SÚŤAŽ o LEGO DUPLO Môj prvý vláčik!!! 🙂
Všetci nastúpiť do LEGO DUPLO vláčika! Vydajte sa s nami na výlet do sveta fantázie a hier 🙂 Malí cestovatelia si užijú výpravu do sveta železníc. Pestrofarebný parný vlak so zvukovými efektami, vagónom pre pasažierov, stanicou s pokladňou, čerpacím stojanom a návestidlom je základ pre dobrodružné popoludnie.
Práve o päť stavebníc LEGO DUPLO Môj prvý vláčik si teraz môžete zasúťažiť. Napíšte nám sem do fóra, čo zaujímavé ste na cestách zažili a získajte srdiečka. Päť vybraných odpovedí odmeníme krásnym balíčkom 🙂

Moj skutocne miluje vlaciky vsetkeho druhu; presne tento i vybral z katalogu ze chce ako darcek k bliziacim sa narodeninam. Vlacikom prvy krat cestoval este led bol u maminky v brusku a to z pariza do viedne nocnym voznom. bola to nasa prva spolocna jazda a uz asi vtedy sa zacala budovat jeho vasen pre tieto stroje. na vylete vo frankfurte, kam sme isli taktiez vlakom; sme boli pozriet aj muzeum vlakov; velmi sa mu to pacilo. na cestach vo vlaku vzdy najdeme novych kamaratov: ktorym poziciame auticka a tak nam cesta velmi rychlo ujde. Tento rok v lete sme boli na oravskej lesnej zeleznici na vylet; to je naozaj krasna pre deticky zaujimavo obohatena trasa rozpravkovymi bytostami; vlaciky su nasho syna vasen; dokaze doma pri nich stravit hodiny; nakladnvykladat tovar; jazdit sem a tma a stavat kolajnice. samozrejme v kazdom zabavnom parku alebo turisticky navstevovanom meste sa nachadzaju vlaciky, ktore nesmieme vynechat... ani si neviem rychlo spomenut co vtipne sa nam prihodilo, snad len ked prechadzala vlakom bezpecnostna sluzba, kontrolovali podozrivych pasazierov (kedze nam teraz migruje vela utecencov) a nas 2,5 rocny drobec mal zrovna vsetky cestovne pasy pred sebou na stole, takze ked isli okolo hned im ich strcil do ruky, boli trosku zaskoceny ale usmiali sa prihovorili a teda i skontrolovali doklady 🙂 bolo to velmi mile a usmevne...
môj syn miluje vláčiky, torta na narodeniny musí byť s vláčikom, tričko s vláčikom, dokonca kupujem cestoviny v tvare vláčika. necestujeme vlakom často, preto je to pre neho obrovský zážitok. To využíval manžel, keď ostal s deťmi doma, tak ako program vymýšľal cestu vlakom. Na stanici na neho divne pozerali keď si prosil lístok a na otázku kam to bude odpovedal:"to je jedno, kam ide najbližší?"🙂
Žiaľ my sme si cestovanie ešte veľmi neužili. Najprv bol synček príliš maly nato aby sme sa s ním odvážili niekam vybrať a tieto prázdniny sme mali iné starosti. Naša babka bola veľmi chorá, dlhsiu dobu pripútaná na lôžko, až napokon v polovici augusta skonala. Takze namiesto cestovateľských zážitkov mame zážitky z návštevy nemocnice a potom nekonečne otázky o tom kde je babka. Pomaly sa nás život dostáva do normálu a plánujeme že si urobíme zimnú dovolenku aby sme si vynahradili ťažké leto a prišli na iné myšlienky. Synčekovi (2,5r) sa vlaky a všetky dopravne prostriedky veľmi páčia. Chodievame sa na ne pozerať na vlakovú stanicu. Najsmiešnejšie je keď sa snaží napodobniť zvuk trúbenia a pýta sa, kedy vlastne robí vlak šu-šuuuuu lebo tie naše moderne rýchliky vydávajú už úplne iný zvuk.
