SÚŤAŽ o LEGO DUPLO Môj prvý vláčik!!! 🙂
Všetci nastúpiť do LEGO DUPLO vláčika! Vydajte sa s nami na výlet do sveta fantázie a hier 🙂 Malí cestovatelia si užijú výpravu do sveta železníc. Pestrofarebný parný vlak so zvukovými efektami, vagónom pre pasažierov, stanicou s pokladňou, čerpacím stojanom a návestidlom je základ pre dobrodružné popoludnie.
Práve o päť stavebníc LEGO DUPLO Môj prvý vláčik si teraz môžete zasúťažiť. Napíšte nám sem do fóra, čo zaujímavé ste na cestách zažili a získajte srdiečka. Päť vybraných odpovedí odmeníme krásnym balíčkom 🙂

ahojte... ja sa musim priznat ze s malou som este vo vlaciku nebola... chceli sme ist tohto roku spolu s mm na huby a taky vylet ale nakoniec sa nam to nejako nepodarilo... ale viem si ju zivo predstavit ze by sa jej to urcite pacilo,pretoze oblubuje MHD a paci sa jej aj v elektrickach a autobusoch... snad uz coskoro k nam pribudne aj zazitok z vlaciku... v MHD sa pyta niekedy aj vonku z kocika a potom svojou detskou recou komentuje vsetko naokolo. urcite aj vo vlaciku by sa jej pacilo,len my moc necestujeme 🙂
dakujeme pekne😘
Môj krpček má veľmi rád vláčiky a jeden taký krásny drevený majú aj v škôlke pri preliezkach... má rušeň a tri vozne... tam si detičky posadujú, spievajú a hrajú sa... Keďže žijeme na dedine a cez našu dedinu nejde železničná trať, tak sa chodíme občas iba tak previesť vláčikom, že do mesta ideme autom a vlakom sa odvezieme iba tak jednu, dve zastávky a tam nás vyzdvihne muž autom... Minule som navrhla aby MM išiel zo synom a ja ich prídem vyzdvihnúť autom. MM je už dospelý a to bola jeho celkom prvá cesta vlakom, bol z toho viac vykoľajený ako náš 3 ročný syn - ten už vedel čo a ako a poučoval ocka, čo treba robiť... 🙂 MM bol rád keď už sedel potom v aute... no nezvyk😉
My sme dlho cestovat nemohli ani autom nieto este vlakom, pretoze syn nikde dlho nevydrzal a hned plac, kopu kriku, do toho sa vzdy pridala aj dcera aby nam luto nebolo. my s muzom nervozni, pohadani a zaprisahani ze uz nikdy nikam nejdeme 😂 taketo byvali nase aj ked velmi zriedkave cesty. teraz je to uz podstatne lepsie. Toto leto sme si trufli ist prvykrat na vlaku k babke. No zazitok obrovskyyyy. Naplanovali sme cestu tak, aby syn akurat spal vo vlaku no nehrozilo. Cely cas usta otvorene, strceni v okne 😍 Aj dcerka bola taka nadsena, ze ked sme mali vystupovat strasne revy ze este nie. tak sme kupili listok a sli este o dve mesta dalej. Babka s dedkom v panike volaju co sa deje s nami a my len s usmevom ze sme sa vydali na cestu okolo sveta😀 sranda nas presla ked sme zistlili ze dalsi vlak k babke pojde o dve hodiny. Nastastie prisli pre nas a na tento vylet velmi radi spominame.
Už polroka ma každé ráno budí syn so slovami Šiši, šiši.. keď ideme von hneď sa má spýta: a šiši? Vláčikom chodíme vždy keď sa dá, doma máme už rôzne vláčiky, a stále je strašný zavislak na vlacikoch.. kedze ježiško ma teraz okresany rozpočet, vyhrať niečo takéto by bolo pre neho splnený detský sen..
