SÚŤAŽ: Vyhrajte balíček bezlepkových potravín!
Viete, ktoré obilininy neobsahujú ani stopy po lepku? 🙂 Napíšte nám aspoň tri a my zajtra ráno jedného z vás vyžrebujeme a odmeníme Tesco balíčkom bezlepkových potravín.
-------------
Vyhodnotenie:
Blahoželáme!
Víťazkou včerajšej súťaže sa stala @curcume !
Amarant,kukurica,ryža,pohánka.Musim sa lepku vyhýbať,tak som sa naučila varit bezlepkovo a celkom sa to da zvládnuť 😉U mna sa alergia naň prejavuje hlavne neskutocnym kašlom. Dlhe roky som chodila ako ukašlany tuberak a po vylúčení lepku sa priznaky zmiernili na minimum 😊Nedam dopustiť na pekarnicku kde si peciem bezlepkovy chlebík ☺
amarant, pšeno, pohánka, ryža, quinoa - len keby sa aj bezlepkovo spracovali a neobsahovali tak stopy lepku, ktoré sa do nich dostanú pri spracovaní z iných lepkových surovín. Takto musím aj pri čisto bezlepkovej potravine čítať zloženie, aby náhodou neobsahovala stopy lepku.
@matarka úplna pravda špalda nie je bezlepková obsahuje lepok 🙂
a tiež nezabúdať špalda nie je tvrdá pšenica
@greta123 ovos nezaraďujeme medzi bezlepkové 🙂 sú na to rôzne diskusie, takže radšej nie 🙂
môže sa kontaminovať stykom s inými obilninami pri spracovávaní
obsahuje lepku podobnú látku avenín, ktorá môže spôsobiť určitému percentu ľudí problémy
kukurica , špalda , ryža ... začala som asi dva týždne už pre najstaršieho syna piecť bezlepkové chlebíky v tých krabičkách do pekárničky a kukuričné špagety kupovať a hnedú ryžu , ryžové slíže ... špaldový som tiež upiekla ale to nezje :D a olivový olej používať a solamyl . zemiaky sladké - 2 eurá kilo moje nervy :D čo keď má veľkú nadváhu tak musíme nejako skúsiť schudnúť :( neviem asi má gény po mame že ,, priberá aj z vody ,, :D lebo dvaja mladší synovia sú chudučkí :D

kukurica,ryža,pšeno.pohanka