Moji rodicia raz boli na chate a velmi chceli aby sme prisli za nimi. Tak som vymyslela ze ich prekvpime a prideme za nimi bez toho aby o tom vedeli. A estektomu som,manzela prehovorila aby sme isli vlakom a autobusom. Lenze pri druhom prestupovani nam.nejako zlyhal spoj a dalsi,isiel az okolo 21.00 a na chatu sme esteaj,museli pol hodinu slapat pesi a prisli sme za nimi o pol noci. Takze sme ich riadne prekvapili ked im,na chatu opolnoci niekto zacal vyklopkavat 😊 odvtedy manzel uz IBA AUTOM
Moj chlapec z dediny bol na prazdninach v blave a na kazdy jeden autobus,elektricku,trolejbus vykrikoval vaaaaaau a skakal od radosti ked sme prave do jedneho mali aj nastupit,vsetko komentoval a obdivoval - samozrejme na plne usta 😀 bolo super vidiet tu radost v jeho ociach a ked sa dozvedel ze pojdeme aj velkym poschodovym vlakom bol cely bez seba ❤
Dobry den 🙂
Kedze mame doma dvoch lapajov 1,5roka a 4roky, lega nikdy nie je dost. Takze vyhra o vlacik🚂 by nas velmi potesila 😊🙏
S vlacikom sli deti par krat...za tatinom do roboty, cca 20km, vrutky-zilina. Vzdy to bol (aj je) pre nich zazitok, tunely, mosty, voda, priroda, hrad... proste iny vyhlad a cesta, ako ked clovek chodi autom, takmer hocikedy. A samozrejme byvame nedaleho vlakovej stanice, takze vlaciky aj mimo cestovania pozerame🚂🙂
Aj ja ako dieta som bola vzdy uzastnuta cestou vlakom, kedze som poznala len cestu autom a autobusom 😉
Dakujem za precitanie, pekny den prajem, s pozdravom mamina zuzana💃 a deti simonko👦 a natalka👧
Vlaky su sucastou vybavy "byt dietatom" . nepoznam dieta, ktore nefascinuju vlaky. Vratane mojho gangu 🙂
Ked sme u babiny na prazdninach, chodievame ju cakat k vlaku, ked sa vracia z prace. Tam si vlaky synko vie uzit, u nas doma sme miesto bez vlakov. Odvtedy vsetky rychliky iduce tu i tam su podla mojho Maxika babinovske vlaky 🙂
Doma mám dvoch "závisláčikov" na vlakoch. Ten mladší celý deň vydrží behať s vláčikom v ruke a ši-ši-ši-ši-húúú....Povinne sa s nimi musíme hrať na vlak, návštevy u nás netvoria výnimku. Musia byť cestujúci.
Pred pár mesiacmi sme boli pozrieť lesnú úvraťovú železnicu vo Vychylovke...mladší zo synov svoju prvú cestu historickým vláčikom prespal. Zaspal do jednej minúty od nástupu do vozňa. Keď vlak prešiel svoju trať a zastal opäť na nástupišti, tak sa zobudil. Samozrejme, že nechcel vystúpiť z vozňa. Nakoniec sme vláčiku zamávali, poslali pusu a poďho s úsmevom na perách domov.
