icon

Ako často jedia vaše deti jogurty?

daniela_malygazda
Moderátor
8. feb 2020

Kočky, ako často dávate vašim deťom jogurty? Jedia ich pravidelne? My sme mali obdobie, keď dcéra jogurty odmietala a mohla som robiť čokoľvek, aj tak ich nezjedla.
Odborníci tvrdia, že by sme našim ratolestiam mali dopriať jogurt každý deň, lebo je zdrojom vápnika, probiotík, bielkovín... Len im musíte vybrať ten správny.
Naše Ňuňu smotanový jogurt s ovocným pyré zreje v skle, a preto si zachováva všetky vitamíny a dokonca má aj bifidobaktérie BB-12®. Proste dobrota pre detské brušká. 👍

Ako často jedia vaše deti jogurty?
cmulinko
8. feb 2020

@daniela_malygazda dá sa kúpiť priamo od lokálnych farmárov ale nie je za potreby nakoľko tu farmári zásobujú aj veľké potravinové reťazce ako Tesco a podobné potraviny. Inak si ma zaskočila tou otázkou o dátume spotreby ☺️...nekukám sa na to pri jogurtoch lebo kupujem skoro každý deň. Nemám miesto v chladničke na 30 kusov jogurtov takže jogurt a mlieko musím kupovať každý deň. Tu inak nekupiš ani trvanlivé mlieko ( také 6 mesačné ako na SK ) ale len čerstvé v menších či väčších bandaskách alebo sklenené ( na štýl Ameriky ). Tu nekupiš ani UK mlieko..len domáce. Na ten jogurt ti budem môcť odpovedať neskôr ale asi to moc dlhú spotrebu mať nebude...typujem tak cca 2 týždne... možno sa prekvapím lebo napr mám tu obyčajné mlieko v bandaske s dátumom do 18.2 kupovaný včera. Tuším že na SK čerstvé mlieko je 5 dňové? Inak to u nás nehrá žiadnu úlohu lebo cca do obeda sú jogurty " vyžraté " 😃 a mlieko tak isto fuč do večera. Inak minule leto som natrafila doma na SK na 5 % Jersejské mlieko v sklenenej fľaši a veľmi mi chutilo. Nepoznám pôvod ale po vypití som mala ústa jak od masla 😃

helen11
8. feb 2020

Takmer každý deň, prekladáme to termixami

fadama
8. feb 2020

@daniela_malygazda u nas jeme furt, ale syn hlavne puding. 😅

zoizoi
8. feb 2020

Dcérka má jogurty veľmi rada a je ich skoro každý deň. 🙂 najradšej má ovocné. 🍏🍌🍎🍑🍓👧🏼💕

babatkoo
8. feb 2020

@daniela_malygazda skusila, rada. Len neviem kde ho hladat.

daniela_malygazda
autorModerátor
8. feb 2020

@scila Ahoj, prosím Ťa a ako to funguje s tými vrátnymi obalmi? Je to tak ako s pivnými fľašami, nejaký automat?

daniela_malygazda
autorModerátor
8. feb 2020

@babatkoo Nájdeš ho v Kaufland, Terno, Kraj, Metro, Coop Jendota. ;) Hádam si k sebe cestu nájdete 😉

daniela_malygazda
autorModerátor
8. feb 2020

@cmulinko že vyžraté :D 😂 Podľa toho čo píšeš je v Írsku jednoduchšie byť mliekarom ako u nás. Vyzerá, že majú väčšiu podporu. Tu veľmi púšťajú konkurenciu. AJ iná životná úroveň ľudí, platy a zmýšľanie. 🤐

lusssii
8. feb 2020

Môj 11 mesačný papa každý deň 1 jeden.

cmulinko
8. feb 2020

@daniela_malygazda neviem či si pamätáš kauzu choroby šialených kráv. Vtedy to veľmi zasiahlo najmä Írsko a UK. Keď sa z toho spamätali tak zakázali dovoz akýchkoľvek mäsových výrobkov zo zahraničia. Išlo miliárd eur na kontrolu kvality potravín. Tu je každé mäso balené s etiketou pôvodu priamo na farmára ktorý je väčšinou vzdialený na max 50km. Ale priznám... mäso akékoľvek je tu veľmi drahé lebo je kvalitné a lokálne. Tu nekupiš mrazené kura z Brazílie či z Poľska. Ešte aj poľské obchody čo sú tu tak musia predávať výlučne lokálne čerstvé surové mäso čiže musia brať od tunajších farmárov. Dovážať je dovolené len spracované údené trvanlivé produkty. Takže dajú sa tu kúpiť aj španielske chorizo klobásy ☺️ ale inak Írsko si potrpí na domácej produkcii. Majú omnoho menší výber v Tescu ako doma na SK ale 98% je tu írske a ostatné produkty z UK ( čaje a pivo ) či FR ( vína ) a ES ( klobásky ). Keď sme na SK tak nám trvá nákup v Tescu aj 3 hodiny 😃. Proste toľko produktov nevidím každý deň 😃. A na čo mám slabosť tak to si kúpim nech v tom je čokoľvek..napr treska so slovenským 6 centovým Kaufland rohlíkom je pre mňa vzácnosť 😃

