icon

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus

bara_lego
9. nov 2015

Učení může být velká zábava. S naší stavebnicí LEGO DUPLO Můj první autobus děti zažijí spoustu legrace a ještě si procvičí důležité dovednosti. Jízda se školním autobusem je naučný zážitek. Nechybí ani barevná tabule a figurka školáka. Speciálně navržené kostičky jsou vhodné už pro batolata od 1,5 roku. Skvěle padnou do ruky a inspirují k dlouhým hodinám hraní a učení současně.

Právě o deset stavebnic LEGO DUPLO Můj první autobus si teď můžete zasoutěžit. Napište sem do fóra, jak se s dětmi učíte objevovat svět. Deset vybraných odpovědí odměníme krásným balíčkem 🙂

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus
miriatinko
9. nov 2015

Ten moj Misko rano vstane
a s objavmi neprestane,
az kym slnko nezapadne
a on do postele padne..
Cely den sa jasi, beha,
pokoja si chvilku neda.
Chvilku stavia stavebnicu,
potom nahana nam cicu,
neskor hra sa s autickami
ci tuli sa k rukam mamy...
Kazdy den mi robi krasnym..
Ved tu o tom uz aj basnim 😀

janika910
9. nov 2015

Milujem svoje deti,Samka a Karolinku.Niekedy sa v zivote deju zvlastne veci ktorym nerozumieme a vtedy viem presne co mam robit...modlit sa,to vzdy pomoze.Prave teraz mala zaspala...s infuziou.Cely svoj zivot s obetovala pre ne,okrem toho ze ZBOZNUJEME lego,ci uz duplo,city alebo creator,objavujeme svet uplne v obzcajnych kazdodennych veciach.Deti radi robia uplne vsetko, pecu buchty( potom hodinu upratujem😉,vesaju pradlo,odvazaju smeti,trhaju travu,...a vela dalsich veci.Jednoducho vsetko okolo nas ma nejaky vyznam a takto sa to ucime my.Spolocne chvile su velmi vzacne v dnesnej uponahlanej dobe,a my si tie NASE chvilocky vychutnavame plnymi duskami.S pozdravom Jana

ask
9. nov 2015

Najdoležitejšie pre mňa je mať čas pre neho🙂 Žasnem keď ma moje dieťa uci objavovať že tá špinka na ruke je slimačik... a ona je slimačikom naozaj🙂

stastna
9. nov 2015

Ahojte! S mojimi dvoma drobcami - Ivkou a Miškom zažívame denne veľa nového, neopakovateľného a nezabudnuteľného. Veľmi radi trávime čas vonku, v prirode, na bicykloch, pri vode, v lese, na ihrisku, v zime na lyžiach a saniach... obaja drobci sú veļmi vnímaví, zvedaví a hlavne 7 ročný syn nás nonstop bombarduje otázkami rôzneho druhu, až niekedy mám pocit, že píše encyklopediu. Veľa spolu čítame, maľujeme, staviame si kocky...Miško miluje lego, má ho veľmi veľa a Ivka mu ho veľmi rada berie...rozhodli sme sa, že Ježiško tento rok donesie aj Ivuške vlastné lego - DUPLO. Aby mohla aj ona spoznať ten radostny pocit, keď mi hrdo bude ukazovať, čo všetko sama postavila svojimi malými šikovnými rúčkami. Má ešte len dva ročky, preto je pre ňu "veľkáčske" lego nebezpečné. Už sa nevieme dočkať, ako i naša princezná začne spoznávať svet aj prostredníctvom kociek lego Duplo! 🙂

matejkoakubko
9. nov 2015

Pre nas su vsetky dni prikratke 🙂)). Aj preto tu pisem az takto po polnoci 🙂))), lebo cez den objavujeme.
Kazdy den a za kazdeho pocasia sa chodime tulat von kde najlepsia hracka je palica 🙂. Chvilu je z nej kosacka, chvilu motyka hrablicky, vareska,... z mensej su zasa sviecky na tortu z inej zasa dobry nozik 🙂)). A kazdy den si vonku nieco na hru najdeme, posledne tyzdne su to listy, zahravame sa do nich ako chrobaky,....

