Prírodné probiotiká pre deti alebo probiotiká z lekárne ?
Baby, ako riešite prísun probiotík pre svoje deti? Uprednostňujete jogurty alebo kvapky, prípadne kapsuly z lekárne?
Vedeli ste, že aj Ňuňu smotanový jogurt s ovocným pyré obsahuje bifidobaktérie BB-12®, ktoré patria ku skupine probiotík? Je to najviac preskúmaná bifidobaktéria. Je dokázané, že pozitívne vplýva na imunitu a trávenie u detí. Jogurty a prírodná strava sú najlepším prirodzeným zdrojom probiotík pre celú rodinu. ❤

Jednoznačne som za zdravú variantu, ale už sa mi stalo po ATB, že sme museli odstraňovať kvasinky aj formou sirupu...
@lenadka Super, tak to sa teším, že otestujete.
@barbara24 Aj ja som mala taký prípad. Občas sa tomu nedá vyhnúť. 😔
@salima66 Snažíme sa ho umiestniť všade- Ňuňu je ešte len 4 mesiace trhu. ;) Hádam sa nám to podarí rozšíriť v krátkom čase.
Zatiaľ kojím obe dcérky, 2 a polročnú aj 3 mesačnú, čiže tie najprírodnejšie probiotiká 🙂
My si striedame: niekedy urobím domáci jogurt, niekedy ho kúpim, bryndzové halušky a bryndzovú pomazánku mávame pravidelne a probiotiká z lekárne mám doma veľmi málo (v priemere 1x za 4 roky), keď už je nutná liečba antibiotikami 🙂
Skôr domáce ako kyslá kapusta, bryndza, acidofilne mlieko, kvalitné jogurty buď vaše alebo kunin. Moja dcéra zbožňuje kyslú kapustu len tak papať a to má len 3,5 roka.
@bosorkabb pekne si ju naučila moja dcéra je v tom istom veku a kyslú kapustu nechce iba surovú aj zemiaky poje surové 😂
@daniela_malygazda tak videla ma od narodenia ako ju jem celú zimu tak ako mrkvu. Ja to zbožňujem a najradšej mám jablká v kyslej kapuste to je mnamka.
@daniela_malygazda my zatiaľ kvapkami,ale o dva mesiace už budeme môcť jogurty tak už sa teším
Ahojte, rada by som sa podelila o svoju skúsenosť. S probiotikami sme poliečili synovcovi črievka aj priedušky! Pred pár mesiacmi som natrafila na výskum o probiotikách skupiny Lab4, ktorý skúmal, či preventívne papanie probiotík môže nejako deťom pomôcť napríklad aj pri náchylnosti na časté respiračné infekcie. Takto som spoznala prof. Ďuračkovú z Lekárskej fakulty v Bratislave, ktorá tiež na výskume pracovala a rozpovedala mi viac ako výskum prebehol a čo sa počas neho dialo so zdravím detí, ktoré doposiaľ trápil neustály kašlík, zápaly priedušiek a podobne... to bol aj náš problém, synovček bol už pomaly viac doma ako v škôlke... už sme boli zúfalí, jeho maminka sa už bála zamestnávateľovi povedať, že zase potrebuje ísť na OČR, striedali sme ho medzi sebou všetci, babky, dedkovia, tety... dokonca mal naordinovanú operáciu mandlí, ako riešenie chorľavosti, tá sa zatiaľ, chvalabohu, odložila. No...ja som medzitým natrafila na tento výskum, chcela som nájsť tie probiotiá. No nájsť ich v lekárni bol skutočný problém, erudovaní sa tvárili, že nevedia o čom je reč, podsúvali mi bárs čo iné... ani z článkov na internete o výskume som sa veľa nedozvedela, lebo v médiách nepíšu značku, len o probitoikách skupiny Lab4, takže davaj telefonát MUDr. Nagyovej do Juvenalia v Dunajskej Strede a cez internet som ich našla – volajú sa PRO-VEN Fit for School, sú to také cukríčky. Začali sme ich užívať. Synovec už po 1 mesiaci mal menej problémov, ak ešte chytil kašlík, malo to slabší priebeh, po 4 mesiacoch už dokonca žiadne ochorenie a tiež mal lepšie kakanie, s čím sa predtým, chudák, tiež dosť trápil a začal nám aj normálne, teda pravidelnejšie a normálne detské porcie jesť. Je od vtedy 7 mesiacov. Teraz máme pauzu. Potom asi znova začneme s preventívnym užívaním, rátam s tým, že zima aj návrat do kolektívu a celkovo situácia okolo korony bude náročná. Chcela by som ale dať do pozornosti tento výskum aj ostatným rodičom. Pripíjam článok kde je o ňom čo – to popísané. Zároveň ma veľmi mrzí, že hocijaké iné značky probiotík, vedecky neoverené, len biznisovo zazmluvnené sa tlačia do popredia a kvalitnú, skutočne zdraviu prospešnú vec nie sú médiá ochotné pomenovať. Dosť by mi to bolo ušetrilo počiatočný čas... a hneď pomohlo aj iným, veď nie každý je taký detektív, má čas a guráž obvolávať kade koho... a myslím si, že ak sú nové cenné informácie, je dosť fér ich s verejnosťou zdieľať v plnom znení... tak sa motáme okolo biznisu a predbiehaní sa, že už pomaly si treba zaplatiť aj za to, že poviem, že voda je zdravá. Pozdravujem a ďakujem za prečítanie. Držím palčeky, nech máme imunitu ako lusk...
https://uzitocna.pravda.sk/skola/clanok/547144-...

@daniela_malygazda Dúfam, že neskôr sa budú dať kúpiť na celom Slovensku.