Lego duplo vlacik je sen nasej 3rocnej.vzdy sa pri nom zastavi v hrackarstve a jazda vlakom nasa naj.skoda ze nieje duplo vlacik regiojet ci pendolino hihi
Som cestovateľkou od malého mala. A bola by som určite ešte väčšia, nebyť istých obmedzení, ktoré pozná väčšina z nás (hlavne finančných 🙂
V detstve sme patrili k málo rodinám, ktoré mali auto a otec bol vášnivý šofér. Takže sme sa vozili veľa a radi. Súbežne som objavila čaro bicykla a bola som schopná doletieť k starým rodičom aj 10x za deň. Musím spomenúť, že bývali na dolnom konci našej ulice, ale pre takého drobca bola tá trasa stále novým dobrodružstvom a výzvou - utiecť pusteným psom, nepozrážať hrajúcich sa kamarátov a hlavne zabrzdiť bez ujmy na svojom či inom zdraví 🙂
No a po strednej škole a skvelých cestách vlakom do táborov a z táborov, prišlo na rad cestovanie do zahraničia. Vyskúšala som si cestu autobusom, lietadlom i loďou. Vždy to bolo jedinečné a niečím špeciálne. Medzi nezabudnuteľné cesty patria tie, kedy to neišlo hladko a hlavne nie podľa plánu... Ale vždy som sa dostala tam, kam som chcela a myslím, že práve "dostať sa do cieľa" je celoživotnou výzvou pre každého z nás.
Dnes som už štvornásobnou mamou a to cestovanie má úplne inú príchuť a aj inú dávku adrenalínu. Ale nemenila by som. Každou cestou máme o niekoľko krásnych zážitkov naviac, ktoré pomáhajú spájať a utužovať našu rodinku.
Veľa šťastných kilometrov a krásnych zážitkov na ceste k cieľu, cestovatelia 🙂
Vlaky deti fascinujú.Na tento Duplo vláčik mám zálusk na 1.narodeniny nášho tretieho v poradí,bolo by skvelé,keby ho vyhral🙂 Zatial sa hrá s vláčikom Tomášom a v lete absolvoval prvú jazdu detskou historickou železnicou.Starsie deti boli s nami na výlete na Vychylovke a páči sa im aj Rusnoparada so všetkými atrakciami.
Keďže väčšinou cestujeme autom tak sme minule leto vzali deti k rodine do Trebišova vlakom.Chceli sme deti prekvapiť,ale ostali sme prekvapení my s manželom.Prv vlak meškal 15min.,no cakat s nedockavymi deťmi je strasne...následne,po prichode na miesto určenia obe deti vracali...odvtedy sme cestu vlakom neriskovali😃
Na cestách zažívame plno úsmevných príhod,ale pri tejto téme ma napadlo,, cestovanie,,kočíkom našej Tami a Adamka.
Držia sa za ruky a popri tom sa celú cestu hádajú a vrcia po sebe. Teraz vsak nasli k sebe cestu,keďže je Adamko väčší,dosiahne na kľučku a Tami ho využíva na otvorenie špajzi... a potom šup na maškrty😂
Minulý rok sme boli má černohorskej železnici,kde sme sa zviezli do skanzemu a bol by v tom čert keby Drobci niečo nechceli.Zbadali modeli vlačikov a tak šup-šup,mama kúp 😇 Bol to pre nich veľmi veľký zážitok,pretože cestujú len autom a autobusom.Vlaky má rád aj najmenší a keď sa naučil rozprávať "š" tak to u nás vyzeralo ako na vlakovej stanici:
Bušššššššššta-buchta,
Priššššššššššiel,
Prošššššššším,
Myšššššššta-myška,...
Tento vláčik,by bol taký BONUS do našej LEGO rodinky 😇
Náš trojročný Martinko zbožňuje vlaky a vlastne ako správny chlapec všetky dopravné prostriedky 🙂 Aj keď veľa príležitostí cestovať vlakom sme nemali, keďže teraz je najpohodlnejšie presúvať sa všade autom... Keď mal dva roky vzali sme ho na výlet malým vlakom a pri tom som mu rozprávala, aké boli moje cesty vlakom počas štúdia. Najviac sa mu na cestovani páčil ujo Štiko (ako nazval vlakového sprievodcu). Doma máme z dupla lesopark a Martinka by určite potešil vláčik, ktorým sa do tohto lesoparku "privezie" 🙂 🙂 🙂
Ked ideme vlakom my,
nastupime vzdy posledni.
Cely vlak hned zisti,
koho dieta pisti.
