SÚŤAŽ: Vyhraj 18 ks Ňuňu smotanového jogurtu s ovocným pyré
Už viete, že Ňuňu smotanový jogurt obsahuje jednu dôležitú zložku a tou je ovocné pyré, v ktorom je 60 % ovocia a je ľahko stráviteľné aj pre malé detičky. Preto sa táto súťaž bude týkať ovocného pyré.
Mňa by zaujímalo, či si pripravujete ovocné pyré doma alebo ho kupujete. Prípadne či pri varení používate aj cukor alebo ste zásadne proti nemu a kľudne pridajte aj recept.
Zajtra vyberiem jednu z Vás, ktorej doručíme 18 ks Ňuňu.

Robievame domáce z ovocia čo aktuálne je jablká, hrušky , marhule broskyne a kombinujeme napr aj s banánom . Uvarím aj je náhodou kyslejšie použijem kokosový cukor naozaj trocha , a napr škoricu do jablčkového pyré 🙂
dcérka má rada ešte tie do ručičky ale rada tak papá i termix a jogurt - tak sme kúpilu znovunaplniteľné obaly
Momentálne kupujeme, nie som zásadne proti cukru, takže drobec papá kúpne výživky. V lete keď budú v záhrade domáce jabĺčka, urobíme si aj domáce pyré.
@daniela_malygazda pred rokmi som robila z jablk, teraz už nie je na to cas
ja si ako dieťa pamätám, že nám mama spolu s babkou varili domáce pyré, ale teraz, keď už som aj ja mama a nemám toľko času, tak pre mňa je jednoduchšie a pohodlnejšie si v obchode kúpiť. a mojim deťom raz za čas chutí, na zmenu.......ale vždy pozerám zloženie a či deťom chutí
@daniela_malygazda my kupujeme . Cukor nevadí ale s mierou ako aj všetko iné 😉 ovocné pyré alebo vyzivky lubi náš ňuňu aké dáme si občas aj my dospeláci s piskotkami 🙈 kolegyna si dokonca nosila pravidelne na desiatu 😊
Robievam sama z ovocia zo záhrady od známych. Na pare podusím do mäkka, nepridávam nič, ak treba osladiť, pridám na osladenie jablká, tie máme veľmi veľmi sladunké. Ale rada privítam pyré už urobené 🙂
Keď dostaneme od starých rodičov ovocie zo záhrady,spravím domáce pyré,sladim trstinovým cukrom. Keď sa minú zásoby, pyré kupujem. V "zdravom" obchode som objavila pyré ktoré je robené z tepelne nespracovaného ovocia. Deťom veľmi chutí a iné už nechcu.
@daniela_malygazda v lete ked mame na zahrade úrodu si doma urobime jablckove alebo jahodove pyre ale v zimnom obdobi si ho radi kupime 🙂
Nerobim doma,kupujem a nebranim sa ani cukru. Dam detom to co im chuti🤷🏼♀️
@daniela_malygazda
Ja pripravujem ovocné pyré pre svojho drobca prevažne doma - rozmixovaním rôznych druhov ovocia - buď robím jednozložkové alebo kombinujem viacero druhov ovocia. Najlepšie chutia jahody s banánom, vyšľahané na penu sú skutočnou pochúťkou, mňam🙂 Okrem toho napr. jablko-hrušku, poprípade pridám ešte aj banán, alebo výborná je aj jabĺčkovo-mrkvová výživka, do ktorej samozrejme nezabudnem pridať kvapku oleja, aby sa betakarotén obsiahnutý v mrkvičke aj využil🙂. Synovi pripravujem výživky výlučne bez prídavku cukru, od malička je zvyknutý na prirodzenú chuť ovocia a zeleniny, takže ani pri kyslejších príchutiach nemusím dosladzovať, čo je podľa mňa veľmi fajn, takto si dieťa zvykne na všetko od útleho veku a preto ani teraz s ničím nemáme problém, spapá mi úplne všetky druhy, ovocie priam miluje a zje mi ho na kilá. Výživky v skle alebo kapsičky kupované v obchode tiež neodsudzujem, sú príjemným spestrením popri spomínaných "domácich výživkách", ako ich volám ja. Na trhu je veľa rôznorodých druhov, takže občas synovi doprajem aj inú príchuť. Samozrejme aj tu sa snažím voliť varianty bez cukru, ktoré veľmi oceňujem, dostať ich už aj v skle (kapsičky sú väčšinou bez pridaného cukru všetky). Samozrejme domácu výživku pripravenú z čerstvých surovín s láskou mamy nenahradia, avšak na cestách alebo ako drobná maškrtka počas dňa sú ideálne🙂
@daniela_malygazda ...z ovocia zo zahradky sa oplati urobit pyre,momentalne kupujem v najlepsej kvalite ako sa da...
