nas najmladsi ma problem s vyvinom reci, ako 2 rocny este vobec nerozprava, ani mama ani tata. Ale "si si" povie🙂 miluje knihy s vlacikom Tomasom a prave dnes sme sa spolu velmi tesili, ked si sam postavil svoje prve Lego Duplo, a gestom naznacil "hotovo"🙂