Ze tam hore vidi kravy,
dole zase kopec travy.
Kedy bude tunel velky,
ci prejdeme mosty vsetky.
Na pravo je pekny hrad,
pod tym hradom vidno sad.
Hracky mame po ruke stale,
ked sa hrame nehnevame.
Kedy tam uz budeme?
Uz sme tu? Vystupujeme?
Po stodvadsiaty krat,
polozi tieto otazky rad.
Za posledne 2-3roky sme moc daleko necestovali, iba tuna po okoli prip.kratsie dovolenky v Tatrach... No o zabavu sa nam od leta az do jesene starala aj kolotociarska hodovo-jarmokova sezona v okolitych dedinach a prvy raz aj so synom. Vlaciky su u nas top a uz teraz sa tesim kedy pojdeme na ten ozajstny...
Dcérka (1,5r) miluje vláčiky odkedy som ju so sebou pár krát zobrala vlakom do školy. V aute spinká, ale vo vlaku zabáva všetkých cestujúcich, zaujato pozoruje prírodu okolo, škerí sa na sprievodcov a veselo kopká nohami. Každá jedna cesta s ňou je zaujímavá a jedinečná. V škole to potom s ňou bola tiež veľká zábava 😇 s tatinom zase chodí na bicykli do chotára pozorovať zvieratká a venčiť všetky tri psíky. O chvíľu k nám pribudne braček a keď trošičku podrastie tak už sa budeme môcť naplno venovať cestovaniu na čo sa veľmi teším, pretože predtým ako som mala detičky som najviac na svete milovala práve cestovanie a spoznávanie nových krajín, kultúr. Teším sa tiež na to, ako tieto kultúry budú spoznávať moje deti. 🙂
Už 28 rokov trvá naše kamarátstvo ako i nostalgické dopisovanie klasickými listami v obálke, prostredníctvom pošty...✉
Začali letné prázdniny a z maminej práce sme dostali poukaz z ROH na dovolenku vo Vysokých Tatrách v Tatranskej Lesnej. Vo vlaku si k nám do kupé prisadla rodinka z južnej Moravy - otec, mamka a dve deti - chlapec a dievča. Bára bola o rok mladšia odo mňa a David bol o dva roky mladší od môjho brata. Hneď sme si perfektne všetci spolu rozumeli, rozprávali sme sa, hrali sme rôzne hry, ponúkali sa mlsotami, čo sme mali v ruksakoch...
Cesta nám rýchlo ubehla. Možno neveríte, ale bolo to tak, že sme bývali v rovnakom penzióne, len na inom poschodí, než oni! Výlety po Tatrách sme robili spoločne, vlastne, od rána do večera sme boli stále spolu počas siedmych slnečných dní. Z nás, z dievčat sa stali dôverné kamarátky, vymenili sme si adresy a písali sme si super listy, v ktorých sme si vymieňali názory na spevákov, hercov, na lásku...ale i kalendáriky, nálepky, obrázky a minidarčeky. Postupne, keď sme dospeli a našli si životných partnerov a založili rodiny, naša korešpondencia sa obmedzila. Avšak stále si píšeme na Vianoce a na Veľkú noc, zopár riadkov, ako sa máme, čo nové v rodine, o deťoch...posielame si fotky...
Už 28 rokov sme sa však nevideli...už dlhšie rozmýšľam, že by som navrhla návštevu. 🙂 A keďže naše deti milujú jazdu vláčikom, snáď 2 hodiny by vydržali obsedieť. Hmmm?🚂🚂🚂
Nikdy nezabudnem na to, ked moj syn mal 3 roky a prvy krat isiel vlakom... Tolko radosti v jeho ockach sme nevideli davno... Kazdu nedelu sme chodili sa len tak previest vlakom od nas cca 30 km na konecnu zastavku, tam sme prestupili a isli spat 😀 Vlacik ma zadarmo ako drzitel ZTP. Vypravcovia nas uz poznaju a vzdy mu do rucky dali detsky listok s vlacikom😀 este ich mame doma odlozene. To proste musi mat... Vlacit LEGO DUPLO dostal min. rok pod stromcek... To bolo radosti... Teraz tuzi po LEGO DUPLO MCqueenovi..
