icon

Súťaž o malú knižku s veľkými myšlienkami

marton_popradske
Moderátor
10. nov 2017

Krásne ránko milé dievčatá. Ako hodnotíte tento týždeň tesne pred jeho finále? Máte doma nejakú rozčítanú knihu? Ja viem, ostáva Vám pri ratolestiach málo času. Preto som sa opýtal môjho priateľa, spisovateľa Pavla HIRAXA Baričáka, akú knižôčku by nám venoval do súťaže... VESMÍRNE PRAVIDLÁ. Tak sa volá knižka o ktorú dnes súťažíme. A samozrejme pribalím Vám k tomu aj všetky tri naše zrnkové kávičky: Crema, Classico a Extra špeciál. A Vaša úloha? ... Napíšte nám, akú najlepšiu knižku ste čítali a prečo. Víťaza vyhlásim po obede. Krásny deň 🙂 - JANO

Súťaž o malú knižku s veľkými myšlienkami
anibrano
10. nov 2017

Veľa knižiek má svoje čaro....ale asi top je Malý princ....je to návrat do detstva 🙂

cilkau
10. nov 2017

knihy Pod talianskymi hviezdami a Koniec sa blíži 👍❤😍🙂😉☕🍂

sticker
tatianka2323
10. nov 2017

Keď som mala 14 rokov, mama vytiahla z podkrovia u mojej prababky tučnú knihu bez obrázkov s nezaujímavým obalom od Agathy Christie s názvom Trikrát slečna Marplová, že či by som si ju chcela prečítať. Ja:"Nie mňa to nebude zaujímať". Dopadlo to tak, že som mala následne prečítané všetky jej dostupné knihy v našej knižnici. V podtate naštartovala moju vášeň v čítaní.

cupakabricka
10. nov 2017

dobre ranko... ja knizky necitam...
knizky citam iba s malou Izabelkou..tie jej detske... kazdy den asi X krat... ma rada zvieratka takze cely den je to ukazovanie a same bu me kvi kvi..muuu..... rada lituje kde su aj ine obrazky. a potom obkecava to svojou detskou hatlaninkou... 😉

mirellka
10. nov 2017

Jooooooooj Baricak a dobrá káva to je môj relax.. Úplne úžasná kombinácia, neviem čo by ma viac potešilo či kniha či kávička 😊no musím pristáť nohami na zemi a študovať ďalej testy do autoškoly 🤔 to je moje aktuálne čítanie 😀☕📖

cilkau
10. nov 2017

knihu Pod talianskymi hviezdami ☕❤😍

danmik
10. nov 2017

Dobré ráno, ja čítam veľa, takže vybrať najlepšiu knihu je veľmi ťažké. Ale zo slovenských autorov ma v poslednom čase najviac zaujal Jozef Karika - Trhlina bola zatiaľ u mňa top, ale dobré boli aj knižky Tma či Strach. Zo zahraničných autorov ma veľmi oslovila kniha od Donny Tartt - Stehlík.

karolin2
10. nov 2017

Pre mňa najlepšie knihy, ktoré čítam a vraciam sa k nim sú knihy od Agathy Christie, upútava čitateľa svojimi detektívnymi príbehmi, rada sa do nich zahlbujem, pokúšam sa ich rozuzliť, ale hlavný hrdina v príbehu je vždy šikovnejší. Jej životopis za akých podmienok žila je obdivuhodné, hoci v tom období ženy nemali na ružiach ustlané. Jej sa to podarilo, podmaniť si svet svojimi knihami. (ps. hlavne tých, ktorí majú radi detektívky).

curcuma
10. nov 2017

Za mňa určite Malý princ a prečo? Je to knižka, ktorú dokážu čítať deti aj dospelí. A kým tí najmladší si z nej vezmú rozprávkový príbeh o putovaní princa z planéty na planétu, my dospeláci 🙂 zase zaujímavé filozofické myšlienky 😉
Škoda len, že sa jej úspechu nedožil aj samotný spisovateľ Antoine de Saint-Exupéry

zuzana814
10. nov 2017

Jeeejo, byva kusok od nas 😍 , no este som nic od neho necitala (teeda- som ale lokalpatriot 🙂 moje momentalne rozcitane knihy su asian harvest a heavenly man, no a s detmi - traktory, monster trucks a pod. 🙂