Pravdu?Som lenivá ako voš a kupujem😂🙈Snažím sa samozrejme vyberať s čo najlepším zložením a máme svoje obľúbené znacky🙂
@daniela_malygazda zatial sme nepripravovali, ale ak by, tak urcite bez cukru. Malkacke netreba a velkacky si hodia piskoty na osladenie 😉
Vzdy len domace z bio nasho ovocia a s medom recept prababicky ❤
@daniela_malygazda ak mame v lete dost svojho ovocia, tak robime pyre doma, bez pridaneho cukru. Ak nie, tak kupujeme, ale len ako rezervu, ak by som doma nemala ziadne cerstve ovocie. Minule leto bolo "chudobne" na ovocie (aspon v oblasti, kde zijem), snad bude tohtorocne lepsie
Len v lete zo záhrady varíme a mixujeme, inak kupujeme... Ovocné pyré musí byť u nás každý den. 🍓🍌🍏🍎🍐🍒🍑
Aj nado mnou vyhráva lenivosť, takže naštartujeme auto a ideme do babkinej špajzy po jablkové pyré 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Podla moznosti, ked je sezona tak spravim nejake flasticky, ale bez cukru. Ked uz nemame tak kupujeme ovocne pyre, bez pridaneho cukru alebo kupujem mrazene ovocie a robime z neho. Niekedy do mrazeneho pridavam trocha medu, lebo napr.maliny,jahody su strasne kysle 🤪
@kittyjuliette 😂😂😂 takých vošiek je viacej a vďaka za ne, lebo potom by mohli potravinari zatvoriť firmy. Pravda oslobodzuje 😉
Robievam doma často z našej záhradky a keďže sa obávam pokazené ho, tak dávam aj cukor. Vždy bol na trhu a vzdy bude, je len na nás ako ho podavat a koľko. +nahradiť veľkým množstvom pohybu pre naše najkrajšie ŇUŇU 😉
@daniela_malygazda no chvalabohu,lebo čo čítam,tak každý len domáce z biozahradky a bez cukru.Aj som váhala,či napísať😂
@attenna Všade bolo málo aj u nás. Hádam tento rok bude lepšie 🙏
Ja teraz ako mam babo skusam doma, nastruham jablcka a podusim ,potom rozmixujem a nesladim,ucim estelen mimino jest. Ked vsak mam den tzv.jedosko,kedy mi babo place,je nekudne siaham po kupovanom pyre. Inak si aj ja rada pomaskrtim na jablkovom pyre🙂)
Pyre vobec nesladim.Hned na zaciatku pokrajam ovocie a rozmixujem v " smoothy-ckovaci,"Dam varit a pridam skoricu.Podavam s piskotami a tie su dost sladke.🤗
@daniela_malygazda ja momentálne domáce jablka nakrajam , podusim , mixnem ale nie príliš a má to miesto klasickej výživy dcérka a bez cukru robím .. ale keby môžem , dám škoricu, tu zbožňujem ..🥰
Keď bude väčšia ..🌸🌸🌸
@dracikdrahosko vidno že ti záleží na tom čo papá drobec. 💗
robila som domace vyzivy, ovocie tiez zo zahrady, povarila som bez cukru a rozmixovala a teda chutili aj mne 😁😊
@kittyjuliette ano aj ja som si všimla ze veľmi veľa mamiciek si dáva na tom záležať a veľká prevaha bez cukru. Ale je super ze doba pokročila a je široký výber zdravých výrobkov aj v obchodoch. 😉
@daniela_malygazda taktiez robievam doma cukor davam podla toho ako je sladke ovocie. Ale pre zmenu chuti kupujem na kostovku hocikedy😊

Ja robievam doma (povarim jablka, zmixujem a zasterilizujem) ale casto kupujeme aj kapsicky, hlavne ked ideme niekde na vylet, dcerka to ma velmi rada.