Vonku bez hraciek mam pokoj na dusi 🙂)))) . Vymyslame a vychutnavame si svet. Kazdy si najde svoju palicu, svoj gastan svoje listy, svoj kamen, svoje jablcko, je tam toho velmi vela a pre kazdeho.

Ja Lego duplo zboznujem aj starsi syn, mensi sa tiez postesi ked mu zieratko drzi na zelenej poslozke. Co ma posledne dni velmi trapi pri hrach vo vnutri je, ze chalani sa o hracky nevedia delit ( matej ma rok jakub 2.5roka) takze ak vyhrame poprosim si vyhru 2x 🙂))) alebo nam ju ani neposielajte 🙂)))). Tento tyzden je heslo radsej ziadne hracky ako mam pocuvat krik pri nezhodach o hracky.

sykorka84
10. nov 2015

Mám ja doma šibalku malú, Nikolkou ju nazývajú 🙂 . Odkedy ju doma máme, voľného času nazvyš nie je. 😉 Všetko sa točí okolo nej, kedže rada objavuje svet. Všetko ju baví, čo je nové, dlho však pri jednej činnosti neobsedíme.Prechádzky sú na dennom poriadku, vníma svet okolo seba a učí sa správaniu. 😕 Nie vždy je všetko povolené, na ulici sa musíme správať pekne 😅 .Cez cestu si musíme pozor dať, starším ľudom sa pozdraviť a pomáhať. S detičkami sa radi hráme, a podeliť s hračkami učíme 😖 .Cez víkend k starkým na dedinu vyrážame, a tam zvieratká spoznávame 😉 Kozy, ovce, prasiatka, to už nie je pre nás veľká neznáma...Sliepky, zajace tiež krmime, takže už ich dobre poznáme. 🙂 Psík a mačky slúžia na hranie.Cez prázdniny si výlet urobíme,do ZOO, múzea, či galérie vyrazíme. Pamiatky mesta objavujeme,alebo sa len tak prechádzame a nakupujeme 🙂 .Do lesa si často vyrazíme, v jari kvety poznávame,prvosienku a podbeľ na čajík zbierame, v lete zas opekačku robíme. V jeseni lístie spoznávame, šípky bohaté na vitamín C a gaštany zbierame.Už odmalička s ňou do obchodu chodíme a vysvetľujeme, že všetky hračky, sladkosti, či veci do košíka neberieme. Všetko stojí peniaze, preto mamka s tatkom musia do práce. Slovnú zásobu si čítaním kníh rozširujeme,ba aj fantáziu pritom trénujeme. Knihy sú pre nás darom veľkým,človek sa veľa naučí a slúžia malým, i veľkým. Z televízie a rádia sa tiež veľa dozvedáme, starostlivo len určité programy vyberáme. S Legom a stavebnicami si predstavivosť, farby a jemnú motoriku trénujeme, pomocou pexesa zas hravou formouprvé písmenká a čísla objavujeme.Spoločenské hry sme začali takisto hrávať, aby vedela v živote aj prehrávať...Celý svet je pre ňu ešte veľká neznáma, ktorý pomaly, ale isto spoznáva...

rozalka12
10. nov 2015

S dcerou, chodím od cca pol roka na spontánne výlety. Ráno ma napadne, že pôjdeme do Viedne, sadneme na vlak a o hodinu sme tam, popozeráme mesto, zastavíme sa na nejakom ihrisku. Malá sa vždy poteší výletu, spoznáva nových kamarátov a zoznamuje sa so svetom. Taktiež rôzne hry, či už vonku s deťmi, alebo doma s legom, kockami, či hranie sa na maminu. Myslím si, že každá skúsenosť s niečím novým jej pomáha spoznať svet. Autobus od Dupla ešte nemáme, určite by sa s ním zabavila pri cestách za spoznávaním sveta 🙂