kvetinka75
10. nov 2017

ja veľa čítam, požičiavam si väčšinou z knižnice a potom od kamarátiek. Našťastie do knižnice kupujú aj novinky, takže je z čoho vyberať. Momentálne mám rozčítanú romantiku Tajomná veža a predtým som čítala Najlepší rok tvojho života. Je ťažké vybrať naj knižku. Ja si skôr vyberám autorov alebo žáner. Nemám takú naj knižku. Ale raz som dostala takú brožúrku s citátmi na každý deň. Tú mám vždy po ruke a keď mám chuť tak sa motivujem nejakým citátom. Niekedy to dokáže človeka ukľudniť alebo nakopnúť. Takže toto je asi jediná ,,knižka,, ktorú najviac čítam a využívam.
Ale najviac čítam zelenú knižnicu, romantiku, z lekárskeho prostredia, historické romány s romantickou zápletkou a sem-tam zoberiem aj niečo iné čo ma zaujme - recepty, cvičenia, zdravý živ. štýl, motivačné alebo sci-fi.

skerinko
10. nov 2017

@marton_popradske Momentálne mám rozcitanu Michaelu Ellu Hajdukovu a jej Nemecké dievča. Veľmi zaujímavé čítanie. A snáď Ježiško prinesie Elenu Ferrante a Temnú dcéru. A ako hodnotím tento týždeň? Bol veľmi príjemný, vtipný, kreatívny, oddychový. Skrátka, nebolo to len o "plienkach", za čo asi mnohé z nás ďakujú. Všetko dobré prajem tebe i tvojim kolegom 😉

cilkau
10. nov 2017

ja čítam veľa kníh väčšinou romantické amám ich aj veľa teraz čítam knihu Pod talianskymi hviezdami ☕👍❤😍

zuzana814
10. nov 2017

a este som zabudla preco - lebo milujem aziu a tychto prensaledovanych ludi, no a detske knihy trenduju podla toho, co nasi dvaja capaju rukami a "citaju" nosami 🙂

ferihegy
10. nov 2017

Krásny deň Vám prajem.
Čítam knižky, ktoré majú pre mňa zmysel v určitom životnom období. Momentálne mam rozčítanú "Pozitívne myslenie nebolí". Je dokonalým prínosom pre pochopenie prepletenia medzi našou psychikou a realitou. Vrele odporúčam a pozdravujem pána Pavla HIRAXA Baričáka, od ktorého knižku som kúpila minulý rok sestre na Vianoce. Milujem psychologické úvahy a knižka by veľmi potešila na pokojné večeri, keď zostane to ticho po ponorení sa mojich detičiek do snov ;)
Pekný pozitívny deň prajem :-*

petulda333
10. nov 2017

Ja osobne mam rada knihy podla skutocnosti a knihy ktore maju hlbku,ktore vo mne rezonuju este dlho aj ked obcas si precitam aj nejaku romantiku vymyslenu na odlahcenie 😊 Ale pre mna najsilnejsia a svojim sposobom najlepsia doteraz je Mengeleho dievca. Je to hrozne co sa v tej dobe dialo,myslim,ze ludia by sa z tychto udalosti mali poucit a byt k sebe lepsi. Teraz mam rozcitanu este jednu knihu o holokauste a je to tiez silny pribeh,ani ho nedokazem citat naraz ale po kuskoch postupne.

jujiska
10. nov 2017

Za mňa je to určite Gričská čarodejnica od M.Juric Zagorky.este ako 15r som ju zhltla a myslím že kedykoľvek by tomu bolo tak 😎

nikaeli
10. nov 2017

Ja mam aktualne rozcitane prave Palkove knihy - 666 anjelov a Nauc ma umierat.. Slabikar si vzdy beriem do cakarne a mala som ho aj teraz v nemocke 😉 lubim take knihy vzdy v nich najdem slova, ktore ma aktualne nakopnu a posunu vpred 😉 skoda, ze som vcera nemohla na presovsku prednasku.. Pozdravujem vas oboch ❤

lucinddas
10. nov 2017

Moja naj kniha bola ešte ako študentky Gričská čarodejnica 🙂 Asi ste ju aj viacerí čítali, toto je kniha, ktorú som čítala viac krát a neomrzela 🙂😎