Moj syn miluje vlaciky! Aj mestske elektricky vola vlacik- elektricka. A obcas si musime spravit vylet do mesta len kvoli tomu aby sme sa povozili 🙂 Takisto v tatrach posledne leto to bola dovolenka ako sa patri, lebo z miesta na miesto sme sa prepravovali TEZ co je vlastne vlacik, takze radost vsetkym 🙂
Mame uz vela dopravných prostriedkov, ale vlacik zatial nie. Cestujeme vela, hlavne autom. Z letnej dovolenky sme sa vracali domov a maly spunt nie a nie zaspat, tak maminka musela urobit akrobatické kusky na to, aby mohla nakojit dieta sediace v sedacke, aby uz konecne zaspalo 😀 samozrejme na dialnici sa zastaviť nedalo. O krcoch a strpnutych hnatoch pomlcim, hlavne ze spunt zaspal 😉
Náš Lukáško ešte vláčikom necestoval, iba autobusom. Veselú príhodu máme z leta, z výletu do ZOO Bojnice. Cestovali sme autom. Ráno mi dalo zabrať pobaliť 2 malé deti, staršiemu synovi som zobrala tepláčky na prezlečenie v prípade pocikania. Asi v 3/4 cesty sa nám Lukáško v aute povracal, poutierali sme ho a nemali sme tričko na prezlečenie, a vtedy bol zrovna sviatok 15.9 - takže obchody zavreté ! vravím mužovi, že nech sa vrátime domov, on zabočil do najbližšieho potoka, tam sme vyprali tričko a kraťasky, zavesili do okna , nech sa cestou "vyfúkajú" a boli sme v tom , že v ZOO kúpime nové tričko v tom darčekovom obchode. Tričko tam nemali na predaj 😀 tak sme mu dali to vyfúkané (ešte trošku vlhke ☹, ale našťastie bolo teplo), pochodili sme celú ZOO a už sme boli na odchode, a malý chcel ísť cikať, na WC bola veľká rada, nikto nás nepustil a malý to nevydržal a pocikal sa..tak on chudák domov došiel fakt s holou ritkou, lebo som ho musela vyzliecť, až ho to nestudení 😀 😀 no zážitok sme mali veru
tak náš Martinko ešte vláčikom necestoval..často chodíme pozerať na vlačik do Trnavy na stanicu..
v aute si sam otvorí okno, kým ho stihneme uzamknúť..a neviem prečo vtedy vraví, že ide vláčikom, ten zvuk auta cez otvorené okno mu pripomína vlak.. 🙂
Vlakom cestujeme pomerne casto na dnesnu automobilovu dobu. Zatial som na rd, tak mame cas zajst ku starkym vlakom. Casto chodievame aj na stanicu pozerat iba vlaky. Hlavne zelenozlty je v kurze 🙂 malu vlaky miluje, cize vacsinou pekne sedi a sleduje okolie.naj zazitok bola oravska lesna zeleznick. Lego vlacik by ho urcite potesil😉
Najkrajšia príhoda z cestovania vlakom bolo, keď sme išli do manželových sestier na návštevu na opačný koniec Slovenska. Cestovali sme v noci aj s deťmi a zaspali sme. Mysleli sme, že sme prešvihli zastávku a vystúpili sme. O 1 zastávku skôr, ako bolo plánované. Po vystúpení z vlaku sme volali rodine, nech nás vyzdvihnú úplne niekde inde. Nebývali v hlavnom meste a iný spoj v tú hodinu nešiel. Doteraz je to veľká príučka pre nás. I napriek tomu, bol to suprový výlet. Jednoducho sme prepočuli zastávku, akú hlásili a bolo to. Keďže sme tam išli prvýkrát a ešte po tme. Po druhýkrát keď sme cestovali pre zmenu do druhej manželovej sestry sme vystúpili a aj nastúpili. Trebalo nám ísť ďalej. Ešte dobre, že sme sa opýtali.