bluejana
10. nov 2015

My s nasou malou objavujeme svet, ktory hlavne ju v tomto veku zaujima, ci uz su to zvieratka v zoo, na farmach, poton ma velmi rada ihriska, tak chodime v takomto pocasi so kryteho zabavneho parku pre deti. Ale kazde rano ked vstaneme, musime zobudit postavicky z lega a to tak ze otocime kocku lega na slniecko a mesiacik skryjeme, vsetci rano postuone idu na toaletu, umyt si zubky a osprchovat sa, potom idu do jedalne a tam sa spolu na ranajkuju, ocko ide do prace, sesternica do skoly s osrarnymi detmi, a ja ako lego mama s nasou malou ideme s kociarikom von na smykalku ( stale hovorim o legu), potom sa dohrame 😊 a ideme sa my nachystat na vychadzku von 😊

macik45
10. nov 2015

Kedže bývame na dedine, tak naše objavovanie sveta bolo hlavne vonku v prírode, veľmi dcérku zaujímali zvieratká, ktoré zbadala vo dvoroch, ked sme boli na prechádzke, velmi oblúbené bolo skákanie v gumákoc v mlákach po daždi. Doma za škaredého počasia si čítame knižky, pozeráme rozprávky, skladáme skladačky, kreslíme.

dupinka
10. nov 2015

Svet objavujeme zážitkami a skúsenosťami. Voľný čas trávime spolu ako rodina na výletoch, v prírode, hráme sa, športujeme - beh, plávanie a cyklistika... Lego je u nás každodenným spoločníkom. Starší syn chce písať Ježiškovi, aby mu doniesol ďalšie do série polárneho lega, mladší ešte len začína objavovať krásy kociek 😉

treasure2011
10. nov 2015

Milujeme lego duplo, vtedy je najviac vidno, kolko ma v tej malej hlavicke rozumceku 🙂 Postaví nádherné veci 🙂 Dokonca minule postavil sám od seba benzínovú pumpu, jednu cast hadicky pripojil na stojan a druhu na auto 🙂 Kukala som ako puk 🙂 Tie deti si vsimaju naozaj všetko 🙂 Učíme sa na nom aj farby a rátať 🙂 A čo sa týka mimo lega 🙂 Učíme sa spoznávať svet v prírode, pri zvieratkách, chodíme po výletoch a tak dalej a a tak dalej 🙂 🙂 🙂

emenius
10. nov 2015

s radosťou a plnými dúškami 🙂

juliet221
10. nov 2015

chodime vela na vylet. vlacime ich s nami vsade uplne od malicka. v nosicoch roznych. knizky, stavebnice , farbicky, plastelina , vsetko co patri k objavovaniu od uplneho babetka . od hrkaliek az po tur po vlastnych nohach. samozrejme si pri vsetkom spievame a hovorime rozne basnicky. dokonca sme boli na reinerovej chate a studenovodskych vodopadoch so 4 a 1 rocnym synom a nezabranilo nam ani moje tehu v 26 tyzdni. a zvladli sme to.

kim_rossi_stuard
10. nov 2015

my svet objavujeme kazdy den, a to bez rozidelu ci mame 6 ci 8 mesiacov 😉 kazdy den nam dava sancu spoznat nieco nove, ci uz kvetinku, ci zvieratko, cloveka, ci miesto 😉 chodievame do prirody, ucime deti k ucte k ludom a okoliu, a tesime sa vsetkemu novemu s nimi 😵

aduskap
10. nov 2015

My sa aktuálne učíme sa objavovať nové slová, zvuky na základe zraku a hmatu, sluchu a aj chuti 🙂 Máme senzitívne obdobie všetko objavovať, všetko ju zaujíma. Je krásne keď dieťa povie svoje prvé slová a pritom sa veľmi teší a inšpiruje ho to skúsiť povedať ďalšie. Možno ďalšie bude autobus 🙂 Takže s ďalším legom by sme ďalej rozvíjali naše schopnosti 🙂

paula427
10. nov 2015

Mam syna a vsetko co ma kolesa ho zaujma tak najradsej staviame auta vlaciky a traktore.

