SÚŤAŽ: Vyhrajte balíček bezlepkových potravín!
Viete, ktoré obilininy neobsahujú ani stopy po lepku? 🙂 Napíšte nám aspoň tri a my zajtra ráno jedného z vás vyžrebujeme a odmeníme Tesco balíčkom bezlepkových potravín.
-------------
Vyhodnotenie:
Blahoželáme!
Víťazkou včerajšej súťaže sa stala @curcume !

proso, pohanka, špalda soja 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
ryza, proso, kukurica, cicer....
Ryza, kukurica, amarant, pohanka, pseno,...
kukurica
pohánka
pšeno
quinoa
Quinea, pohánka , hnedá ryža
Amarant,kukurica,ryža,pohánka.Musim sa lepku vyhýbať,tak som sa naučila varit bezlepkovo a celkom sa to da zvládnuť 😉U mna sa alergia naň prejavuje hlavne neskutocnym kašlom. Dlhe roky som chodila ako ukašlany tuberak a po vylúčení lepku sa priznaky zmiernili na minimum 😊Nedam dopustiť na pekarnicku kde si peciem bezlepkovy chlebík ☺
pohánka, kukurica, ryža ..
ryža, pšeno, pohánka, kukurica amarant a quinoa
ryža, pohánka, pšeno,proso, amarant, zemiaky, tapiok quinoa ,kukurica,soja
amarant, pšeno, pohánka, ryža, quinoa - len keby sa aj bezlepkovo spracovali a neobsahovali tak stopy lepku, ktoré sa do nich dostanú pri spracovaní z iných lepkových surovín. Takto musím aj pri čisto bezlepkovej potravine čítať zloženie, aby náhodou neobsahovala stopy lepku.
ryza,kukurica,pohanka,soja
Ryza, pseno, kukurica
Kukurica, pohánka, ryža, quinoa
pohanka, pšeno, kukurica 😉
Pohánka, quinoa, pseno, amarant, kukurica, ryža...
QUINOA, pohánka, pšeno, amarant.........
Ryza, pohanka, kukurica 🙂
Quinoa, Ryža, Kukurica 😉
pohánka, kukurica, pšeno, quinea, sója, cícer, ovos... 🙂
@matarka úplna pravda špalda nie je bezlepková obsahuje lepok 🙂
a tiež nezabúdať špalda nie je tvrdá pšenica
amarant, pseno, pohanka,soja a i.
@greta123 ovos nezaraďujeme medzi bezlepkové 🙂 sú na to rôzne diskusie, takže radšej nie 🙂
môže sa kontaminovať stykom s inými obilninami pri spracovávaní
obsahuje lepku podobnú látku avenín, ktorá môže spôsobiť určitému percentu ľudí problémy
quinoa,pseno pohanka
pohánka, pšeno, proso, cícer, kukurica, quinoa
PŠENO
PROSO
KVINOA
OVOS
SOJA
POHANKA
Pohánka, kukurica, sója...je ich viac 🙂
Kukurica, ryza, pohanka
kukurica , špalda , ryža ... začala som asi dva týždne už pre najstaršieho syna piecť bezlepkové chlebíky v tých krabičkách do pekárničky a kukuričné špagety kupovať a hnedú ryžu , ryžové slíže ... špaldový som tiež upiekla ale to nezje :D a olivový olej používať a solamyl . zemiaky sladké - 2 eurá kilo moje nervy :D čo keď má veľkú nadváhu tak musíme nejako skúsiť schudnúť :( neviem asi má gény po mame že ,, priberá aj z vody ,, :D lebo dvaja mladší synovia sú chudučkí :D
kukurica, pohánka, pšeno, ryža

kukurica,ryža,pšeno.pohanka