Čo si myslíte o sušičke?
Máte skúsenosti so sušením prádla v sušičke? Aké je sušenie v nej? Čo vás viedlo k jej zakúpeniu? Má podľa Vás výhody oproti klasickej metóde vešania prádla na šnúru? Povedzte svoj názor.. 🙂
Ja so susickou nemam skusenosti no zisla by sa veru najma v tomto obdobi kedy sa pradlo neda susit vonku a ked ho susim vo vnutry tak to susenie trva dlho a este aj k tomu mi to pradlo akoby stuchlo takze ak niekedy budu peniazky na zvis tak si ju urcite zaobstarame
@malinovka333 to áno, vidím to prvýkrát v živote, že sa dá sušička postaviť na pračku ale nie prvýkrát som počula to, že sušička je výborným "domovom" pre baktérie. To, či sušíš prádlo na čerstvom vzduchu alebo v sušičke sa veru nedá porovnať !
@henamichal bakterie??? v tom horucom suchom vzduchu na konci susenia????
jedine ak susene.
jasne neda sa to porovnat, makke pradlo vhodne na uskladnnie v skrini s vysusenym tvrdym pokrcenym.
@julius_tpd ešte otázka - práčku mám na 7kg prádla. Sušičku musím mať viac, alebo postačí tiež na 7 kg? ďakujem
@leontttynka to suhlasim veru..mat dva susaky ako u nas v obyvacke a stale ho posuvat cista katastrofa..ja mam pracku v kuchyni a susicku na chodbe..z pracky do kosa a z kosa do susicky nevadi mi to tych par krokov...mavali sme vlhkost az 73 ked sme mali susaky..
@zuzin78 Dakujem,lebo aj my uvazujeme nad kupou,ale my chceme inu znacku. 🙂
Baby,kamaratka ma susicku,ked som prala vecicky pre novorodeniatko (lebo nemozes povedat,aby neprisiel na svet,lebo vonku prsi,a nevies kde vyvesit vecicky :P ), tak ona pomohla,ze vysusila vecicky,a tak krasne vonaju,boli makucke,maksie,ked susim vonku,nemusela som zehlit vobec,len na perinke tie cipky,a boli za hodinku suche,a mohla som u nej viac prania vysusit naraz.Mne to bola velka pomocka,a kvoli tomu aj uvazujeme nad kupou,asi donesie Jezisko ;).Super vec,ja len chvalim,prave v takomto pocasi zide,hlavme,ked mate viac deti,alebo ked mate muza zootechnika,na ktoreho kazdy den treba prat veci :D
Ja sa tiez pridavam k nazoru ze bez susicky by som kludne zila. Ja v nej okrem uterakov, postelneho, spodneho pradla a ponoziek nesusim nic ine pokial surne nepotrebujem.... Na zaciatku som bola nadsena a vsetko v nej susila ale.... po viacerych suseniach sa mi veci proste znehodnotili. Ako zalezi pre koho je co znehodnotene ale ja som "alergicka" na zblednute, pozrazane ci roztahane veci... ale ludia to bezne nosia co vidim na ulici ☹ proste susicka je dobra vec ale nie je to "maly boh na zemi" pre mna teda isto nie....
@tajkazanova pisala som vyssie. ano farby budu take "divne" akoby zblednute. obcas sa ti co to pomalicky poscvrkava a zeby to odzmolilo veci je cisty holy blud....
@sarah00 je lepsie ak je susicka na viac kg ako pracka.
Ja nesusim spodne pradlo a ponozky v susicke,nato je mi skoda elektriny.
Nemame ziadne vyblednute ani znicene tricka. A to nekupujem uplne TOP drahe znacky.
Fakt sa mi za 15 rokov nic neznicilo, nezrazilo /iba 1 tricko/ a to susim muzove vsetky kosele aj moje aj deti.
@suzan1611 preco koly podl.kureniu nesusis stale v susicke?
@1fifinka1 dobre...podla rocnej spotreby udanej vyrobcom...len ta sa moze lisit aj od programov...a je to preratane podla neviem kolko cyklov za rok...
@wweronique no ja si myslim, ze to neni mozne, ale nebudem sa hadat. Ked to ma susit horucim vzduchom, tak sa musi ohriat, a ked susim 3x tyzdenne, co je cca 12-15 suseni cca za mesiac, neverim ze to zozerie menej ako euro. Este tak 10e mesacne ano, ale rocne neuverim ani keby co.....
@alla24 mne tiez prekaza vyblednute a tak...len pri malých detoch a v zime nie je kde susit...deti aj tak parkrat to maju na sebe a je im to male......a my dospelí...za chvilu to aj tak vyjde z mody...a mne sa tricka roztahali aj na obycajnom susiaku...
@valy mna len zaraza ako kazdy tu v diskusii ospevuje susicku, aka je super, nezehlim,atd a ked niekto napise ,ze susicku nemusi, tak nie je pomaly moderny.... naozaj mam po par suseniach pradlo vyblednute a to som vyskusala vsetky prgramy. jeden nedosusil poriadne, zbytocne 2 hodinove susenie, ked som to potom musela dat na radiator dosusit.
v susicke susim naozaj veci,ktore potrebujem mat suche za tri hodiny,.co nutne potrebujem...
mat susicku je teraz IN, o par rokov zase pride nieco ine na trh a to bude IN ...
pradlo po vybrati zo susicky musim zehlit,aj ked som si tam dala kontrolku zehlenie...
takze tak a zelam vsetkym nech u spokojne so svojimi spotrebicmi . .. niekomu ulahcuju zivot, niekto vie zit bez niektorych spotrebicov....