ivankajar
10. nov 2015

Najkrajšia hra je hra s uplnou rodinou, kde dieťa vie že ho má kto ochrániť. Vymýšľa mu rôzne hry kupuje primerane hračky. Lego je určite jednou z tých čo spája rodinu a vždy sa vieme všetci spolu super zahrať. 😉

veri24
10. nov 2015

S detmi objavujeme dieta v nas samotnych, hoci mame uz po tridsiatke a sem tam si vytrhneme nejaky ten sedivy vlas. A tak poznam Jaya a Lloyda z Lego Ninjago, Generala Greviousa z Lego star wars a neprekvapi ma a s velkym smiechom privitam, ked stara mama z Lego Duplo jazdi na diviacikovi ci obrovskej zelenej dazdovke.
Lebo prave pri hrach, ked sa stavame pre nase deti velkymi partakmi,sme im najblizsie. Spolu s mojimi detmi objavujeme kazdy den cely svet, ci uz pri kazdodennym cinnostiach a rutine, ci vyletoch do prirody. No s Legom sa ocitame casto az mimo neho, ked aj nemozne sa stane moznym, a to je na hre to najzabavnejsie. Pekny den.

divozienka26
10. nov 2015

@bara_lego Ked sa nam narodila dcerka, zmenil sa aj nas pohlad na svet. Znova sa ucime spoznavat a objavovat svet spolu s nou. Pozeráme sa na veci z úplne iného uhla. Cítame knizky, chodíme von, hráme sa so zvieratkami, stavebnicami ,autíckami . Ucíme sa vsetko od znova a hlavne spolu. Zatial nemáme lego duplo ale verím ze by nasu princeznu velmi potesilo 😉

oxana1212
10. nov 2015

Chodime na prechadzky, hovorime si znacky aut, pozorujeme prirodu, vela si citame, hrame sa. starsi hned ako sa zobudi, bezi k duplu a stavia si domy a auticka, postavi "maminku duplovu" a "ocinka duploveho", postupne objavuje uz aj lego junior, ale skutocne stavby su zatial v stadiu dupla. Vonku behame, velmi rad pozoruje rozne stroje a auta. Zbierame listy, gastany, kamienky. No poslednu dobu ho tazko dostat von, fici na legu, a tak kym nedokonci "projekt", neodide😀

katarinka26
10. nov 2015

Mám dve deti, prvý syn - typický chlapec najobľúbenejšia stavebnica Lego - duplo. pre mňa úžasná nezničiteľná stavebnica, krásne farebná. S legom sme sa učili farby , tvary časti tela - kedže lego duplo má aj postavičky. Nepotrebovali sme ďalšie edukatívne hračky kupovať kedže lego je all in one - všetko v jednom. lego bolo aj je súčasťou nášho kúpania sa vo vani. Či už panácčik lego, alebo nejaká tá loďka z neho. Vďaka legu sme spoznali dopravné prostriedky - vláčik - šiši , autíčko, nákladiak, loďka ... proste super. keď sa nám narodila dcérka, mala som obavu či bude veľký braček ochotný požičať lego a on bol 🙂 , učil svoju mladšiu sestru všetko to čo ja jeho, krásne sa spolu dokážu hrať, keď bola menšia tak stavali spolu len veže, dnes sú to už mestá a farmy. Synovi to neskutočne pomohlo s motorikou, dnes mu už kupujeme lego city ,je to úžasná stavebnica ale napriek tomu sme mu dokúpili veľkú sadu Lego klasik , a v tej sa našiel ešte viac, dava mu možnosť vlastnej fantázie - rozvíjania sa. Pre mňa je lego duplo najlepšia hračka z každého pohľadu, rozvíja, motivuje, učí ... je do každého počasia, do vane , na dovolenku ,na chatu ... a som rada že moje deti sa v nej našli. Jediné mínus má lego duplo - strašne bolí keď v noci stúpite na kocku 😀 (ešte aj po nášlape môjho 110kg muža prežije bez újmy) , ale teda to je skôr naše mínus , že nedobre upraceme izbu . Kto váha či investovať do lega duplo - nech neváha je to naozaj Investícia - do rozvoja a kreativity vášho dieťatka .