daniela_malygazda
autorModerátor
8. feb 2020

@cmulinko Áno pamätám. Dúfam, že aj my sa raz dopracujeme k tomu, že budeme hrdí na to, čo sa vyrába u nás. Treska je svetový unikát ani sa ti nečudujem ... ;)

yanni
8. feb 2020

Kazdy den. Jogurty nekupujem. Vyrabame si ich sami.

tortelinka
8. feb 2020

my aj deti jeme jogurty na raňajky, vyrába nám ich jedna pani, kozie, každu sobotu kupujem 3 7dl poháre, dva biele a jeden s ovocím(v zime dáva mrazené)nemajú žiadne pridané zložky, vydržia max 6 dní a prinesiem späť aj poháre, takže ako bonus nevyrábame žiaden odpad

kikuska555
8. feb 2020

@daniela_malygazda myslim ze sme vyskusali mozne aj nemozne a je to stale na tom isto mieste. Takze ja som vdacna ze aspon nieco do nej dostanem okrem prsa teda 😂

nikolurbanska
8. feb 2020

Môj syn je asi po mne, já každý deň raňajkujem jogurt a krpec tak isto na raňajky nezje nič iné iba biely jogurt s ovocím alebo aj čistý jogurt

mawka
8. feb 2020

Chalanisko keď mu ho dám pod nos, inak ho to nenapadne, ale už je na intraku a zisťuje, že keď nechce byť hladný, musí zjesť aj to 😁 hlavne myši byť s červeným ovocím. Staršia dcéra a malinká takmer každý deň.

erickatt
8. feb 2020

@daniela_malygazda ako syn uz je veľký ( na výške). Ale jogurt ci puding má každé ráno. Ako rychle a praktické raňajky.. potom si kupi vydatnú desiatu.

irali
8. feb 2020

u nás sa jogurty jedia denne. Jogurt je našej slečny raňajky 🙂

bibyke
8. feb 2020

Kazdy den,mensi ten zje aj 2-3x za den. Zboznuje jogurty a termixy tiez

babatkoo
8. feb 2020

@daniela_malygazda Terno mam pri dome, skusim pozriet ci ho maju. Vdaka

monika494
8. feb 2020

Dcerka - 1.5r, papa na veceru cca 4x do tyzdna na veceru

drdrdr
8. feb 2020

Nase dve malé princezné jedia jogurty alebo iny mliečny vyrobok naozaj denne, ak náhodou nemali v priebehu dna, starsia dcera mi pride pripomenúť, že mami, dnes sme nemali jogurt 😀

daniela_malygazda
autorModerátor
8. feb 2020

@drdrdr zlaté veľmi 💗

martina2ve
8. feb 2020

Moje decka jedia denne aj dva. Syn je mliekovy, takze vsetko zapija mliekom, kocku syra zje na posedenie a jogurty tiez . Dcera mala obdobie rastu zubkov, jest nechcela skoro nic, ale uz to odchadza a zaciname nabiehat na stary rezim. 👍🏻

fkata
8. feb 2020

Môj syn každý deň. Jogurty striedam s tvarohovým krémom.

13riska13
8. feb 2020

U nás každý deň mala sa vypyta aj viackrát za deň

anka2103
9. feb 2020

Moji chcú každý deň, no musim ich meniť. Nechcú vzdy tie isté dookola 😊

vinetuu
9. feb 2020

@daniela_malygazda jogurt v kombinacii s ovocim je velkou zatazou pre organizmus, cista ama pre telo, vytvara v tele "toxiny". Ked uz tak cisty jogurt biely max so susenym sladkym ovocim. Vseobecne jogurt zahlienuje, takze s mierou. Ked je oslabena imunita jogurt nedavam. Inokedy iba sporadicky.

ivuliacik
9. feb 2020

@daniela_malygazda
Jogurty jedávame denne, sme taky mliečny závislaci 😁

mariska1989
9. feb 2020

Naše by bolí schopné zjesť aj 10 ks 😂 každé ráno majú a keď prídu zo školy a škôlky a večer zas a medzí tým jedlo v aréne . Niekdy mladšia zje aj 2 za sebou😀 manželovi sa nepáči ze stále len jogurty ale mne to neprekáža😊