Byvame tak, ze z okna jedalne vidime na zeleznicnu trat, takze syn od narodenia miluje vlaky. Sedi za stolom tak, ze ma dokonaly vyhlad na vsetky vlaky, co idu okolo. Slovo “vak”, bolo jedno z jeho prvych 🙂
Ked mal rok a pol dostal rotavirusovu infekciu a skoncil na infuziach na infekcnom oddeleni, 7 dni zavrety na samotke s ockom. A tak som mu spoza okna nahrala a poslala videa na telefon, ako chodia vlaciky. Ocko hovoril, ze sa mu rozziarili ocka, ked ich pozeral 🙂
Co zaujimave sme stihli cestou vlakom?poniektory pedikuru🤣🤣🤣
Ja ako maminka som zazila ♥️ neskutocny pocit ked som videla aku strasnu radost mali drobci ze idu vlakom♥️( kedze vsade chodime autom,ani som si to dovtedy neuvedomila..nakolko ja ....ako malá...som vsade chodila busom alebo vlakom cize tie cesty boli pre mna bezne) kdez to pre moje deti to bol neskutocny zazitok,
Mavali kazdemu koho z vlaku zbadali♥️ a syn stihol aj pedikuru 🤣🤣🤣 prvu cestu mali celkom dlhu od BR-do GA🤣3hodinky zabavy.
My sme sa boli vlacikom odviezt prvy krat a bol to veru velky zazitok...tolko radosti. Pan revizor musel dat razitko aj na detsky listok ..,mala bola velmi pyšnaaaa...
Po tomto legu pokukujem veru uz dlhsie, tak skusime ci sa uz raz stastie neunavi a nesadne aj na nas 😊👐
Vláčiky u nás tiež môžeme 🙂 Keď sa viezol ako pasažier, tak ho to nebavilo. Ale na detskom vláčiku, kde bol ako rušňovodič, to šoféroval veľmi pyšne 🙂 Tento rok píšeme o vláčik Ježiškovi.
Z mojho pohľadu sme nič zvláštne na cestach nezažili.Ale z pohladu mojho syna Timka,je každá cesta zazitok.Stačí sa pozrieť do jeho rozžarenych očiek a viem,že bude mať zase o com rozprávať.Či je to obyčajná cesta k starým rodičom,alebo cesta do zabavneho parku,vždy sa veľmi tesi.😉
Tento rok sme isli 1x s detmi na vlaku. Najskor z Tn do Ba. Deti maju 9 a 3 vsade chodime autom takze ten zazitok vlakom bol aj pre nas nieco vynimocne. Sli sme IC ze za hodinu na mieste. Neviem kde bola chyba ale ten vlak stal asi 10x na kolajach len tak v strede nicoho. Cize cesta trvala tak isto dlho ako klasickym rychlikom. Vylet sme si uzili presli sme Bratislavsky hrad aj most SNP. Unaveny utekali naspat na vlak smerom domov. Este jedna vec nas prekvapila a to tunel pred Novym Mestom kde v kupe nesvietilo svetlo len na chodbicke a zrazu bola tma deti hned ze co to. Cestou naspat uz sme boli

moje detičky sa radi hrajú s vláčikom. Máme duplo vláčik, lego vláčik ako je na fotke 🙂 A naša príhoda s vláčikom. Keď bola dcérka menšia, tak sme jej chceli urobiť radosť a zobrať ju na cestu vláčikom. Prišli sme na vlakovú stanicu. Ona skoro nedýchala, obdivovala vláčiky. Potom prišiel ten náš a my sme nastúpili. Začala kričať "Dole, dole". Dvere sa zatvorili. Ona sa po chvíľke spamätala a už bolo dobre.