lua278
10. nov 2015

Moja staršia dcéra má tri roky. Neviem čím to je, ale neskutočne dobrú pamäť, Dokáže si zapamätať veci, na ktoré som ja už dávno zabudla. Aké je naše objavovanie sveta? Naša dcérka sa stále pýta. Ak ju niečo zaujme tak sa bude pýtať do vtedy, kým jej neodpoviem tak, aby bola spokojná. Najnovšia téma bola a tá ju ešte stále drží sú "bábätká v brušku", pretože len nedávno som bola tehotná a veľmi sa o moje bruško zaujímala. Až dospela k záveru, že keď bude veľká aj ona bude mať v brušku bábätko a vraj to bude chlapček a dá mu meno Matúško 🙂

nikuska744
10. nov 2015

Môj syn má dva roky... a tak ten je veľmi chtivý do objavovania sveta. Okrem šprtania sa v elektrike (asi bude po tatovi) ho zaujímajú zvieratká, pozorovanie hmyzu s lupou, listy, gaštany. So starkou chodí zbierať bylinky. A vie už toho viac ako ja. No a so mnou chodí do materského centra, kde sa mu veľmi páči Lego Duplo.

tinka13
10. nov 2015

Mám dvoch synov, trojročného a druhý má len 6 týždňov. Mladší sa práve začína viac zaujímať o svoje okolie, všetko je nové, krásne a zaujímavé: svetlo, záclony, okuliare, hračky 🙂 Starší už veľa vecí pozná a je si toho vedomý. Už ho nebavia staré hračky a knižky, ktoré vie naspamäť, chce spoznávať niečo nové, neokukané. Tak sa mu to snažíme dopriať. Najprv ho začali zaujímať písmenká na ŠPZ, potom všetky zaradom a dnes už začína čítať jednoduché slová, značky áut už tiež pozná. Najnovšie ho začínajú zaujímať dopravné značky, ktorá, čo znamená - ešte, že som tiež šofér a viem mu odpovedať 🙂. Zrejme z neho bude šofér alebo automechanik - autá, autobusy, vlaky, všetko sa točí okolo toho. Knihy, omaľovánky, stavebnice a puzzle, rozprávky ale aj vychádzky vonku. Snažíme sa rozvíjať všetky súčasti jeho detského sveta: jemnú i hrubú motoriku a múdru hlavičku, ale pritom mu vštepiť aj slušné správanie a empatiu k iným. Myslím, že to je cieľ každého rodiča.

lenulikus
10. nov 2015

Náš Jakub objavuje svet rozličnými spôsobmi - prostredníctvom knižiek (ktoré samozrejme zvykne aj ochutnať, veď prečo nie? 😀 ), doma pozeraním z okna (a dáva nám to aj patrične zvukovo najavo - aaaaa bus, bager, tatra, brm brm) no a samozrejme aj vonku pri prechádzkach kedy mám aj niekedy pocit, že segiň maly nevie sám kam by skôr šiel a čo vyskúšal....je to nádherné a pre mňa fascinujúce obdobie sledovania ako taký malý človek objavuje "veľký" svet 🙂 a čo pre nás už je samozrejmosťou preňho znamená niečo echt wau úúúžasnéé

katkastellka
10. nov 2015

moj synček ma 2 ročky a vola sa RIŠKO a je lego maniak. podnikame -vseliake výlety, chodíme za zvieratkami na nedaleku farmu, tam sa mu velmi paci, hrame sa tam s mačičkami alebo krmime koniky a kozicky. Na farme maju traktory a kombajny , ktore nikdy neujdu obdivu môjho syna. Vždy ked sa vratime z farmy vytiahne Risko lego duplo- mame traktory a zvieratka, ktore potom spolu skladame a hrame sa na farmu. Minule mi povedal- Mami aj ja chcem mat doma tolko zvieratiek a jazdit na traktore 🙂