kvadrinkaaa
10. nov 2017

Túto knihu som čítala presne pred rokom, keď som prišla takto začiatkom novembra z nemocnice... Bola som tehotná a na PN... 😁 a táto kniha má veľmi očarila, zhltla som ju cca za 3 dni, zaujal ma príbeh 3 mladých ľudí od ich detstva až po ich dospelosť a zrelý vek. Prežívala som s nimi radosti aj trápenie a dosť som si pri nej aj poplakala. ♥️ paradoxom je, že ma viac ako rok čakala na poličke a stále som ju odkladal a, lebo je veľká a trosku hrubšia, no Le esom sa už konečne odhodlala, bola pre mňa veľkým prekvapením ♥️😊👌 milujem knihy, ale teraz je toho času menej, no verím, že čoskoro sa to upraví a vrátim sa opäť ku knihám ♥️

beton
10. nov 2017

u mna jednoznacne Anna zo Zeleneho domu. Ked som to docitala, tak som dalsi rok necitala nic ine, lebo som sa bala, ze sa mi to bude viac pacit :o)) nestalo sa. Anna je stale jednotka...

cilkau
10. nov 2017

kniha zázraky z neba 👍❤

zuzana814
10. nov 2017

@cilkau citala som, super!

cilkau
10. nov 2017

videla som aj film z tej knihy 👍❤

simoonas
10. nov 2017

Každá kniha má svoje čaro. Ja si vždy knihu dočítam dokonca a nenechávam nič rozčítané 🙂 Naj pre mňa bola kniha Mengeleho dievca. A prečo? Rada čítam knihy s tématikou druhej svetovej vojny, myslím si, že čas na takúto knižku by si mal nájsť každý z nás aby si uvedomil, že často krát nase problémy nie sú takými veľkými ako sa zdajú. Aby sme sa zamysleli nad tým aký spokojný, ničím nerušený život teraz vedieme, pretože pred rokmi to tak nebolo. Vážim si každú zmienku človeka, ktorý si touto hrozou prešiel a rozhodol sa o tom napísať čo i len pár riadkov. Konkrétne žena v tomto príbehu bola neskutočne vnútorne silná a nevzdala sa ani pri jednej prekážke, ktorú jej život priniesol. Pre mňa sú títo ľudia veľkými hrdinami.

bibyke
10. nov 2017

Ja mam najradsej biografiu.. naposledy som citala vsetky knihy o M.Černákovi.. (boss vsetkych bossov bola z nich najlepsia)

aadrika
10. nov 2017

Od kedy som sa stala mamou vedie U mňa táto knižka - Ako hovoriť, aby nás deti počúvali. Je plná užitočných rád, ako zvládať rôzne situácie A fázy detí A neraz mi pomohla pochopiť, čo sa deje V hlavickach tých našich drobcov. Ja sama mám 2 chlapcov divocakov ☺A vychovávať je niekedy ťažké...ale vďaka tejto knižke, som aspoň trošku istejšia☺

ninka1609
10. nov 2017

Jednoznačne šlabikár šťastia 😊

macik166
10. nov 2017

Tak najlepšia kniha, akú som čítala za posledných 20 rokov je Zlodejka kníh. Čítam ju s baterkou pod paplónom, lebo pri mojich dvoch deťoch sa cez nedá. Ale je fakt super. Odporúčam každému. A popradská káva je mňam - mňam... Začínam s ňou ráno 🙂

monkyva
10. nov 2017

Najlepšiu? Neviem, všetky čo som doteraz čítala sa mi páčili a konkrétnu neviem povedať. Niekedy sa pri nich rada bojím ("dánovky a nesbovky"), niekedy si tíško poplačem (Na vine sú hviezdy) alebo rozjímam ako to asi raz bude (Nebo nie je výmysel) a niekedy zasa upustím uzdu mojej erotickej fantázii 🙂 (50 odtienov šedej). No a čo sa detí týka, tak tam má dcéra jednoznačného víťaza bláznivé príbehy od Davida Walliamsa. Fúúú, práve zisťujem, že by som sa mala začať viac obzerať po slovenských spisovateľoch :/ Pekný deň s príjemnou vôňou kávy.