@dugyna teoreticky sa to dá, ale určite sa neodporúča dávať sušičku na pračku inej značky, kvôli tomu, že medzi práčkou a sušičkou patrí spojovací diel. Je dosť možné, že to potom nebude pasovať.
Kondenzačná sušička počas sušenia nasáva vzduch pre kondenzačnú jednotku, ktorá sa týmto vzduchom ochladzuje a zabezpečuje kondenzáciu pár na vodu. Pre svoju činnosť nepotrebuje žiadne špeciálne pripojenie, iba zásuvku na elektrický prúd. Para, ktorá vzniká pri sušení, sa kondenzuje na vodu a zbiera v zbernej nádobe, ktorú po sušení treba vyprázdniť.
Existuje tiež niekoľko druhov kondenzačných, napr. s parnou funkciou alebo práve s tepelným čerpadlom. V sušičke s tepelným čerpadlom je ohriaty vzduch následne schladený, čím sa odstraňuje vlhkosť. Vznikne tak uzavretý obvod, v ktorom sa teplo (energia) nestráca. Spotreba môže byť nižšia až o 50% oproti bežnej kondenzačnej sušičke. Teplota sušenia sa pohybuje v rozmedzí 50-55°C, čo je asi o tretinu menej než je potrebné pri bežnej kondenzačnej sušičke pri rovnakej rýchlosti sušenia. Proces sušenia je veľmi jemný, zvlášť vhodný pre sušenie citlivých textílií a to vďaka kontrole teploty a zvyškovej vlhkosti, postupnému ochladzovaniu prádla, špeciálnou fázou pokrčenia a obojstrannému chodu bubnu.
@1fifinka1 skus sa opytat pana @juliusa_tpd ako to je...
Ahojte, sušičku mám skoro rok, používam ju len v prechodných obdobiach-jar, jeseň a viac menej na uteráky, deky, župany, tepláčiky...lebo uteráky a chlpaté veci ostanú po sušení v nej krásne nadýchané a mäkkučké, ostatné veci mám radšej ked mi prádlo viac vonia avivážou a tiež som mala pociť, že niektoré veci sa moc ničia sušením a scvrkávajú a nechce sa mi čistiť filter zakaždým, na druhej strane vidím koľko zbytočných chlpov a vlasov bolo v prádle, chlpy od psa vychytá všetky, tiež oceňujem ako rýchlo mi vysuší ochrany madracov. Je to fajn pomocník, prežila by som aj bez nej, sušiť mám kde, do bytu v paneláku určite vynikajúca vec, ja mám terasu kde môžem sušiť aj ked prší a v lete sušiak na dvore-prádlo inak vonia akoby slnkom, čiže pre mňa nie až tak nevyhnutná. Napr. umývačka riadu-ôto je iné, bez tej si to už neviem predstaviť. 🙂
@sarah00 Kludne staci na rovnaku kapacitu, tak sa predavaju aj bezne sety 🙂
Ešte by ma zaujímalo, prečo nedať sušičku na zateplený presklený balkón??? Ja ju mám v pivnici v práčovni, rovno pod oknom ktoré je vždy otvorené a nekúri sa tam.
@julius_tpd
@julius_tpd no a nie je praccka napr na 7 kg sucheho pradla a susicka mokreho? ako to je? kapacita sucheho ci mokreho?
@lenadka susicka by sa mala dat do miestnosti s teplotou od 5´C po 35 ´C, na balkone v zime predpokladam ze je teplota aj nizsia ako 5´C
@1fifinka1 ano presne tak...u mna sa to vola "iron dry" a pradlo je stale trochu vlhke, aby sa dalo lahko zehlit.
inak co tu niektore pisete ze 2 hodinove susenie...tak mne sice pri zapnuti tiez susicka napise ze predpokladana dlzka susenia hodina a tristvrte, pri suseni paperovych veci alebo vlny aj dlhsie, ale za hodinu je to vzdy ususene. mam bosh-ku.
co sa tyka vyblednutia, tak prave naopak, ja mam pocit ze pri susicke mam s tym mensi problem....hlavne ked susi clovek vonku na slnku, tak to je najhorsie na vyblednutie, nehovoriac o tom ze to bledne tak ako je to prelozene. co ja povazujem za najhorsie na susicke je to, ze ak sa spravi na obleceni sklad v susicke a tak sa to ususi, tak to ide potom velmi tazko rozzehlit, ale to sa mi stava vyhradne na jeansoch a rukavoch koseli ktoe nie su z materialov ktore sa oznacuju ako easy iron, cize lahko sa zehlia...take kosele a bluzky radsej susim na susiaku...a tiez svetre, tam je pravda ze pravidelnym susenim v susicke rychlejsie zozmolkovateju.
@julius_tpd
@natalka13
@malinovka333
Ja mam rovnakej znacky obe a samozrejme od ten znacky aj spojovaci diel,ktory sa vysuva
Tak sme sa akurat nastahovali do novostavby a vlhkost mam menej ako 20percent a kvoli malemu a slizniciam nesusim vsetko aby ked vylozim vlhke pradlo tak vlhkost vzduchu vo vnutri stupla+vetrame

mne sa este nic nescvrklo...a to ju pouzivam takmer denne vyse roka a davate dobry program ?? 🙂