betula
10. nov 2015

My objavujeme svet všade 🙂 spolu varíme v kuchyni, vyrobili sme si vlastnoručne zásterky, tiež v prírode -gaštany, listy, kamienky, voda, zvieratká - hlavne domáce u prababky, chodíme do lesa 🙂 chodíme tiež pozerať vláčiky - už sme aj vyskúšali a bolo super ale najviac nás baví autobusom sa voziť 😀 keď je pekné počasie sme určite vonku na vzduchu. Ak už príde dážď alebo vietor, nahodíme pršiplášť a utekáme tiež von na chvílku 😀 ale vačšinou si sadneme doma a vytvárame nejaké obrázky, akurát včera z modelovacej hmoty vianočné ozdoby, a jasné nemože doma chýbať lego duplo... najradšej má policajnú verziu, všade húkame, naháňame lupičov 🙂 chystáme sa kúpiť podložku, aby sme to mali všetko pokope 🙂
Aj moj manžel vyrastal na Legu, nikdy ho nie je dosť 🙂 stále sa s malým pohrá, super spomienky na detstvo. Malý by sa velmi potešil novému prírastku a manžel tiež 🙂

petrapod
10. nov 2015

Najkrajsia z veci na svete je pozorovat nase dietatko ako objavuje svet okolo seba 🙂 z kazdeho najmensieho pokroku mame s manzelom velku radost a dotahujeme sa pokom to ma🙂 nas maly velmi rad sklada. 🙂 lego bolo sucastou nasho detstva a urcite bude aj nasho syna 😉

lilidada
10. nov 2015

Nase objavovanie sveta? Moja starsia dcerka (3) objavuje svet kazdy den,vzdy najde nieco nove alebo sa nieco nove nauci.je to moja sikulka. Ked sme vonku (chodime na niekolko hodin nakolko nasa najmensia haja v kociku a velka sa bicykluje) neobide sa to bez plnych vreciek gastanov,zaludov,kamienkov a palic... Potom doma vonku si z kamienkov stava rozne veci ako napriklad ohen a vola ma nech sa idem zohriat ak mi je zima alebo vlácik z gastanov,postavicky,proste co ju len napadne, palice co donesie si namaca do vody a kresli s nimi po zemi...alebo miluje kriedy.... To su jej zabavky vonku a doma stava rozne domceky z lega a ma aj zvieratka (velka farma, cukraren, moj prvy vlacik) takze vzdy nieco postavi a to ako sa z toho tesi je na nezaplatenie! Uzasne jej to rozvija fantaziu a s postavenym dielom sa zahraje cele hodiny. A ukazuje ho aj svojej sestricke (5 mesiacov) tej sa to tiez velmi paci,rozhadzuje rucickami a tesi sa 🙂))) s mensou dcerkou je objavovanie lahsie nakolko pre nu je vsetko nove,staci ked ideme von a ked vidi svet okolo seba, ma pusinku do velkeho O a vsetko nasava plnymi duskami...🙂)) Doma objavujeme vsetko okolo seba rucickami,ci su to uz rozvojove hracky,ci hryzatka a podobne....a jej najoblubenejsie je sledovanie svijej sestricky pri hrani sa....Proste s mojimi detmi sa da stale nieco nove objavit🙂 je uzasne ako deticky vnimaju a objavuju svet a som rada ze som toho sucastou!!!!!!!

nastenka555
10. nov 2015

Máme radi hračky, s ktorými sa super hrá ale majú aj "dušu" a detičky sa vedia aj niečo naučiť. A také sú aj LEGO stavebnice. Pomôžu jemnej motorike rozvíjajú fantáziu a aj nám dospelým pomáhajú sa odreagovať od bežných problémov "sveta". LEGO ĎAKUJEME 🙂