Moje 20mesacne dvojicky sa nezapru, ze su vnucky zelezniciarov. Vsetci stari rodicia (aj vlastni aj nevlastni) su zelezniciari a nase drobce vlaky neskutocne fascinuju, co tam po babikach 😀 uz absolvovali niekolko jazd vlakom, no top bola pre nich cernohorska zeleznicka, ked som si myslela, ze od nadsenia ani nedychaju 🙂 samozrejme prvy listok z cesty vlakom si dali same orazit sprievodcovi a je odlozeny v skatulke pamiatok 🙂 no a nakolko byvaju starkovci pri zeleznicnej trati, ked sme u nich na navsteve, nic ine nerobime, len musime utekat s dvoma 10kilovymi spuntikmi k oknu, lebo kricia na cely panelak "sisi sisi" 🙂 ta radost v detskych ociach z uplnych malickosti je neskutocna 😍 samozrejme sme jeziskovi napisali, ze vlacikova draha tento rok musi byt 🙂 vyhra by preto urcite potesila.. prikladam aspon foto mojich ratolesti (skoda ze nemam po ruke tu z cernohorskej zeleznicky)
Este sme zatial vlacikom nesli, ale uz sa tesim ked prvy krat pojdeme a ako bude terezka reagovat.

Vlakom sme naposledy cestovali v lete, do Prahy. Keďže cesta od nás tam trvá viac ako 5 hod.cestovali sme v noci. Malý (3roky)cestu prespal 😴 Zato si užil pobyt tam ,najviac sa mu páčili bubliny ,ktoré tam robili na" každom kroku" ...
Cestu "iným vlakom" si užil v Terchovej,kde sme sa previezli po okolí, vypočuli zaujimave, veselé rozprávanie sprievodkyne o Jánošíkovi ...😉
My byvame pri vlakovej stanici a kazdy den kyvame z okna vlacniku.13mesacny syn je fascinovany vagonmi a kolesami.K tomu recitujem synovi basnicku:"ide vlacik šišiši odvezie nas k marisy,od marisy k etele cez tri velke tunele"
S vlacikom Lego Duplo by som mohla recitovat kedykolvek ;)!
Naše decká sú už od mala takí vynútení cestovatelia. Dedka majú v Poprade a tak každý mesiac obsolvujeme štvorhodinový očistec na slovenských cestách. 🙂 Posledne sme sa vybrali konečne aj do Tatier. Keďže sme však lemry lemravé, miesto túry sme si zvolili pohodlnejší spôsob a na hrebienok sme sa vyviezli lanovkou 🙂 Všetko vyzeralo v pohodičke, romantika, českí turisti a my. Keď sme si však sadli do kabínky, začalo peklo. 🙂 Na tých lanovkách sú na streche okná, aby ste sa mohli kochoť krásnou oblohou. A na tých sklách sú namaľované medvedie stopy... Decká našu romantickú cestu lanovkou preplakali, pretože boli presvedčené, že ich príde ten medveď zožrať... To čo ich napokon upokojilo boli paradoxne tiež medvede. Gumové. 🙂
krásny deň vláčiky sú super a lego vláčik wau. pri cestách s vláčikom sme toho zažili všeličo, ale naj príhody boli a to si pamätá aj naša najstaršia dcérka, vtedy sme mali len dve dcérky a cestovala som s nimi k starým rodičom na sviatky - Všetkých svätých a my sme síce nastúpili ale aj manžel mi pomohol s dcérkami mali sme síce miestenky, ale kým sme sa usadili do stredu vlaku do kupé s dcérkami chodbička sa tak naplnila, že mamžel nemohol vystúpil, snažil sa a tak... nemohol cestovať nemal lístok a musel ísť do práce a tak musel vyskočiť oknom, no to teba bolo, dcérka doteraz spomína ako tatko vyskakoval z vlaku a rozprával o tom stále. a raz keď sme s dcérkami cestovali k známym, tak v chodbičke boli sánky, bola zima a tak dcérky uprosili uja ktorému patrili či sa môžui na nich posadiť a tak dcérky cestovali vlastne nie vlakom ale na sánkach a to bol zážitok smiali sa, že aj vo vlaku sa vozili na sánkach, proste pri detoch sa človek nenudí, krásne dni @bara_lego, super teším sa a pozdravujem všetkých v firme, ste skvelí.
Synček už od malička rád cestuje a zažíva rôzne dobrodružstvá. Rád cestuje autom, autobusom, električkou, vozí sa na kolotočoch, navštevuje letecké dni... ale zo všetkého najradšej má vlaky. Jedným z najväčších dobrodružstiev bolo keď prvýkrát videl odchádzať parný vlak zo stanice. To obrovské množstvo pary, hlasné pískanie, obrovské kolesá, úžasný zvuk odchádzajúceho vlaku. To dostane nielen deti, ale aj tie veľké deti - nás rodičov 🙂
Naša malá ma veľmi rada cestovanie. Či už je to autom, autobusom alebo vlakom tak sa veľmi teší. Prvýkrát sme s ňou cestovali vlakom keď mala 2 roky. Bola to cesta do Česka. Nevedela sa vynadívať kde to sedí, sama na veľkom sedadle pri mamke 🙂, ako sa hýbeme po koľajniciach, ľudia vystupujú a nastupujú.....a kedy sa už pohneme 🙂.......aaa detičky idu na vlačik,..........dievčatko mi kýva 🙂,............a prečo ujo spí vo vlaku 🙂 atď. atď. Počas celej cesty rozprávala. Aspoň som ja nezaspala 🙂 lebo to bola poldňová únavná cesta.
Keď mala dcérka rok, tak sme sa vybrali previezť vláčikom, strýc tam pracuje, tak sme zistili, kedy pracuje a hurá na vláčik. Dcérka bola najprv troška vystrašená, ale nakoniec sa jej páčilo. Bol to teplý letný deň, vo vlaku bolo celkom dusno a horko, a čo čert nechcel, malá sa nám tam pokakala 😀 Boli sme už kúsok od stanice, kde sme vystupovali, tak som ju tam nechcela prebaľovať, však to nejako vydržíme už. No v tom horku a dusne čo tam bol sa ten smrad začal veľmi rýchlo šíriť, všetci sa po nás pozerali a div, že si nos nezacpávali 😀 Ako vlak zastavil, hneď sme utekali ako prvý von 😀
Tak my sme so synom vlacikom este nesli - nemali sme odvahu, ale chystame sa urcite buduci rok ked trocha podrastie. i ked je pravda, ze vlakmi moc necestujeme.
zato teraz mame take obdobie, ze skoro kazdy den staviame kolajnice a vydrzi sa pri nich hrat aj pol hodku - to je u nas uspech.
s dcerou sme sa sli prvykrat previezt na vlaku ked mala asi 4 roky - bol to pre nu uzasny zazitok. vsetkym o tom hovorila asi tyzden.
Vlakom sme zatial este necestovali lebo nebola prilezitost. Jedni stari rodicia su od nas 20min chodzou a druhi 150km, k tym sa presuvame autom 🙂. Avsak ako kazde ine dieta, aj nasu 2,5r. zaujimaju vlaky a vzdy ked sme pri kolajniciach, cakame nez prejde aspon jeden. Na jednu stranu sa nan tesi, na druhu sa ho boji 🙂 lebo "huci". Minuly tyzden sa ho velmi zlakla, az mi skoro od laku utiekla. Boli sme odprevadit starkych na vlak, cakali sme na stanici a prisiel jeden na 1. kolaj, kt. tam koncil. Za vagonmi tahal dalsi rusen. Aspon tak sme si mysleli. Ukazalo sa, ze rusen ten vlak tlacil a ked zastavil, tak rusen "buchol tak parovo", urcite si viete predstavit ako a ten hluk. A my sme stali takmer pri nom. :( Dcerka sa strasne zlakla, pistala a utekala prec a potom hned ku mne. S placom sme isli na druhu stranu stanice. Ukludnila sa mozno po 10-15minutach. No a odvtedy ked pocuje nejaky velky buchot kamionu ci vlaku, hned sa chuda boji a chyta ma za nohu.
Ked mal syn asi rok a pol potrebovala som íst so staršou dcerou do susedneho mesta,asi pol hodina vlakom,viezli sme so sebou aj bicykel,tak som sa bála ako to zvládnem....Vláčik sa mu páčil,lietal vo vozni,ja som mala chut vystupit 😨 ale ked sa pohol,len užasnuto sedel na kolenach s otvorenými ustami a pozeral cez okno..cestu tam aj nazad,odvtedy zbožnuje vlačiky🙂 A my aspon raz do týždna sadneme na bicykel,ideme na priecestie,počkame,ked prejde jeden vlačik,druhý,sem tam mu rušnovodič zatrubi,zakýva a ideme spokojne domov
pridavam fotku mojho maleho vlakoveho maniaka. My sme vlakmi spojeni od malicka, priatel je rusnovodic a ja sprievodkyna niekedy sa cudujem ze sa maly nenarodil vo vlaku 😀
nase prihody s cestovania prave tato kde je fotka:
bola som po operacii kolena a musela som 6 tyzdnov lezat, no viete si predstavit co to bolo pre maleho, na jar sediet doma vedla mamky ktora si nemohla sadnut ani na zem. Tak som si zorganizovala jednu pani peknu sympaticku, ktora bola rozvedena aby mi obcas zobrala maleho von a ako sa tak v dedine prechadzali, tak maly ju samozrejme zobral na stanicu kde stretli rusnovodica, kedze maly pozna ich uniformy vravi tej pani ze to je rusnovodic a ci sa chce zviest, samozrejme ze mu vravela ze to je len neaky ujo, nato sa maly rozbehol za ujom a pyta sa ho
- ty si rusnovodic vsak?
ujo mu vravi :- ano, preco
maly:- lebo Beatrice sa so mnou hada ze nie si a ja viem ze si.
samozrejme sa teta Beatrice cervenala ale mohli sa zviest na manovre hore dole v rusni. No a co osud nechcel Beatrice a ujo rusnovodic odvtedy spolu randia 😀
ak by osud doprial stavebnicu by som rada venovala kamoske ktora je na tom financne nie najlepsie a viem ze ma maleho synceka a zhana vsade pre neho lego duplo.
My mame krasnu prihodu, aj ked nie vlacikovu. Syn cele leto pozeral na oblohu a ked videl lietadlo velmi rad ho sledoval. Nad nami sa aj casto otacaju lietadla, ked idu pristavat a vzdy ked pocul, ze prilieta lietadlo dobijal sa na balkon a to lietadlo sme museli sledovat. A tak sa priznam, ze nie len jemu ale aj mne sme splnili sen a rozhodli sme sa ist na dovolenku. 1x letel maly lietadlom a aj videl more. Tak isto to bola aj moja premiera. Ked sme pristavali zalahlo mu v uskach a zacal kricat na cele lietadlo : Peco nejde vuk ? ( Preco nejde zvuk - preco nepocujem?:D ) opakoval to aj letuskam, ktore mu nic nerozumeli :D V lietadle mu ale kazdy rozumel a tak sa vsetci smiali aky je podareny :D Jeden pan mu dal cukrik, nech pocmula, ze zvuk sa vrati :D
my sme isli krasnym vlaickom na kysuciach na vychylovke obdivovali sme krsnu prirodu naokolo ked tu moja mala krici aha mi tam pred vlasikom prelel sup aj ze co sup ale nie to nebol sup ale sokol alebo orol nie to bol sup a hotovo vsetci vo vlaciku sa divali a niektori sa aj usmievali no hruuuza 😘

Ako každý hrdý otecko aj ten náš spraví pre radosť svojich detí čokoľvek napríklad sa vyškriabe na vláčik, aby sme mali dokonalú pamiatku. Vzhľadom na to, že nie sme v meste, kde je plne rozvinutá železničná doprava o to viac nás láka ju vyhľadávať. Týždeň sme sa vozili vláčikmi v Tatrách keď sme mali ešte len staršieho Kubka, ktorý mal vtedy presne rok a v zubačke si sladko odfukoval, čo sa čudoval aj sprievodca. Máme zvečnené aj na videu. A nato necelé tri roky zaspal myslím si, že v tej istej zubačke náš mladší Matejík. Na druhej fotke je vpredu Kubko a za ním spinká ročný Matejí, mali sme univerzálny kočiar a takto s deťmi pobehali skoro celé Tatry. - A išli sme na už spomínanú zubačku.